|
|
|
Pilsudki nie byl wojskowym a jest jednak nazywany marszalkiem, mowil za zycia na Polakow " wy ..uje , kur.y " i gdy miano go pochowac tez bylo duzo protestow. General Sikorski zostal uznany za bohatera dopiero po smierci ktora prawdopobnie zostala mu wymierzona reka polaka
Lech Kaczynski zginal jak funkcjonariusz na stanowisku , zlozyc hold zamordowanej inteligencji , nie mowil poprawnie poolitycznie , dazyl miloscia kraj wiec jest to pewnego rodzaju bohaterstwo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Najgłupszy komentarz do tej sprawy wygłosił wczoraj Miecugow:
CYTAT Tam trudno będzie znicze palić, ciężko wejść czy oddać hołd... No koniec bratania znowu skaczemy sobie do gardeł. Polecam ostatni odcinek żałobny "Młodzież Kontra" Jedna osoba trzeźwo oceniła sytuację, prawie na koniec programu. http://www.tvp.p(...)/1645933 30 minuta Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
To, że ktoś reprezentuje niższy poziom nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Tym bardziej to przykre, że te protesty nic nie zmienią bo decyzja zapadła. W ten sposób nic się już nie osiągnie poza zrobieniem przykrości Ich bliskim. Po co w takim razie wywoływać kłótnie? Kłótnia dla samej kłótni nie ma żadnego sensu w tym momencie.
|
|
|
|
|
Gdyby była Monarchia nie było by problemów
Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
Może za wcześnie na takie opinie, ale krew mnie zalewa jak dziś wykorzystuje się tragedię i w czasie ogólnej żałoby wychwala się ponad wszystko Prezydenta. Dla mnie był normalnym Prezydentem. Niczym specjalnym się nie wyróżnił. Nie był wybitną postacią. Dziś nawet przeczytałem wypowiedź kardynała Dziwisza że zmarł śmiercią bohaterską. A ja pytam jaka to była śmierć bohaterska. To była tragedia lotnicza, głupia i niepotrzebna, ale na pewno nie bohaterska. Był normalnym politykiem, Prezydentem i wychwalanie go teraz ponad wszystko nie ma żadnego uzasadnienia. Rodzina wybrała Wawel więc musi być świadoma tego że tak jak Prezydent przez ponad 4 lata swojego urzędowania nie był w stanie zjednoczyć polaków tak teraz po śmierci też będzie to bardzo trudne. Każdy odczuwa tą śmierć na swój sposób. Ale nieuzasadnione wychwalanie niczemu dobremu nie służy.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Nie bardzo lubiłam naszego prezydenta i to prawda ze dopiero po śmierci większość mówi o nim dobrze a tak naprawde był normalnym człowiekiem i prezydentem. Nie wiem dlaczego chcą go pochować na Wawelu ale skoro rodzina tak zdecydowała to trzeba to tylko uszanowac.
|
|
|
|
|
Powinien spocząć tam gdzie pochowany by został umierając śmiercią naturalną. Z całym szacunkiem ale wypadek nie czyni z niego bohatera narodowego.
Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
CYTAT Powinien spocząć tam gdzie pochowany by został umierając śmiercią naturalną. Z całym szacunkiem ale wypadek nie czyni z niego bohatera narodowego. czy to wypadek to się jeszcze okaże a to na pewno zmieniało by postać sprawy. Poczekajmy Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
Luszieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... Opamiętajcie się!!! Wy nie macie nic do gadania w sprawie miejsca pochówku pary prezydenckiej. Dla mnie jesteście przyksi. W ogóle nie macie za grosz szacunku. Zastanowiliście się chociarz przez chwilę jaką siarę robicie całej Polsce?! Dzięki takim jak Wy, zawsze wychodzimy na ciemnote i zacofanie Europy. Szkoda mi Was.
|
|
|
|
|
komentarz z rp.pl
CYTAT Według redaktora Zdorta prezydent zasługuje na Wawel bo “odbudowywał świadomość historyczną Polaków” cokolwiek to oznacza. Redaktor Szułdrzyński pisze że prezydent zasługuje na Wawel bo dał 40 milionów złotych (nie swoich tylko podatników) na zabytki. Pani prof Staniszkis mówi że zasługuje na Wawel bo miał marzenia. Pan redaktor Gociek pisze że prezydent zasługuje na Wawel bo Gazeta Wyborcza napisała że nie zasługuje. Ludzie z PiSu mówią że zasługuje na to bo zginą w tragicznym wypadku. Naprawdę staram się pisać w sposób wyważony bo mamy żałobę narodową, ale argumenty zwolenników Wawelu naprawdę powalają na kolana swoją mocą.
|
|
|
|
|
na Wawelu nie ma demokracji, nie ma żadnych debat, zebrań, głosowań itd, tam rządzi kard. Dziwisz, też uważam że protesty są zbędne...niczemu nie służą, tylko oczerniają nas.
I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
CYTAT Gdy po raz pierwszy moja krewna Kaja spytała mnie, czy sądzę, że ciała śp.Prezydentostwa powinny spocząć na Wawelu, zdębiałem – i odparłem, że o tym decyduje Rodzina oraz właściciel miejsca pochówku. Ani nie jestem Ich krewnym, ani właścicielem tego zamku - więc po co mnie o to pytać?
Gdy takie pytanie zadano mi po raz dwudziesty, pojąłem, że d***kratyzacja ze szczętem przeżarła dusze Polaków. Obawiam się, że gdyby rodzina pp.Kaczyńskich postanowiła pochować ciała w moim Józefowie, uzgodniwszy to z księdzem proboszczem – to zaraz by się zebrała Rada Miejska i albo by to chciała uchwalić większością głosów, albo zarządziła referendum wśród mieszkańców. Skoro można większością głosów uchwalić, że obywatel Kowalski nie ma prawa zapalić papierosa w knajpie obywatela Wiśniewskiego – to można, oczywiście, uchwalać większością głosów WSZYSTKO. Przypominam, że „obywatel” oznacza człowieka, który musi się obywać bez elementarnych swobód; za to wolno mu gnoić innych – byle uzbierał do tej zabawy 51% równie chętnych bandytów.. Gdyby za to ktoś mnie spytał, czy na miejscu JEm. Stanisława kard.Dziwisza zgodziłbym się na pochówek ciał pp.Kaczyńskich na Wawelu – to odpowiedziałbym: NIE. To, że człowiek dał się zabić w historycznym miejscu nie czyni zeń Wielkiego Człowieka. Gdyby odważył się zawetować Traktat Lizboński – a, to co innego. To wymagałoby stanowczości i odwagi. Zginąć w katastrofie potrafi każdy. Lewica ma do śp.Lecha Kaczyńskiego pretensję, że opóźniał Anschluß do WE i powstanie UE. Ja, przeciwnie: o to, że do Anschlußu dopuścił. Gdyby żył - w listopadzie przestałby być prezydentem: opuszczony przez Prawicę i opluwany przez Lewicę. Teraz stał się Symbolem. Ale czy wszystkie Symbole muszą leżeć akurat na Wawelu? To jednak, powtarzam, ani nie moja ani nie ”społeczeństwa” sprawa. Społeczeństwo ma uszanować wolę Rodziny i ks.kard.Dziwisza – i już. Nikt nikomu nie każe podczas zwiedzania Wawelu podchodzić do Jego trumny... (Tak nawiasem: znam się trochę na ludziach... Widziałem twarz ks.Kardynała w dniu wczorajszym – i zapewniam, że miał co najmniej mało entuzjastyczny stosunek do tego pomysłu. Faszystowski rząd „przekonał” w 1935 ks.Adama kard.Sapiehę do pochowania na Wawelu bandyty spod Bezdan groźbą powołania kleryków do wojska. Jak było teraz – nie wiem). Ale skoro może tam leżeć ktoś taki, jak śp.Józef Piłsudski – to czemu nie śp.Lech Kaczyński? Przynajmniej nie był w „PPS - Frakcja Rewolucyjna” tylko na lewym skrzydle Porozumienia CENTRUM... Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
CYTAT Dobrze że nikt nie zaproponował beatyfikacji, bo jeszcze łaskawie rodzina by się zgodziła i trzeba by Watykan przekonywać i udowadniać świętość Lecha Kaczyńskiego. Jestem za godnym pochówkiem ale nie przesadzajmy. Nie był tak zasłużonym obywatelem jak i również jako Prezydent nie zrobił niczego tak ważnego dla Polski. Po prostu nim był a to trochę za mało.... Widać w Twoich postach ze raczej jesteś negatywnie nastawiony do jego osoby. Wielu ludzi patrzy ze jak nie ma widocznego postępu to znaczy ze nic się nie robi. Jednak Kaczynski dbał aby Nas od tyłu nie podchodzili, tak jak to zaczeli robić nasi zachodni sąsiedzi w sprawie odszkodowan , Kaczynski w tedy wykładał mocne karty na stół i temat cichł. Mieszkania za "złotówke" skorzystało z tego wiele osób których normalnie nie stać by było na ich wykup. Uwarzam ze był prezydentem dostępnym dla zwykłych ludzi w przeciwienstwie do jego byłego przeciwnika . W obecnych wyborach miałem głosować na kandydata z poza PO i PiSu, za dużo było szumu na ich lini. Uwarzam ze Kaczynscy powinni zostać pochowani w innym, odpowiednim miejscu. |
|
|
|
|
Ciekawe gdzie się zapodział Pan Palikot Jakoś teraz nie ma parcia na obiektywy kamer hmmm
PIKLOP |
|
|
|
|
CYTAT Ciekawe gdzie się zapodział Pan Palikot Palikot w odróżnieniu od innych polityków potrafił się zachować w trakcie żałoby narodowej. Nie latał do mediów z fałszywymi łzami, nie zaczął dzielić Polaków w trakcie żałoby, nie prowadzi kampanii wyborczej. Nawet na swoim bloku pisze tylko po jednym zdaniu... |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Ciekawe gdzie się zapodział Pan Palikot Palikot w odróżnieniu od innych polityków potrafił się zachować w trakcie żałoby narodowej. dokładnie tak i pomimo wszystkiego co "przeskrobał" w przeszłości, jego zachowanie dzisiaj mi odpowiada, nie widzę tu fałszu i zaczynam go cenić. I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
CYTAT Ciekawe gdzie się zapodział Pan Palikot Palikot w odróżnieniu od innych polityków potrafił się zachować w trakcie żałoby narodowej. dokładnie tak i pomimo wszystkiego co \"przeskrobał\" w przeszłości, jego zachowanie dzisiaj mi odpowiada, nie widzę tu fałszu i zaczynam go cenić. Nie ulegajcie szybkiemu zaufaniu Palikotowi.. No gdyby teraz Palikot odezwał się chociaż słowem to PO poleciało by na łeb na szyje, więc to nie skrucha a tylko zagranie. Palikot pewnie świętuje teraz. Zresztą to był tylko zaufany sługus. Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
zazdroscicie? zginal jako prezydent i niech ma swoje honorowe miejsce tak zdecydowali wazni ludzi a takze rodzina i nam pozostalo ich godnie pochowac pozegnac a nie krytykowac. ile ludzi tyle opinni, i nikomu nie dogodzi.
|
|
|
|
|
Jak wy wszystko wiecie co kto myśli i co czuje. Rozumiem, że można nie lubić jakiejś partii ale żeby posądzać członków o brak ludzkich uczuć to przesada. To, że nie możecie odłożyć swojej nienawiści na bok źle świadczy tylko o was. Niektórzy we wszystkim będą się czegoś dopatrywać, choćby w najdrobniejszym geście. Mówi coś- źle bo manipuluje, płacze- też źle bo są to krokodyle łzy a politycy to nie ludzie i uczuć nie posiadają, a jak milczy- to jeszcze gorzej bo coś knuje. Przeczytajcie samych siebie co piszecie... Niektórzy dzielą ludzi na tych z PO i tych z PiS-u a wydaje mi się, że powinno się dzielić na dobrych i na złych i bynajmniej przynależność do którejś z tych partii o niczym jeszcze nie świadczy..
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Ciekawe gdzie się zapodział Pan Palikot Palikot w odróżnieniu od innych polityków potrafił się zachować w trakcie żałoby narodowej. dokładnie tak i pomimo wszystkiego co \\\"przeskrobał\\\" w przeszłości, jego zachowanie dzisiaj mi odpowiada, nie widzę tu fałszu i zaczynam go cenić. Nie ulegajcie szybkiemu zaufaniu Palikotowi.. No gdyby teraz Palikot odezwał się chociaż słowem to PO poleciało by na łeb na szyje, więc to nie skrucha a tylko zagranie. Palikot pewnie świętuje teraz. Zresztą to był tylko zaufany sługus. podobnie jak oszolom niesiol profesor Debski powiedzial dzisiaj : " prosze panstwa mieszkam zagranica Polski i prosze wierzyc ze w panstwie cywilizowanym jest nie do dopuszczenia zeby MSZ nawet jako kandydat na prezydenta RP zwymyslal obecnego prezydenta i zachowal stanowisko. Nieformalnie w TVN 24 nie mozna bylo mowic nic przychylnemu dla Lecha Kaczynskiego . Duza czesc dziennikarzy stracila wiarygodnosc , pokazujac obecnie lzy. Lech Kaczynski nie chcial Polski w dzisiejszym wydaniu. Chcial panstwa pewnego siebie . Nie mogl zniesc dlaczego Polska nie produkuje samolotu , nie jest w stanie wyprodukowac samolotu i musi kupowac od Brazylii . Smiac mi sie chce z polskich profesorow, moich kolegow ktorzy wydaja nikomu nie potrzebne ksiazki , czesto chcac sie przypodobac obecnej wladzy . Chcialbym zeby zajal sie uczelnia zeby za powiedzmy 20 lat znalazla sie w top100 uczelni swiata" to czesc wypowiedzi profesora Debskiego . Nie jest oglupiony polskim kolesiostwem profesorkim bo pracuje , mieszka gdzie indziej wiec warto przeczytaj wyzej podany cytat |
|
Dołączył: 12 Lut 2008r. Skąd: xxxxxxxxxxxxxxxxx Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ciekawe kto ma większe zasługi dla Polski Prezydent Kaczyński czy Prezydent Kaczorowski
|
|
|
|
|
CYTAT profesor Debski powiedzial dzisiaj : " prosze panstwa mieszkam zagranica Polski i prosze wierzyc ze w panstwie cywilizowanym jest nie do dopuszczenia zeby MSZ nawet jako kandydat na prezydenta RP zwymyslal obecnego prezydenta i zachowal stanowisko... A kim jest ten prof. Debski i skąd ten cytat? Bo szukam w googlach i znaleźć nie mogę... |
|
|
|
|
profesor byl gosciem w TVP1 podczas transportowanie trumien . Niegdys byl wykladowca UKSW teraz mieszka poza Polska, nie powiedziano gdzie. Profesor jest filozofem i /lub politologiem . Rozmowa toczyla sie mniej wiecej godzine czasu od 16 do 17
|
|
|
|
|
Mógł Obama dostać Nobla?? Mogą i Kaczyńscy spocząć na WAWELU.
|
|
|
|
|
Mało mamy w tym temacie do powiedzenia, ale skoro rodzina wybrała to miejsce to niech tak zostanie.
|
|