|
|
|
http://www.dziennik.pl/opinie/article259157/Religa_Musze_tylko_napisac_testament.html
Nie dotyczy on tylko reformy, ale zawiera jej recenzję, która może być ważna i może pobudzić do myślenia. ".....Bo sam pan mówi, że ma dosyć zainteresowania pańską chorobą. Mógłby pan odpuścić, pochorować sobie w domu. W żadnym wypadku. Choroba jest chorobą, ale życie jest życiem. Zdecydowałem się być posłem i zamierzam tak długo, jak będę mógł, wykonywać związane z tym obowiązki. Teraz był gorący moment dotyczący proponowanej przez PO reformy służby zdrowia. Ja powstrzymanie tego idiotycznego planu traktuję nie jak politykę, ale jak misję. Poświęciłem kilka lat na poznanie tego systemu i uważam, że Platforma, forsując jego urynkowienie, robi strasznie niebezpieczną rzecz. Tego nie ma nigdzie w Europie! Moim psim obowiązkiem jest ostrzec przed tym ludzi. - mówi lekarz, kardiochirurg." Polecam cały atrykuł |
|
|
|
|
|
|
|
~~cycu | |
|
|
Wywiad ciekawy, owszem.
Prof. Religa jest ciekawa osobowoscia, więc wywiady z nim sa zazwyczaj dosc ciekawe. Ale nie jest to wywiad na tematy polityczne, i nie ma w nim konkretów na temat służby zdrowia, czy też jej reformy. |
|
|
|
|
|
I już odwracasz kota ogonem. Wytłuściłem, co profesor Religa o tej reformie myśli.
Tego nie ma nigdzie w Europie! Moim psim obowiązkiem jest ostrzec przed tym ludzi. |
|
~~cycu | |
|
|
Nie odwracam.
Ty po prostu nie rozumiesz o czym piszę, bądź też wygodnie Ci jest udawać, że nie rozumiesz. Napisałem, że nie jest to wywiad polityczny, jest to raczej wywiad dotyczący życia profesora, jego choroby, stanu ducha, poglądów ale nie tematu służby zdrowia jako takiej. Jest kilka słów o reformie, ale jest to tylko ocena, nie konkretne argumenty. Jedno zdanie wyjęte z kontekstu, nic więcej. A szkoda, bo chętnie bym poczytał o reformie PO okiem prof Religii; dlaczego nie, co jest źle i co były minister proponuje. Pamiętam, że jego pomysł na reforme był dość ciekawy. Choć części założen niestety juz nie jestem w stanie sobie przypomnieć. Przeczytaj ten wywiad jeszcze raz, a potem przeczytaj mojego poprzedniego posta. Bo ja niczego nie przekręcam, pisze o tym co widzę, a raczej co czytam. Nic więcej. |
|
|
|
|
|
Wiem, że wywiad nie jest o reformie, ale to jedno wytłuszczone zdanie mówi chyba wszystko i nie można zarzucić wyrwania z kontekstu.
Poświęciłem kilka lat na poznanie tego systemu i uważam, że Platforma, forsując jego urynkowienie, robi strasznie niebezpieczną rzecz. Tego nie ma nigdzie w Europie! Moim psim obowiązkiem jest ostrzec przed tym ludzi |
|
|
|
|
Ale nie ma co się zastanawiać głębiej, gdyż jest w 100% pewne, że ta reforma trafi do kosza. Dziś w SLD nastąpiły zmiany i Olejniczak sprzyjający PO definitywnie przepadł w głosowaniu nad wyborem szefa klubu parlamentarnego SLD, a poszło m.in. właśnie o popieranie przez niego reformy zdrowia autorstwa PO. Jestem pewny, że veto zostanie utrzymane w tej, jak i innych sprawach, godzących w szarego obywatela, a popierających bogatych. Do końca kadencji prezydenta Kaczyńskiego, a więc do 23 grudnia 2010 roku nie przejdzie żadna ryzykowna czy niebezpieczna zmiana.
|
|
~~ocż | |
|
|
Gdyby wprowadzono zasady żywienia optymalnego dra JK, bylibysmy najzdrowszym ,najbogatszym i najmądrzejszym narodem Europy.Zapoczątkował to Premier Jaroszewicz- nie udało się. Dlatego zgnilizna w służbie chorych panuje i panowac bedzie dalej.
Mozna to jeszcze naprawic- tylko kto to ma zrobić , jak wszedzie tylko przekręty i kasiora sie liczy.... a niech tam , ja wiem swoje...może kiedyś, ktoś .. na miarę Piłsudskiego sie znajdzie, lub Jaroszewicza-bis. |
|
|
|
|
|
A jakbysmy wszyscy chodzili do macdonalna to mielibysmy tyle oleju w glowie co ocż.
|
|
~~ocż | |
|
|
Oleju moze tak, a raczej napewno , tylko ,że to trucizna. Kto o tym wie-prawie nikt /nie mówię o oliwie z oliwek/.
Proponuje takie doswiadczenie, bardzo proste doświadczenie.Każdy potrafi zrobić placki ziemniaczne.Najpierw zrob takie, jak każą ci znawcy tematu- USMAŻ JE NA OLEJU. Zwróć uwagę , jak po chwili walisz w gaz ,że portki odskakują, możesz zasilić nawet kuchenke gazową - bo to palne jest!!!!Metan , trujący metan. A teraz zrób sobie placki takie jak robił twój dziadek - USMAŻ JE NA SMALCU!!! No i oczywiście czekaj... na efekty j.w. Gwarantuje , nie doczekasz się. Wiec lepsze będzie dla srodowiska , to drugie. |
|
|
|
|
|
To moze jeszcze na smalcu maja diesle jezdzic?
|
|
~~brum | |
|
|
Religa to nie żaden aytorytet, alkoholik, który poszedł w politykę, jak nie mógł już noża utrzymać, bo tak mu ręce drązły, teraz występuje RM a potem ogłasza, że jest ateistą, jest jak cały PiS do bani
|
|
|
|
|
|
To, ze byl wczesniej w PO nic nie znaczy, to prawdziwy bezpartyjny fachowiec, ktory swoj swiatopoglad jest w stanie poswiecic dla dobra naszego panstwa! Tak, Religa byl dobrym ministrem, wszyscy pamietamy jego osiagniecia w dziedzinie zdrowia - w koncu to nie za jego czasow bylo biale miasteczko i zagluszanie telefonow.
|
|
~~PIS | |
|
|
[cytat] to prawdziwy bezpartyjny fachowiec,
Dobre sobieciekawe ile nad tym myslałes zanim to napisałes:haha::haha::haha: |
|
|
|
|
|