~~nimfa_ja | |
|
|
Zespół folkowy szuka muzykantów i grajków
Poszukujemy muzykantów i grajków do uzupełnienia składu Inspiracje: Kapela Ze Wsi Warszawa, Orkiestra Św. Mikołaja, Żywiołak, Tołhaje itp Cel: sięgamy po teksty i muzykę ludową, aranżujemy w nowy i świeży sposób. Tworzymy również własne folkowe utwory. Potrzebni operatorzy: instrumentów perkusyjnych, skrzypiec, basów ludowych lub ewentualnie wiolonczeli lub kontrabasu. Kontakt: 664-901-109 GG 5550498 Teren: Stalowa Wola i okolice ZOBACZ PLAKAT |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~mimi | |
|
|
|
|
|
|
|
|
Operator skrzypiec
muzykantów i grajków, czyli chałturników? :haha: |
|
~~nimfa_ja | |
|
|
ależ chałturników w żadnym wypadku... :haha:
Potrzebujemy ludzi, którzy znają się na tym co robią. |
|
|
~~fifi | |
|
|
czyżby jakiś nowy zespół w Stalówce się kroił??
Ale folku to u nas jeszcze nie było. folk- nie mylić z umpa umpa ludowymi zespołami |
|
|
~~gook | |
|
|
Jak macie tak dużo instrumentów w zapotrzebowaniu, to na czym gracie??!!??
|
|
|
~~nimfa_ja | |
|
|
CYTAT Jak macie tak dużo instrumentów w zapotrzebowaniu, to na czym gracie??!!?? jest między innymi: lira korbowa, skrzypce, cymbały rzeszowskie |
|
|
~~Edgar Gośmieski | |
|
|
Niestety, ale Stalowa Wola to nie ten kaliber wiochy - nasza jest na tyle duza, ze nie znajdziecie tutej operatoruw skrzypiec - u nas sa co najwyzej metale, skiny i hedy - czyli takie ciezkie granie ala arka szatana.
|
|
|
~~grajek | |
|
|
ja gram na sucie biłgorajskiej i na flecie pana
|
|
|
~~grajek | |
|
|
gram jeszcze na pile i na grzebieniu jak chcecie to możemy stworzyć kooperatywę wypożyczę wam jeszcze moje tresowane kury i kaczki do churków
|
|
|
~~operaj | |
|
|
a ja jestem operatorem wózka widłowego i gram na widłach oraz na pompowanym kozim jelicie grubym
|
|
|
~~fifi | |
|
|
A ja to chętnie pójdę na wasz koncercik...
Lubię Kapelę ze Wsi Warszawa i Mikołajów, szkoda że nie jestem operatorem żadnego instrumentu, bo chętnie zaistniałabym w takim projekcie. Z resztą w Stalowej chyba nikt nie ma cymbałów rzeszowskich i liry korbowej. To rzadkie instrumenty i mało kto tutaj słyszał o takich projektach folkowych. Plis dajcie czadu i zagrajcie koncert, na pewno przyjdziemy z kumpelą! Pozdrawiam i powodzenia |
|
|