|
|
|
CYTAT A to niby dlaczego nie można o wkładkę i jej ccenę spytać na forum? Nie żyjemy (jeszcze) w talibanie, co to za tajemnica? taliban - a to państwo czy miasto? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stan umysłu :-P
|
|
|
|
|
Czy to normalne, że dr Zymroz w ciąży nie bada ginekologicznie? Jestem w 6miesiącu i jak dotąd jeszcze mnie nie badał na wizycie, a gdyby tak zaczęło mi robić się rozwarcie albo skracac szyjka macicy to jak to ocenia, patrząc na brzuch? Nie wiem czy jestem odosobniony przypadkiem, czy inne ciążę też tak prowadzi.
|
|
|
|
|
Najlepiej zapytać, mi prowadził dwie ciąże i przy pierwszej wizycie mnie badał, później już pod sam koniec ze dwa razy + cytologia.
|
|
|
|
|
Jestem w 6 miesiącu i też nie byłam do tej pory badana ginekologicznie, na wizycie jest jedynie brzuch sprawdzany i tętno dziecka. Każdy lekarz po swojemu prowadzi, a długość szyjki sie mierzy przez usg, także u siebie w gabinecie nie ma możliwości tego zrobić.
|
|
|
|
|
Czy dr Zeman nagrywa usg na plytke? Jesli tak to ile to dodatkowo kosztuje?
|
|
|
|
|
Chciałabym zapytać o opinie na temat USG połówkowe prywatnie u dr Zajączkowskiego ? Ile kosztuje wizyta i jakie jest podejście do pacjentki
|
|
|
|
|
misia 123- dr Zymróz jest bardzo dobrym lekarzem, kazdy czlowiek jest jaki jest, a do lekarza idziesz w wiadomym celu a nie zgrywać księżniczkę, bo są lekarze którzy będą ci ciumkać a fachowcy z nich żadni, więc zastanów się na czym ci bardziej zalezy
|
|
|
|
|
Jak można iść na wizytę i lekarz nie bada co to za lekarz bez przesady. Idąc na wizytę kobieta w ciąży oczekuje badania tak mi się wydaje! I kazdy normalny lekarz badanie robi...
|
|
|
|
|
Szczerze polecam dr Zymróza. Prowadził mi dwie ciąże i jak tylko zaczynało być choć trochę niebezpiecznie to reagował. Nie mówię już o tym że kilka jego rad wydawało mi się dziwnych, ale rzeczywiście ostatecznie miał rację. To że rzadko bada ginekologiczne nie uważam za coś złego. Mi taka opieka odpowiadała.
|
|
|
|
|
Chodzilam na NFZ pod hutę do pewnej Pani dr, która podczas ciąży ani razu nie przebadala mnie ginekologicznie. Natomiast prywatnie u innego lekarza co wizyte było badanie.
|
|
|
|
|
CYTAT Chciałabym zapytać o opinie na temat USG połówkowe prywatnie u dr Zajączkowskiego ? Ile kosztuje wizyta i jakie jest podejście do pacjentki Zajączkowski (i Micał, jako jedyni w stw) ma certyfikat fmf, więc ma odpowiednia wiedzę do przeprowadzenia usg prenatalnych. Wizyta z usg chyba 150, ale nie pamiętam dokładnie. Podejście w porządku. A tak w temacie badań ginekologicznych w ciąży, w UK podczas ciąży w ogóle nie widzi się ginekologa, całą ciąże prowadzi położna, więc nie ma też żadnych badań ginekologicznych. Swoją drogą takie badanie co wizyta to też chyba przesada. Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|