Dołączył: 31 Sty 2009r. Skąd: z II irlandii ;-) Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
link
http://www.youtube.com/user/thewhisper85 ...na filmie słychać tą syrenę godz 9:56 o której mowa w poniższym tekście mieli trochę czasu aby zdziałać co nieco... http://fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/kiedy-naprawde-rozbil-sie-tupolew,1468851,2943 http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Do-katastrofy-doszlo-10-minut-wczesniej-niz-podawano,wid,12201463,wiadomosc_prasa.html Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO |
|
|
|
|
Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO |
|
|
|
|
do cudaka )
musisz byc bardzo głupi, jesli widzisz garnku dno.... jest takie stare przysłowie: czegoś biedny boś głupi, czegoś głupi boś biedny. Nie chciało się uczyć, pracować sie widzi dno ) głosowanie nic ci nie pomoze. No chyba że masz na mysli że PiS da ci co do garnka włożyc za darmoche - to by pasowało |
|
|
|
|
Zauważyłaś że rząd ma wpływ na ogólną sytuację gospodarczą w kraju co za tym idzie poziom życia społeczeństwa?
obywatel_ka czemuś bogata? -bo się dobrze urodziłaś, nie miałaś przykrego zdarzenia życiowego -losowego, masz znajomości, bo jesteś zdrowa itp. itd. Można być biednym i szczęśliwym? Można. Można być biednym i mądrym, sympatycznym , wartościowym? Można. Jak dla mnie jesteś pustakiem Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
obywatelko, piszesz jak propagandowa katarynka o tej nauce. Przypomina mi to wypowiedzi np. Czapińskiego, który ciągle o tej nauce powtarzał w mediach już w latach 90tych.
Polska ma co drugiego młodego człowieka studiującego, a na zachodzie jest to co 4 osoba (wczoraj czytałem artykuł). Myślisz, że nasz człowiek po studiach tutaj ma lepiej niż ten sam na zachodzie bez? Porozmawiaj też z tymi, którzy po studiach wyjechali do pracy na zachód, bo w Polsce nie mają szans na zatrudnienie z powodu wszechobecnego nepotyzmu. I dotyczy to wszystkich opcji od 1989 roku, a nie PO czy PiS czy innych. Wszyscy są winni. Wiem, wiem, zaraz napiszesz, że trzeba było wybrać studia niszowe itd itp. Politycy są od tego, by tak zarządzić krajem, aby maksymalnie dużo ludzi zagospodarować, stworzyć szanse itd. Reasumując, jak śpiewał Kazik Staszewski. Kto nie cierpiał za komuny, teraz jest po prostu nikim. A ci, którzy za komuny byli na świeczniku, przeważnie dziś są prezesami, biznesmenami, mają fortunę. III RP to bardziej drapieżne wydanie PRL dla większości, a dla wybrańców teraz jest suuuper. I ci wybrańcy mają media i czarują rzeczywistością. Masz rację, głosowanie nic nie pomoże, jeśli otumanione społeczeństwo będzie głosować na kontynuatorów okrągłego stołu. Zbudowali Polskę dla siebie oraz najlepszych jednostek spoza swojego układu rodzinno - koleżeńskiego. A ci pozostali muszą szukać szczęścia po świecie, bo tu nie ma dla nich miejsca. PS. Cinocenty, to zwolenniczka Unii Wolności (wczoraj się przyznała) więc się nie dziw, że tak pisze. PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Ludzie, dajcie se na wstrzymanie. To nie wina ludzi tylko ordynacji wyborczej. Tylko jednomandatowe okręgi wyborcze mogą coś zmienić. Ale o tym już kiedyś dyskutowaliśmy i nie będę pisał jeszcze raz.
Jesteśmy w dupie i tyle. A nasze (P)osły nie zmienią ordeynacji bo jak to kiedyś powiedział jeden poseł dwojga imion: cyt z pamięci "Wyniki wyborow bylyby zbyt przypadkowe" To już chyba nie wymaga komentarza. Heruur; SG-1, SG Atlantis, SG Univerese, Hatak Group, Orion-Tokra. |
|
|
|
|
Najpierw dowiedzmy się co jest w tych trumnach przywiezionych z Rosyji.
|
|
|
|
|
CYTAT Najpierw dowiedzmy się co jest w tych trumnach przywiezionych z Rosyji. Na pewno cegły Tobie to już nawet lekarz nie pomoże - proponuję litościwe odstrzelenie przez znajomego myśliwego. Za upierdliwego psa sąsiada wziął 20 zł, to za jakiegoś matoła nie powinien wziąć więcej jak 10 zł. |
|
|
|
|
CYTAT Zauważyłaś że rząd ma wpływ na ogólną sytuację gospodarczą w kraju co za tym idzie poziom życia społeczeństwa? obywatel_ka czemuś bogata? -bo się dobrze urodziłaś, nie miałaś przykrego zdarzenia życiowego -losowego, masz znajomości, bo jesteś zdrowa itp. itd. Można być biednym i szczęśliwym? Można. Można być biednym i mądrym, sympatycznym , wartościowym? Można. Jak dla mnie jesteś pustakiem O, tu sie mylisz, pochodzę z bardzo biednej rodziny. Urodziłam się na wsi, tato zginął tragicznie jak moja najmlodsza siostra miala 3 latka, a ja (najstarsza ) miałam 8 lat. Nigdy od nikogo niczego nie dostalam za darmo. Na wszystko co mam musiałam ciężko zapracować (jednoczesnie studiując) Więc nie chrzań mi, że los mnie wyróżnił i zesłał dobre i bogate urodzenie czy jakieś gratyfikacje. |
|
|
|
|
CYTAT obywatelko, piszesz jak propagandowa katarynka o tej nauce. Przypomina mi to wypowiedzi np. Czapińskiego, który ciągle o tej nauce powtarzał w mediach już w latach 90tych. Polska ma co drugiego młodego człowieka studiującego, a na zachodzie jest to co 4 osoba (wczoraj czytałem artykuł). Myślisz, że nasz człowiek po studiach tutaj ma lepiej niż ten sam na zachodzie bez? Oczywiście, że będę trajkotac o nauce... ale z całym szacunkiem dla naszych stalowowolskich pseudouczelni, one tylko produkuja bezrobotnych magistrów zaocznych bez realnego wykształcenia. Taki magister (poza wyjatkami, które potwierdzaja regułę) nadaje sie tylko do pracy w McDonald's. Statystyka wysoka, ale korzyść żadna. Na zachodzie jeśli ktoś studiuje to istotnie zdobywa wiedzę, u nas powiela wypociny pseudoprofesorków - dotyczy to szczególnie takich "dzikich" uczelni jakie są u nas. Potem mamy wykształciuchów. Tu zgadzam sie L. Dornem. |
|
|
|
|
Spadaj belfegorze z mojego horyzontu widzenia i proponuję Ci niz poniżej pięt!
|
|
|
|
|
CYTAT Spadaj belfegorze z mojego horyzontu widzenia i proponuję Ci niz poniżej pięt! jakby belfegor nie chcial to ja sie pisze, zostane twoim psem, albo dywanikiem pod buciki :] |
|
|
|
|
CYTAT obywatel_ka napisała: 'pochodzę z bardzo biednej rodziny" Czyli z biednej rodziny a nie głupiej. Nie zachowuj się więc jak szczur i nie kąsaj tych którzy są tam gdzie Ty byłaś. Masz tak dużo testosteronu zapewne Ci wąsy rosną. Nie szkodzi, takie lubię. Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|