|
|
|
Witam!Mam pytanie do forumowiczów:
Czy ktoś wie gdzie można dostać prace na kierowce kat. C w rejonie Stalowa Wola Nisko tak żeby móc zdobyć doświadczenie,przyuczenie w tym zawodzie?Może ktoś z Was coś słyszał? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witam, powiem Ci szczerze ze jezeli nie masz znajomosci to bedziesz mial ciezko, mam ten sam problem, probuje juz kawalek czas i nic, wszedzie gdzie bylem na rozmowie pierwsze pytanie to doswiadczenie, albo masz doswiadczenie i jezdzisz albo masz znajomosci i jedzdzisz bez doswiadczenia u znajmoego, zycze powodzenia, moze chociaz Tobie sie uda, pozdrawiam
|
|
|
|
|
W 2008 roku blisko 46% przedsiębiorców w UE narzekało na kłopoty związane z pozyskaniem odpowiednich kandydatów do pracy. W Belgii, Bułgarii czy Francji było to ponad 70%, podczas gdy w Polsce 42% firm. Największe trudności sygnalizowali pracodawcy z takich branż jak: budownictwo, hotele i restauracje, a także z firm produkcyjnych, sektora energetycznego oraz podmiotów zajmujących się zdrowiem i pomocą społeczną.
Zapotrzebowanie zgłaszane na pracowników to między innymi efekt fluktuacji kadrowej. Problemy z utrzymaniem zatrudnienia na stabilnym poziomie dotykały co dziesiątej firmy w Europie. W najtrudniejszej sytuacji pozostawali przedsiębiorcy z Rumunii i Bułgarii, w których rotacja dotykała ponad 20% przedsiębiorstw. Relatywnie stabilną sytuację notowano natomiast w takich krajach jak: Irlandia czy Szwecja. Jednym z powodów fluktuacji pozostaje kwestia motywacji pracowników. Najmniejszy poziom zaangażowania i chęci do pracy wśród zatrudnionych potwierdzali pracodawcy z Węgier, Grecji, Czech i Polski. http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,67738,7736534,Kadrowe_klopoty_europejskich_przedsiebiorstw.html Może się coś zmieni. Pracodawcy zrozumieją że należy inwestować w kadrę. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
no właśnie też mam ten sam problem i nie wiem co z tym zrobić.Pytałem także w firmach min.Schenker itp. ale też trzeba mieć doświadczenie.Fakt prace mam ale chciałbym spróbować jako kierowca coś co mnie kręci.Chyba trzeba czekać aż starzy kierowcy pójdą na emerytury bo teraz świadectwa kwalifikacji bardzo drogie są i nie tak łatwo będzie można je zrobić więc może tu się otworzy jakaś szansa.Pozdrawiam!
|
|