~~Aneta | |
![]() |
|
Witam.
Jak w temacie szukam dobrego fotografa slubnego. Od razu napisze ze nie interesuje mnie Popowicz - bo jego zdjecia jak dla mnie sa po prostu ... tragiczne. Bardzo prosze o polecenie mi kogos kto zrobi nietuzinkowe, wysokiej jakosci zdjecia. Kogos kto tez potrafi sobie poradzic ze zdejciami w kosciele i procz pary mlodej pokazac jego urok. Z gory dzieki za pomoc |
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Mogę Ci polecić dwóch znajomych, zajmują się fotografią ślubną
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
~~Sesio | |
![]() |
|
Fafik i Kuba;]
|
|
|
|
![]() |
|
no raczej
![]() ![]() |
|
~~Aneta | |
![]() |
|
A jakies namiary na portfolio albo ich strone www ?
Bo w sumie dzisiaj strone ma praktycznie kazdy. |
|
|
~~bosch | |
![]() |
|
Kwieciński robi rewelacyjne zdjecia.Zakład ma na Okulickiego z tyłu za pizzeria RUSTICA
|
|
|
~~Sesio | |
![]() |
|
Hm strona ma chyba ruszyc niedlugo z tego co mi wiadomo... polecam zadzwonic... i sie popytac
![]() |
|
|
~~Aneta | |
![]() |
|
CYTAT Kwieciński robi rewelacyjne zdjecia. Zarowno zdjecia Kwiecinskiego jak i z zakladu Maxcyfra (kolo ksiegarni na Hali) to przeciez jest smiech. Bo takie zdjecia wychodza z mojego aparatu za 400 zl. Do Callist: jutro do nich zadzwonie i powiem aby przeslali mi jakies probki zdjec. Tymczasem czekam na dalsze sugestie. |
|
|
|
![]() |
|
Jeśli chcesz mieć naprawdę profesjonalne zdjęcia i uwiecznić tą wyjątkową chwilę w tak ważnym dniu polecam na prawdę super fotografa kobietę Dziewczyna uczestniczy w nagraniach podczas Tańca z Gwiazdami i innymi galami ze znanymi Gwiazdami Polskiej sceny nie tylko w Warszawie w studio, również uczestniczy na planach Filmowych Podaje linka do jej galerii www.fotoren.net
![]() |
|
~~do Kasia | |
![]() |
|
Nie wazne kogo i gdzie fotografuje - bo niestety zdjecia robi baaaardzo slabe.
Zdjecia typowo kompaktowe, bez klimatu i slabej jakosci. |
|
|
~~MARIOLA | |
![]() |
|
KUP SE KODAKA JEST FAJNY ZA 12000 I SAMA SE ZRÓB NIE BEDZIESZ SIE SMIAĆ Z KOGOS!!!!
|
|
|
~~Piter | |
![]() |
|
Do wpisu wyzej:
place to wymagam i szukam kogos co robi mi cos z czego bede zadowolony. Wiekszosc osob zadowolą pseduo-profejsonalisci ktorzy zrobia zdjecia takie jak "przyslowiowa ciocia kompaktem". Ale nie kazdy nie ma gustu i poczucia estetyki. Ja biore slub w czerwcu i dlugo nie moglismy nikogo znalezc (szukalimy nawet fotografow z wiekszych miast, ale tam ceny nie dla nas: 3000-5000 PLN zl) az kolezanka polecila nam super fotografa: www.photo24.pl Zobaczcie zdjecia na tej stronie zwlaszcza z kosciola - suuuper pod kazdym wzgledem. Naprawde polecam go - bo zdjecia widzialem nie tlyko an stronie ale takze na papierze powklejane do albumu. |
|
|
~~Piter | |
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
zdjęcia zdjęciami ale Photoshop swoją drogą
![]() |
|
~~Do Callist | |
![]() |
|
Miales do czynienia kiedys z fotografia analogowa ?
Widze ze nie ![]() Tak po za tym widziales moze zdjecia bez obrobki z aparatow za ponad 10 tys. zl ? Dzisiaj korzysta sie z cyfrowej ciemni - photoshopa itp. Bo dzisiaj fotograf bez znajomosci obrobki komputerowej nie istnieje na rynku ! Swiat idzie z postepem - i kto zostaje w tyle wypada z gry. |
|
|
|
![]() |
|
miałem z tym do czynienia
![]() ![]() ![]() CYTAT Bo dzisiaj fotograf bez znajomosci obrobki komputerowej nie istnieje na rynku ! a no nie istnieje, dlatego napisałem ... CYTAT zdjęcia zdjęciami ale Photoshop swoją drogą ![]() więc o co Ci chodzi? ![]() |
|
Dołączył: 3 Lut 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ja polecam Jana Złotka. Gość jest nieziemski
![]() Jeśli ktoś ma pasję i kocha to co robi to w takich zdjęcia widać prawdziwą miłość. ![]() |
|
~~Do Callist | |
![]() |
|
O tym jakie zdjecie powstanie decyduja w takiej kolejnosci:
1. umiejetnosci fotografa 2. sprzet (chociaz sprzet nie robi zdjec to pomaga - bez odpowiedniego sprzetu niektorych zdjec nie da sie po prostu wykonac) 3. obrobka komputerowa (niekoniecznie photoshop) Jesli chodzi o Zlotka - to zdjecia pejzazy i architektury robi naprawde super - ale slubne bez rewelacji. |
|
|
|
![]() |
|
Powiem Ci, że nie wiem o co Ci chodzi, czy chcesz się pochwalić swoją wiedzą czy chcesz po prostu zabłysnąć czy też może chcesz mi (wszystkim) coś udowodnić ale proszę Cię - nie musisz tłumaczyć mi takich rzeczy
![]() ![]() |
|
~~do Callist | |
![]() |
|
Nikomu nic nie chce udowadniac !
Tylko napisalem osobom nie majacym pojecia o fotografii co jest wazne aby otrzymac niezle jakosciowo zdjecia. Bo tacy ludzie dziela sie na 2 grupy: 1. mysla ze aparat robi zdjecia (im lepszy tym lepsze zdjecia) 2. mysla ze w photoshopie zrobi sie wszystko A tak nie jest. |
|
|
|
![]() |
|
w Photoshopie zrobisz wszystko:
http://pl.youtube.com/watch?v=0HcXeFbU4xk&feature=related http://pl.youtube.com/watch?v=6QSZ4Y55io0&feature=related i obok masz wiele innych 'dowodów' na to, że ps zrobi wszystko - wpisz sobie także paint ... zdziwisz się ... Lepszym aparatem (obiektywem) zrobisz lepsze zdjęcia - umiejętności to nie wszystko |
|
~~anifa | |
![]() |
|
CYTAT Nikomu nic nie chce udowadniac ! Tylko napisalem osobom nie majacym pojecia o fotografii co jest wazne aby otrzymac niezle jakosciowo zdjecia. Bo tacy ludzie dziela sie na 2 grupy: 1. mysla ze aparat robi zdjecia (im lepszy tym lepsze zdjecia) 2. mysla ze w photoshopie zrobi sie wszystko A tak nie jest. ja sie zajmuję obróbką zdjęć, oczywiście amatorsko od dwóch lat... używam PAint Shop Pro lub Photoshopa i wierz mi te programy potrafią robić wszystko... z brzyduli są w stanie zrobić piękność... ![]() ![]() |
|
|
~~do Callist | |
![]() |
|
Mylisz sie i to bardzo.
Nawet filmiki ktore wrzuciles to potwierdzaja. Czy ktos polepszyl te zdjecia ? Nie - zrobil tylko fotomontaz. Zdjecie jak bylo denne przed to i po fotomontazu jest takie samo. Jak sie nie umie robic zdjec, poprawnie naswietlac, poprawnie kadrowac, poprawnie oswietlac postaci itp - to photoshop nie pomoze ! Malowanie postaci w photoshopie to tez zadna nowosc. Ale to nie jest fotografia ! Obrobka zdjec, a fotomontaze i malowanie postaci to calkiem inne rzeczy. CYTAT Lepszym aparatem (obiektywem) zrobisz lepsze zdjęcia - umiejętności to nie wszystko Wytlumacz mi pojecie "lepszym" ? Umiejetnosci sa najawazniejsze - bo nie aparat a fotograf robi zdjecia ! Bo jak ich nie masz to nawet Hasselbladem za 100 tys. zl nie zrobisz dobrego zdjecia - a jak je ktos ma to i kompaktem zrobi niezle zdjecie. |
|
|
~~FOTKA | |
![]() |
|
CYTAT CYTAT Nikomu nic nie chce udowadniac ! Tylko napisalem osobom nie majacym pojecia o fotografii co jest wazne aby otrzymac niezle jakosciowo zdjecia. Bo tacy ludzie dziela sie na 2 grupy: 1. mysla ze aparat robi zdjecia (im lepszy tym lepsze zdjecia) 2. mysla ze w photoshopie zrobi sie wszystko A tak nie jest. ja sie zajmuję obróbką zdjęć, oczywiście amatorsko od dwóch lat... używam PAint Shop Pro lub Photoshopa i wierz mi te programy potrafią robić wszystko... z brzyduli są w stanie zrobić piękność... ![]() ![]() CHYBA ZADEN FOTOGRAF IM NIE SPROSTA MOZE MASKI MAJA TAKIE STRASZNE A POSLUBIE ZAPŁAKANE TRZEBA IM DAĆ LINK DO FOTO Z HOLYWOOD TAM ROBIĄ ZDJECIA JAKIE IM SIĘ SPODOBAJA CZYLI DO HORRORÓW. |
|
|
~~ona | |
![]() |
|
CYTAT Mylisz sie i to bardzo. Nawet filmiki ktore wrzuciles to potwierdzaja. Czy ktos polepszyl te zdjecia ? Nie - zrobil tylko fotomontaz. Zdjecie jak bylo denne przed to i po fotomontazu jest takie samo. Jak sie nie umie robic zdjec, poprawnie naswietlac, poprawnie kadrowac, poprawnie oswietlac postaci itp - to photoshop nie pomoze ! Malowanie postaci w photoshopie to tez zadna nowosc. Ale to nie jest fotografia ! Obrobka zdjec, a fotomontaze i malowanie postaci to calkiem inne rzeczy. CYTAT Lepszym aparatem (obiektywem) zrobisz lepsze zdjęcia - umiejętności to nie wszystko Wytlumacz mi pojecie \"lepszym\" ? Umiejetnosci sa najawazniejsze - bo nie aparat a fotograf robi zdjecia ! Bo jak ich nie masz to nawet Hasselbladem za 100 tys. zl nie zrobisz dobrego zdjecia - a jak je ktos ma to i kompaktem zrobi niezle zdjecie. kadrowanie, naświetlanie, wyostrzenie są podstawowymi elementami psp lub ps, nie raz naprawiałam w taki sposób zdjęcie, które wcale nie było najlepszej jakości |
|
|