NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Przemyślenia najważniejszego w Polsce,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Kwie 2010r. 00:18  
O.Rydzyk: manipulacja na placu Piłsudskiego

W Pałacu Prezydenckim pracownicy chodzą już jak cienie. Już jest inna władza. My mamy żałobę, ból straszny, a inni z zimną krwią będą wchodzić - mówił o. Tadeusz Rydzyk w Radiu Maryja.

Szef Radia Maryja połączył się ze swoją rozgłośnią telefonicznie w nocy z czwartku na piątek, w drodze z Warszawy do Torunia. Powiedział, że właśnie wraca ze stolicy, gdzie w Pałacu Prezydenckim oddał hołd prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu i jego małżonce.

- Widać w Pałacu Prezydenckim ci pracownicy dotychczasowi chodzą już jak cienie tylko - opowiadał. - Już jest inna władza tam. Rozmawiałem z różnymi ludźmi, pracownikami i mówią: "to co chcieli dostać, papiery, to już mają." Ci, którzy już weszli tam i p.o. prezydenta (Bronisław Komorowski - red.). Proszę zobaczyć, jak zachował się TVP Info, czy to jest przypadek? Kiedy mówi jeden z redaktorów prowadzących: "jak fantastycznie wchodzi w rolę prezydenta, ten, marszałek Komorowski". Zobaczcie państwo, tu jest już walka. My mamy żałobę, naprawdę ból straszny, a inni z zimną krwią będą wchodzić. Nie mówię którzy. Uważajmy, tu jest walka naprawdę o Polskę. Tu są przeróżne siły, również międzynarodowe.

Szef Radia Maryja wrócił do sprawy opublikowanych przez "Wprost" w lipcu 2007 r. nagrań z wykładu dla studentów Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu. O.Rydzyk nazwał w nim pierwszą damę "czarownicą", która powinna poddać się eutanazji, a o Lechu Kaczyńskim powiedział, że go oszukał i ulega lobby żydowskiemu.

- Pamiętam, jak mnie chcieli skłócić z prezydentem - mówi teraz redemptorysta. - Ja mówiłem i mówię bardzo jasno, ale człowieka szanowałem. To nie znaczy, żeśmy się nie spierali. Są sprawy, kiedy trzeba powiedzieć "nie", mocno, ale to jest mój brat. Jak zrobiono materiały, jak sfingowano, jak wszyscy zaczęli wrzeszczeć. Ci, którzy zawsze pluli, jak wtedy zaczęli pozornie bronić, bo niby coś było nie tak. Sfingowane, taśmy zrobione, ubecja potrafi robić nie takie. Ale nie udało im się skłócić.

Redemptorysta skrytykował także sobotnią ceremonię pożegnania ofiar katastrofy w Smoleńsku w stolicy, wskazując, że odpowiada za nią Donald Tusk:

- Dowiedziałem się o tym, że prawdopodobnie nie będzie trumien na placu Piłsudskiego, tylko same zdjęcia, o tym się też mówi. Myślę, że tu chodzi o pewną manipulację medialną, żeby nie pokazać tego ogromu sprawy - opowiadał. - Nad tą sprawa pewno pracuje wielu ludzi. Oczywiście za całość pogrzebu odpowiada premier, rząd. Widać, że to jest rozgrywane medialnie też.

O.Rydzyk wrócił też do samego wypadku lotniczego i zdarzeń w Smoleńsku.

- Tam co się stało, to jest dużo do wyjaśnienia, ja o tym nie będę mówił. Słyszałem dzisiaj, że jak pan Jarosław Kaczyński tam się zjawił, w Katyniu, ktoś mi opowiadał, że jego samochód jechał do Katynia bardzo wolno z lotniska, gdzieś tam wylądował daleko - relacjonował. - Najpierw jechał ileś kilometrów, później 60, później 40, a później coraz mniej. Chodziło o to, żeby inna delegacja wcześniej przyleciała, tam mi tłumaczyli. Nie wiem, niech to ludzie sprawdzą. A później, gdy przyjechał, to chcieli zabrać też pana prezydenta do Moskwy. On po prostu wyrwał ciało swojego brata, nie pozwolił, trumny już tam były, i nie godził się na to. Tego jednego wyrwał. To też jest symboliczne, to też dużo mówi.

I dalej: - To jest bardzo dziwne to wszystko, że akurat tylu ludzi leciało, to jest przedziwne, że na parę godzin przed przylotem, prezydenta zlikwidowano cały system jakiś tam nawigacyjny z lotniska. Dziwne te rzeczy. No i to dziwne, że pól godziny po wypadku Rosjanie mówili, że to jest lekkomyślność polskich pilotów. My wiemy o tym, że to byli jedno z najlepszych pilotów, bardzo doświadczeni, wspaniali. Albo takie mówienie, że prezydent nakazał lądować - bzdura to wszystko, wyssane z palca. No ale cóż, wpierw skrzynki mieli Rosjanie.

Źródło: Gazeta Wyborcza

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Kwie 2010r. 00:18  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Kwie 2010r. 00:40  
Tak, jestem za połączeniem kościoła i państwa.
Kler do więzienia za manipulacje i kłamstwa ;)

Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Kwie 2010r. 01:41  
Ojciec dyrektor na stos

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Kwie 2010r. 07:21  
Tylko czekać aż władza weźmie się za niego i wszystko co z nim związane.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Kwie 2010r. 08:01  
Oby wreszcie tą czarną pijawę zlikwidowali

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Kwie 2010r. 11:37  
Byłem sceptycznie nastawiony do tego radia ale jeżeli to prawda co napisałeś to trzeba posłuchać radia o.Rydzyk mówi bardzo ważne rzeczy.

Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 17 Kwie 2010r. 11:40  
CYTAT
Byłem sceptycznie nastawiony do tego radia ale jeżeli to prawda co napisałeś to trzeba posłuchać radia o.Rydzyk mówi bardzo ważne rzeczy.

Wejdź na stronę RM tam są audycje. Posłuchaj jego wypowiedzi. To zwykły manipulator. I to dobrze wyszkolony manipulator. Tusk mu nie dorasta do piętuśmiechuśmiech

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Kwie 2010r. 12:18  
CYTAT
CYTAT

Wejdź na stronę RM tam są audycje. Posłuchaj jego wypowiedzi. To zwykły manipulator. I to dobrze wyszkolony manipulator. Tusk mu nie dorasta do piętuśmiechuśmiech

Andrzejku bardzo się ciesze że nazwałeś Tuska manipulatorem jednak nie jesteś w nim zakochany do końca z czego
się bardzo cieszę będą z Ciebie ludzie.smiech2

Nie omieszkam posłuchać także radia przez 2-3 tygodnie bo przecież nie ogłoszę wyroku po odsłuchaniu 1 audycji a szanowni przedmówcy po jakim okresie słuchania radia wydali takie negatywne recenzje?

Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Kwie 2010r. 12:29  
CYTAT
Tylko czekać aż władza weźmie się za niego i wszystko co z nim związane.

Teraz będą odważniejsi w czynach, a głuptasy będą tylko przyszczekiwać i merdać ogonkami - bo wystarczy im info z polskojęzycznych gadzinówek.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Kwie 2010r. 12:41  
jestem za tym żeby sie go pozbyc maja na to 3 miesiace i trzeba skorzystac z okazji.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 17 Kwie 2010r. 13:00  
CYTAT
Andrzejku bardzo się ciesze że nazwałeś Tuska manipulatorem jednak nie jesteś w nim zakochany do końca z czego
się bardzo cieszę będą z Ciebie ludzie.smiech2

W dupie mam twoją radość. Nigdy nie byłem zakochany w żadnym polityku.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »