NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Czy można wierzyć sondażom ?,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 08:46  
Według najnowszego sondażu TVN-uchytry Platforma idzie na dno.
A ja myślałem, że ta stacja jest za Donaldem umiech
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

chytry

Nie jestem jedną z biegających, walczących mrówek. Jestem mrówkojadem
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 08:46  

Nie jestem jedną z biegających, walczących mrówek. Jestem mrówkojadem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 15:30  
Jedna z opinii z forum Nowin:

"Paliwo, gaz, prąd, żywność, podatki, opłaty np. za przejazd jednym z niewielu odcinków pseudo autostrady,koszty kredytów - jedne z najdroższych w Europie. Zarobki - jedne z najniższych w Europie. Rycho, Miro, Zbychu mają się dobrze, PO słupki rosną, medialna propaganda sukcesu większa niż za PRL. Rząd i ich uśmiechnięci analitycy się wyżywią. Reszta społeczeństwa pójdzie "w jasyr" Brytyjczyków, Niemców, Hiszpanów itp. tylko po to żeby wyżywić dzieci i samemu z głodu nie zdechnąć. Ale większość z dumą powie: głosowałem na PO, a nie na oszołomów z PIS, więc będę zawsze piękny, młody i bogaty - bo tak mówi telewizja (jedynie słuszna i "niemoherowa" TVN). Przepraszam za mój przydługi wywód, ale sz... mnie trafia jak widzę co się dzieje. Pozdrawiam myślących samodzielnie. "

http://forum(...)ry181139

To tak przy okazji tych sondaży. Uważam, że kandydaci na prezydentów w jakże krótkiej kampanii wyborczej muszą zmobilizować wyborców, aby ci koniecznie poszli głosować. Te sondaże mają na celu zaczarowanie rzeczywistości. To samospełniająca się przepowiednia. Zrezygnowany, smutny, niewidzący szans na lepsze jutro zwolennik nie PO widząc takie czary w mediach, da sobie spokój i nie pójdzie głosować, bo po co, jak "oni" i tak wygrają. Nie ma sensu, żebym szedł/szła. I w ten sposób manipulatorzy kreują rzeczywistość. Kandydaci MUSZĄ zmobilizować elektorat. A moje zdanie jest jeszcze takie, by w ustawie zapisać zakaz publikowania wszelkich sondaży na miesiąc przed wyborami.

Doszedł kolejny, ciekawy wpis na forum Nowin. Być może tutaj jest przyczyna takiego stanu rzeczy w naszym kraju?

"Wypitolcie z firm 95% managerów, a będzie lepiej.
Za komuny śmialiśmy się, że do kopania rowu trzeba trzech ludzi: jeden z łopatą i dwóch kierowników. Dziś na jednego robola kierowników jest chyba znacznie więcej, nie wspominając o przepaści w zarobkach. Niestety w Polsce (jakże modnie) "naprodukowano" managerów w przeróżnych szkołach czy szkólkach, więc taki narybek musi gdzieś się podziać i czymś się wykazać. Prostą ścieżkę trzeba przecież wywrócić do góry nogami. Był w necie kiedyś taki kawał o bardzo pracowitej mrówce, której wprowadzono coraz to nowe zasady jej pracy, zatrudniano co chwilę to inne owady zajmujące się wydajnością pracy itp. duperelami, obniżano mrówce pensję. Na koniec mrówkę zwolniono, ponieważ nie była w stanie zapracować na całą bandę darmozjadów.
Nie mówię, że zarządzanie przedsiębiorstwem jest złe, jest konieczne jak najbardziej, ale niestety powstało już, można powiedzieć pewne lobby managerskie. Zarządzanie firmą i procesami jest przerośnięte i to mocno za dużo. Tworzą się wtedy różne głupie decyzje, często niszczące firmy od środka - ludzie ci trzymają się swoich stołków ciągle wykazując, że są niezwykle ważni dla firmy. Zauważyliście, że ludzie na stanowiskach managerskich dość często zmieniają pracodawców. Dzisiaj pracują dla operatorów telefonicznych, pół roku wcześniej w pastach do butów, za rok będą to proszki do prania, albo chipsy. Ludzie, którzy nazywają się uniwersalnymi, nie są tak naprawdę związani z firmą, w której pracują, często robiąc firmie krzywdę i jej prawdziwym pracownikom. A szary człowiek jest zazwyczaj na szarym końcu, i co najważniejsze to on musi zostać wydojony. Jeszcze raz apeluję: Wypitolcie z firm 95% managerów, a będzie lepiej!"

Powyższy opis pasuje jak ulał do zarządzania UE. Prostą ścieżkę trzeba przecież wywrócić do góry nogami. Dotyczy całego prawodawstwa w UE. Gdzieś czytałem, że aby zostać sprzątaczką trzeba zrobić kurs za 1000zł. Kiedy konieczność studiów wyższych dla konserwatorów powierzchni płaskich? smiech2

PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie.....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 19:10  
CYTAT
Według najnowszego sondażu TVN-uchytry Platforma idzie na dno.
A ja myślałem, że ta stacja jest za Donaldem umiech
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

chytry

Raczej jest obiektywa, czego nie można powiedzieć o TVP1 cool girlcool girl

Histerycy z PiS nigdy tego nie dostrzegalo.zaklopotanyzaklopotany

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 19:14  
może narodek w końcu przeciera oczęta i zauważa że ten rząd gó... robi tylko podnosi podatki itd wszystko podrożało a Polaczkom to się podobaumiech Dla mnie PO powinno sz... trafić tak samo jak AWS , zastrzegam że na PiS tez nie głosuję są inne partie

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 19:32  
[cytat]Jedna z opinii z forum Nowin:

\"Paliwo, gaz, prąd, żywność, podatki, opłaty np. za przejazd jednym z niewielu odcinków pseudo autostrady,koszty kredytów - jedne z najdroższych w Europie. Zarobki - jedne z najniższych w Europie. Rycho, Miro, Zbychu mają się dobrze, PO słupki rosną, medialna propaganda sukcesu większa niż za PRL. \" [cytat]

Bo za czasów PiSu nie było podatków, za darmo się jeździło autostradami i kredyty tez były darmowe zaklopotany zaklopotany no i zarobki najwyższe w UE:szok:

[cytat]\"Wypitolcie z firm 95% managerów, a będzie lepiej.
Za komuny śmialiśmy się, że do kopania rowu trzeba trzech ludzi: jeden z łopatą i dwóch kierowników. Dziś na jednego robola kierowników jest chyba znacznie więcej, nie wspominając o przepaści w zarobkach. [cytat]

Nie wiem gdzie ty ten przerost widzisz, ja go nie dostrzegam nigdzie poza firmami "państwowymi" gdzie swietnie trzymają się związki. I to związki zajadle "swoich" bronią.

[cytat]Niestety w Polsce (jakże modnie) \"naprodukowano\" managerów w przeróżnych szkołach czy szkólkach, więc taki narybek musi gdzieś się podziać i czymś się wykazać. [cytat]

No i nadprodukowani pseudo-managerowie teraz kopią rowy lub pracują w McDonaldzie lub zbieraja truskawki w Niemczech. Sami sobie zawinili, bo zamiast uczyć się na jakims konkretnym kierunku pozapisywali się na jakieś pierdołowate szkółki z których nikt nie ma pożytku.

[cytat]Nie mówię, że zarządzanie przedsiębiorstwem jest złe, jest konieczne jak najbardziej, ale niestety powstało już, można powiedzieć pewne lobby managerskie. Zarządzanie firmą i procesami jest przerośnięte i to mocno za dużo. Tworzą się wtedy różne głupie decyzje, często niszczące firmy od środka - ludzie ci trzymają się swoich stołków ciągle wykazując, że są niezwykle ważni dla firmy. Zauważyliście, że ludzie na stanowiskach managerskich dość często zmieniają pracodawców. [cytat]
No i powtarzam w firmach małych i srednich przerostu nie ma, bo sobie na to własciciel nie pozwoli. Najwięcej jest tam niepotrzebnych pracowników, gdzie jest interwencja państwa i silne związki (obsadzone przez pseudo-kierowników, często z ambicjami na poslów). Tylko czy nas stac na pensje związkowców. Poza tym firmy z dobrą atmosferą pracy, dochodowe, z mądrym kierownictwem nie potrzebuja związków.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 19:38  
obywatelko, a u was to Murzynów nie biją przypadkiem?
Co mnie obchodzi stwierdzenie, co było za PiSu? Chociaż jako rząd centralny bardziej dbali o równiejszy podział PKB na kraj, a nie tak jak dziś zamyka/ogranicza przyjęcia w naszych szpitalach, bo województwo biedne, a nie można kasy np. z Warszawy przesunąć, gdzie mają nadmiar.
Ktoś pisze jak jest dziś i problemem jest to, że nie widać zmian na lepsze.

PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie.....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 19:49  
CYTAT
obywatelko, a u was to Murzynów nie biją przypadkiem?
Co mnie obchodzi stwierdzenie, co było za PiSu? Chociaż jako rząd centralny bardziej dbali o równiejszy podział PKB na kraj, a nie tak jak dziś zamyka/ogranicza przyjęcia w naszych szpitalach, bo województwo biedne, a nie można kasy np. z Warszawy przesunąć, gdzie mają nadmiar.
Ktoś pisze jak jest dziś i problemem jest to, że nie widać zmian na lepsze.

Z tymi szpitalami to przesadzileś... bo ten chory podział na Polske A, B i C zrobiono własnie za PiS. Ze nie wspomnę o panu Piecha, który lekką ręka finansował koncerny farmaceutyczne (spod biurka) tego jakos nikt nie widzi.
Pani Kopacz spośród dotychczasowych ministrow zdrowia ma największe jaja i najwiecej zdrowego rozsadku - i nie ugina sie przed oszołomami.
Natomiast szef NFZ (zresztą popierajacy PiS) robi co może aby zburzyc wszystko co ona chce zbudować. To sie nazywa podstawianie nóg. No że juz o uratowaniu milionów złotych które by odleciały z "ptasia grypą" pod naciskiem śp. pana Kochanowskiego (pupilka PiS)
Więc nie chrzań o marnowaniu czy złym dzieleniu kasy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 19:52  
Rządzicie ponad 2 lata i co? I nadal PiS winne, a może Stalin?
Ile zamierzacie jechać na tej propagandzie?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 20:03  
CYTAT
Rządzicie ponad 2 lata i co? I nadal PiS winne, a może Stalin?
Ile zamierzacie jechać na tej propagandzie?

Nie wkurzaj mnie, ja nie rzadzę.
Jestem szarym człowiekiem, który stara sie nie wyciągac łap po państwowe i darmowe, który zapie....la nie oglądajac sie na PiS czy LPR czy PO.

Ale ma mózg i dobry charakter (a nie wredny i zawzięty) i nie szczuję bez sensu na innych, tym samym nie znoszę wredoty!!! I tyle.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 20:17  
Pamietacie jaka afere pisiory robily ze rzad szcepionek na swinska grype nie kupuje? I co? I ci co kupili teraz koncerny farmaceutyczne beda skarzyc ze ich w bambuko zrobili

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 21:42  
obywatelko, no "wy" nie musicie wyciągać łap po państwowe, bo sami wzięliście sobie ten pierwszy milion na początku przemian ustrojowych.

M.in. tak, się zdobywa pierwszy milion.
http://bizne(...)ws-detal

Dziś już nie tak łatwo, jak na początku lat 90 tych minionego wieku.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 22:36  
Jak chcecie żeby wam zabierano dzieci z rodzin to zagłosujcie na PO -SLD-PSL .Akcja -inteligentni bezrobotni do lustracji zarobków rodzinnych oto praca na miarę 21 wieku.Agent zarobków rodzinnych.Fajnie coraz wiecej ludzi z powodu braku pracy ma za małe możliwości na utrzymanie rodziny.Niewykluczone że będą do tego potrzebni specjaliści i odpowiednie do tego szkolenia.Nic dziwnego polaków bez przerwy sie przeszkala obiecując im gruszki na wierzbie.Ale przeciecież Ci co szkolą wypasiuchy muszą dobrze zarobić. Super koalicja walą w jeden bemben.Owszem awanturki dla zmylenia przeciwników.Polacy! myślcie troche inaczej bo ktoś was wyręczy a z jakim skutkiem odpowiedż należy do was. Moja rada nie bądźcie optymistami lecz realistami.Telewizyjna obłuda pokazała i pokazuje na co ją stać.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Kwie 2010r. 23:36  
CYTAT
obywatelko, no \"wy\" nie musicie wyciągać łap po państwowe, bo sami wzięliście sobie ten pierwszy milion na początku przemian ustrojowych.

M.in. tak, się zdobywa pierwszy milion.
http://bizne(...)ws-detal

Dziś już nie tak łatwo, jak na początku lat 90 tych minionego wieku.

Chcesz bysmy sie spotkali w sądzie?? radze nie insynuować...
milion to ja widze gdy sobie narysuję.

Ja mówie o sobie, nie o innych. Nie chciałbyś tyle zapier...ć co ja i mój mąż. Gdy inni z gwizdkiem leżą po 15.00 ja dalej pracuję. Mój dzień pracy to średnio 10-12 godzin.
Poza tym uwazasz ze biedni sa zawsze uczciwi???
Bardzo sie mylisz.
Co do afer, to dla mnie o wiele bardziej (niż np hazardowa) szkodliwą aferą była uciszona przez PiS afera dot. refundacji leków z panem Piechą w roli głównej. Do tej pory skutki tego mamy. a gdy obecny rząd próbował ukrócic ten chory system podniósł sie hałas i lament najbardziej zainteresowanych i niezorientowanych pacjentów. Na tym systemie koncerny maja taka kasę że hazard to pikuś. A pacjenci sa dla mnie zasłona dymną dla środowisk skorumpowanych (układ =lekarze + koncerny + apteki).

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Kwie 2010r. 10:14  
obywatelko, radzę się uspokoić, być mniej sfrustrowanym, bo to do niczego nie prowadzi. Pogorszysz sobie i tak już zepsute nerwy spowodowane zapewne tą działalnością, którą z mężem prowadzicie. Czy warto tak poświęcać swoje zdrowie i potem korzystać z usług tych znienawidzonych lekarzy dla tych paru złotych? I to też jest nienormalne, że większość grup społecznych jest w naszym kraju sfrustrowana i zmęczona. Coś tu nie jest tak. Ta polityka prowadzona po 1989 roku nie idzie zbyt dobrym torem.
Co do sądu. W naszym, jak i innych demokratycznych (pomijam stopień tej demokratyzacji życia) krajach, sądy nie karzą nikogo za poglądy polityczne. Nie wolno jedynie propagować ludobójczych metod faszyzmu i komunizmu. Natomiast jeśli chciałbym ciebie indywidualnie oskarżyć o kradzież tego miliona, to i tak byłoby to niewykonalne, gdyż nie znam twoich danych osobowych, ani innych cech mogących wskazać, kogo mam na myśli. Ukraść pierwszy milion to hasło któregoś z polityków początku lat 90tych. Ci, którzy byli wtedy przy władzy i w układach w bardzo szybki sposób dorobili się fortuny. I właśnie oni nie potrzebują dziś żadnej pomocy od nikogo.
Widzisz obywatelko, gdyby państwo było zdrowe gospodarczo i politycznie, to nie musiałabyś sobie wypruwać żył, psuć nerwów i pracować po 15 godzin dziennie, by godnie żyć. A na forach politycznych zastanawiamy się, jak poprawić sytuację i na kogo głosować.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 26 Kwie 2010r. 10:51  
Wyborco PO: ty masz naprawdę problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu. Przeczytaj jeszcze raz wypowiedź "obywatel_ka". Potem zastanów się i przeczytaj swoją odpowiedźumiech

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Kwie 2010r. 11:02  
Andrzejku, to ty niczego nie rozumiesz, ale już nie chcę się powtarzać. W tym temacie dyskutujemy o opcjach politycznych i modelu państwa. Niezrozumieniem tekstu może być co najwyżej uznanie obywatelki, że zarzuciłem jej kradzież miliona, pisząc "wy". Chodziło o szeroko pojętą opcję polityczną, którą popiera.
Opcję, która dzieliła tort na początku lat 90tych.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 26 Kwie 2010r. 11:33  
Nie zauważyłem że Obywatel_ka popiera PiS. Wręcz przeciwnie. A spory udział w tej jak nazywasz kradzieży mieli bracia Kaczyńscy.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »