|
|
|
Witam
Wczoraj w TVN był wyemitowany film "Władcy Marionetek". Kto ogladał wie na jaki syf głosujemy i na jakich kłamców. Było powiedziane wprost że politycy mają wyborców daleko gdzieś dla nich liczy się kasa. Jeden z fragmentów filmu mówi ile dostaje pieniędzy z budżetu państwa partia rzadzaca w tym przypadku PO, a mianowicie jest 852 mln zł, Jak było powiedziane nie ma żadnej kontroli nad tymi pieniędzmi. Partia może z nimi robić co chce. PO jest chyba najlepiej kłamiącą partią co wynika z sondaży. Oddając głos proszę się 2 razy zastanowić na kogo zagłosować. Ja oderwę koryto od buzi obecnym kłamcom i świniom głosując na UPR. Pozdrawiam Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
To, że żyjemy w bagnie to nie pierwszyzna to, że to śmierdzące bagienko nas połyka, to też już się do tego przyzwyczaiłem, ale to że TVN to wyemitował, to mnie zaskoczyli i tak jak lubię różne teorie spiskowe, to i tak nie potrafię powiedzieć dlaczego oni? i dlaczego teraz? może się coś kroi ciekawego w niedalekiej przyszłości?
a to na wesołą nutkę: CYTAT ...Reklama Platforma Obywatelska poszukuje pielęgniarki o imieniu Ewa. Wymagania : zamieszkanie w okolicach Skarżyska-Kamiennej zarobki ok. 1020 zł. Listy od słuchaczy : Pytanie : - Kiedy miały miejsce pierwsze wolne wybory Odpowiedź : - Jak Pan Bóg z żebra Adama zrobił Ewę i powiedział do niego : Wybierz sobie żonę Wiadomości gospodarcze: ZUS pękł . Na razie jeden budynek... Listy od słuchaczy : -Jaka jest definicja chaosu ? - My nigdy nie ujawniamy działań Ministra Rostowskiego. całość: I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
Cały establishment polityczny, który nami rządzi od 1989 roku to bagno. No może z kilkoma malutkimi wyjątkami.
Pamiętam, jak Belka w 2001 roku zaczął oszczędności od zabrania ulg komunikacyjnych na przejazdy PKS i PKP. Zmniejszył ulgi wszystkim grupom społecznym dotychczas uprawnionym z wyjątkiem świętych krów. Oni nadal mogli jeździć i latać po kraju na koszt podatnika. Uważam, że potrzeba nam takiej nowej siły politycznej, która będzie w stanie zmienić konstytucję i całkowicie zakończy obecny etap, czyli tzw. III RP, która jest kontynuacją PRLu, ze zmodyfikowaną gospodarką. A PO ma świetnych doradców od reklamy i sprzedaje się w opinii publicznej. Ludzie, niestety, łykają chłam reklamowy i oni o tym wiedzą. Już dawno pisałem, że jest to kolorowo opakowane i błyszczące pudełko, w którym nic nie ma. Społeczeństwo konsumpcyjne to chyba tylko szczebelek wyżej od małp. Zero duchowości, zero człowieczeństwa, tylko pogoń za kasą, sukcesem i chęć pokazania sąsiadowi, że się jest lepszym. A na górze się cieszą i zacierają ręce. PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
Dołączył: 10 Maja 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Najgorsze jest to że wielu z Nas o tym wie ale niema sposobu zeby sie temu przeciwstawić.Sam,biję się w piersi bo niewiem na kogo głosować i ani zwolennicy pis ani po nie sa mnie w stanie przekonac do swoich racji.W TYM KRAJU JUŻ NIE WIERZĘ NIKOMU...to przykre :/
|
|
|
|
|
skoro od 1989 roku są te same świnie przy korycie to ja dam szansę tak samo jak jeżyk że zagłosuję na UPR
|
|
|
|
|
http://wolnyobywatel.pl/?page_id=294
Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
wiele lat głosowałem i nie rozumiałem tych co nie chodzili na wybory i mówili że to nic nie da... dziś sam się uśmiecham jak mnie przekonują że trzeba głosować , że to mój obowiązek i co by było gdyby każdy tak postępował. Myślę że było by lepiej gdyby na głosowanie poszło 0,03 % obywateli Może wtedy politycy by bardziej liczyli się z KAŻDYM głosującym i bardziej by pamiętali co obiecywali ostatnim razem przed wyborami.....No i koniecznie wybory co dwa lata
Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
nie wiedziałem gdzie taką ciekawostkę w kleić, to daję tu, bo warto przeczytać, warto wiedzieć, że można być politykiem i można być Sobą w dzisiejszych czasach, zazdroszczę Czechom Klausa...
CYTAT Słowa Prezydenta Vaclava Klausa w parlamencie czeskim „ Jeżeli nie chcecie brać pod uwagę tysiącletnich tradycji naszej cywilizacji, jej wartości chrześcijańskich, znaczenia tradycyjnej rodziny i szacunku dla życia ludzkiego, nie głosujcie na mnie, bo ja wartości te wyznaję. Jeżeli chcecie żyć w przyszłości wyznaczonej przez modne trendy, gdzie palenie będzie zabronione, a narkotyki będą tolerowane, gdzie małżeństwo będzie instytucją zagrożoną wymarciem, a na Ratuszu pojawiać się będą wyłącznie pary w celu rejestracji związków partnerskich, gdzie starych i chorych będziemy z litości pozbawiać życia, gdzie ktoś będzie nam nakazywał, co mamy jeść, pić i jak mamy mówić, wówczas ostrzegam, że to nie jest mój program. To nie jest moja wizja przyszłości. Jeżeli pragniecie przyszłości, w której Republika Czeska nie ma bronić swoich interesów, a tylko biernie poddawać się woli urzędników z tej czy innej instytucji międzynarodowej – wtenczas także przyznaję, że jestem człowiekiem przeszłości. Jeżeli uważacie czeską koronę za taki przeżytek, że trzeba się go jak najszybciej pozbyć, wybierzcie któregoś z pozostałych kandydatów, bowiem ja będę wspierał istnienie naszej własnej waluty tak długo, dopóki będzie to korzystne dla obywateli Republiki Czeskiej. (…) Wierzę w Republikę Czeską. Wierzę w ludzi, którzy w niej mieszkają. Kocham swój kraj i będę tutaj nadal pracował, niezależnie od tego, jakim wynikiem skończą się dzisiejsze wybory. Ale przede wszystkim zawsze będę walczył o zachowanie naszej wolności i naszej suwerenności.” po takich słowach przypominam sobie o istnieniu wyrażenia "Mąż Stanu". jak zwykle niepoprawni I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
Zagłosował bym na takiego kandydata który oświadczył by ze wrazie niewywiązania się ze swoich obietnic , podda się amputacji ręki i przekaze swoj majątek na domy dziecka.
W koncu to cholernie odpowiedzialna posada ,bycie Prezydentem! |
|