~~luzer | |
|
|
Ostatnio Internet bardzo zwolnił. Strony otwierają się długo. Czy doświadczyliście ten sam problem? Jeśli nie, to pewnie mam wirusy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~jarek | |
|
|
no, u mnie też tak zmula ...
No ale co poradzić .. |
|
|
~~piotr | |
|
|
Też u siebie zauważyłem ten problem.Niby mam 512 a faktycznie 400.
|
|
|
~~Jacek | |
|
|
U mnie w czwartek kilka (różnych, z różnych serwerów) stron się nie otwierało w ogóle. A tak, to ostatnio nic nie stwierdziłem.
|
|
|
~~belfer | |
|
|
CYTAT Też u siebie zauważyłem ten problem.Niby mam 512 a faktycznie 400 Mam tak samo (Siedlanowskiego 8) |
|
|
~~Jacek | |
|
|
A jak to stwierdziłeś, że masz 400?
|
|
|
~~J.T | |
|
|
Ten sam zgrzyt mam w DIANIE.
|
|
|
~~Jacek | |
|
|
Nooo Stalowa pod obstrzałem. To na 100% robota ruskich agentów. Albo CIA.
|
|
|
~~speedeee | |
|
|
www.dsl.cz sprawdź
obecnie mi na stelli pokazuje 356 |
|
|
~~gosc | |
|
|
W Dianie nie mam zadnych zgrzytów, internet dziala
normalnie i poprawnie. |
|
|
~~belfer | |
|
|
|
|
|
~~Jacek | |
|
|
Nie sugerowałbym się raczej takimi testami. Nigdy nie są miarodajne. Jaką masz prędkość ściągania?
|
|
|
~~bulubunga | |
|
|
Rychlost připojení k internetu: 2,999 Mbit/s
Rychlost stahování dat: 383,9 kByte/s I o co wam chodzi? Chula az milo. |
|
|
~~belfer | |
|
|
CYTAT Nie sugerowałbym się raczej takimi testami. Nigdy nie są miarodajne. To co proponujesz? |
|
|
~~Jacek | |
|
|
Napisałem Ci - zobacz jaką masz prędkość ściągania. Tylko nie na e-mule tylko np. ze strony, weź spróbuj ściągnąć jakiś program z dobreprogramy.pl, jeżeli pokaże Ci ok 60KB to masz 512KB.
|
|
|
~~belfer | |
|
|
CYTAT Napisałem Ci - zobacz jaką masz prędkość ściągania. Tylko nie na e-mule tylko np. ze strony, weź spróbuj ściągnąć jakiś program z dobreprogramy.pl, jeżeli pokaże Ci ok 60KB to masz 512KB. Nie ściemniaj. Żeby mieć 512 kbps to trzeba mieć 64 kB/s. Speedtest pokazuje mi dzisiaj 488 kbps czyli ok. 61 kB/s. Wczoraj było ok. 400 kbps |
|
|
~~asd | |
|
|
A do jakiego serwera mierzyles predkosc? Jak sadzisz, dlaczego to ma znaczenie i dlaczego nie ma zadnego wzglednie 'blisko'?
|
|
|
~~Jacek | |
|
|
CYTAT Nie ściemniaj. Żeby mieć 512 kbps to trzeba mieć 64 kB/s. Speedtest pokazuje mi dzisiaj 488 kbps czyli ok. 61 kB/s. Wczoraj było ok. 400 kbps Z tymi KB to była literówka. Dokładnie miało być 64KB (chociaż aż tak dokładnie, na 100% nigdy zawsze Ci nie pokaże). Natomiast jak pisałem speedtesty i inne dsle.cz nigdy za każdym razem nie pokażą Ci tego samego. Zacznij ściągać jakiś duży plik z "normalnej" strony i zobacz czy Ci prędkość skacze czy masz raczej stałą. Wtedy możesz w miarę dobrze określić szybkość swojego łącza. Jeszcze się nie spotkałem w Stelli, a jestem u nich już kilka dobrych lat, żeby szybkość łącza była nierównomierna, jak to ma miejsce np. w przypadku Diany. O porównaniu zabezpieczeń tych dwóch sieci nawet mi się nie chce pisać. Pozdrawiam |
|
|
~~Tolek | |
|
|
Niestety, problem jest w Stelli a nie w Dianie.
Ja akurat mam net z Diany i łącze jest bardzo stabilne a transfer taki jak w umowie. Kolega, który ma net w Stelli potwierdza niestety problemy założyciela tego wątku... |
|
|
~~asd | |
|
|
W ogole to kiedys bylo lepiej, teraz to nawet prad w gniazku jest gorszej jakosci... woda dluzej sie gotuje, komputer wolniej chodzi... tragedia.
|
|
|
~~Jacek | |
|
|
CYTAT Kolega, który ma net w Stelli potwierdza niestety problemy założyciela tego wątku... No ja akurat nie potwierdzam, chociaż też mam w Stelli. Wyjścia dwa - albo jakiś syf na komputerze, albo zadzwonić do Stelli i zapytać. |
|
|
~~Gutek | |
|
|
U mnie w zasadzie OK
Stella, os. Piaski, łacze 1024/256 kbps download 963 kbps upload 221 kbps www.speedtest2.com |
|
|
~~Gutek | |
|
|
Pozwolę sobie odświeżyć temat.
Wygląda na to, że Stella podniosła prędkość swoich łączy, a jednak nie chwali się tym na swoich stronach. Download: 1254 kbps Upload: 308 kbps |
|
|
~~anonim | |
|
|
Od pewnego czasu również to zauważyłem. Prędkość jest nieco większa, ale nie ma nigdzie o tym wzmianki.
|
|
|
~~mARcELi | |
|
|
Rychlost připojení k internetu: 1,4 Mbit/s
Rychlost stahování dat: 179,2 kByte/s Rychlost odezvy (ping): min 59,349 ms max 63,911 ms Ø 61,709 ms |
|
|