NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
1 2 »
Nie ma pracy, Nie ma pracy
~~ziomal
ff
Wysłany: 28 Paź 2008r. 20:36  
Sprawdzilem pare ofert i robota za 5 zl czyli masakra i to jeszcze trzeba czekac. Moze wiecie gdzie jest praca dla mlodych w stw?

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 28 Paź 2008r. 20:36  

~~jejeje
ff
Wysłany: 28 Paź 2008r. 20:38  
Teraz napewno znajdziesz pracę sezonową w zakładzie zmieniającym opony, popytaj się bo sezon tuż tuż

ff
Wysłany: 28 Paź 2008r. 20:41  
To i tak dużo 5 zł wg liberałów. Ich marzeniem jest tania siła robocza za miskę zupy dziennie. Już sprowadzają Chińczyków. Bo Polak nie chce pracować za marne grosze. Wybraliście to macie. A młodzież najbardziej dostanie po dupie. Bo starsi są już jakoś poustawiani w życiu.

Prywatna wiadomość 

~~jejeje
ff
Wysłany: 28 Paź 2008r. 20:56  
wydaje mi się że masz wielkiego grzyba zamiast mózgu.

ff
Wysłany: 28 Paź 2008r. 21:02  
Oszołomie z PO wytłumacz lepiej koledze, gdzie ta praca dobrze płatna. Bo już od waszego zakłamywania rzeczywistości niedobrze się robi.

Prywatna wiadomość 

~~Sesio
ff
Wysłany: 28 Paź 2008r. 21:11  
Wy macie naje**** w glowach... umiech jak nie z PO to z PiS ;)

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 28 Paź 2008r. 21:35  
praca jest tylko trzeba chcieć pracować:wśceikły:

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Paź 2008r. 22:29  
CYTAT

Szczegóły. Gdzie i za ile? Pora na konkrety tych cudów.

Prywatna wiadomość 

~~załamana
ff
Wysłany: 28 Paź 2008r. 23:37  
pyrtok mądralo oddam ci moją cała pierwszą pensje jak mi znajdziesz prace (oprócz avon i takich dupereli)Nie gadaj głupot pewnie tato ci robote załatwił i taki mądry jesteś.

:-)
ff
Wysłany: 29 Paź 2008r. 00:14  
~załamana prawdziwy oryginalny ~ziomal powiedzcie mi na czym sie znacie, co umiecie robic, i nie piszcie, ze wszystko bo ludzi co potrafia wszystko robic nikt nie chce. Ja potrafie robic rzeczy, ktore w STW potrafi maksymalnie kilkaset osob i ze znalezieniem pracy nie mam problemu, zarabiam w okolicach sredniej krajowej i jest mi dobrze.

Prywatna wiadomość 

~~załamana
ff
Wysłany: 29 Paź 2008r. 08:39  
A najgorsze jest to że nikt nie chce dać szansy nawet na to żeby się nauczyć. Po samej szkole praktycznych umiejętności nie nabędziesz. Jeśli chodzi o mnie to mam już jakieś doświadczenie , szkołe robię, a pracy nie moge znaleźć. Proszę dajcie namiary na jakąś lepszą pracę.

~~ziomal
ff
Wysłany: 29 Paź 2008r. 09:51  
moge robic jako: magazynier kierowca malarz szpachlarz ogrodnik frezer stolarnie znam tez łopata tez heh wszystko ale zeby miec minimum 1000zl netto czyli na reke to i tak jest nic bo wszystko drozeje od listopada i grudnia aj. HElp me!!!

~~aaa
ff
Wysłany: 29 Paź 2008r. 10:41  
Podziekujcie za to, ze nie mozecie znalezc pracy mieszkancom m.in. os. Hutnik. To przez nich nie ma walcowni, przez takie duperele wypisywane na tym forum, ktore nie odzwierciedlaja nastawienia wszystkich mieszkancow do inwestycji.

ff
Wysłany: 29 Paź 2008r. 10:41  
Ja nie chcę pracy, gdyż ją mam, i mimo to chcę wyjechać na stałe z tego kraju. Pytam na forum tych ludzi, którzy twierdzą, że pracy pełno, aby wskazali te oferty i miejsca oraz stawki, za jakie trzeba pracować, celem ukazania obłudy piszących, o tym, że tej pracy jest pełno. Owszem jest, ale za najniższą krajową, za którą nie przeżyjesz.
Padły pytania o kwalifikacje. Ok. A co zrobić z tymi ludźmi, którzy tychże nie mają? Pod most? Właśnie cały czas ukazuję politykę PO odnoszącą się do takich ludzi. Trzeba było się uczyć, jesteś nieudacznikiem - tak odpowiedzą. Na zachodzie wykonując każdą pracę spokojnie się utrzymasz. W USA już niekoniecznie. Cały czas mówię, że PO buduje Polskę na wzór USA, a nie UE. Dlatego jest tak źle.
Ponawiam pytanie do optymistów. Proszę wskazać oferty pracy dla osób niewykwalifikowanych, za którą będą w stanie się utrzymać, nie mówiąc o utrzymaniu rodziny, bo to w bidopolandzie nieosiągalne, jeśli 1 osoba pracuje.

Prywatna wiadomość 

~~załamana
ff
Wysłany: 29 Paź 2008r. 13:58  
prawdziwy orginał tym właśnie pytaniem zamknąłeś im gęby.

~~commonwealth
ff
Wysłany: 29 Paź 2008r. 14:06  
nomneutralny

~~Ama
ff
Wysłany: 29 Paź 2008r. 20:41  
CYTAT

To powiedz mądralo gdzie ma iść do pracy samotna matka , gdy "nie ma babci" do pomocy i ma 40 na karku ??? Pod most albo pod kościół ??

~~ziomal
ff
Wysłany: 30 Paź 2008r. 09:11  
Nom napiszcie cos o jakiejs pracy gdzie potrzebuja bo chodzi o byc albo nie byc.

~~Gregory
ff
Wysłany: 30 Paź 2008r. 09:25  
Jak nie macie doswiadczenia to na poczatek wiecej jak 5pln nie zarobicie. Ludzie otrzasnijcie sie. Kazdy chcialby zarabiac od razu miliony. Tak sie nie da, i pracodawcy wykorzystuja, ale grunt to gdzies sie zalapac i zaczac jakakolwiek prace. Pozniej jest juz z gorki.
Pozdrawiam i powodzenia zycze

ff
Wysłany: 30 Paź 2008r. 10:11  
CYTAT
Jak nie macie doswiadczenia to na poczatek wiecej jak 5pln nie zarobicie. Ludzie otrzasnijcie sie. Kazdy chcialby zarabiac od razu miliony. Tak sie nie da, i pracodawcy wykorzystuja, ale grunt to gdzies sie zalapac i zaczac jakakolwiek prace. Pozniej jest juz z gorki.
Pozdrawiam i powodzenia zycze

Podaj teraz receptę tym ludziom, jak mają przeżyć miesiąc w Polsce, zarabiając 5 zł na godzinę?

Prywatna wiadomość 

~~ziomal
ff
Wysłany: 30 Paź 2008r. 10:27  
To sa banialuki bo w wiekszym miescie mozna zarobic 2000tys nawet 5000tys bez doswiadczenia. Ja mam jakies juz i potrzeba czlowiekowi na start cos kolo sredniej krajowej zeby chociaz 1500bylo.

~~ziomal
ff
Wysłany: 30 Paź 2008r. 10:38  
Uwazam ze wszystkie firmy ktore placa 800zl na miesiac powinny byc wyszydzone publiczNie i zbojkotowane tak zeby sie nauczyli szacunku do ludzi. A poslowie moze by sie zajeli najnizsza krajowa? Na zachodzie 1200 euro srednio minimum na reke jakies 900 ale jest 3 razy taniej i paliwo po tej samej cenie jak u nas . Tu nawet 400euro nie ma na reke tylko 200 na miesiac!!! Panie Wolodyjowski na kon nie siadasz szabli nie wyciagasz ojczyzna w potrzebie. Tak samo Panie Pilsudski ratuj nas od tych klutliwych ludzi w sejmie. Zwariowac idzie. Ciekawe kiedy sie zajma minimum placowym?? A moze trzeba Bruksele odwiedzic ze nie traktuje nas na rowni z panstwami unii ze jest dyskryminacja i poniewieranie ludzi za 200euro na miesiac i panstwo na to pozwala.
Wprowadzili ceny europejskie tj wolny rynek ale za tym nie poszla sila pieniadza. Balcyrewicze dobrodzieje i te inne. Zwiazkowcy ktorzy objeli wladze po 89 zamiast przejac kontrole nad panstwem to sprzedali co sie dalo. A teraz bida.
DOkad bedzie to poniewieranie ? Za ruskich tj za prl bylo lepiej ludzi sie bardziej szanowalo. A polacy tylko sie zrec potrafia bo ten wiezy w harego kriszne ten w kk a ten w zielone swiatki to jest be. Jakby kazdy mial socjal kto potrzebuje to by kradziezy nie bylo.

ff
Wysłany: 30 Paź 2008r. 10:52  
Jeszcze raz powtarzam - wyjeżdżajcie. Na zachodzie znajdzie się praca dla każdego. Złodzieje i agenci CIA w rządzie sami się się nie utrzymają.

Prywatna wiadomość 

~~ziomal
ff
Wysłany: 30 Paź 2008r. 11:28  
Gdzie wyjezdzac bylem widzialem na zachodzie jak jest z polakami i turasami i brrudasami szczyt wszystkiego co najgorsze. To podaj adresy gdzie wyjechac i godznie mozna zyc.

ff
Wysłany: 30 Paź 2008r. 15:26  
CYTAT
Gdzie wyjezdzac bylem widzialem na zachodzie jak jest z polakami i turasami i brrudasami szczyt wszystkiego co najgorsze. To podaj adresy gdzie wyjechac i godznie mozna zyc.

Jeśli jesteś brudasem to nigdzie się nie odnajdziesz. Ale jeśli jesteś normalnym, uczciwym człowiekiem, znającym cokolwiek język obcy, to dasz sobie radę. W POlsce, niestety bez układów nie da rady godnie żyć.

Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »