NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Rozmowy na każdy temat. »
OSZUSTWA W TELEFONACH KOMóRKOWYCH,
~~JAREK
ff
Wysłany: 13 Sie 2008r. 15:41  
CZY ORIENTUJE SIE KTOS ZE CZY W STALOWEJ WOLI JEST JAKAS FIRMA INTEL..NIESTETY DALSZEJ NAZWY NIE ZNAM ZAJMUJACEJ SIE USLUGAMI INTERNETOWYMI BADZ TELOFONAMI KOMORKOWYMI POWIEWAZ OKAZALO SIE ZE W TEJZE FIRMIE WZIALAEM TELEFOM NA ABONAMENT I PODOBNO NIE PLACILEM RACHUNKOW A AKTULANE MOJE ZADLUZENIE TO 500ZL WIEC PROSZE O ODPOWIEDZ JESLI KTOS MIAL PODOBNA SYTUACJE BADZ ORIENTUJE SIE CO TO JEST ZA FIRMA LUB MA JAKIES NAMIARY NA TE FIRME,PONIEWAZ MILA PANI KTORA DZWONI DO MNIE CIAGLE, NIE CHCE SIE PRZEDSTAWIC A JASLI JUZ TO ZROBI TO NAZWE FIRMY PODAJE BARDZO NIEWYRAZNIE...PONAD TO JESLI ZAPYTALEM JA CZY MOZE MI POKAZAC UMOWE KTORA NIBY PODPISALEM NA TEN TELEFON ODPOWIEDZILA ZE NIE BEDZIE NIC UDOSTEPNIAC..JESLI KTOS MZOE MI POMOC W JAKIS SPOSOB Z GORY DZIEKUJE

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 13 Sie 2008r. 15:41  

~~senior
ff
Wysłany: 13 Sie 2008r. 15:58  
Ja w takim przypadku bym z tą panią w ogóle nie rozmawiał. Jeśli nie podpisywałeś zadnej umowy ani nie masz od nich telefonu to niech skieruja sprawe do sądu. Być może ktoś posłużył się Twoim dowodem (może go zgubiłeś albo ktoś sobie go tylko na chwilę "pożyczył") ale w takiej sytuacji sam nie rozstrzygniesz tej sprawy. Od rozstrzygania takich spraw jest sąd i to w ich interesie jest udowodnić Tobie winę za niepłacenie rachunków.nie wiem

~~Marcin\'d
ff
Wysłany: 13 Sie 2008r. 16:00  
Jeśli na prawdę nic nie podpisywałeś olej to.
Jeśli Pani będzie nadal dzwonić powiedz jest wprost, że jeżeli ma taki problem może cię pozwać do sądu.

~~jarek
ff
Wysłany: 13 Sie 2008r. 16:07  
ta pani wlasnie tez mi cos takiego powiedziala ze moglem zgubic dowód tylko ze to jest absolutnie niemożliwe ponad to przeciez aby wziac tel na abonament trzeba udostepnic swoje dochody tylko tej podstawie dostaje sie telefon,a niektore sieci zycza sobie nawet aktualne rachunki za gaz i prad wiec tez sobie mysle ze nic z tego nie bedzie, i tak jak piszesz mila pani dzwoni i mowi ze poda ta sprawe do sadu ale jesli prosze ja aby podala numer tego telefonu to raz mowi ze to 504..raz ze 505..itd.

~~qba
ff
Wysłany: 13 Sie 2008r. 16:39  
Jarek, jak zadzwoni jeszcze raz to poproś ładnie o podanie wyraźnie pełnej nazwy firmy oraz adresu, jeśli nie poda lub będzie kręcić to jej powiedz że cię może cmoknąć w tyłeczek. To jest w jej interesie wyprostować sprawę, jeśli jej nie zależny to co ci do tego. Jak nie poskutkuje to powiedz ze zgłosisz sprawę na policję za nękanie ciągłymi telefonami i straszeniem sądem. Oni dojdą kto co i jak.

ff
Wysłany: 13 Sie 2008r. 17:21  
Być może chodzi o firmę Inter-Consult mającą sieć salonów Plusa. W stalowej salon należący do tej firmy mieści się na Poniatowskiego, o ile nic mi się nie pomieszało.

Prywatna wiadomość 

~~17 lat
ff
Wysłany: 16 Sie 2008r. 21:57  
Niemal codziennie mamy do czynienia z "pielgrzymkami" lokalnych oszustow smietnikowych na osiedlu HUTNIK. Kosz ustawiony miedzy ul. Dabka 10a i 10b, stal sie nie do wytrzymania smierdzacym przybytkiem smieci, glownie jednak nie mieszkancow spoldzielni... ale miejscowych wlasicieli prywatnych jednorodzinnych domkow. Bezczelnie i na chama, przyjezdzaja zwlaszcza w soboty samochodami, rowerami, z taczkami, na piechote i wloka ze soba co tylko sie da, zeby zostawic niebezpieczne chemikalia, gnijaca trawe, instalacje azbezstowe, azbest z remontowanych domow...a wszystko to wprost pod okiem ... zastepcy prezesa spoldzielni i bezradnych mieszkancow spoldzielni z domu przy ulicy Dabka 10a. Taka kryminalna dzialalnosc jest juz nie do zniesienia, bo przy rekordowych temperaturach, smrod jest rowniez rekordowo uciazliwy. Czas skonczyc z bandyckim podrzucaniem smieci i uprzykrzaniem zycia uczciwym i placacym coraz wiecej za smieci mieszkancom stalowoslkiej spoldzielni mieszkaniowej. Co na to straz miejska? Co na to miejscowe wladze? Bardzo by sie tu przydaly czeste wizyty strazy miejskiej i policji. Jak dlugo jeszcze lokalny bandytyzm bedzie sie tu panoszyl? A moze straz miejska wezmie sie na serio do swoich obowiazkow i zacznie w koncu egzekwowac prawo, i nalezne miastu oplaty i podatki... czekamy, bardzo czekamy...

~~...............
ff
Wysłany: 18 Sie 2008r. 17:39  
Spadaj!

~~Edzio
ff
Wysłany: 19 Sie 2008r. 10:54  
Echelon - ale numery Plusa nie zaczynają się na 504.. czy 505. To Orange. A ogólnie to albo gość się naćpał i pieprzy głupoty albo ta pani, która do niego dzwoni się naćpała i też pieprzy głupoty. Ja bym to olał z góry parabolicznym strumieniem mocznym.
Edzio

ff
Wysłany: 19 Sie 2008r. 12:18  
Numery mogły być przeniesione z Orange. Znam nieco temat firm agentów prowadzących salony operatorów i wiem jaki czasem panuje tam burdel. Niedawno dostałem list z salonu zupełnie innej części Polski z zaproszeniem do przedłużenia umowy na firmę, podczas gdy ja po pierwsze nie mam firmy, po drugie nigdy nie miałem abonamentu telefonicznego. Znam za to firmę, która prowadzi ów salon (największy w Polsce agent prowadzący salony jednego z operatorów) i wiem, że panuje tam niesamowity bałagan.
A może jest tak jak piszesz - gość się naćpał umiech

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Rozmowy na każdy temat. »