|
|
|
Chciałbym się dowiedzieć morze się ktoś z państwa orientuje ile biorą firmy za murowanie z klinkieru za położenie jednej cegły w naszym regionie (Stalowa Wola, Sandomierz, Tarnobrzeg i okolice tych miast) albo morze ktoś z państwa wykonuje takie usługi i mógłby napisać ile bierze za wykonanie takiej roboty.
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
z tego co mi się wydaje to firmy nie biorą za położenie jednej cegły tylko za metr kwadratowy w zależności od tego co to ma być np.schody,murki,słupki itp
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
akuratnie klinkier sie placi za polozenie cegly .Ja przynajmniej slyszalem ze moze byc to koszt nawet do 5 zl za cegle
zadzwon zapytaj 515 297 751 |
|
|
|
|
Na początek proponuje kupić słownik ortograficzny i sprawdzić jak się pisze wyraz morze np.Bałtyckie a może od mogę kup słownik !
Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669 |
|
|
|
|
fajnie-kolo spytał sie o cegłe a inny wyjeżdza o słowniku Ty marianosum wniosłes cos do jego zapytania?raczej nie wiec daj na luz
|
|
|
|
|
zadzwon uzgodnimy 508-694-142
|
|
|
|
|
Możecie przecież napisać ile to kosztuje mniej więcej za położenie jednej cegły czy to na słupku czy na murku (chodzi mi o ogrodzenie z klinkieru). Ja wiem ze najlepiej dzwonić i się tak dogadywać ale jak dzwonie to nikt przeważnie nie chce podać ceny tylko już by chciał od razu zamawiać wykonanie roboty i robić a ja chce na razie dowiedzieć się jakie są ceny mniej więcej.
Tak dwa lata temu to płacono 2 złote i więcej za położenie jednej cegły ale teraz podobno za położenie jednej cegły płaci się mniej nisz 2 złote, napiszcie jak coś wiecie na ten temat. |
|
|
|
|
Ja spotkałam się z ceną 2,50zł - 3,50zł . Z tego co pamiętam to koszt położenia cegły był droższy od samej cegły i faktycznie płacone było od sztuki nie od metra.....ale to było dość dawno a dziś na rynku jest dużo ekip ,które Ci położą .Wszystko zależy ile tego murku, na jaką wysokość itd. im więcej roboty na raz ma ekipa tym taniej wychodzi niż np trzy słupki ekstra zrobić.Jeśli chcesz jeszcze zaoszczędzić możesz wybrać samo położenie cegieł bez fugowania (może Ci pomóc ktoś znajomy co się choć troszkę na fugowaniu zna).
No a telefonicznie nikt Ci raczej takich info nie udzieli, bo ten kto ma to kłaść musi podjechać do Ciebie ,zobaczyć co i jak konkretnie to ma być i dopiero wtedy wyceni swoją robociznę,bo co po tym,że przez tel powie 2zł jak wpadnie z ekipą i zobaczy od diaska komplikacji i trudności w pracy i powie - eh panie toś pan mi konkretnie nie gadał,że to takie aż wysokie i długie,a na dokładkę trzeba trochę po skosie o tutaj,bo drzewko i trzeba warstwami kłaść,żeby pion i poziom miało....za taką robotę nie 2 a 2,80 biorę...więc Polecam umówić się jednak z kilkoma osobami odpowiedzialnymi za wycenę takowej robocizny w swojej firmie. Wcale nie musi być to dla Ciebie zobowiązujące do korzystania z ich usług,uprzedź przez tel,że chcesz aby ktoś podjechał,powiedział jaki koszt a Ty się chcesz jeszcze zastanowić. Firm budowlanych jak grzybów po deszczu i wydaje mi się,że to nie powinien być dla nich problem z tą wyceną bo w końcu klient jesteś oj ale się opisałam " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
Dołączył: 3 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola (podkar Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Sorki Anulka,ale nie bardzo się orientujesz.Przy ogrodzeniu biorą od sztuki.Podstawa,to fundament,a potem już leci z cegiełką.Na jesieni zeszłego roku płaciłem 2,- za połówkę na murku i 2,20 za całą na słupku.Ale nadmieniam,że to było prawdo podobnie tanio.Tego \"fachowca\" nikomu nie polecę.Niesłowny,długo to trwało.Ale mam kontakt do drugiego i wydaje się być rzetelny.
|
|
|
|
|
CYTAT z tego co mi się wydaje to firmy nie biorą za położenie jednej cegły tylko za metr kwadratowy CYTAT Z tego co pamiętam to koszt położenia cegły był droższy od samej cegły i faktycznie płacone było od sztuki nie od metra.... sorki rst75 ale trzeba uważniej czytać " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
Dołączył: 3 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola (podkar Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Faktycznie anulka.Pobieżnie przeczytałem Twój tekst
|
|
|
|
|
Z tego co się orientowałem to biorą tyle ile kosztuje jedna cegła, wiadomo ze rok 2007/8 mamy już za sobą więc warto podzwonić i szukać chętnej ekipy(fachowca) aby przyjechała na bezpłatną wycene.
|
|
|
|
|
To co żeście tutaj napisali to ja wiem ze najlepiej będzie tak zrobić ale chciałem się tylko upewnić czy faktycznie tak jest.
|
|