NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2
Znicz dla Prezydenta,
ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 22:56  
CYTAT
Tarnobrzeski oddział PKS organizuje nieodpłatny wyjazd do Warszawy

Rozumiem, że nie ma takiej opcji żebyś nie jechała i nie złożyła znicza pod pałacem.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 22:56  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 23:02  
już byłam z grupą przyjaciół nie tylko ze stalówki, ale chętnie zrobię to raz jeszcze szczególnie w dniu pogrzebu prezydenta

@@@
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 23:20  
http://stalowemiasto.pl/forum/forum.php?mode=pokaz_posty&id=534196
Ten temat został przez ciebie założony wczoraj przed godziną 14, ale dziwnym trafem zniknął twój pierwszy post

http://stalo(...)e=&str=1
Tu się wypowiedziałaś wczoraj o 13.14.
Natomiast ten temat utworzyłaś wczoraj po 15 i radośnie wklejałaś do późnych godzin.
Pewnie w sobotę zaraz po katastrofie skrzyknęłaś się z tymi przyjaciółmi spoza Stalowej obłudnico.
Ale dam ci satysfakcję - kończę już, sprowadziłaś mnie do swojego poziomu i nie wątpię, że niedługo pobijesz doświadczeniem mlotek.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 23:32  
echelonek
Sherlock Holmes to ty nie jesteś /podobnie jak filek/, ale próbuj dalej...
może na pw zabawimy się w ciepło-zimno?

@@@
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 23:43  
misia napiszę ci to bez żadnych uszczypliwości: nie dogadamy się.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 23:47  
szkoda, może fajnie by było?!?!?!

@@@
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 23:47  
CYTAT
CYTAT
\"niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
dla szpiclów katów tchórzy - oni wygrają
pójdą na twój pogrzeb i z ulgą rzucą grudę
a kornik napisze twój uładzony życiorys\"

(Zbigniew Herbert, Przesłanie Pana Cogito, fr.)

Był taki moment kilkanaście miesięcy temu, kiedy wydawało się, że nagonka na prezydenta Polski przejawiająca się w inwektywach, manipulacjach, kłamstwach, wymownych przemilczeniach i małostkowych uszczypliwościach autorstwa promomowanych w mediach polityków, a często i samych dziennikarzy - że ta nagonka osiągnęła poziom, za którym jest już wyłącznie medialny lub polityczny impeachment. Pomyślałem sobie, że chyba tylko jakaś tragedia, zwłaszcza przedwczesna śmierć prezydenta jest w stanie postawić temu tamę. I zastanawiałem się wtedy - horrible dictu! - jak by to było gdyby umarł prezydent. I - muszę przyznać - nie byłem sobie w stanie tego wyobrazić.

Od wczorajszego ranka miota się we mnie cała masa uczuć, jest wśród nich żal, obawa o stan państwa, przerażenie i niezrozumienie sensu. Ale pośród tych uczuć, które mi towarzyszą najsilniejszym jest nieustające, przytłaczające, obezwładniające poczucie n i e s p r a w i e d l i w o ś c i. Niesprawiedliwości na wielu poziomach. Na tym najniższym, wydawałoby się - trywialnym - poziomie odczułem ją otwierając internet. Okazało się, że nagle, w godzinie śmierci Lecha Kaczyńskiego wiodące portale internetowe jednak posiadają fotografie głowy państwa bez rozbieganego spojrzenia, wyłupiastych oczu, rozchylonych nienaturalnie ust, ułożonych nieforemnie dłoni. Czy wcześniej serwery tych portali, a także wiodącej telewizji informacyjnej w Polsce nie zawierały tych zdjęć? Panie dziennikarzu, panie redaktorze, czy wcześniej nie mogłeś pokazywać milionom Polaków ich prezydenta w pozie godnej? Włączyłem wiodącą telewizję informacyjną, która nadaje kompilację doskonałych autoironicznych, bystrych bon-motów prezydenta nagranych \"off the record\". Okazuje się, że myśmy z tej strony Lecha Kaczyńskiego nie znali, a przecież te nagrania tam cały czas były! Dlaczego więc wiodąca telewizja prywatna położyła główną zasługę w wykreowaniu prezydenta na gbura?

Najpopularniejsza dziennikarka polityczna w Polsce, na antenie wiodącej stacji prywatnej, pogrążona w nieutulonym żalu opisuje swój wczorajszy poranek, pełen łez i smutku. Jednocześnie konstatuje, że chciałaby aby ta tragedia \"zmieniła coś w Polakach\", ale sugeruje, że będzie to trudne, gdyż kiedy przyszła pod Pałac Prezydencki zapalić znicz, to podszedł ktoś do niej z motłochu, nazwał \"ścierką\" i kazał się \"wynosić\". Ta sama dziennikarka w ostatnich kilku miesiącach dała co najmniej kilkanaście razy w swych programach telewizyjnych i radiowych najlepszy czas antenowy człowiekowi o charakterystyce kanalii. Człowiekowi, który między innymi nazywał Lecha Kaczyńskiego \"trupem na wrotkach\", \"półmartwym\", insynuował mu różnorakie choroby, w tym psychiczne i alkoholizm, o drobniejszych kwestiach nie wspominając. Człowiek ten wprost swoją aktualną misję w polityce określał jako \"pozbycie się Kaczyńskiego\" - wiodąca dziennikarka polityczna w Polsce, którą motłoch nie zaakceptował pod Pałacem, ma swój największy wkład w promowanie tej kanalii. Nie odmawiam jej prawa do żałoby po zmarłym prezydencie. Ale jej tout court nie wierzę. Nawet jeśli w tej niewierze błądzę, to jest to błądzenie usprawiedliwione jej dotychczasową metodyczną pracą nad deprecjonowaniem głowy państwa polskiego. I jest jej kolega redakcyjny, który z poważną miną mówi o stracie jaką odczuwa, a który w pierwszym wydaniu serwisu informacyjnego pod swoim kierownictwem kazał wycofać z pierwszej na ostatnią pozycję informację o tym, że prezydent odznaczył orderem Annę Walentynowicz. Jaka to dla niego strata? Przecież to był prezydent, którego miejsce w twoim programie było tuż przed prognozą pogody! A jak się czuje ich kolega ze stacji państwowej, dziennikarz roku, którzy czytając nagłówki opiniotwórczej prasy turlał się ze śmiechu powtarzając \"borubara\", \"irasiada\" wypowiadanych przez \"niskopiennego\"prezydenta? A największa gazeta, która te nagłówki drukowała i była w stanie posunąć się nawet do kłamstw i przestępczych - nieprawdziwych, jak się oczywiście okazało - zarzutów, ma dziś najpiękniejszą szatę graficzną ze wszystkich żałobnych wydań. Jak dziś oni wszyscy się czują, lub jak powinni się czuć gdyby posiadali sumienie, widząc od kilkudziesięciu godzin to, co jest ważne, widząc tchnienie Absolutu w niesłychanym żywiole symboliki (wieloznacznej) tej tragedii - w obliczu tych wszystkich litrów atramentu wylanego, ton papieru zadrukowanego i terabajtów informacji o przejęzyczeniach, gafach, wyglądzie głowy państwa i Bóg wie czym jeszcze? Jak powinni się czuć?

Kandydat na prezydenta, wykonujący właśnie funkcje głowy państwa, eksponowany w mediach od wczoraj z racji swych konstytucyjnych kompetencji, zwraca się z \"orędziem do narodu\" , apelując o jedność ponad podziałami. I - proszę mi wybaczyć, jestem zwykłą mendą - za każdym razem gdy widzę jego doskonale upudrowaną twarz na tle biblioteczki i białoczerwonej flagi, wraca mi obraz sprzed roku, kiedy to prezydent RP, jako jedyny, jak się wydaje, rozumiejąc sytuację geopolityczną przebywał na terenie Gruzji zaatakowanej przez Rosję. Kolumna prezydencka została ostrzelana przez patrol rosyjski, a obecny kandydat-marszałek-prezydent wielce rozbawiony opowiadał o \"zabawie w żołnierza\", \"dzikiej eskapadzie\" prezydenta, kwitując: \"jaki prezydent, taki zamach\". Dziś maszeruje na czele konduktu żałobnego i ogłasza żałobę narodową \"z powodu katastrofy rządowego samolotu\". A nie dlatego, że zginął Lech Kaczyński, głowa państwa, wybitny człowiek?

I jest jego kolega klubowy, wybitny specjalista od much i muszek, którego nienawiść do \"kaczyzmu\" pochłonęła bez reszty, który ilością inwektyw i chamstwa przebił podaj wszystkich. W kondukcie, zalani łzami kroczą przedstawiciele Partii Władzy, którzy okazywali dumę z wykradzenia samolotu prezydenckiego i uziemienia głowy swojego państwa w domu, są ludzie, którzy nawet kosztem wizerunku Polski za granicą opluwali polskiego prezydenta do partnerów ze świata. W żałobnym pochodzie nie mogło zabraknąć także \"legendy Solidarności\", który - ze znaną już skromnością - oświadczył, że \"wybacza\"Lechowi Kaczyńskiemu. Co takiego wybacza prezydentowi, który pod każdym względem bił go na głowę, a którego prostacko wyzywał, naśmiewając się także z jego małżonki? Jakie ma prawo do \"wybaczania\"czegokolwiek temu człowiekowi?

Jeszcze nie ostygło ciało prezydenta, a kandydat-marszałek-prezydent dosłownie w kilka godzin wprowadził do pałacu swojego - nomen omen - namiestnika. Nikt nie zauważa dwuznaczności w tym, że gestorem dokumentacji dotyczącej aneksu do likwidacji WSI jest jeden z prawdopodobnych bohaterów tego dokumentu. Jeszcze nie dotarło do nas ciało szefa IPN, a - jak mówił dziś któryś z \"pisowskich\"dziennikarzy - jego zastępczyni podejmuje już jakieś decyzje. Do czego się tak spieszą? Czy to nie nasuwa skojarzeń z mało lubianymi zwierzętami na sawannie? Co będzie potem? Teraz już nietrudno to sobie wyobrazić.

Nie odmawiam nikomu prawa do żałoby, ale pozwólcie zachować mi prawo do niewiary w Waszą szczerość. Solidnie żeście na to zapracowali.

nie mogę podać samego odnośnika, bo strona zgłasza się jako \"atakująca...\" więc kopiuje po całości.

źródło - menda salon 24 pl

kafarek, jesteś idiota.
Podobnie jak twój autorytet (ta menda na którą sie powołujesz)
A strona która tu podajesz, jest zawirusowana.
W obliczu takiej katastrofy nalezy sie odrobina zadumy... Oprócz Prezydenta zgineła cała masa mądrych ludzi, naprawde jest kogo opłakiwać, nie tylko Prezydenta. Prezydentowi NALEŻY się szacunek i to potrafi okazać również Marszałek Komorowski.
Zastanów się jaki wrzask niósłby się, gdyby ten wypadek był w środę.... Czy Twoi idole mieliby tyle klasy, jak Ci którzy żyją i przyszło im nieść ten ciężar... Patrząc na reakcje takich MEND jak ty, po prostu w to wątpię.
Nie chce byc poza tym złym prorokiem, ale jakoś tak wydaje mi się, ze to sam Prezydent naciskał pilotów na koniecznośc lądowania.... Tak samo jak było to w Tibilisi. Tylko wtedy pilot nie posłuchał i słono za to zapłacił. Teraz musiała zginąć setka osób...
Mam tylko nadzieję, że ta przelana krez polska spowoduje, że jad który wylewał sie z wielu ust (niestety szczególnie PiS) przestanie płynąć, że stanie się taki mały cud... że Kurski przestanie szkalować, że Kamiński przestanie lżyć - i z drugiej strony, że urząd Prezydenta będzie otaczany szacunkiem - niezależnie od opcji jaka go obejmie!!
Że dziennikarze pokażą ludzi (polityków) takimi jacy oni są, niezależnie od opcji politycznej.
Wszak sam fakt, że polecieli RAZEM do Katynia świadczy o tym, że byli oni WSZYSCY patriotami PATRIOTAMI.
Nie można sonie "zawłaszczać" tytułu "jedynego" patrioty!!!

I nie lżyj człowieku... stanie sie jeszcze jedna katastrofa i Ty będziesz płakał... nad sobą.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Kwie 2010r. 09:37  
CYTAT

to i ja sie podepne :]

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Kwie 2010r. 10:28  
Ja jestem za pojednaniem się psa mojego brata Ponurego Żniwiarza o wdzięcznej nazwie Barry z kotką noszącą nazwę znaną tylko misi2009placze

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Kwie 2010r. 11:59  
obywatelu_ka walisz bez pardonu, więc po kolei, bloger "menda" nie jest moim autorytetem (nie mam ich - słowo autorytet znaczy trochę więcej), ale bardzo ładnie opisał obłudę którą się karmiło społeczeństwo, a która nagle stała się niewygodna, niektórzy chcieliby, żeby szybko o tym wszystkim zapomnieć - nie da się, za swoje słowa zawsze kiedyś się odpowiada(pamiętaj),
stronka nie jest zawirusowana można na nią wejść z innych stron np. Niepoprawni Kondukt żałobny (menda) - jest tam odnośnik przekierowujący do źródła bez niepokojących komunikatów.
piszesz, zginęli także inni których trzeba opłakiwać - owszem, ale jaki to ma związek z tytułem tego wątku? "Znicz dla Prezydenta"...,
CYTAT
Prezydentowi należy się szacunek
, no właśnie kopiując ten tekst okazałem go - może go po prostu nie zrozumiałeś? Szanowałem Prezydenta, chociaż jego poglądów nie koniecznie. Twierdzisz, że Bronek potrafi okazać szacunek byłemu Prezydentowi? już znam jego zdanie "jaki prezydent taki zamach" (tak było po Gruzji, dzisiaj brzmi "inaczej") - dla mnie to było zwykłe "burakowo" jak i cała reszta ataków typu kartofel i.t.p. (teraz trochę głupio to wygląda, nie?).
CYTAT
Nie chce byc poza tym złym prorokiem, ale jakoś tak wydaje mi się, ze to sam Prezydent naciskał pilotów na koniecznośc lądowania.... Tak samo jak było to w Tibilisi. Tylko wtedy pilot nie posłuchał i słono za to zapłacił. Teraz musiała zginąć setka osób...
- pilotowi z Gruzji nic się nie stało, dalej jest pilotem w tej samej formacji, wczoraj w telewizorni to potwierdzał - więc nie zmyślaj.
CYTAT
Mam tylko nadzieję, że ta przelana krez polska spowoduje, że jad który wylewał sie z wielu ust (niestety szczególnie PiS) przestanie płynąć, że stanie się taki mały cud
- następny rodzynek, załóż temat o jadzie PiS kontra jad PO - będziemy tam wpisywać jadowite teksty "naszych wielkich" i porównamy, bo inaczej to jest dla mnie kolejna propaganda, śmiem twierdzić, że ze strony poprawnych było więcej jadu, niż ze strony moherów...
CYTAT
i z drugiej strony, że urząd Prezydenta będzie otaczany szacunkiem - niezależnie od opcji jaka go obejmie!!
Że dziennikarze pokażą ludzi (polityków) takimi jacy oni są, niezależnie od opcji politycznej.
szkoda, że tego nie pisałeś wcześniej (o szacunku) bo Ciebie też bym kopiował.
CYTAT
I nie lżyj człowieku... stanie sie jeszcze jedna katastrofa i Ty będziesz płakał... nad sobą.
- pominę, to mnie przerasta.
I na koniec możemy tak się wyzywać Ty mnie idiotą ja Ciebie matołem i debilem, ale to nie wniesie niczego nowego w wątku Misi, więc pomyśl zanim znowu coś wyskrobiesz, masz coś, co pasuje do wątku "Znicz dla Prezydenta" to wklejaj, a swojego jadu na mnie nie poświęcaj.

I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Kwie 2010r. 21:50  
CYTAT
CYTAT

to i ja sie podepne :]

a może jednak się dogadamy? /fajnie by było!!!/

@@@
Prywatna wiadomość 

« 1 2

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »