|
|
|
CYTAT Jak to zniczego. Huta powstała dużo wczesniej i to dzięki hucie miasto się zaczeło rozwijać. A w czasach komuny (prawie) każdy musiał/mógł pracować, byle na panstwowej posadzie.Mały procent prywaciarzy miał otwartą drogę. Ta, zaledwie szesc lat wczesniej przed komuna, z czego moze z rok produkowala dla Polski a nie dla szkopow. Myslmy co piszemy Do czego mial otwarta droge? Moi dziadkowie byli prywaciarzami i sobie radzili. A co do tematu - tylko Szlezak. Reszta to albo kruchta albo tetrycy Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Jak to zniczego. Huta powstała dużo wczesniej i to dzięki hucie miasto się zaczeło rozwijać. A w czasach komuny (prawie) każdy musiał/mógł pracować, byle na panstwowej posadzie.Mały procent prywaciarzy miał otwartą drogę. Ta, zaledwie szesc lat wczesniej przed komuna, z czego moze z rok produkowala dla Polski a nie dla szkopow. Myslmy co piszemy Do czego mial otwarta droge? Moi dziadkowie byli prywaciarzami i sobie radzili. A co do tematu - tylko Szlezak. Reszta to albo kruchta albo tetrycy Dokładnie przemyslałem to co napisałem. Było przed komuną ? Było! Mały procent miał otwartą droge aby działać, inni musieli dobrze kombinować.... apropo w Rozwadowie było pełno "tych" co kręcili prywatny biznes |
|
|
|
|
CYTAT Dokładnie przemyslałem to co napisałem. Było przed komuną ? Było! Mały procent miał otwartą droge aby działać, inni musieli dobrze kombinować.... apropo w Rozwadowie było pełno \"tych\" co kręcili prywatny biznes Chyba jednak nie bardzo przemyslales, bo Zaklady Obronne nie weszly na pelna produkcje i nie rozwinely sie przed komuna tylko dzieki niej. Idac Twoim tokiem rozumowania, Warszawa nie jest Polska, tylko radziecka (z wylaczeniem Pragi), a Slask, Pomorze, Mazury tez sie nam nie naleza W koncu nie byly nasze przed komuna I jezeli chcesz kogos obrazac synku to Ci sie nie uda. Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
CYTAT Chyba jednak nie bardzo przemyslales, bo Zaklady Obronne nie weszly na pelna produkcje i nie rozwinely sie przed komuna tylko dzieki niej. Idac Twoim tokiem rozumowania, Warszawa nie jest Polska, tylko radziecka (z wylaczeniem Pragi), a Slask, Pomorze, Mazury tez sie nam nie naleza W koncu nie byly nasze przed komuna I jezeli chcesz kogos obrazac synku to Ci sie nie uda. Myslmy co piszemy - Przed komuną powstała Huta, osiedle robotnicze oraz Elektrownia Ozet - Czy to jest Nic ? a ztym tokiem rozumowania to strasznie odbiegasz od tematu....synku! |
|
|
|
|
CYTAT Myslmy co piszemy - Przed komuną powstała Huta, osiedle robotnicze oraz Elektrownia Ozet - Czy to jest Nic ? a ztym tokiem rozumowania to strasznie odbiegasz od tematu....synku! No, tak chlopcze. Faktycznie. I to wlasnie wtedy mialy mozliwosc rozwinac pelne moce produkcyjne i rozwinac sie w nowoczesne zaklady. W caly rok... Zapewne w trakcie wojny nie zostaly tez zdewastowane i zapewne nikt ich nie musial odbudowywac. Niemcy zostawili je w stanie nienaruszonym, bo to dzentelmani byli co Wagnera sluchali. Idac Twoim tokiem rozumowania amfiteatr w Reines nie jest zasluga lat jego modernizacji i utrzymywania przez Francje. To tylko zasluga Rzymian Pomysl chwilke - gdyby Zaklady Poludniowe nie powstaly w 38 czy aby nie zostalyby wybudowane nieco pozniej? W zwiazku z industralizacja jako jednym z celow odbudowy powojennej podejrzewam, ze tak. Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
Można gdybać co by powstało, jak by COP nie ruszył - może powstały by nowe PGRy.
Początkiem mojej rozmowy było to, że komuna zbudowała z niczego miasto - Nie z niczego ! Miała podstawy aby zbudować tu coś większego. |
|
|
|
|
CYTAT Można gdybać co by powstało, jak by COP nie ruszył - może powstały by nowe PGRy. Początkiem mojej rozmowy było to, że komuna zbudowała z niczego miasto - Nie z niczego ! Miała podstawy aby zbudować tu coś większego. Miala. Nigdzie nie napisalem, ze nie miala. Ale zbudowala choc mogla wszystko zaczac gdzie indziej, nie? Wiec nie pluj sie, ze wszystko to zasluga II RP bo tak nie bylo. Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
CYTAT Miala. Nigdzie nie napisalem, ze nie miala. Ale zbudowala choc mogla wszystko zaczac gdzie indziej, nie? Wiec nie pluj sie, ze wszystko to zasluga II RP bo tak nie bylo. Człowieku zacznij czytać dokładniej a potem się udzielaj, bo jak zwykle wtrącasz swoje mądrości, i niekoniecznie na temat. |
|
|
|
|
CYTAT Człowieku zacznij czytać dokładniej a potem się udzielaj, bo jak zwykle wtrącasz swoje mądrości, i niekoniecznie na temat. Wybacz, ale to akurat Ty bredzisz. I jak zwykle pierdzisz, ze inni nie umieja czytac, kiedy to akurat Ty masz problemy ze skladnym pisaniem Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
CYTAT Wybacz, ale to akurat Ty bredzisz. I jak zwykle pierdzisz, ze inni nie umieja czytac, kiedy to akurat Ty masz problemy ze skladnym pisaniem Pierdzeniem moge nazwać Twoje wypociny, które wylewasz na forum. Jeszcze raz Ci napisze przeczytaj dokładnie, zastanów się, dodatkowo możesz walnąć swoją główką w sciane , tak ze 3 razy i wtedy napisz. Poza tym zacytuje Ci Bogusława " Nie chce mi się z Tobą gadać" |
|
|
|
|
CYTAT Pierdzeniem moge nazwać Twoje wypociny, które wylewasz na forum. Jeszcze raz Ci napisze przeczytaj dokładnie, zastanów się, dodatkowo możesz walnąć swoją główką w sciane , tak ze 3 razy i wtedy napisz. Poza tym zacytuje Ci Bogusława \" Nie chce mi się z Tobą gadać\" Zauwazylem, ze im wiekszy ktos ma kompleks tym bardziej wola, aby ktos dokladniej czytal jego wpisy i wypisy A ja Ci zacytuje cos innego: habulahabulahabulahabibahabibahabiba. To sobie dokladnie przeczytaj i zrozum hahaha Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
swieta zblizaja sie wielkimi krokami wyrzuccie zlosc z serc waszych ;]
|
|
|
|
|
Ja wyrzucilem. Co niektorzy po prostu mysla, ze nikt inny nie ma prawa myslec inaczej i sie pluja a nie kontynuuja dyskusje.
A wiec trzeba z nich sie smiac Dyndactwo zupelne na internetowych grzdaczy Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
CYTAT swieta zblizaja sie wielkimi krokami wyrzuccie zlosc z serc waszych ;] Niestety mam uczulenie na buraka. |
|
|
|
|
CYTAT no to kto startuje w wyborach ?? Andrzej Szlęzak, Wiesław Siembida, Cisek Stanisław, Janusz Kotulski, Hmm prywatnie nie mam nic do Siembidy porzadny człowiek ale nie widze go jako prezydenta. A w związku z tym 3 kadencja czeka. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT Niestety mam uczulenie na buraka. To ich nie jedz. Przejdzie Ci Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
Te same gęby...
Wolałbym kogoś innego a w ogóle to pokazuje jak demokracja jest chorym systemem. Albo te same nienażarte gęby albo nowe i nie wiadomo skąd i co mają do zaoferowania. Monarcha jak rządzi to rządzi latami, pozostawia po sobie potomstwo, które kształci w podobnym kierunku i wysokim poziomie rządzenia, zajmuje się rządzeniem. A plebs przychodzi i chce się napchać ile wlezie bo wie, że za rok mogą go nie wybrać. I od lat wielu mamy ciągle TO SAMO. namawiam do "NIEGŁOSOWANIA" Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
Szkoda, ze z historii znamy przyklady do czego prowadzilo to 'potomstwo'
Ale czego sie spodziewac z kazirodczych zwiazkow? Ja wole demokracje, nawet karlowata, niz najmniejszy przejaw monarchii. Do czego ona prowadzi widac najlepiej w Arabii Saudyjskiej czy Nepalu Europejskie monarchie nie sa zas monarchiami realnymi, bo nie maja wplywu na rzadzenie Immortal - All Shall Fall |
|
Dołączył: 24 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
niestety do wyboru nie ma nowych twarzy
tylko te same stare a co mogą w związku z tym zaproponować nowego? a Szlęzak wie bardzo dobrze , że tak naprawdę nie ma porządnego kandydata na jego miejsce i dlatego jest coraz bardziej bezczelny i niekulturalnie zwraca się do ludzi-jego wyborców nie ma żony,dzieci w związku z czym chyba jest singlem dbającym tylko o siebie a o innych to już niekoniecznie Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.] |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT niestety do wyboru nie ma nowych twarzy tylko te same stare a co mogą w związku z tym zaproponować nowego? a Szlęzak wie bardzo dobrze , że tak naprawdę nie ma porządnego kandydata na jego miejsce i dlatego jest coraz bardziej bezczelny i niekulturalnie zwraca się do ludzi-jego wyborców nie ma żony,dzieci w związku z czym chyba jest singlem dbającym tylko o siebie a o innych to już niekoniecznie Panie kolego myślę że jesteś w błędzie odnośnie tych samych twarzy.Ostatnio słuchałem TV stella i swój start w wyborach na prezydenta miasta ogłosił starszy Cechu Rzemieślników Antoni Kłosowski. |
|