~~adam | |
|
|
Mieszkam niedaleko szpitala i myślę, że pogotowie ratunkowe także powinny obowiązywać godziny nocne.Moim zdaniem migające
światła niebieskie łatwiej zauważyć po zmierzchu,ale kierowcy karetek wolą jeździć na sygnałach dźwiękowych chyba tylko dlatego, że oni nie śpią to dlaczego inni mają spać? |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~stal | |
|
|
Śpij człowieku,po ciebie przyjdą na piechotę i po cichu.Ratują życie ,tak ma być
|
|
|
~~jakion | |
|
|
to sie przeprowadź.
|
|
|
~~adam | |
|
|
chyba żaden mądry nie rozumie tego , że migające światła w nocy są lepiej zauważane przez kierowców a nikomu nie przeszkadzają.
Zapraszam na osiedle ogrody szczególnie do pierwszego bloku od wyjazdu lub bloki na Żwirki i Wigury wtedy może dotrze problem. |
|
|
~~ktoś | |
|
|
CYTAT Śpij człowieku,po ciebie przyjdą na piechotę i po cichu.Ratują życie ,tak ma być po ciebie wcale nie przyjadą ani nie przyjdą tylko od razu sprzedadzą skórę |
|
|
~~mak | |
|
|
DZIAŁ I KODEKS DROGOWY
Przepisy ogólne Art. 2. Użyte w ustawie określenia oznaczają: pkt 38 pojazd uprzywilejowany - pojazd wysyłający sygnały świetlne w postaci niebieskich świateł błyskowych i jednocześnie sygnały dźwiękowe o zmiennym tonie, jadący z włączonymi światłami mijania lub drogowymi; określenie to obejmuje również pojazdy jadące w kolumnie, na której początku i na końcu znajdują się pojazdy uprzywilejowane wysyłające dodatkowo sygnały świetlne w postaci czerwonego światła błyskowego P.S. Proszę zapoznać się z Kodeksem Drogowym i nie obwiniać kierowców i załogi Pogotowia. Już któryś raz z rzędu truje ktoś o tym ,że sygnały go budzą. I dobrze ktoś odpowiedział,że mogą cicho podjechać ale ostatni raz i nie z POGOTOWIA. |
|
|
~~aga | |
|
|
bylo sie zastanawiac w jakiej okolicy chce sie mieszkac a potem chawire kupowac a nie narzekac.....madry Polak po szkodzie hehe
|
|
|
~~ja. | |
|
|
CYTAT Mieszkam niedaleko szpitala i myślę, że pogotowie ratunkowe także powinny obowiązywać godziny nocne.Moim zdaniem migające światła niebieskie łatwiej zauważyć po zmierzchu,ale kierowcy karetek wolą jeździć na sygnałach dźwiękowych chyba tylko dlatego, że oni nie śpią to dlaczego inni mają spać? to taki zart tak??? |
|
|
~~kasia@ | |
|
|
CYTAT Mieszkam niedaleko szpitala i myślę, że pogotowie ratunkowe także powinny obowiązywać godziny nocne.Moim zdaniem migające światła niebieskie łatwiej zauważyć po zmierzchu,ale kierowcy karetek wolą jeździć na sygnałach dźwiękowych chyba tylko dlatego, że oni nie śpią to dlaczego inni mają spać? Ty chyba sobie jaja robisz. Nie wydaje mi sie zeby zdrowy na umysle człowiek pisał takie bzdury. Jak ci miesce nie odpowiada to sie wyprowadz. A to jest pojaz uprzywilejowany wiec ma prawo włanczac sygnał. Ale niektorzy sa smieszni |
|
|
~~mirek | |
|
|
CYTAT chyba żaden mądry nie rozumie tego , że migające światła w nocy są lepiej zauważane przez kierowców a nikomu nie przeszkadzają. Zapraszam na osiedle ogrody szczególnie do pierwszego bloku od wyjazdu lub bloki na Żwirki i Wigury wtedy może dotrze problem. Mieszkam 2 bloku za hotelem Hutnik i mi osobiscie nie przeszkadza dzwięk syreny w nocy, nigdy mnie to nawet nie obudzilo. Poprostu trzeba mocno spac a nie sie czepiac karetek. Dobrze ze jada na syrenach bo niektorzy kierowcy to totalne matoły i napewno by nie zobaczyli swiatel niebieskiech, czesto nie slyszą syreny mimo ze jada zaraz za nimi. |
|
|
~~cer | |
|
|
durnie..... sygały dżwiekowe używa się miedzy 6-22-prosze doczytac. w nocy-niet!!!!!!!!!kodeks/dalej.
|
|
|
~~peggy | |
|
|
zgłoscie swoje bloki i kierowcy karetek dostaną spis i gdy beda w nocy obok nich przejezdzac wylączą syreny, zgasza silnik i przepchaja samochód .
do cer - durnia to sobie szukaj w drugim pokoju albo zobacza czy go w lustrze niema |
|
|
~~belfer | |
|
|
CYTAT durnie..... sygały dżwiekowe używa się miedzy 6-22-prosze doczytac. w nocy-niet!!!!!!!!!kodeks/dalej. To może konkretnie: w którym artykule kodeksu drogowego jest to zapisane. Od razu podpowiem: nie ma takiego zapisu. Są za to inne: art. 29.1. art. 2 pkt 38 I kto tu jest durniem?:wśceikły: |
|
|
|
|
|
CYTAT Mieszkam niedaleko szpitala i myślę, że pogotowie ratunkowe także powinny obowiązywać godziny nocne.Moim zdaniem migające światła niebieskie łatwiej zauważyć po zmierzchu,ale kierowcy karetek wolą jeździć na sygnałach dźwiękowych chyba tylko dlatego, że oni nie śpią to dlaczego inni mają spać? A ja na głupie pytanie udzielę głupiej odpowiedzi - bo taki rok w tym tygodniu . I tyle, nie zmienisz tego. |
|
~~kaj | |
|
|
Bo takie mają prawo... Zgodnie z zapisami KD. I juz.
Koniec tematu. |
|
|
|
|
|
Też mieszkam koło szpitala (dokładniej na Staszica i mam z okna widok na ogrody, a z drugiej strony bloku przystanek autobusowy ). Dawniej mieszkałam na ulicy Żwirki i Wigury. Nie przeszkadzają mi karetki na sygnale. Owszem rozumiem, że komuś mogą przeszkadzać. Ale po jakimś czasie przyzwyczaisz się i też przestaniesz zwracać na nie uwagę.
|
|
|
|
|
CYTAT Mieszkam niedaleko szpitala i myślę, że pogotowie ratunkowe także powinny obowiązywać godziny nocne.Moim zdaniem migające światła niebieskie łatwiej zauważyć po zmierzchu,ale kierowcy karetek wolą jeździć na sygnałach dźwiękowych chyba tylko dlatego, że oni nie śpią to dlaczego inni mają spać? Bardzo przepraszam, ale 10 lat mieszkałam przy ul. Żwirki i Wigury, a teraz przy Wojska Polskiego tuż obok straży pożarnej. Owszem, pojazdy ze szpitala i straży często jeżdżą na sygnale, ale nie przesadzajmy, w końcu nie jeżdżą nam pod oknami w tę i z powrotem. Można wytrzymać. Pozdrawiam. Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|
~~PiSuar | |
|
|
Przepraszam, prawo prawem ale to my mamy racje - karetki i policja von!
|
|
|
~~*** | |
|
|
CYTAT Przepraszam, prawo prawem ale to my mamy racje - karetki i policja von! Skoro tak to domyslam się że nie masz zamiaru nigdy ich wzywać jak coś ci się wydarzy? Ale przecież masz blisko - zaczołgasz się. |
|
|
~~ten | |
|
|
z przykroscia musze stwierdzic ze ten kto napisal ten post to ostatni imbecyl. I niech sie modli oby nigdy nic na sygnale nie bylo mu potrzebne
|
|
|
~~bananarama | |
|
|
a jakby jakis kierowca w nocy usnal za kierownica to jadaca kartka lub straz na sygnale poprostu go obudzi , dotrze do niego ze jest kretynem (nawet jadac na bani) ze to wlasnie po niego jada
hyh polej |
|
|
~~uwo | |
|
|
CYTAT ... że oni nie śpią to dlaczego inni mają spać? KTO MA CZYSTE SUMIENIE TO ŚPI SPOKOJNIE |
|
|
~~kierowcakaretki | |
|
|
Grozisz mi??!!
|
|
|
~~ses | |
|
|
CYTAT Mieszkam niedaleko szpitala i myślę, że pogotowie ratunkowe także powinny obowiązywać godziny nocne.Moim zdaniem migające światła niebieskie łatwiej zauważyć po zmierzchu,ale kierowcy karetek wolą jeździć na sygnałach dźwiękowych chyba tylko dlatego, że oni nie śpią to dlaczego inni mają spać? jazda tylko na sygnałach świetlnych niebieskich bez dzwiekowych jest naruszeniem kodeksu i moze skonczyc sie mandatem |
|
|