|
|
|
Mieszkam od 3 lat w komunalnym mieszkaniu i wiem,ze jest mozliwosc wykupienia go od Urzedu Miasta za niewielkie pieniadze,ale nie znam szczegolow wszystkich procedur zwiazanych z tym.
Czy ktos moze udzielic mi kilku wskazowek gdzie zaczac i co musze zalatwic? (I jaki to moze byc koszt?) Wielkie dzieki wszystkim za pomoc |
|
|
|
|
|
|
|
~~--- | |
|
|
CYTAT Mieszkam od 3 lat w komunalnym mieszkaniu i wiem,ze jest mozliwosc wykupienia go od Urzedu Miasta za niewielkie pieniadze,ale nie znam szczegolow wszystkich procedur zwiazanych z tym. Czy ktos moze udzielic mi kilku wskazowek gdzie zaczac i co musze zalatwic? (I jaki to moze byc koszt?) Wielkie dzieki wszystkim za pomoc Procedur nie znam ale Rada Miejska przegłosowła ustawę ze jeśli zdecydujesz sie na wykup mieszkania komunalnego miedzy 1 sierpnia br. a 31 lipa roku przyszłego to bedziesz mogła je wykupić za 1 % wartości. Jesli nie zrobisz tego w tym terminie to pożniej bedzięsz mogła wykupić za 5 % wartości |
|
|
|
|
|
Dziekuje,a jak moge sprawdzic aktualna wartosc tego mieszkania?
|
|
|
|
|
wystaw na allegro bez ceny minimalnej i
gorliwie rozpraw sie z tym piwem troskliwie opchoc sie z nim bo mozesz potnkonc sie iiii wyp&(*^%$# sie na ryj caly oblac sie tyyyyym |
|
~~mieszkaniec | |
|
|
dokonuje tego rzeczoznawca wybrany w przetargu przez Um niestiety trzeba za niego zaplacic, cena moze sie wachac od stu kilku zl do kilkuset jak widac po obecnej praktyce um
|
|
|
~~motylka | |
|
|
No a jest mozliwosc,zebym mogla sama znalesc takiego rzeczoznawce ?
Czy nie wystarczylby notariusz lub jakis inny prawnik? (bo skoro um posredniczy,to pewnie cos z tego ma po drodze...) |
|
|
~~Ankh | |
|
|
A \"jak to jest\", ze jedni sa zmuszani do harowania przez cale zycie, zeby splacic mieszkanie kupowane na kredyt, a inni dostaja mieszkanie za darmo i jeszcze maja problem, ze musza zaplacic 2tys. notariuszowi ?!
|
|
|
~~motylka | |
|
|
No tak...
Oczywiscie,nalezy miec pretensje wylacznie do mnie, o to ze bylas "zmuszana do harowania"... To byl Twoj wybor, Sama zdecydowalas kiedy i jakie mieszkanie kupisz.Ja nie mialam takich mozliwosci w zyciu jak Ty,wiec czekalam na moje 37 m w starym bloku /9 lat . Nie twierdze,ze mam problem aby oplacic notariusza. Pytalam tylko o procedury z tym zwiazane. |
|
|
~~wykupił | |
|
|
zgłos sie do Zakładu Adminitracji Budynków w Stalowej Woli albo do wydziału mieszkaniowego w urzedzie miasta... tam dostaniesz gotowe wnioski do wypelnienia, a za rzecznoznawce musisz zaplacic ( wymog ustawy o gospodarce komunalnej ) - koszt to ok 350 zl.
trzeba pamietac ze pierwszym warunkiem aby wykupic mieszkanie komunalne jest nie zaleganie ani 1 zł z opłatami za to mieszkanie. |
|
|
~~pomocy | |
|
|
a jak mozna dostać mieszkanie komunalne?
|
|
|
Dołączył: 19 Cze 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT a jak mozna dostać mieszkanie komunalne? Trzeba użyć google ;) i spełnić pare warunków http://www.stalowawola.pl/pl/13,88,106,207/2/przydzial_lub_zamiana_lokali_mieszkalnych_i_socjalnych.html Pozdrawiam |
|
~~alcia | |
|
|
CYTAT No tak... Oczywiscie,nalezy miec pretensje wylacznie do mnie, o to ze bylas \"zmuszana do harowania\"... To byl Twoj wybor, Sama zdecydowalas kiedy i jakie mieszkanie kupisz.Ja nie mialam takich mozliwosci w zyciu jak Ty,wiec czekalam na moje 37 m w starym bloku /9 lat . Nie twierdze,ze mam problem aby oplacic notariusza. Pytalam tylko o procedury z tym zwiazane. |
|
|