NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 3 4 5 »
Wybieramy prezydenta Stalowej Woli,
~~Stal
ff
Wysłany: 18 Sie 2008r. 21:48  
Kogo proponujecie na nowego prezydenta Stalowej Woli?

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 18 Sie 2008r. 21:48  

~~wyborca PiS
ff
Wysłany: 18 Sie 2008r. 22:02  
Ja mam trzech kandydatów: Błądek (poseł), Siembida (starosta) i nasz wielki Nadbereżny ich maskotka

~~STARA WIARA
ff
Wysłany: 19 Sie 2008r. 12:04  
pojebało wam się w głowach to może weżcie starego pijaka KOTULSKIEGO

~~Mieszk
ff
Wysłany: 19 Sie 2008r. 16:48  
CYTAT
pojebało wam się w głowach to może weżcie starego pijaka KOTULSKIEGO

Dyskutujemy poważnie, bez używania wulgaryzmów. Chodzi o dobro Stalowej Woli, o przyszłość jej mieszkańców. Wypowiedz się konstruktywnie i kulturalnie. Wybory prezydenta przed nami.

~~Stasz
ff
Wysłany: 19 Sie 2008r. 16:54  
Jak narazie nie widze nastepcy Szlezaka. Jesli moglby startowac jeszcze raz to ponownie oddalbym na niego swoj glos. I mam nadzieje, ze mieszkancy okaza sie rozsadni i nie wybiora nam Kotulskiego, to byla by katastrofa dla miasta.

~~PIS
ff
Wysłany: 19 Sie 2008r. 19:14  
CYTAT
Jak narazie nie widze nastepcy Szlezaka. Jesli moglby startowac jeszcze raz to ponownie oddalbym na niego swoj glos. I mam nadzieje, ze mieszkancy okaza sie rozsadni i nie wybiora nam Kotulskiego, to byla by katastrofa dla miasta.
Maria Rehorowska jest to najlepszy kandydat z PiS na dzisiejszą chwilę

~~ruda
ff
Wysłany: 19 Sie 2008r. 19:29  
Tylko Szlęzak

~~Zosia
ff
Wysłany: 19 Sie 2008r. 20:19  
Moim zdaniem tylko dobrym kandydatem jest tylko Szlęzak

~~aaa
ff
Wysłany: 19 Sie 2008r. 20:34  
Tak, jest godny w łamaniu demokracji i zamordyzmie!

~~tylda
ff
Wysłany: 19 Sie 2008r. 21:58  
CYTAT

Lepszy zamordyzm Szlezaka niz groteska Kotulskiego.
W miescie potrzeba jest twarda reka, wkoncu sie cos ruszylo. Pewnie bylo by i lepiej gdyby nie PiS i kotulski i ich wspaniale pomysly np dyskusja o nowym przebiegu obwodnicy po tym jak nisko i stalowa sie dogadaly, ktoredy ma ona biegnac :/ Ludzie pewnie juz zapomnieli o niedokonczonej drodze dojazdowej do wiaduktu kolo ekonomika.

~~ha ha ha :(
ff
Wysłany: 19 Sie 2008r. 22:02  
CYTAT

Ladna ta demokrcja, mielismy byc druga Japonia, Irlandia i co? I g...o
Jakos nie zauwazylem lamania demokracji przez Szlezaka, powinien wziasc za mordy to cale towarzystwo z Kotulskim na czele i pokazac im, ze powinni sie wziasc do roboty a nie pierdziec w stolki.

~~erty
ff
Wysłany: 19 Sie 2008r. 22:22  
Nie zauważyłeś? A karty bankomatowe, RPO i Strasburg to mało?

~~Kent
ff
Wysłany: 19 Sie 2008r. 23:20  
CYTAT

Podaj inną kandydaturę, bo on już nie może startować, bo był dwie kadencje.

~~truskaweQ
ff
Wysłany: 19 Sie 2008r. 23:24  
A ja proponuje Roberta Filę, szefa kancelarii szlęzaka - to będzie swoista sukcesja władzy niczem w rosji... stara szkola, dobrze wyedukowany, mówi mało i bardzo bez sensu ale to nie ma znaczenia będzie miał zawsze oparcie w swoim obecnym pryncypale good

~~Ques
ff
Wysłany: 19 Sie 2008r. 23:48  
CYTAT
A ja proponuje Roberta Filę, szefa kancelarii szlęzaka - to będzie swoista sukcesja władzy niczem w rosji... stara szkola, dobrze wyedukowany, mówi mało i bardzo bez sensu ale to nie ma znaczenia będzie miał zawsze oparcie w swoim obecnym pryncypale good

Czy w swoim rozumowaniu kierujesz się dobrem mieszkańców Stalowej Woli?

~~abc
ff
Wysłany: 20 Sie 2008r. 10:46  
CYTAT
CYTAT

wielki z Ciebie znawca samorzadu umiech ... prezydent miasta to nie prezydent Polski i nie ma zadnych ograniczen co do ilosci kadencji ... jezeli ludzie bede chcieli moze byc Szlezak prezydentem dozywotnio

~~Ernest
ff
Wysłany: 20 Sie 2008r. 11:03  
Ja z całą odpowiedzialnością proponuję na to stanowisko Badena!!!

~~xaxi
ff
Wysłany: 20 Sie 2008r. 11:35  
A ja proponuje Kotulskiego. Jest taki elokwentyny, wygadany i oczytany. Mądrość aż bije od niego. Prawdziwy wódz miasta, który poprowadzi swoje barany i owce, przez życia! Niech nam żyje WIELKI WÓDZ JANUSZ KOTULSKI! Zmieć Szlęzaka, będzie lepiej ukochany wodzu nasz!
HURA, HURA , HURA!

~~Wolstal
ff
Wysłany: 20 Sie 2008r. 12:38  
CYTAT
CYTAT
CYTAT

wielki z Ciebie znawca samorzadu umiech ... prezydent miasta to nie prezydent Polski i nie ma zadnych ograniczen co do ilosci kadencji ... jezeli ludzie bede chcieli moze byc Szlezak prezydentem dozywotnio

Dożywotnio to może spacerować sobie po Stalowej Woli. A kandydować już nie może, bo był dwie kadencje. O dwie za dużo.

~~Sepo
ff
Wysłany: 20 Sie 2008r. 12:41  
CYTAT

Wykażmy się obywatelską troską i odpowiedzialnością. Podawajmy mądre kandydatury, uzasadniajmy wybór, a wszystko dla dobra naszej Stalówki.

~~Ciekawski
ff
Wysłany: 20 Sie 2008r. 13:09  
CYTAT
Dożywotnio to może spacerować sobie po Stalowej Woli. A kandydować już nie może, bo był dwie kadencje. O dwie za dużo.

Gdzieś Ty wyczytał, że Prezydentem Miasta można być tylko dwie kadencje?

~~sider
ff
Wysłany: 20 Sie 2008r. 13:41  
No właśnie jak to jest z reelekcją?

~~kaja
ff
Wysłany: 20 Sie 2008r. 14:28  
NIE CHCEMY SZLĘZAKA!!żeby nam fundował kolejne aluminium!!!!

~~ cycu
ff
Wysłany: 20 Sie 2008r. 15:19  
Dyskusja bez sensu, nie ma kandydatów, więc nie mamy o czym dyskutować , chyba, że o pobożnych życzeniach.

~~AAA
ff
Wysłany: 20 Sie 2008r. 16:17  
jeszcze raz apel do znawcow samorzadu ... prezydent miasta , wójt, burmistrz może pełnić swój urzad tyle kdnecji ile tylko wyrazi woli kandydowania i zostanie wybrany po raz kolejny przez mieszkancow.
I po raz kolejny dla niedowiarków - Szleżak jak każdy inny prezydent czy wójt czy burmistrz może być prezydentem jeszcze kolejną i kolejną i kolejną ... i kolejną kadencję...

może warto podyskutować na tym forum czy jest to dobre rozwiązanie. Przy kolejnych aferach korupcyjnych w róznych miastach pojawia się właśnie wątek noweilizacji ustawy o smaorządzie w ten sposob aby wprowadzic ograniczenie kadencyjnosci - jako glowny argument podawane jest tworzenie przez prezydentow swojej swity - ktora przez lata tworzy "uklad" czesto korupcyjny..

jakie jest wasze zdanie ? moje osobiscie jest takie , że szlezakowi brakuje juz pomyslu na miasto - zostal prezydentem w dobrym momencie i wykorzystal swoja szanse - ale w tej chwili juz sie wypalil - chyba mysli o czyms wiekszym jak np. mionisterstwo lub co innego.

Potrzeba nam jednak w miescie chyba nowych mlodych zaangazowanych ludzi - majacych dobre swieze pomysly na miasto.

1 2 3 4 5 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »