|
|
|
Prokuratura nie będzie ścigać Internautów
Prokuratura odmówiła wszczęcia dochodzenia wobec internautów, którzy na forum napisali, co myślą o staroście niżańskim i radnych. Internauci, którzy mieli obrazić niżańskiego starostę, nie będą ścigani z oskarżenia publicznego - tak zadecydowała niżańska prokuratura. Teraz starosta może odwołać się od decyzji lub ścigać ich z powództwa cywilnego. - Zapadła decyzja o odmowie wszczęcia dochodzenia - informuje Bogusława Marciniak, szefowa Prokuratury Rejonowej w Nisku. - W tych czynach nie dopatrzyliśmy się znamion świadczących o tym, że obrażono starostę w czasie i w związku z pełnieniem obowiązków. ZACZĘŁO SIĘ OD PODWYŻKI Starosta Władysław Pracoń poczuł się urażony wypowiedziami internautów. Chodzi o komentarze do artykułu o podwyżkach diet radnych oraz starosty. Nieprzychylne komentarze pojawiły się pod artykułami na forach internetowych "Echa Dnia” i "Nowin”. Radni oraz starosta byli określani między innymi jako "nieroby, darmozjady, złodzieje, pierdoły i szubrawcy”. Zdaniem starosty, wypowiedzi obrażały go jako funkcjonariusza publicznego oraz naruszały dobre imię jego oraz rodziny. Władysław Pracoń złożył doniesienie na policję. Ta po przeanalizowaniu sprawy nie dopatrzyła się zabronionego czynu i sprawę przekazała prokuraturze. KRYTYKA A POMAWIANIE - Trzeba odróżnić krytykę od pomawiania czy obrażania drugiej osoby - mówi Władysław Pracoń, starosta powiatu niżańskiego. - Jeśli ktoś ma inny pogląd od mojego i chce merytorycznie podyskutować na temat funkcjonowania powiatu, zapraszam do urzędu. Jeśli chodzi o dalszy ciąg sprawy, decyzję podejmę po otrzymaniu oficjalnego stanowiska prokuratury. Po otrzymaniu decyzji starosta ma prawo złożyć zażalenie na postanowienie prokuratury do Sądu Rejonowego w Nisku. Może też wystąpić na drogę cywilną i tam dochodzić swoich praw. Co o tym sądzisz ?? czy Radny i Starosta, Prezydent nie może być krytykowany. Moim zdaniem ten ich wyczyn powinien być POCZĄTKIEM KOŃCA KARIERY SAMORZĄDOWEJ. Zachowali się jak za komuny gdy nic nie można było mówić na władzę !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaki obłudny przedmówca? A kto, jak nie wy, ciągle się domagacie, żebym przestał pisać? Czym się różnicie od tego starosty, którego krytykujecie?
|
|
~~bleble | |
|
|
hej wyborca, ten gość jest z PiS, a prawdziwego ignoruję
|
|
|
|
|
|
Dzieci z PO, jest was kilku na tym forum i możecie sobie ignorować. Ale czytać i tak musicie. Widocznie nie nadążają instrukcje z centrali, co odpisywać, więc najlepiej ignorować. Tym lepiej dla mnie, nie będę musiał odpowiadać na durne posty. A pisał prawdę będę i stąd i z Niemiec.
|
|
~~mieszkaniec | |
|
|
No i zaczęły się schody.Władza poczuła się dotknięta komentarzami forumowiczów.Pytam więc po co pojawiają się na forum przedruki z artykułów z Echa Dnia czy innych skoro nie można nic napisać a tym samym skrytykować cokolwiek i kogokolwiek.Nie piszcie nic i nie dajcie żadnych informacji co dzieje się w mieście to będzie cisza.Wszystko co dojdzie do uszu mieszkańców to będą tylko plotki a panowie radni i reszta polit biura będzie dalej robić tylko dobre wrażenia na zebraniach rady miasta.A tak nawiasem mówiąc to miasto zalewają ścieki a goście sobie diety podnoszą. takich i innych problemów w naszym mieście jest bezliku.Jakoś prezydent pobliskiego miasta się nie obraża na komentarze, tylko stara się sprawnie działać, a tu od razu straszenie.Czyli maja coś do ukrycia skoro się tak pieniaczą.
|
|
|
~~Nisko | |
|
|
To właśnie PiSowcy, obrażają się na wszystkich, nie mozna zapomnieć że to Jarosław Kaczyński nazwał internautów pijakami i osobami z marginesu, którzy tylko przeglądają strony erotyczne.
Lektorat PiS nie znosi krytyki. |
|
|
~~Nisko | |
|
|
Przykładem jest "prawdziwy oryginalny" który zaraz atakuje i wszystko zwala na PO
|
|
|
~~bleble | |
|
|
mam ponad 40 lat matołu z PiS i nie jestem z PO, choć nie przeczę, głosowałem na nich, bo mając do wyboru takiego Błądka, to nie było wyboru, i odczep się
|
|
|
~~Nisko | |
|
|
~bleble MATOŁ to chyba ty jesteś.
Właśnie widać nie znosisz krytyki tylko obrażać potrafisz to twoja linia obrony. |
|
|
~~Braw | |
|
|
Wreszcie ktoś się wziął za egzekwowanie prawa. Brawo radni. Czas skończyć z internetowym bezprawiem. Prawo jest prawem.
|
|
|
~~bleble | |
|
|
Nisko ja wiem że wszystko jest z opóxnieniem, ale czytaj ze zrozumieniem i wcześniejsze wpisy też
|
|
|
~~sdcxc | |
|
|
jakby skończyć z bezprawiem to tutejszy TKM powinien być na Załężu
|
|
|
~~Resup | |
|
|
Koniec z internetowymi inwektywami. Super. Braki wychowawcze nadrobią teraz inne instytucje, skoro szkoła nie dała rady ani rodzice.
|
|
|