~~Elka29 | |
|
|
Wydaje mi sie ze powinnismy nazwac złych pracodawców po imieniu, którzy wykorzystują pracowitych ludzi do swoich zachcianek, którzy łamią prawo płacąc grosze za rzetelnie wykonaną prace. Napiszcie o nich niech sie zastanowią, niech sie zmienią, a nam bedzie sie żylo lepiej. Już czas wymusic na nich lepsze pensje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~Elka29 | |
|
|
Pierwszy murowany kandydat to Antonio&stanlej Kłosowski. Moj chlopak jest tam spawaczem. Co ten pracodawca tam robi to sie nie miesci w glowie. Ludzie pracuja po 280 godzin na miesiac zeby zarobic 1500zl i podobno tak mają ci lepsi. I tak miesiąc w miesiącu po 270 godzin. A warunki pracy sa katastrofalne.
|
|
|
~~123 | |
|
|
CYTAT Pierwszy murowany kandydat to Antonio&stanlej Kłosowski. Moj chlopak jest tam spawaczem. Co ten pracodawca tam robi to sie nie miesci w glowie. Ludzie pracuja po 280 godzin na miesiac zeby zarobic 1500zl i podobno tak mają ci lepsi. I tak miesiąc w miesiącu po 270 godzin. A warunki pracy sa katastrofalne. w Remecie na Hucie spawacz(z doświadczeniem)zarobi 2500 zł netto i może dorobić na nadgodzinach!!!!!!!!!! |
|
|
~~ktos | |
|
|
elka - to twoj chlopak nie wiedzial na jakich warunkach jest przyjmowany? bo nie wieze ze 120 godzin miesiecznie robi nadliczbowych za darmo. a tak na marginesie to nikt go nie zmusza do pracowania jesli jest tak zle. prace w kwocie 1000-1200zl/miesiac mozna bez problemu znalesc w stalowej woli(trzeba tylko chciec a nie narzekac na zycie nonstop) --- moze bedzie lepiej jak w tej w ktorej teraz jest tak "zle".
ogolnie w tym naszym kraju na dobre sie nie zapowiada. ceny ida w gore a niby zlotowka mocna, tylko dla kogo jest ta zlotowka mocna? ale jesli moja praca mi nie odpowiada bo pracodawca wykorzystuje to szukam innej. pracuje i szukam a wkoncu sie cos trafi. jakby tak wymienic stalowowolskich pracodawcow to sie okaze ze 90% z nich jest oszustami, wykorzystuje pracownikow, itd... |
|
|
~~przykre | |
|
|
wcale nie tak bez problemów :( na pewno nie bez znajomosci
|
|
|
~~Feel | |
|
|
Pracodawca, człowiek, który dba o pracownika, swojego pracownika, gdyż bez niego nie firma by nie istniała. Niestety nasz radny rady miejskiej Bronisław Żak nie dba w ogóle o swoich pracowników, wykorzystuje na każdym kroku, nie płaci za nadgodziny i wykorzystuje swoich pracowników do gier wyborczych w ZKS STAL na walnych zgromadzeniach. Jak nie zagłosujesz tak jak kazali to możesz stracić pracę!
|
|
|
~~Marcin\'d | |
|
|
piep*ycie głupoty. Jakie znajomości? Jakie bezrobocie?
Wystarczy się wziąść za siebie i szukać pracy. Jak się chce to się znajdzie. Trzeba tylko wiedzieć, że po zawodówce nikt nas nie przyjmie na kierownika. Nie ma satysfakcjonującej dla Was pracy? Nic trudnego. zapisujemy się na bezrobocie, obmyslamy plan na biznes, piszemy dobry biznesplan, dostajemy od UP ok 18-19 tys. na start (kwota ta ostatnio sie zwiekszyla z 14 tys.) i bierzemy zycie za jaja i robimy na siebie. Nic trudnego, jesli sie tylko chce. Pozdrawiam |
|
|
~~kasia@ | |
|
|
CYTAT piep*ycie głupoty. Jakie znajomości? Jakie bezrobocie? Wystarczy się wziąść za siebie i szukać pracy. Jak się chce to się znajdzie. Trzeba tylko wiedzieć, że po zawodówce nikt nas nie przyjmie na kierownika. Nie ma satysfakcjonującej dla Was pracy? Nic trudnego. zapisujemy się na bezrobocie, obmyslamy plan na biznes, piszemy dobry biznesplan, dostajemy od UP ok 18-19 tys. na start (kwota ta ostatnio sie zwiekszyla z 14 tys.) i bierzemy zycie za jaja i robimy na siebie. Nic trudnego, jesli sie tylko chce. Pozdrawiam Wiesz prędzej u nas w stw to znajdziesz prace po podstawowce niz po studiach. A własciciele co niektórzy to pozal sie boze dorobkiewicze komunistyczni ktorzy nie wiedza ze czasy i ludzie sie zmienili i dalej traktuja pracownikow jak woly robocze. A przeciez dzieki nim interes jednego czy rugiego buca sie kreci. Ty moze masz pole wyboru, ale ja jak kobieta ...no w PUP sa tylko ogloszenia na sprzedawce a skoro skonczylam ekonomie to dlaczego mam isc o sklepu? A jesli chodzi o te kase z UP to widac ze nic nie wiesz bo sa warunki ktore trzeba spelniac zeby je dostac, wiec lepiej glosu na ten temat nie zabieraj. |
|
|
~~@@@ | |
|
|
Pozdrawiam[/cytat]
Wiesz prędzej u nas w stw to znajdziesz prace po podstawowce niz po studiach. A własciciele co niektórzy to pozal sie boze dorobkiewicze komunistyczni ktorzy nie wiedza ze czasy i ludzie sie zmienili i dalej traktuja pracownikow jak woly robocze. A przeciez dzieki nim interes jednego czy rugiego buca sie kreci. Ty moze masz pole wyboru, ale ja jak kobieta ...no w PUP sa tylko ogloszenia na sprzedawce a skoro skonczylam ekonomie to dlaczego mam isc o sklepu? A jesli chodzi o te kase z UP to widac ze nic nie wiesz bo sa warunki ktore trzeba spelniac zeby je dostac, wiec lepiej glosu na ten temat nie zabieraj.[/cytat] Jeśli sie kończy tak lipny kierunek jakim jest ekonomia to trzeba sie liczyć z tym ze być może trzeba będzie zostać zwykłym sprzedawcą w sklepie. Co drugi kończy ekonomie, tych \"ekonomistów\" jest jak psów. Ja skończyłem polibude i nie narzekam na wybór miejsc pracy |
|
|
~~JelonNaTyldzie | |
|
|
ja slyszalem, ze prawdziwy otwiera jakis interes, moze was przyjmie ehehehehe
|
|
|
Dołączył: 8 Lip 2007r. Skąd: się biorą dzieci ? Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Zgiń, przepadnij, marny człowieku
Czy piczunia, czy jelonek - dla każdego jest tu domek :) |
|
~~Pracownica | |
|
|
Ja moze napisze o pracodawcach dwoch lokali gastronomicznych.
Jeden z Wojska Polskiego ma dlugo lokal.. glowny szef jest ok ale kierownik czy ki ch... jest taki idiota ze nawet niepozwoli zjesc spokojnie jedzenia. Kolejna sprawa sosy sa zlewane (te niedokonczone) do jednego wiadra i od nowa podawane klientom. Co do warunkow higieny szok ... a placa wlasnie jaka placa taka praca co chwile poszukuje ludzi do pracy. Pizzeria Ósemka jakby ktos niezgadl. Kolejny pracodawca to pewien mily czlowiek... tak jest mily przy rozmowie kwalifikacyjnej (o ile tak sie ja da nazwac) i przez czas szkolenia. Pozniej jak mu cos niepasuje to albo tak ci powie ze chce sie sie plakac albo poprostu obetnie wyplate. Stawka pieniezna jest OK ale termin wyplat juz kiepski... wyplaca kiedy chce i jak chce.. przewaznie do reki po 10-20 zł. Jego zona (niby szefowa) przypierdziela sie doslownie o wszystko, mimo tego ze jest tzn bywa w tym lokalu. Atmosfera jest normalnie piekna jak jedno i drugie zaczyna drzec gebe Ot to byla Pizzeria Diablo. Pozdrawiam Serdecznie Witolda Markowskiego oraz G.E. Łyko NAJBARDZIEJ POPIEPRZENI PRACODAWCY JAKICH MOGLAM POZNAC. Moze i dania maja dobre ale sposob traktowania pracownika... :wśceikły: |
|
|
~~Darek | |
|
|
dzieki za ostrzezenie, wiecej nie odwiedze ósemki i diablo.
|
|
|
~~ktoś | |
|
|
Co do lokali gastronomicznych w stalowce to temat woda. Jakie warunki pracy sa to widac w kazdej knajpie. Szef ktory non stop ma nowych pracownikow to raczej nie ma najlepszego podejscia do ludzi, a ten co tylko gebe umie drzec to sam przewaznie gowno wie. Ciagle tylko placza ze ich kazdy okrada itd. itp. ale jak sie daje pracownikowi normalnie zarobic to jest niestety ok. a jak zamiast wyplaty zrobic ludziom to sie na wczasy jedzie to wybaczcie... I ty widac ze pewna szefowa pewnego lokalu w stw. ma nasrane w glowie...
|
|
|
~~Darek | |
|
|
CYTAT Co do lokali gastronomicznych w stalowce to temat woda. Jakie warunki pracy sa to widac w kazdej knajpie. Szef ktory non stop ma nowych pracownikow to raczej nie ma najlepszego podejscia do ludzi, a ten co tylko gebe umie drzec to sam przewaznie gowno wie. Ciagle tylko placza ze ich kazdy okrada itd. itp. ale jak sie daje pracownikowi normalnie zarobic to jest niestety ok. a jak zamiast wyplaty zrobic ludziom to sie na wczasy jedzie to wybaczcie... I ty widac ze pewna szefowa pewnego lokalu w stw. ma nasrane w glowie... place w terminie to nie tylko na gastronomii. Moja dziewczyna pracuje w biurze podatkowym u pewnego cwaniaczka niby doradcy podatkowego, zatrudnia sporo dziewczyn. Tylko biedaka nie stac na tyle pracownic. Zusu nie placi (no chyba ze komornik sobie sciagnie) a jesli o wyplacie mowa to najpierw narty w Alpach, wakacje Wlochy itp a pozniej parobki. Ze tez za takich kontrola sie jeszcze nie wziela |
|
|
~~2222 | |
|
|
\"Zus-u nie płaci, chyba, że komornik sobie ściągnie\"? Nie wiem o kim piszedz Darku, nie wiem co masz na myśli, ale ewidentnie kłamiesz. Poczytaj Dzienniki Ustaw i zobaczysz, kiedy wkracza do zakładu komornik.
|
|
|
~~Darek | |
|
|
CYTAT \\\"Zus-u nie płaci, chyba, że komornik sobie ściągnie\\\"? Nie wiem o kim piszedz Darku, nie wiem co masz na myśli, ale ewidentnie kłamiesz. Poczytaj Dzienniki Ustaw i zobaczysz, kiedy wkracza do zakładu komornik. ups czyzby wlasciciel? hehehe nie wiesz kiedy komornik? tytul wykonawczy wysyla sie do takiego delikwenta i tym samym zajmuje konto w przypadku braku wplaty, a jak na koncie nic nie ma i nic nie wplywa to Pan komornik spaceruje do pana XX i zajmuje mu np komputery (co oststnio sie w tej firmie zdarzyło). Tak jest jak sie ktos miga od platnosci za pracownikow |
|
|
~~17 lat | |
|
|
Niemal codziennie mamy do czynienia z "pielgrzymkami" lokalnych oszustow smietnikowych na osiedlu HUTNIK. Kosz ustawiony miedzy ul. Dabka 10a i 10b, stal sie nie do wytrzymania smierdzacym przybytkiem smieci, glownie jednak nie mieszkancow spoldzielni... ale miejscowych wlasicieli prywatnych jednorodzinnych domkow. Bezczelnie i na chama, przyjezdzaja zwlaszcza w soboty samochodami, rowerami, z taczkami, na piechote i wloka ze soba co tylko sie da, zeby zostawic niebezpieczne chemikalia, gnijaca trawe, instalacje azbezstowe, azbest z remontowanych domow...a wszystko to wprost pod okiem ... zastepcy prezesa spoldzielni i bezradnych mieszkancow spoldzielni z domu przy ulicy Dabka 10a. Taka kryminalna dzialalnosc jest juz nie do zniesienia, bo przy rekordowych temperaturach, smrod jest rowniez rekordowo uciazliwy. Czas skonczyc z bandyckim podrzucaniem smieci i uprzykrzaniem zycia uczciwym i placacym coraz wiecej za smieci mieszkancom stalowoslkiej spoldzielni mieszkaniowej. Co na to straz miejska? Co na to miejscowe wladze? Bardzo by sie tu przydaly czeste wizyty strazy miejskiej i policji. Jak dlugo jeszcze lokalny bandytyzm bedzie sie tu panoszyl? A moze straz miejska wezmie sie na serio do swoich obowiazkow i zacznie w koncu egzekwowac prawo, i nalezne miastu oplaty i podatki... czekamy, bardzo czekamy...
|
|
|
~~Darek | |
|
|
CYTAT Niemal codziennie mamy do czynienia z \"pielgrzymkami\" lokalnych oszustow smietnikowych na osiedlu HUTNIK. Kosz ustawiony miedzy ul. Dabka 10a i 10b, stal sie nie do wytrzymania smierdzacym przybytkiem smieci, glownie jednak nie mieszkancow spoldzielni... ale miejscowych wlasicieli prywatnych jednorodzinnych domkow. Bezczelnie i na chama, przyjezdzaja zwlaszcza w soboty samochodami, rowerami, z taczkami, na piechote i wloka ze soba co tylko sie da, zeby zostawic niebezpieczne chemikalia, gnijaca trawe, instalacje azbezstowe, azbest z remontowanych domow...a wszystko to wprost pod okiem ... zastepcy prezesa spoldzielni i bezradnych mieszkancow spoldzielni z domu przy ulicy Dabka 10a. Taka kryminalna dzialalnosc jest juz nie do zniesienia, bo przy rekordowych temperaturach, smrod jest rowniez rekordowo uciazliwy. Czas skonczyc z bandyckim podrzucaniem smieci i uprzykrzaniem zycia uczciwym i placacym coraz wiecej za smieci mieszkancom stalowoslkiej spoldzielni mieszkaniowej. Co na to straz miejska? Co na to miejscowe wladze? Bardzo by sie tu przydaly czeste wizyty strazy miejskiej i policji. Jak dlugo jeszcze lokalny bandytyzm bedzie sie tu panoszyl? A moze straz miejska wezmie sie na serio do swoich obowiazkow i zacznie w koncu egzekwowac prawo, i nalezne miastu oplaty i podatki... czekamy, bardzo czekamy... no chyba ci sie posty pomylily po co te glupoty tu wypisujesz? A na marginesie strazy miejskiej to juz nie bedzie niedlugo wiec sam sie tym zajmij albo Slezaka popros |
|
|
~~niko | |
|
|
ZMKS-ZAKłAD MIEJSKIEJ KOMUNIKACJI SAMOCHODOWEJ PO.DYREKTOR SOKOłOSKI TREP OD URODZENIA CHORY PSYCHICZNIE człowiek :wśceikłySYCHICZNIE PORĄBANY ZAKłAD KTO NIE WIERZY SA PRZYJĘCIA POZDROWIENIA DLA OBECNIE PRACUJĄCYCH I TYCH KTÓRZY TAM BĘDĄ PRACOWAĆ.
|
|
|
~~niko | |
|
|
ZMKS-ZAKłAD MIEJSKIEJ KOMUNIKACJI SAMOCHODOWEJ PO.DYREKTOR SOKOłOSKI TREP OD URODZENIA CHORY PSYCHICZNIE człowiek :wśceikłySYCHICZNIE PORĄBANY ZAKłAD KTO NIE WIERZY SA PRZYJĘCIA POZDROWIENIA DLA OBECNIE PRACUJĄCYCH I TYCH KTÓRZY TAM BĘDĄ PRACOWAĆ.
|
|
|
~~cycu | |
|
|
Bardzo ciekawa argumentacja kolegi nade mną
|
|
|
~~commonwealth | |
|
|
Wogole w tym miescie nie ma normalnych ofert dla mlodych. A nawet na tym portalu same ulotki na stalowce opieka za 1 zl na tydzien heh w urzedzei pracy sprzedawczyk i przedstawiciel handlowy czyli domokrazca. Ja sie tu wykoncze. To miasto jest nijakie. Bozia mnie pokarala ze tu mieszkam nie ma nic na magazyny hurtownie kierowce na b ani do prostych prac fizycznych tu nie ma po prostu miejsc pracy tylko jakies kolchozy aluminiowe blee. Az mi nie dobrze. Jak zwykle szukam pracy.
|
|
|
~~dfszxcx | |
|
|
jest tylko slabo szukasz. Pomimo tego trzeba bylo zaczac sie uczyc PAROBKU
|
|
|
~~commonwealth | |
|
|
~dfszxcx to powiedz gdzie jest ta praca? A mowisz o nauce to daj mi kase na to. Mi w domu nie dadza madralo. mozgu za dyche
|
|
|