NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2 3 4 5 6 »
Jarosław Kaczyński - Nasz Prezydent Polski,
ff
Wysłany: 8 Maja 2010r. 22:31  
taki sobie komentarz znalazłem na s24

CYTAT
nad naszymi glowami trwa wojna USA i Rosja, dosc brutalna wojna, z cala pewnoscia Putin ma opracowany plan pacyfikacji Polski, Ukraine i Kirgistan spacyfikowano, co wazne kazdy kraj wg innego "scenariusza", czy juz mamy w Polsce marionetkowy rzad? niebawem sie to okaze, ale z cala pewnoscia, od miesiecy Putin gra z Tuskiem, bo wie , ze moze sobie na to pozwolic, wszystko pomalutku uklada sie logicznie, od miesiecy Rosja i Niemcy bezwstydnie wlaczyli sie w kampanie wyborcza w Polsce, pierwszy raz od 1989r. na taka skale, widac polityka manipulacji nie odniosla oczekiwanego skutku, miedzy bajki mozna wlozyc niskie poparcie dla Kaczynskiego, dlatego mieli zginac obaj...

normalnie paranoja jezyk

I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 8 Maja 2010r. 22:31  

I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 14 Maja 2010r. 19:19  
Polacy to mądrzy ludzie, takich manipulatorów nie słuchają, jak Ci co założyli ten temat.uśmiech

"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Maja 2010r. 21:35  
NAJBARDZIEJ ZNANE KŁAMSTWA PIS
1. Nie będę premierem gdy mój brat będzie prezydentem
2. Nie będzie koalicji z Samoobroną.
3. Nie zmienia się ordynacji wyborczej przed wyborami
4. Nie podniesiemy akcyzy na paliwo.
5. Trzy miliony mieszkań
6. Niższe podatki
7. Tanie państwo i redukcja administracji
8. Marcinkiewicz - premier na całą kadencję.
9. Afera bilboardowa.
10. Chcemy koalicji z PO.
11. PO jest w koalicji z SLD.
12. Nie bedzie TKMu.
13. Moja teczka jest sfałszowana.
14. W rządzie nie będzie przestępców!
15. Byli szefowie dyplomacji byli na usługach KGB.
16. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
17. Kler nie ma wpływu na politykę PiS
18. Prowadzimy politykę zagraniczną dla dobra Polski.
19. Obniżymy ZUS.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Maja 2010r. 23:41  
Znalazłem na forum:
Pytanie do Jarosława Kaczyńskiego

Jak to było z "patriotyzmem" Lecha Kaczyńskiego w odniesieniu do wizyt w Katyniu

Wizyty w Katyniu Lecha Kaczyńskiego

10 kwietnia 2006 r. - nieobecny
17 września 2006 r.- nieobecny
10 kwietnia 2007 r. - nieobecny
17 września 2007 r. - obecny (wybory do sejmu)
10 kwietnia 2008 r. - nieobecny
17 września 2008 r. - nieobecny
10 kwietnia 2009 r. - nieobecny
10 września 2009 r. - nieobecny
2010 - ..........................(wybory prezydenckie i samorządowe)

mlotekmlotekmlotekmlotekmlotekmlotekmlotek

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Maja 2010r. 02:16  

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Maja 2010r. 10:56  
Do żołnierza pilnującego wejścia do kancelarii premiera podchodzi staruszek i prosi: "Panie oficerze, ja tak bardzo chciałbym się widzieć z premierem Kaczyńskim...
"Proszę pana" - tłumaczy wojak. - "Jarosław Kaczyński nie jest już premierem. "No tak. Dziękuję" - mówi staruszek i odchodzi.

Następnego dnia sytuacja się powtarza: "Panie oficerze, ja tak bardzo chciałbym się widzieć z premierem Kaczyńskim..." "Proszę pana. Pytał pan już wczoraj, a ja panu odpowiedziałem, że ze pan Kaczyński nie jest już premierem...

Staruszek znów dziękuje i odchodzi. I tak przez kilka dni. W końcu po kolejnym pytaniu żołnierz nie wytrzymuje: "Przychodzi pan tu od tygodnia i
za każdym razem tłumaczę panu, że pan Jarosław Kaczyński nie jest już premierem". "Wiem panie oficerze"- uśmiecha się staruszek . "Ale ja tego po prostu uwielbiam słuchać". Żołnierz salutuje, uśmiecha się i mówi: "Zatem do zobaczenia jutro!"

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Maja 2010r. 19:40  
Andrzej dobre ale słyszałem to o lechu kaczyńskim good

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Maja 2010r. 23:55  

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Maja 2010r. 23:59  
miażdzy, sama prawda

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Maja 2010r. 20:59  

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Maja 2010r. 17:43  
Rektor Filmówki: - Nieprawda, że popieram Kaczyńskiego

Łódzki PiS umieścił Roberta Glińskiego, rektora Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej na liście społecznego komitetu poparcia dla Jarosława Kaczyńskiego na prezydenta RP. - To kuriozalny pomysł - protestuje Gliński

Prawo i Sprawiedliwość we wtorek pochwaliło się, że ponad 70 osób zapisało się do komitetu poparcia Jarosława Kaczyńskiego w Łodzi. Na liście znaleźli się sportowcy, artyści i naukowcy wśród nich m.in. rektor Filmówki Robert Gliński. Jak się okazuje, nazwisko rektora zostało umieszczone bez jego zgody. - Nie chcę być wikłany w politykę - mówi rektor Gliński. - Zastanawiam się kto jest autorem kuriozalnego pomysłu umieszczenia mnie na liście poparcia dla kanydatury Jarosława Kaczyńskiego.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Cze 2010r. 20:05  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Cze 2010r. 22:34  

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Cze 2010r. 23:39  

Obrazek

agresywny człowiek który był na wiecu Jarosława Kaczyńskiego, rzucił w posła Janusza Palikota kamieniem.

Czy to tak ma wyglądać Polska za prezydentury Jarosława Kaczyńskiego ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Cze 2010r. 14:56  
dajcie spokoj na pewno nie prezydent

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Cze 2010r. 22:28  
Przemówił dawny LPR-owski koalicjant PiS, Wojciech Wierzejski. I wspominał “kandydatów, których zna”

Co dość dziwne, jako politykowi związanemu z katolicko-narodową prawicą, jego sympatie powinny leżeć po stronie Jurka i Kaczyńskiego. Nic bardziej błędnego. Ich dwóch lubi najmniej. A właściwie nie lubi. Oto, co na swoim blogu Wierzejski pisze o swoich kolegach-politykach

O Pawlaku:

“Pawlak to strateg, bardzo doświadczony, rzekłbym – mąż stanu, o dużej inteligencji i znajomości spraw publicznych w wielu dziedzinach; do tego otwarty, koleżeński i ułożony”.

O Lepperze:

“Lepper to chłop szczery, naprawdę zatroskany losami Polaków i Polski, odważny, bezkompromisowy (kiedy trzeba), do bólu szczery i lojalny, potrafi walczyć o interesy wykluczonych społecznie”.

O Komorowskim

Komorowski prywatnie to sympatyczny, otwarty i dowcipny kompan, taki sienkiewiczowski Sarmata, bardzo inteligentny i raczej życzliwy. Przez prawie dwa lata tydzień w tydzień w każdą sobotę jadaliśmy razem śniadania (przy mikrofonie) w Radiowej Trójce, więc myślę, że poznałem go dość dobrze.

O Korwinie-Mikkem:

Korwin – Mikke to prawdziwy dynamit. Szczery, entuzjastyczny, trochę naiwny, ale bojowy. Na pewno nie zakłamany i nie wyrachowany; bardzo ideowy.

O Kaczyńskim i Jurku:

Natomiast ostatnia dwójka: Kaczyński i Jurek zrobiła na mnie jak najgorsze wrażenie. Określenie: „dziwni” jest tu chyba najodpowiedniejsze. Skryci, knujący, nie dotrzymujący zobowiązań, prezentujący inne opinie prywatnie, a inne publicznie, generalnie nie lubiący nikogo wokół siebie, kto nie jest ich admiratorem. Pamiętam jedną rozmowę z Jurkiem, gdy był on jeszcze Marszałkiem, podczas której apelowałem do jego światopoglądu katolickiego, by poprał inicjatywę konstytucyjną za życiem. Nawrzeszczał (dosłownie!) na mnie wówczas, że jakim prawem go pouczam i dodał (a byli świadkowie), że jeśli nie wycofamy się z tej inicjatywy jako LPR, to on ma do dyspozycji media katolickie i wszędzie ogłosi, że my to robimy z wyrachowania, z kalkulacji partyjnej i nasze działania obrócą się przeciw nam. Więc lepiej zrezygnujmy. Byłem w szoku. Od tamtej pory wielokrotnie udowodnił, że jest wyrachowanym, bezwzględnym i aroganckim politykiem. Owszem, ma swoje przekonania, ale ja po prostu nie wierzę w jego szczerość. Z Kaczyńskim wielokrotnie spotykaliśmy się na wielogodzinnych rozmowach (zazwyczaj przy kolacji) w 4-5 osób i nie zdarzało się, by dotrzymywał on danego słowa na drugi dzień. To było doświadczenie jakiejś totalnie zafałszowanej rzeczywistości, brutalnych intryg, pomówień i ciągłych szantaży przedterminowymi wyborami.

Jurka i Kaczyńskiego - konkluduje Wierzejski – wspominam jak nocne koszmary. Nigdy nie powierzyłbym im roweru do przypilnowania na parkingu, a co mówić o głosie w wyborach.

Oj, musieli ostro zaleźć Wierzejskiemu za skórę

http://wwwybory.pl/?p=599

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Cze 2010r. 08:21  
CYTAT

Przemówił dawny LPR-owski koalicjant PiS, Wojciech Wierzejski. I wspominał “kandydatów, których zna”

Co dość dziwne, jako politykowi związanemu z katolicko-narodową prawicą, jego sympatie powinny leżeć po stronie Jurka i Kaczyńskiego. Nic bardziej błędnego. Ich dwóch lubi najmniej. A właściwie nie lubi. Oto, co na swoim blogu Wierzejski pisze o swoich kolegach-politykach

O Pawlaku:

“Pawlak to strateg, bardzo doświadczony, rzekłbym – mąż stanu, o dużej inteligencji i znajomości spraw publicznych w wielu dziedzinach; do tego otwarty, koleżeński i ułożony”.

O Lepperze:

“Lepper to chłop szczery, naprawdę zatroskany losami Polaków i Polski, odważny, bezkompromisowy (kiedy trzeba), do bólu szczery i lojalny, potrafi walczyć o interesy wykluczonych społecznie”.

O Komorowskim

Komorowski prywatnie to sympatyczny, otwarty i dowcipny kompan, taki sienkiewiczowski Sarmata, bardzo inteligentny i raczej życzliwy. Przez prawie dwa lata tydzień w tydzień w każdą sobotę jadaliśmy razem śniadania (przy mikrofonie) w Radiowej Trójce, więc myślę, że poznałem go dość dobrze.

O Korwinie-Mikkem:

Korwin – Mikke to prawdziwy dynamit. Szczery, entuzjastyczny, trochę naiwny, ale bojowy. Na pewno nie zakłamany i nie wyrachowany; bardzo ideowy.

O Kaczyńskim i Jurku:

Natomiast ostatnia dwójka: Kaczyński i Jurek zrobiła na mnie jak najgorsze wrażenie. Określenie: „dziwni” jest tu chyba najodpowiedniejsze. Skryci, knujący, nie dotrzymujący zobowiązań, prezentujący inne opinie prywatnie, a inne publicznie, generalnie nie lubiący nikogo wokół siebie, kto nie jest ich admiratorem. Pamiętam jedną rozmowę z Jurkiem, gdy był on jeszcze Marszałkiem, podczas której apelowałem do jego światopoglądu katolickiego, by poprał inicjatywę konstytucyjną za życiem. Nawrzeszczał (dosłownie!) na mnie wówczas, że jakim prawem go pouczam i dodał (a byli świadkowie), że jeśli nie wycofamy się z tej inicjatywy jako LPR, to on ma do dyspozycji media katolickie i wszędzie ogłosi, że my to robimy z wyrachowania, z kalkulacji partyjnej i nasze działania obrócą się przeciw nam. Więc lepiej zrezygnujmy. Byłem w szoku. Od tamtej pory wielokrotnie udowodnił, że jest wyrachowanym, bezwzględnym i aroganckim politykiem. Owszem, ma swoje przekonania, ale ja po prostu nie wierzę w jego szczerość. Z Kaczyńskim wielokrotnie spotykaliśmy się na wielogodzinnych rozmowach (zazwyczaj przy kolacji) w 4-5 osób i nie zdarzało się, by dotrzymywał on danego słowa na drugi dzień. To było doświadczenie jakiejś totalnie zafałszowanej rzeczywistości, brutalnych intryg, pomówień i ciągłych szantaży przedterminowymi wyborami.

Jurka i Kaczyńskiego - konkluduje Wierzejski – wspominam jak nocne koszmary. Nigdy nie powierzyłbym im roweru do przypilnowania na parkingu, a co mówić o głosie w wyborach.

Oj, musieli ostro zaleźć Wierzejskiemu za skórę

http://wwwybory.pl/?p=599
Jesteś jednak debilem do potęngi juz to pisałem, ale jeszcze raz napisze forumowy nabijaczu postów .Chodzisz po wszystkich watkach jak pies za suką i wydaje ci sie ,ze pozjadałes wszystkie rozumy , a jak czytam przypadkiem te twoje wypowiedzi to tandeta totalna .Pewnie jestes pedałem bo ten rowerek w logo masz to ci przypomina kim jestes. A ravilke i swiniarnie weż pod jeden dach pusty człoweku.

Prywatna wiadomość 

« 1 2 3 4 5 6 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »