|
|
|
Założono nowe euroskrzynki. Do odbioru w administracji były 2 klucze oraz nalepka - proszę nie wrzucać reklam. Wiele osób nakleiło takie informacje na swoje skrzynki. Pomimo tego, codziennie pełno w nich śmieci w postaci ulotek lub gazet reklamowych. W gąszczu reklamowego śmiecia łatwo przeoczyć ważną korespondencję.
Czy roznoszący te śmiecie nie chodzili do szkoły i mają problemy z czytaniem i rozumieniem języka polskiego? Czy należałoby przyczaić się w ukryciu i w przypadku ujawnienia wrzucania takich śmieci nakopać do dupy po prostu? Co z tym robić? Jak ten spam zwalczać? |
|
|
|
|
|
|
|
~~wojtek | |
|
|
kolego taka ich praca i opanuj się.
|
|
|
|
|
|
Co to znaczy, że taka ich praca? Jeżeli ktoś nakleja naklejkę to znaczy, że sobie nie życzy tego typu usług.
Czy jakby na ulicy prostytutka podchodziła i zaczepiała, pokazując cipę, też byś mówił, że taka jej praca? |
|
|
|
|
A ty, prawdziwku, nie miałeś u Gebelsów żyć na poziomie czasami?
Jam ci jest picza! Picza zbrodnicza! |
|
|
|
|
I tu i tu jestem. Tutaj mam mieszkanie i muszę się zajmować. Na razie tak będzie. Następny wyjazd tam mam 21 grudnia na miesiąc. I tak w kratkę na razie. Dlaczego? To są moje prywatne sprawy, nie na forum.
|
|
~~Andzia | |
|
|
CYTAT Założono nowe euroskrzynki. Do odbioru w administracji były 2 klucze oraz nalepka - proszę nie wrzucać reklam. Wiele osób nakleiło takie informacje na swoje skrzynki. Pomimo tego, codziennie pełno w nich śmieci w postaci ulotek lub gazet reklamowych. W gąszczu reklamowego śmiecia łatwo przeoczyć ważną korespondencję. Czy roznoszący te śmiecie nie chodzili do szkoły i mają problemy z czytaniem i rozumieniem języka polskiego? Czy należałoby przyczaić się w ukryciu i w przypadku ujawnienia wrzucania takich śmieci nakopać do dupy po prostu? Co z tym robić? Jak ten spam zwalczać? Zgadzam sie. Powinni czytac zanim wsadza te papierki. Jatez przykleilam a odkad mam ta naklejke i unijna skrzynke to mam wiecej reklam niz przedtem i wkurza mnie to. A takie firmy jak:Media Expert, Natura, Mix,TResco i lidl mogli by zatrudniac czytatych roznosicieli a nie analfabetow |
|
|
~~ehh | |
|
|
Racja też mnie to wkurza ! Jakby nie mogli położyć reklam na skrzynce :/
|
|
|
~~Andzia | |
|
|
a NAJLEPSZE W TYM WSZYTSKIM ZE PODOBNO SPOLDZIELNIA DOSTALA PIENIADZE NA WYMIANE SKRZYNEK I RENOWACJE SCIANY NA KTOREJ STARA SIE ZNAJDOWALA. jA MYSLE ZE TO NA SCIANE TO POSZLO NA CZYJES PREMIE BO U MNIE W KLATCE SCIANA WYGLADA JAKBY SIE COS Z NIA ZDERZYLO, NAWET PANI LASKAWA PREZES RUDA SM NIE RACZYLA WYSLAC KOGOS ZEBY SCIANE POMALOWAL. CIEKAWE NA CO NASZE PIENIADZE IDA BO CHYBANNIE NA REMONTY ITP.:wśceikły:
|
|
|
~~wojtek | |
|
|
ha ale pokazując cipe łamie prawo - nieobyczajny wybryk.
Niechcesz dostawać reklam to się wyprowadź z miasta na jakieś zadupie - gwarantuje dużo mniejszą ilość reklam. Taka ich praca że od wrzuconej ulotki mają kase - nie mogą ich zostawić na skrzynce bo za to im już nie zapłace czy jakiś inny pracodawca. Reklama ma trafić tam gdzie jest to powiedziane i już. To tak jak Ty byś w pracy robił coś zupełnie innego niż masz robić. Dostaniesz za to kase ? Nie. Ot to wszystko. |
|
|
|
|
|
CYTAT ha ale pokazując cipe łamie prawo - nieobyczajny wybryk. Niechcesz dostawać reklam to się wyprowadź z miasta na jakieś zadupie - gwarantuje dużo mniejszą ilość reklam. Taka ich praca że od wrzuconej ulotki mają kase - nie mogą ich zostawić na skrzynce bo za to im już nie zapłace czy jakiś inny pracodawca. Reklama ma trafić tam gdzie jest to powiedziane i już. To tak jak Ty byś w pracy robił coś zupełnie innego niż masz robić. Dostaniesz za to kase ? Nie. Ot to wszystko. A wiesz, że ja też mogę oskarżyć o zaśmiecanie? Na to też jest paragraf w kodeksie wykroczeń. Przypilnować wrzucającego i jemu z wykroczeń a firmę, którą reklamuje z cywilnego. Jest to naruszanie prywatności. Nie możesz wkraczać w cudzą prywatność, wbrew woli zainteresowanego. W USA podobno za wejście na posesję można dostać kulkę w łeb. |
|
~~ojjjjejku | |
|
|
CYTAT CYTAT ha ale pokazując cipe łamie prawo - nieobyczajny wybryk. Niechcesz dostawać reklam to się wyprowadź z miasta na jakieś zadupie - gwarantuje dużo mniejszą ilość reklam. Taka ich praca że od wrzuconej ulotki mają kase - nie mogą ich zostawić na skrzynce bo za to im już nie zapłace czy jakiś inny pracodawca. Reklama ma trafić tam gdzie jest to powiedziane i już. To tak jak Ty byś w pracy robił coś zupełnie innego niż masz robić. Dostaniesz za to kase ? Nie. Ot to wszystko. A wiesz, że ja też mogę oskarżyć o zaśmiecanie? Na to też jest paragraf w kodeksie wykroczeń. Przypilnować wrzucającego i jemu z wykroczeń a firmę, którą reklamuje z cywilnego. Jest to naruszanie prywatności. Nie możesz wkraczać w cudzą prywatność, wbrew woli zainteresowanego. W USA podobno za wejście na posesję można dostać kulkę w łeb. Jak ci wrzuca do skrzynki jełopie to nie zaśmieca - to ty zaśmiecasz jak wyciągasz i rzucasz na klatce pod nogi ty szczycie kultury, a potem drzesz papę że zaśmiecają ludzie myślcie trochę, szanujcie pracę innych i nie śmiećcie sami na klatkach - sam widzę często jak sąsiadka w podeszłym wieku wyciąga te reklamy i rzuca pod nogi jak świnia, a potem krzyczy że klatki zaśmiecają a naruszenie prywatności - masz wiedzę z super expresu :wśceikły: |
|
|
~~wojtek | |
|
|
korespondencja bezadresowa w naszym państwie jest legalna
Proszę podaj mi ów paragraf prawniku od siedmiu boleści Skrzynka pocztowa nie jest Twoją prywatnością |
|
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
orginalny to jest POLSKA nie niemcy. tam masz nalepke na skrzynce to ci nikt nie wrzuci nawet gazety regionalnej, która jest za free. ale u nas to u nas i jeszcze forumowicze mają do Ciebie brąchy że walczysz o swoje.
w pełni popieram jest naklejka że nie chce reklam to ich NIE CHCE!!! Errare humanum est. |
|
Dołączył: 8 Lip 2007r. Skąd: się biorą dzieci ? Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Bierzesz ulote ze skrzynki i wywalasz do śmietnika, dla Ciebie, Ciebie i Ciebie żaden to problem, a młodzianin - ulotkarz zarobi sobie parę grosza.
Czy piczunia, czy jelonek - dla każdego jest tu domek :) |
|
|
|
|
http://www.mmwroclaw.pl/1741/2008/9/10/zbieranie-darmowych-gazet-sie-oplaca?districtChanged=true
Macie, chłopaki. Uzbieracie w 2 lata na farelkę i będzie sezon grzewczy przez caaaalutki rok! W ~9 lat będzie to bilet na tanie linie lotnicze do niemcowni, ew. na zakup wiatrówki z militariakropkapeel, żeby zostać prawdziwym Jägermeisterem, śrut ja stawiam. (za wiki: mistrzem polowania). Bajo, mobile. Jam ci jest picza! Picza zbrodnicza! |
|
~~mieszkaniec ST. | |
|
|
[A dlaczego w blokach w Stalowej brak pojemników z drutu lub blachy na ulotki reklamowe. W wielu miastach po wejsciu do klatki schodowej lub przed wejściem (jeśli jest domofon)jest na ścianie taki pojemnik i roznosiciele tam wkładaja ulotki,zainteresowani mieszkańcy sami sobie biorą to,co ich interesuje.
|
|
|
~~Remi | |
|
|
CYTAT [A dlaczego w blokach w Stalowej brak pojemników z drutu lub blachy na ulotki reklamowe. W wielu miastach po wejsciu do klatki schodowej lub przed wejściem (jeśli jest domofon)jest na ścianie taki pojemnik i roznosiciele tam wkładaja ulotki,zainteresowani mieszkańcy sami sobie biorą to,co ich interesuje. U mnie było cos takiego ale zdjeli jak euroskrzyneczki zamontowali. chyba specjalnie to zrobili |
|
|
|
|
|
CYTAT Jak ci wrzuca do skrzynki jełopie to nie zaśmieca - to ty zaśmiecasz jak wyciągasz i rzucasz na klatce pod nogi ty szczycie kultury, a potem drzesz papę że zaśmiecają ludzie myślcie trochę, szanujcie pracę innych i nie śmiećcie sami na klatkach - sam widzę często jak sąsiadka w podeszłym wieku wyciąga te reklamy i rzuca pod nogi jak świnia, a potem krzyczy że klatki zaśmiecają a naruszenie prywatności - masz wiedzę z super expresu Jełopie, jeśli jest napisane, że sobie nie życzę, to zaśmieca. Czy wam na mózgi już padło? NIE ŻYCZĘ SOBIE. CYTAT korespondencja bezadresowa w naszym państwie jest legalna Proszę podaj mi ów paragraf prawniku od siedmiu boleści Skrzynka pocztowa nie jest Twoją prywatnością Jeśli adresat wraża zgodę na jej otrzymywanie. A czyją własnością jest skrzynka? Cioci Marysi? Nie będę się w żadne prawo bawił, tylko na drugi raz jak złapie na gorącym uczynku to nakopie do dupy i się skończy. |
|
~~wielki szu | |
|
|
Mnie tez doprowadzo to do oglupienia, dopoki byly naklejki to co 2 reklaam byla w skrzynce, ale jak jakis debil zdarl wszystki naklejki to jest komplet naklejek.
Rozwiazanie jest jedno jak sie dostaje ulotki a sie nie powinno wystarczy zadzwonic do sklepu i powiedziec o tym, wiecej ulotek sie juz nie dostanie od osoby ktora roznosi, gwarantuje, sprawdzone w praktyce |
|
|
|
|
|
CYTAT orginalny to jest POLSKA nie niemcy. tam masz nalepke na skrzynce to ci nikt nie wrzuci nawet gazety regionalnej, która jest za free. ale u nas to u nas i jeszcze forumowicze mają do Ciebie brąchy że walczysz o swoje. w pełni popieram jest naklejka że nie chce reklam to ich NIE CHCE!!! Oczywiście. Tam gdzie jestem w Essen, na skrzynkach są napisy Bitte keine Werbung einwerfen! oraz skrzynki znajdują się na zewnątrz domów i ŻADEN śmieć reklamowy nie trafia do skrzynki. A u nas będą udowadniać, że to jest praca. A kto ma mi posprzątać skrzynkę? Mam służącą nająć? Czy sam do śmietnika dodatkowo chodzić? To może fryzjer też niech stanie na klatce i wbrew woli zaczyna włosy obcinać, bo to jego praca. Wiecie co, muły komercyjne? Te wasze śmieciowe reklamy powodują więcej nienawiści do waszych firemek i niechęć do kupowania w nich, niż na odwrót. Jeszcze się nie zdarzyło, abym zamówił pizze z firm, które mi zaśmiecały skrzynkę lub wycieraczkę wczesniej. A zamawiam często. |
|
~~luśka | |
|
|
no debil
|
|
|
|
|
|
CYTAT no debil Weź się lepiej za gary, wyprany bezmózgowiu! To, że masz 2 zwoje w mózgu, które są zakodowane aby służyć, nie oznacza, że każdy je ma. Do garów! Bo wygłodniały mąż wróci z huty i awanturę zrobi o za słoną zupę! |
|
~~basia | |
|
|
no to Ci teraz powiem coś prostaku.
daj sobie na wstrzymanie, bo to sie w głowie nie mieści. aż tyle cie kosztuje wziąć te ulotki i wyrzucic je do kosza? prawda jest taka, że Ty uwielbiasz utrudniać ludziom życie i robisz problem tam gdzie go nie ma. nic tylko pogratulować i życzyć zdrowia. skopać dupe? proszę bardzo... ulotkarz wie, co ma wtedy zrobić - dzwoni na policję i masz wtedy problem. a Ty? prosze bardzo możesz zgłosić komu chcesz, ale ulotkarz nie zaśmieca, i nic mu nie grozi. schowaj dumę do kieszeni i daj innym żyć! - zauważ, że przeważnie są to osoby młode, uczące się jeszcze, które nie mają jak inaczej sobie dorobić. |
|
|
~~Anka | |
|
|
Jestem za. Dzisiaj wracając z pracy zaglądam do skrzynki. Było 7 reklam z 3 listy powkładane pomiędzy reklamy. Już miałam wszystko wyrzucić.
|
|
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
widać "piczka" i "jelonek" bardzo bronią roznosicieli ulotek, czyżby chlopaki dorabiali w ten sposób?
jeżeli w mieście jest ponad 65tyś ludzi to chyba ci , którzy roznoszą mają pole do popisu i jak nie wrzucą mi czy prawdziwemu czy Ani, to sie chyba nic nie stanie. pójdą klatke dalej w następnym bloku i po kłopocie. trzeba szanować czyjąś wolę!!! jeżeli mam prawo nieżyczyć sobie ulotek to z niego korzystam i chce żeby ktoś to uszanował. Errare humanum est. |
|