NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 »
Pierwsze nagranie - Płonący samolot ,
ff
Wysłany: 14 Kwie 2010r. 16:01  

//moderowano - wcześniejszy Twój wpis nie działał - anulka

Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 14 Kwie 2010r. 16:01  

Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669
Prywatna wiadomość 

ich
ich
ich
ff
Wysłany: 14 Kwie 2010r. 17:17  
http://wiadomosci.onet.pl/forum.html#forum:MSwxNSwxMSw2ODI3NDAxOSwxNzkzODQ3OTEsODI0NzI1NiwwLGZvcnVtMDAxLmpz

ciekawe sa rowniez komentarze o zauwazeniu kobiety siedzacej miedzy 30-37 sekunda ,i inne.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Kwie 2010r. 17:23  
Nie trzeba było długo czekać, by po tragedii pod Smoleńskiem zasypała nas lawina spiskowych teorii o przyczynach i „prawdziwych” winnych katastrofy. Niektóre z nich są tak nieprawdopodobne, że trudno podejść do nich racjonalnie.

Miejsce, w którym doszło do katastrofy oraz okoliczności, jakie jej towarzyszyły podsuwają alternatywne scenariusze wydarzeń. Liczne teorie spiskowe powstają dlatego, że wciąż ciężko nam uwierzyć w to, co stało się w Smoleńsku. Tragedia wydaje nam się nieprawdopodobna, tajemnicza, więc próbujemy ją sobie wyjaśnić, czasem w sposób zupełnie absurdalny. - Coś trzeba zrobić ze smutkiem, który odczuwamy, on sam nie zniknie, dlatego będziemy szukać winnych. Ponieważ do tragedii doszło na terytorium Rosji, gniew obróci się przede wszystkim przeciwko Rosjanom, szczególnie, że w kontekście Katynia, wciąż jesteśmy wobec nich nieufni – mówi w rozmowie z Wirtualną Polską psycholog Aleksandra Sarna.

Teoria 1 - Rosjanie maczali palce

Już w sobotę na forach internetowych pojawiły się spekulacje, że to Rosjanie są odpowiedzialni za katastrofę. - Nie ufamy Rosjanom. W kontekście Katynia wciąż uważamy, że kłamią – komentuje w rozmowie z WP psycholog Aleksandra Sarna. Publicznie jako pierwszy tę teorię przedstawił w wywiadzie dla „Naszego Dziennika” poseł PiS Artur Górski. - Jeśli się złoży w całość informacje, które napływają, nawet jeśli odnoszą się do różnych scenariuszy, a także weźmie się pod uwagę ewentualne intencje Rosjan, to można powiedzieć, choć bez stuprocentowej pewności, że Rosja jest w jakimś sensie odpowiedzialna za ten nowy Katyń – mówił Górski. W środę przeprosił za te nierozważne słowa. - Proszę mnie zrozumieć. Udzielałem wywiadu kilka godzin po informacji o tragedii. Wtedy byłem w głębokim szoku – powiedział. Poseł Górski nie jest jednak odosobniony w swoich twierdzeniach. Spiskowych scenariuszy dotyczących roli Rosjan jest kilka.

Lista pasażerów znana wcześniej - Zwolennicy teorii spiskowych twierdzą, że do katastrofy doszło dlatego, że Rosjanie chcieli za jednym zamachem pozbyć się wszystkich „niewygodnych” dla siebie ludzi. Przede wszystkim znanego z niechęci wobec Kremla Lecha Kaczyńskiego. „Rosjanie mogą zyskać na śmierci Kaczyńskiego” – pisze internauta posługujący się nickiem Wolf i wymienia powody, dla których tak sądzi. „Łatwo zobaczyć, że: - pretendował do roli lidera w regionie widzianym przez Rosjan jako ich naturalna strefa wpływów (Europa Środkowa); - był głównym polskim politykiem, który nie obawiał się wystąpić przeciw interesom Rosji (a w obronie interesu Polski) na forum UE, jak trzeba było, to drastycznie (np. blokując rozmowy UE-Rosja), - "wszedł w drogę" Rosjanom w Gruzji (zwrócił uwagę "Europy", a może i świata na to, co tam Rosjanie robili), a pewnie i na Ukrainie podczas pomarańczowej rewolucji, (…) - pamiętajmy, po co jechał do Katynia: przypomnieć światu o zbrodni, której się ZSRR dopuściło, a Rosja cały czas nie chce jej uznać i mataczy. Jego wystąpienie mogło zniweczyć "sukces" tuskowo-putinowskiego ‘kochajmy się’” – wymienia Wolf.

Samolot celowo uszkodzono - Prezydencki samolot pięć miesięcy temu był naprawiany w Rosji. Według zwolenników teorii spiskowych może to być przyczynek do tego, by sądzić, że podczas remontu rosyjskie służby uszkodziły samolot, tak, by rozbił się przy lądowaniu. - Okoliczności wskazują na poważną awarię lub celowe zablokowanie układu sterowania. Taką blokadę można celowo zamontować tak, aby uruchomiła się przy wypuszczeniu podwozia lub klap przed lądowaniem – powiedział w rozmowie z „Naszym Dziennikiem” dr. inż. Ryszard Drozdowicz z Politechniki Szczecińskiej. – Przy blokadzie klap lub lotek katastrofa była nieunikniona, gdyż pilot, nawet zwiększając nagle ciąg, nie był w stanie wyprowadzić mocno przechylonej ciężkiej maszyny. Ta wypowiedź jest szeroko cytowana na forach internetowych, jako „niezaprzeczalny” dowód na udział Rosjan w katastrofie.

Wybuch na pokładzie - Choć wydaje się to nieprawdopodobne, wielu internautów sugeruje, że mogło dojść do zamachu na prezydencki Tu-154. Ich zdaniem mógł zostać do tego wykorzystany mikroładunek umieszczony na pokładzie lub silne zakłócenie za pomocą pól elektromagnetycznych. Pożywką dla tych insynuacji są pierwsze doniesienia o pożarze samolotu prezydenckiego. „Jeden z pierwszych świadków na miejscu zdarzenia twierdził, że zanim samolot spadł słyszał nienaturalny, dziwny dźwięk. Potem był huk” – pisze Znawca tematu. „Jeszcze w sobotę pokazywali polskiego redaktora, który został w hotelu, bo montował taśmy i widział całe zajście przez okno. Jak pamiętam, mówił, że zaintrygował go dziwny ryk silnika, spojrzał przez okno i zobaczył samolot, który leciał przechylony na lewą stronę i jeszcze przed spadnięciem widział dwa wybuchy” – dodaje Iwona.

Mgła wywołana sztucznie - Fatalna pogoda na miejscu katastrofy to, zdaniem niektórych, również robota Rosjan. „Skoro mogli przeganiać chmury na obchody różnych uroczystości w Moskwie, to czemu nie wywołać mgłę koło Smoleńska” – sugerują zwolennicy tej teorii.

Podmieniono czarne skrzynki - Rosjanie „dobrali się” do czarnych skrzynek – twierdzą niektórzy z wyznawców alternatywnej wersji wydarzeń. Jak? Znali doskonale technologię Tupolewa, mogli je więc spreparować. Już dziś wiadomo, że z zapisu taśmy czarnych skrzynek wynika, że piloci rozumieli, iż katastrofa na lotnisku pod Smoleńskiem jest nieunikniona. Dla innych dowodem na spisek jest także to, że śledztwo ws. tragedii jest prowadzone w Rosji.

Ciepłe gesty Rosjan – zasłoną dymną - „Obecne zachowanie rosyjskich władz może być bardzo mylące, kryjące pod sobą fałsz lub strach, iż prawda o przyczynach tej strasznej katastrofy może ujrzeć światło dzienne. Rosjanom nie wolno wierzyć” – pisze jeden z internautów.

Niesprawne urządzenia na lotnisku - Niektórzy zwolennicy teorii spiskowych sugerują, że urządzenia na lotnisku w Smoleńsku mogły być niesprawne. W internecie ponoć pojawiły się zdjęcia zrobione kilka godzin po katastrofie, na których żołnierze wymieniają żarówki w lampach naprowadzających.

Teoria 2 - Tusk zamieszany w katastrofę

Najbardziej nieprawdopodobne są opinie, że premier Donald Tusk jest zamieszany w katastrofę i ściśle w tej sprawie współpracuje z Rosjanami. Zwolenników tej teorii zastanawia przede wszystkim, dlaczego odbyły się dwie uroczystości w Katyniu. Jak pisze 35stan na blogu Wojciecha Sadurskiego: „1. Z niejasnych powodów Tusk rezygnuje z “pewnej” wygranej w wyborach prezydenckich. Chodzą “słuchy”, że z namowy Angeli Merkel. Pani Profesor Staniszkis mówi, że za tą decyzją musi się kryć jakaś tajemnica. 2. ‘Ni z gruszki, ni z pietruszki’ Putin zaprasza Tuska na obchody uczczenia ofiar totalitaryzmu (nie do końca wiadomo jakiego, bo nie wymienia słowa ‘komunistycznego’) do Katynia, gdzie przecież miały się odbyć uroczystości z udziałem Prezydenta. 3.W dniu katastrofy marszałek Komorowski (konstytucyjny sukcesor Prezydenta) przebywa w Trójmieście, gdzie mieszka również premier Tusk. 4.W dniu katastrofy Prezydent Rosji i Premier Rosji nie mają innych obowiązków i są “prawie natychmiast” do dyspozycji mediów i szybko (weekend) kompletują komisję do badania przyczyn wypadku”.

Teoria 3 - Lech Kaczyński naciskał na lądowanie

Internauci przypominają incydent podczas wizyty w Gruzji, kiedy prezydent Kaczyński miał rzekomo zdenerwować się na pilota, który odmówił lądowania w Tbilisi z powodu złych warunków. To samo mogło wydarzyć się nad Smoleńskiem – twierdzą. „Jak donosiła prasa, po powrocie do kraju nieposłuszny pilot został zwolniony z pracy. O tym wiedziała na pewno załoga samolotu lecącego do Smoleńska” – padają sugestie.

Teoria 4 - Katyń – miejsce przeklęte

Najbardziej mistyczna jest hipoteza o tym, że Katyń to przeklęte miejsce, które sprowadza nieszczęście na Polaków, ale również ona ma swoich zwolenników. Wielu internautów nazywa katastrofę pod Smoleńskiem „drugim Katyniem”.

Teoria 5 - katastrofę przepowiedział Nostradamus

"I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego (...) a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy" - w wielu miejscach przywoływana jest rzekoma przepowiednia Nostradamusa, francuskiego lekarza, astrologa i okultysty. Ponieważ jego proroctwa są symboliczne i wieloznaczne, łatwo jest je przypisać do wielu tragicznych wydarzeń.

http://wiado(...)osc.html

PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie.....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Kwie 2010r. 17:35  
Teoria 6 - katastrofe przepowiedzaila samosia
wpis z 5 stycznia 2010
CYTAT
Jezeli mi nie wierzycie, to zapamietajcie moje słowa, ŻE W KWIETNIU TEGO ROKU OGŁOSZONA BEDZIE ŻAŁOBA NARODOWA.
W LIPCU ZNOWU, a WE WRZESNIU UMRZE KTOS BARDZO ZNANY i CENIONY!

http://www.samos(...)_uwierzy
;]

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 14 Kwie 2010r. 17:40  
No to mnie trochę zatkało. Może moderator zmienił daty wpisów???

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Kwie 2010r. 17:59  
ano ponoc nie ;] jezeli chcesz sie zaglebiac to tam na ostatnich stronach tlumaczyli sposoby indexowania google, ponoc musieliby google zhaczyc, ja sie nie znam ;p jak sie znasz to badaj :]
edit: troche zabawy cie z wyszukaniem czeka bo z tego co widze wpisy lepiej niz grzyby rosna ;-)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Kwie 2010r. 18:30  
No to ja jeszcze dopiszę to, co mi w 1998 roku powiedziała wróżka na temat sytuacji w Polsce. Powiedziała, że najcięższy okres dla nas nastąpi po śmierci papieża (Jana Pawła II). Nastaną kłótnie, ludzie będą nieufni, będą coraz więcej pracować i coraz mniej z tego mieć. I tak ma być coraz gorzej i gorzej, aż do momentu, gdy na tronie zasiądzie kobieta. To mniej więcej dokładny cytat z tego, co mi ta prosta kobieta po 70-tce ze wsi powiedziała. Można się domyślać, że może chodzić o prezydenta kobietę. Kto wie, może teraz zostanie wybrana kobieta?
Możecie wierzyć lub nie, ale to było mówione w 1998 roku. Babka również na podstawie kart powiedziała mi, co się zdarzyło w moim życiu, zanim się u niej zjawiłem. Wszystko się zgadzało.
Żeby uwiarygodnić opowieść, ta kobieta do dziś przyjmuje w miejscowości Urzędów koło Kraśnika. Mieszka niedaleko kościoła.

PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie.....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Kwie 2010r. 19:20  

\"Przed użyciem przeczytaj ulotkę lub skonsultuj się z lekarzem, lub farmaceutą\"...
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Kwie 2010r. 19:38  
Odnośnie samosi
CYTAT
ludzie, ściema, ściema i jeszcze raz ściema.. wczesniej nie bylo nawet wpisu z 1. strony o zalobie w kwietniu, ktora teraz ciagle figuruje na samej gorze jako najlepsza odpowiedz.. ten wpis byl tylko jako cytat w nastepnych postach.. ktos chce sie na ludzkiej naiwnosci dorobic..

Mamy XXI wiek a mimo tego na etapie średniowiecznej ciemnoty nadal pozostaje olbrzymia część społeczeństwa. Na tym przykładzie widzimy jak łatwo w społeczeństwie tworzy się wiara. Niestety nie taka we własne siły czy rozum ale w sensie mistycznym/religijnym.

Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Kwie 2010r. 19:55  
hehe a ja napisze ze go widzailem wczesniej bo sledze temat od 6 stycznia, jestem na bierzaco z 400 stronami wpisow i tamten ktos mowi nieprawde ;D
a to ze moglo figurowac cos innego to pewnie tam ludzie podbijaja, teraz podbili ten wpis i tyla :]

Prywatna wiadomość 

m87
m87
m87
ff
Wysłany: 14 Kwie 2010r. 20:21  
pomylilem poprzednio tematy
zwroccie uwage na 1;13 jak ktos mowi "zmiana planow kuzwa" a pozniej cos wybucha
i w 11 s po lewej stronie ktos biegnie , pozniej w 54 s tez ;)
pewnie ktos zadny wrazen ale mimo wszystko prokuratura wojskowa moze miec kilka pytan

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Kwie 2010r. 20:25  
Szukajcie kwadratowych jaj dalej.good

:)
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Kwie 2010r. 21:19  
samosia zdemaskowana
http://img541.imageshack.us/img541/2504/mirrorkyo.png

Tysiące Polaków "wzbogaciło się" o nową wiarę w wyniku przeczytania kilku linijek tekstu w internecie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Kwie 2010r. 21:58  
wnioski pozostawiono nam :] ja wierze w samosie ^^

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Kwie 2010r. 22:52  
Na tej samosi wczoraj czytałem, że w ciągu 2 tygodni umrze jakiś muzyk z polskimi korzeniami. No i jest

http://muzyk(...)wsy.html

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Kwie 2010r. 23:32  
YYYYYYYY No i miał Polskie korzenie. Już sam nie wiem co sądzić......

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2010r. 08:41  
A kiedy była ta przepowiednia na samosi bo muzyk zmarł 14 kwietnia?

http://www.knac.com/article.asp?ArticleID=7497

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2010r. 12:38  
Ta przepowiednia pojawiła się w treści postów pod wpisem głównym. Gdzieś w pierwszych 60 powinna być. Trzeba by szukać.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2010r. 13:53  
To co powiem może sprawić niektórym zawód ale w powyższym przypadku aby być prorokiem wystarczy mieć pojęcie o statystyce. Ludzie dają sobą manipulować jak małe dzieci.
Czy każda wiara wynika z niedouczenia, braku wiedzy? -Nie tylko, ale w większości przypadków tak właśnie jest.
Prorok/jasnowidz/wróżka nigdy nie poda konkretów, szczegółów a proroctwa są pełne dwuznaczności.

Znicz dla wokalisty Type O Negative -Peter'a Steele.
CYTAT
"W moim życiu było kilka rzeczy, które zawsze uważałem za stałe, nieprzemijające i bezpieczne. W ostatnim czasie okazało się, że byłem w błędzie. Ludzie, których kochasz - odchodzą. Zmieniają się żony, dziewczyny, kochanki... jak pory roku. Przy okazji zdajesz sobie sprawę z własnej śmiertelności, zaczynasz rozumieć, że jesteś tylko kupą mięcha wprawioną w ruch, którą prędzej czy później zeżrą robaki. Twój świat upada, nieuchronnie, przez cały czas. To nie jest coś, co mnie specjalnie rozwesela.
Peter Steel"

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2010r. 14:09  
przeciez samosia napisala konkrety miales daty :] mamy zalobe narodowa i zmarl muzyk z polskimi korzeniami o jakie dwuznacznosci biega ? :] to nie jest pisanie nostradamusa ze maly lew zjadl wielkiego lwa do czego mozna doprawic wsio :] samosia rzadzi :]

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2010r. 14:16  
Ostatni raz:
Klucze:
1. Samosia. -Link który podałem wyżej, coś przeoczyłeś.
2. Śmierć muzyka. -Jeżeli nie podobnie jak w punkcie nr.1 to odpowiedź znajdujemy w statystyce w połączeniu z demografią.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2010r. 14:40  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2010r. 14:42  
prawie jak numb3rs ^^ prosze o jakies kolejne proroctwo poparte statystyka i demografia :] cos z tygodniowym wyprzedzeniem, cos takiego o czym napisza na onecie, jak sie sprawdzi to duza wodke podesle poczta albo podrzuce na kwadrat :]

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Kwie 2010r. 23:30  
Słuchałem tego filmu na słuchawkach słysze tam;

-patrz mu w oczy
-nie zabijajcie
-zmiana planów

Proszę zwrócić uwagę na to , że wśród 20 niezidentyfikowanych osób jest 4 generałów i wszyscy piloci. Przypadek?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Kwie 2010r. 11:08  
Przesłuchałem ten film ze 150 razy. Chyba mam wadę słuchu i wzroku. Nie widzę i nie słyszę nic z tych rzeczy o których piszą internauci. Są jakieś cienie ale jakość filmu jest tak marna, że myślę że to gra światła i dymu....

Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »