|
|
|
Witam,
Gdzie i w jakich godzinach będzie jakaś spowiedź?? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klasztor
|
|
|
|
|
Najlepsza spowiedź to taka bez pośredników. Polecam spowiadać się bezpośrednio do Boga - można zawsze i wszędzie
|
|
|
|
|
Na pewno w kazdym kosciele przed nabożenstwem i poźniej w trakcie
|
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Na pewno w kazdym kosciele przed nabożenstwem i poźniej w trakcie Panno Pino z przykrością muszę stwierdzić, (mimo, że do kościoła nie chodzę) że dzień dzisiejszy jest takim dniem w KK w którym mszy się nie odprawia Errare humanum est. |
|
|
|
|
zgasilas sie Panno Pino;-) na religie nie chodzilas?
Informacja ze strony Kapucynów w Rozwadowie: Spowiedź św. w Wielkim Tygodniu: w poniedziałek, wtorek i środę w godz. od 7.00 do 18.30.W czwartek i piątek od godz. 8.30 do 17.00 i w sobotę od 8.30 do 12.00. Prosimy jednak nie odkładajmy spowiedzi na Triduum paschalne, ale wyspowiadajmy się wcześniej. Dlatego spowiedź parafialna będzie w najbliższą środę. W tym dniu w godz. od 9.00 do 12.00 i od 14.30 i do 17.30 spowiadać będą kapłani z naszego dekanatu Stalowa Wola. Skorzystajmy z możliwości spowiedzi u kapłanów z ościennych parafii. |
|
|
|
|
CYTAT Na pewno w kazdym kosciele przed nabożenstwem i poźniej w trakcie CYTAT Panno Pino z przykrością muszę stwierdzić, (mimo, że do kościoła nie chodzę) że dzień dzisiejszy jest takim dniem w KK w którym mszy się nie odprawia umiech pokaż mi gdzie ja napisałam ze dzisiaj można sie spwoiadac przed mszą??????????? Chyba wyraznie napisalam PRZED NABOZENSTWEM!!!! od kiedy nabozenstwo jest mszą?????? dobrze wiem ze w Wielki Piątek nie ma maszy świętej dlatego pisze ze PRZED NABOZENSTWEM.... bo dzisiaj w kosciele jest odprawiane NABOZENSTWO..... a i pisze, ze mozna sie rpzed nim spowiadać, bo sama wczoraj byłam PRZED MSZĄ, bo wczoraj była MSZA a dziś mamy NABOZENSTWO. I to nie ja nie chodziłam na religie a Wy na lekcje polskiego kiedy była nauka pt." czytanie ze zrozumieniem" Dodam jeszcze jakby dla Was to jasne nie było: To ze w kosciele nie ma maszy nie oznacza, ze koscioly sa dzis pozamykane-wrecz rpzeciwnie, ale glebsza dyskusja nie ma sensu Pozdrawiam w tym wyjątkowo świątecznym okresie. |
|
|
|
|
Mama była w bazylice ok. 8 rano, to na wejście była trzecia w kolejce, a do jednego księdza w ogóle nie było chętnych więc sobie poszedł, tak więc przynajmniej z rana wścieku przed konfesjonałami nie było.
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Na pewno w kazdym kosciele przed nabożenstwem i poźniej w trakcie CYTAT Panno Pino z przykrością muszę stwierdzić, (mimo, że do kościoła nie chodzę) że dzień dzisiejszy jest takim dniem w KK w którym mszy się nie odprawia umiech pokaż mi gdzie ja napisałam ze dzisiaj można sie spwoiadac przed mszą??????????? Chyba wyraznie napisalam przed nabozenstwem!!!! od kiedy nabozenstwo jest mszą?????? dobrze wiem ze w Wielki Piątek nie ma maszy świętej dlatego pisze ze przed nabozenstwem.... bo dzisiaj w kosciele jest odprawiane nabozenstwo..... a i pisze, ze mozna sie rpzed nim spowiadać, bo sama wczoraj byłam przed mszą, bo wczoraj była msza a dziś mamy nabozenstwo. I to nie ja nie chodziłam na religie a Wy na lekcje polskiego kiedy była nauka pt.\" czytanie ze zrozumieniem\" Dodam jeszcze jakby dla Was to jasne nie było: To ze w kosciele nie ma maszy nie oznacza, ze koscioly sa dzis pozamykane-wrecz rpzeciwnie, ale glebsza dyskusja nie ma sensu Pozdrawiam w tym wyjątkowo świątecznym okresie. Droga koleżanko! jesli jestes taka oczytana , to zapewne czytałaś Pismo Świete... Bardzo Cie prosze wobec tego o wskazanie mi gdzie w Piśmie świetym jest spowiedź ??? Szukam jej już od kilku lat i nie mogę jej znaleźc!? by może i ja czytam bez zrozumienia... pozdrawiam //moderowano - nie piszemy z caps lockiem - anulka |
|
|
|
|
[cytat]Witam,
Gdzie i w jakich godzinach będzie jakaś spowiedź??[ Witaj ! Uważam że wyspowiadac możesz sie tam gdzie obecnie sie znajdujesz... no chyba że uwazasz że Pan Bóg jest tylko w kościele i to w wyznaczonych godzinach. Jesli tak uwazasz to bardzo mi ciebie szkoda i podpowiem Ci coś: Pan Bóg jest wszedzie i zawsze mozesz z Nim miec kontakt duchowy - nawet w swojej piwnicy , działce , jesli takie posiadasz. po prostu wszedzie i nie potrzebny Ci jest do tego zaden ksiądz ani kościół. pozdrawiam |
|
|
|
|
Skoro ktoś się pyta gdzie spowiadają to znaczy, że chce pójść wyspowiadać się pod konfesjonałem, więc twoje wynurzenia nie spowodują, że taka osoba nagle zmieni zdanie i pójdzie wyspowiadać w lesie wśród treli ptaszków. Skoro, jak twierdzisz, można spowiadać się wszędzie, to można i w konfesjonale . Jak chcesz się spowiadać w zaciszu domu to się spowiadaj, ale odpuść sobie nawracanie innych swoimi pseudorefleksjami, bo niczego nie odkryłeś i nikt dzięki tobie olśnienia nie dozna, a tylko lansujesz się na jakiegoś pajaca udającego wielkiego znawcę Biblii.
|
|
|
|
|
CYTAT Droga koleżanko! jesli jestes taka oczytana , to zapewne czytałaś Pismo Świete... Bardzo Cie prosze wobec tego o wskazanie mi gdzie w Piśmie świetym jest spowiedź ??? Szukam jej już od kilku lat i nie mogę jej znaleźc!? by może i ja czytam bez zrozumienia... pozdrawiam Ale ja nie mowie ze jestem oczytana tylko jezeli wyrazam sie jasno a ktos robi ze mnie idiotkę i twierdzi, ze ja powiedzialam ze dzis jest msza to mnie krew zalewa. Na temat gdzie w pismie swietym jest spowiedź nie wypowiadam się. Nikt Ci do spowiedzi isc nie każe. Ja do spoeidzi chodze i chodzic bede a Tobie nikt nie kaze. pozdro..... |
|
|
|
|
CYTAT Bardzo Cie prosze wobec tego o wskazanie mi gdzie w Piśmie świetym jest spowiedź ??? Szukam jej już od kilku lat i nie mogę jej znaleźc!? by może i ja czytam bez zrozumienia... pozdrawiam zaraz po dinozaurach, czytaj uwazniej ;] |
|
|
|
|
O ile nie mylę się ew. wg. św. Jana: "Weźmijcie Ducha Świętego, komu odpuścicie grzechy, będą odpuszczone, a komu zatrzymacie, będą zatrzymane"
Słowa te zostały potwierdzone w licznych objawieniach uznanych przez Kościół Katolicki np św Faustyny: "Kiedy się zbliżasz do spowiedzi, wiedz o tym, że Ja (Jezus) sam w konfesjonale czekam na ciebie, zasłaniam się tylko kapłanem, lecz sam działam w duszy" |
|
|
|
|
W Radiu Maryja tez spowiadaja 4.99zl/min.
|
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT ze ja powiedzialam ze dzis jest msza to mnie krew zalewa. złość piękności szkodzi moja droga pozdrawiam! edit: jako że już dziś mam wolne od pracy, pozwoliłem sobie wczoraj na kika głębszych rano wstaje skołowacony... a tu od razu krew Cię zalewa życzę wszystkim "wesołego jajka" Errare humanum est. |
|
|
|
|
a ja zycze czytania ze zrozumieniem.......
|
|
|
|
|
CYTAT Najlepsza spowiedź to taka bez pośredników. Polecam spowiadać się bezpośrednio do Boga - można zawsze i wszędzie ************************************ Oczywiście - modlitwa i wyznanie grzechów pod czystym niebem - zawsze jest piękne. Ale odpuszczenie ( bez kapłana) jest możliwe tylko w paru przypadkach ( np. nie ma kapłana przed bitwą, wyznanie jest szczere, nie ma czasu na pokutę i zadośćuczynienie krzywd i żal za grzechy jest doskonały- czyli szczery i do głębi duszy uczciwy). Śmierć czeka nas za chwilę - to wtedy Chrystus ( bo on jest jedynym pośrednikiem Boga i on tylko odpuszcza i gładzi grzechy) wyręcza spowiednika. Natomiast Chrystus powiedział apostołom:( pierwszym kapłanom) "którym grzechy odpuścicie, - itd.". Jeśli wstydzimy się wyznać grzechy np. zakonnikowi - który ma dość słuchania tych obrzydliwości - ale musi - to nasza spowiedź jest guzik warta. Należy pamiętać, że grzech odpuszczony - to nie znaczy darowany. Na sądzie ostatecznym w ułamku sekundy ziemskiej nasze dobre i złe uczynki zostaną zważone. I dopiero wtedy okaże sie czy jesteśmy na wyższej szali. Pan Bóg ( Chrystus będący jego jednością) nie jest chłopcem na posyłki - który spełnia nasze zachcianki i odpowiadając na nasz SMS - darowuje nam wszystkie grzechy lekko , łatwo i przyjemnie. Hurtem. |
|
|
|
|
Bardzo dobrze powiedziane Mozets
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT Na sądzie ostatecznym w ułamku sekundy ziemskiej nasze dobre i złe uczynki zostaną zważone. I dopiero wtedy okaże sie czy jesteśmy na wyższej szali Czyli jeżeli w naszym postępowaniu przeważają czyny dobre, to nie musimy się zadawać z czarną bandą, na końcu i tak będziemy na górnej szali. Zawsze tak myślałem. Mądre słowa. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Na sądzie ostatecznym w ułamku sekundy ziemskiej nasze dobre i złe uczynki zostaną zważone. I dopiero wtedy okaże sie czy jesteśmy na wyższej szali Czyli jeżeli w naszym postępowaniu przeważają czyny dobre, to nie musimy się zadawać z czarną bandą, na końcu i tak będziemy na górnej szali. Zawsze tak myślałem. Mądre słowa. Jeżeli nie masz odniesienia do Dekalogu to pojęcie dobra i zła jest względne ... a co jak się pomylisz w rachunku? liczysz codziennie czyny dobre i złe? skąd wiesz jaką wagę mają Twoje czyny? KTO NIE CHCE SPOWIEDZI I BOŻEGO MIŁOSIERDZIA, TO PO ŚMIERCI CHCE BOGA SPRAWIEDLIWEGO, A KTO IDZIE DO KONFESJONAŁU PO BOŻE MIŁOSIERDZIE SPODZIEWA SIĘ NA SĄDZIE BOGA MIŁOSIERNEGO. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|