~~eternity | |
|
|
witam.
myslalam nad organizacja zajec jezyka 'amerykanskiego'. lokal jest tylko nie wiem czy chetni sie znajda. roznica miedzy brytyjskim a amerykanskim jest oczywiscie w wymowie ale i gramatyka tez sie troszke rozni. jest mnostwo szkolek gdzie ucza ale to chyba raczej brytyjski. powoli badam temat i chcialabym widziec jakie bedzie zainteresowanie. oczywiscie moze ktos zapytac po co komus "amerykanski" ale moze znajda sie i tacy ktorzy akurat wola sie uczyc amerykanskiego jak brytyjskiego. pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~asa | |
|
|
jak dla mnie nie ma znaczenia.
Po polsku tez iaczej mowia na pomorzu a inaczej na slasku - i co obcokrajowiec ma sie uczyc ktorego ? - mi to obojetne jedno zrozumiale i drugie na tyle ze nie robi roznicy. |
|
|
~~mrowka | |
|
|
wedlug mnie marny to pomysl, dialekty sa wszedzie, a i tak mozna sie porozumiec, takze rozroznienie nauki na angielski i amerykanski wydaje sie byc niezbyt istotne....
|
|
|
~~peter | |
|
|
Właśnie szukam namiarów na indywidualne lekcje z angielskiego najlepiej z native speaker.Kiedyś było takie ogłoszeni w sztafecie , ale nie zapisałem sobie. Może ktoś mi pomoże ???
|
|
|
~~ktos | |
|
|
CYTAT Właśnie szukam namiarów na indywidualne lekcje z angielskiego najlepiej z native speaker.Kiedyś było takie ogłoszeni w sztafecie , ale nie zapisałem sobie. Może ktoś mi pomoże ??? ja jestem "native speaker'em" (amerykanski). studiuje tez anglistyke w tym momencie. w jakich godzinach cie interesuje lekcje? roznie pracuje i dlatego pytam. |
|
|
~~los | |
|
|
Wy to może się już nie szkolcie
|
|
|
|
|
|
Ja tam radze od nauki polskiego - duża część społeczeństwa ma problem z gramatyką naszą - polską - a Ty chcesz ich uczyć obcej gramatyki:co?:
|
|
~~Tom | |
|
|
CYTAT witam. myslalam nad organizacja zajec jezyka \\\'amerykanskiego\\\'. lokal jest tylko nie wiem czy chetni sie znajda. roznica miedzy brytyjskim a amerykanskim jest oczywiscie w wymowie ale i gramatyka tez sie troszke rozni. jest mnostwo szkolek gdzie ucza ale to chyba raczej brytyjski. powoli badam temat i chcialabym widziec jakie bedzie zainteresowanie. oczywiscie moze ktos zapytac po co komus \\\"amerykanski\\\" ale moze znajda sie i tacy ktorzy akurat wola sie uczyc amerykanskiego jak brytyjskiego. pozdrawiam. Witaj, Jakbys mogła podać emaila albo nr gg, bo chciałbym się z Tobą skontaktować. Pozdrawiam |
|
|
~~peter | |
|
|
ja jestem \"native speaker\'em\" (amerykanski).
studiuje tez anglistyke w tym momencie. w jakich godzinach cie interesuje lekcje? roznie pracuje i dlatego pytam.[/cytat] W godzinach od 9 do 19. W sprawie ustalenia szczegółów proszę o kontakt pod adresem: peterpan1_(at)_poczta.onet.eu pozdrawiam |
|
|
~~peter | |
|
|
cytat]Ja tam radze od nauki polskiego - duża część społeczeństwa ma problem z gramatyką naszą - polską - a Ty chcesz ich uczyć obcej gramatyki:co?: [/cytat][/i][/i][/i]
Gramatyki polskiej uczę sie od 39 lat i często dalej mam wątpliwości co do poprawnej formy, o ortografi już nie wspomnę. Niestety za granicą jezyk Polski jest nieznany, więc chcąc sie "skomunikować" trzeba znać przynajmniej 1 język. Ostatnio w saunie w Sandomierzu młody Ukrainiec spytał mnie o coś po angielsku ! |
|
|
~~Zośka | |
|
|
CYTAT CYTAT Właśnie szukam namiarów na indywidualne lekcje z angielskiego najlepiej z native speaker.Kiedyś było takie ogłoszeni w sztafecie , ale nie zapisałem sobie. Może ktoś mi pomoże ??? ja jestem \"native speaker\'em\" (amerykanski). studiuje tez anglistyke w tym momencie. w jakich godzinach cie interesuje lekcje? roznie pracuje i dlatego pytam. Witam p. ~ktoś proszę podać jakiś kontakt do siebie. Pozdrawiam |
|
|
~~ktos | |
|
|
|
|
|