~~aldi | |
|
|
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnic czemu służy noszona po domach figurka Matki Boskiej Fatimskiej z załącznikami w postaci dwóch zeszytów:w jednym należy wpisywac adres, nazwisko i teksty próśb lub podziękowań,w drugim nazwisko i kwotę ( na kościół?).
Pieniądze są wpięte do zeszytu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~aldina | |
|
|
Pomyśl sam, albo sprawdz konto proboszcza.
|
|
|
~~rychu | |
|
|
ALE JAJA -kosciół jak cyganki daje radę
|
|
|
~~dewota | |
|
|
Zapytaj wprost proboszcza,chyba ,że zagląda na to forum...:zły:
|
|
|
~~aldi | |
|
|
To były pytania retoryczne.Ja wiem co to znaczy, wiem równiez , że duchowni potrafia myslec , tylko dlaczego nie myślą strzyżone owieczki?
|
|
|
~~Remi | |
|
|
Powinni to zlikwidować, głupota i tyle
|
|
|
~~jaksa | |
|
|
Kto powinien???
Wszyscy psioczą, ale przyjmują do swoich domów, żeby sąsiedzi nie pomysleli sobie \"coś złego\" To tak jak z kolędą. Mało kto odwarzy sie odmowić księdzu, bo sasiad, bo dzieci... no to plban korzysta. Zimakolenda, latem figurka, a kasa leci. |
|
|
~~baca | |
|
|
Każda okazja i forma dojenia owiec jest dobra i na czasie. Tu żaden organ państwa się nie przyczepi bo niby do czego? podpiętych spinaczem biurowym banknotów. To przecież są pieniądze nie księdza a wspólnoty, on tylko je póżniej skataloguje i wyda na słuszny, parafialny cel.
|
|
|
~~hate eternal | |
|
|
To taki miły akcent z czasów szamaństwa, sprzedawania odpustów i wiary, że księża załatwią windę do nieba największym mendom (stąd możni zawsze płacili najwięcej
A że kościół zawsze stosował ulepszoną metodę Robin Hooda - wszak złupienie pary biedaków daje jednego bogatego - to różne obrządki doprowadził do roli usług (domagam się VATu od machnięcia kropidłem, ale się chyba nie doczekam równości podmiotów wobec prawa podatkowego. W tym wizytację figurki w mieszkaniach (a przy okazji można zrobić obczajkę kto ma nowe dvd w porównaniu z kolendą |
|
|