NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 3 4 5 »
Nauczyciele d roboty koniec sielanki,
~~nauczycielka
ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 21:15  
Platforma Obywatelska wzięła sie ostro za nauczycieli.Zabiera wcześniejsze emerytury (już w sejmie przegłsowała).
OBIECUJE NAUCZYCIELM PODWYŻKI W CIĄGU PRZYZSZŁYCH trzech lat pensum z 18 do 22 godzin tygodniowo. No cóż skoro mają pracę szkodliwą o szczególnym charakterze to należy im się rechabilitacja - to właśnie zwiększenie czasu pracy. Wychodzą bowiem z założenia że trening czyni mistrza.Taki tok rozumowania poparli nawet nauczyciele parlamentarzyści z PO na czele z nauczycielką ze stalowej woli.
Wychodząc z założenia, że to właśnie nauczyciele poparli w wyborach PO to i nagroda im się należy.Mam wątpliwość czy na taką nagrodę liczyli??? zapytajcie nauczycielki ze st woli z sejmu, napewno was drodzy nauczyciele przekona.
A JA MAM STRASZNEGO MORALNIAKA, ŻE ZAGŁOSOWAŁAM NA NAUCZYCIELKĘ
ŻEBY ŻYŁO SIĘ MI I MOIM KOLEŻANKOM LEPIEJ.
CYGAN PRZECHODZI PRZEZ WIEŚ TYLKO M RAZ.
Z wyrazami szacunku dla naszego zawodu.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 21:15  

~~Nie nauczyciel
ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 22:18  
A ja nie jestem nauczycielem, ale wykonuje zawód którego nie będę wykonywał do emerytury. Nikt mi nie obiecał wcześniejszej emerytury, ale to nie znaczy że będę się jej domagał. Nie blokuję urzędów i nie chodzę na manifestację.
Naprawdę jest wiele zawodów, których nie można wykonywać do 65 roku życia.
Nie uważam żeby każdemu należała się wcześniejsza emerytura, na to trzeba zapracować. A nauczyciele dostają urlopy zdrowotne, 2 miesiące wakacji, ferie zimowe, przerwy świąteczne i wszystkie długie weekendy. Uważam że domaganie się przez was wcześniejszych emerytur jest zwyczajnie nie fer..........

ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 22:20  
Z calym szacunkiem do nauczycieli, ale macie przereklamowany zawod. Kto idzie do akademi pedagogicznej, albo slynnego 'collegu' w san domingo?umiech Nieudacznicy, ktorzy nie dostali sie nigdzie indziej - i to widac potem po naszych nauczycielach. Polowa z nich to nieroby, nie majace szacunku ani do siebie ani do uczniow. Potem ludzie sie dziwia, ze edukacja siada. Oczywiscie to wina uczniow a nie nauczycieli, ktorzy klepiac po raz n-ty ten sam program od 20 lat nie widza za bardzo co robia zle, bo nikt im nie powie ze sa delikatnie mowiac do niczego i nie wytlumaczyli by pijakowi jak wodke otworzyc.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 22:22  
Typowy polski nauczyciel spedza czas glownie na tym:

Prywatna wiadomość 

~~belfer
ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 22:53  
Nauczyciele już nie poprą pani Butryn ani PO!
Za wyborcze obietnice - kłamstwa. A pani poseł myli się, jeśli myśli że jej wcześniejsza emerytura nie będzie potrzebna - nie jest z żelaza...

~~kiku
ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 23:13  
Ludzie mają gorsze zawody niż wy i nie domagają się specjalnego traktowania. Skoro tak wybraliście to nie użalajcie się nad sobą. Wcale nie uważam ze macie cięzko. A godzinowa stawka wychodzi wam z pewnością większa niż niejednemu Kowalskiemu.

~~ktosik
ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 23:23  
18-22/h tygodniowo dobrze ja to rozumiem(rozumuje)jezyk

~~stefan
ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 23:27  
czyli opierdzielaja się całe zycie maja wolnego więcej niz emeryt i cały czas płacza że dzieci ich denerwują

~~Kleo
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 08:13  
No i dobrze, ze zabieraja. Dlaczego my ktorzy wykonujemy inne zawody mamy miec gorzej? A co to z praca dwa lub trzy razy w tygodniu, po kilka godzin? Tyle wolnego. Tu ktos wyzej dobrze napisal ze niestety malo pracujecie a narzekacie ze wam ciagle zle, trzebabylo pomyslec jak sie zawod wybieralo. Ja wcale nie uwazam ze NAUCZYCIEL to az tak ciezki zawod jak np gornik czy hutnik zeby wam dawac wczesniejsze emerytury. A moze to co zrobili PO wreszcie odciazy nas zwyklych zjadaczy chleba. Bo niby kto placi te emerytury i renty pijakom? Oczywisci ZUS tylko ciekawe z czyich pieniedzy to idzie. Jestem za i poieram likwidacje dla niektorych zawodow wczesniejszych emerytur.good

~~Jakison
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 09:08  
CYTAT
Platforma Obywatelska wzięła sie ostro za nauczycieli.Zabiera wcześniejsze emerytury (już w sejmie przegłsowała).
OBIECUJE NAUCZYCIELM PODWYŻKI W CIĄGU PRZYZSZŁYCH trzech lat pensum z 18 do 22 godzin tygodniowo. No cóż skoro mają pracę szkodliwą o szczególnym charakterze to należy im się rechabilitacja - to właśnie zwiększenie czasu pracy. Wychodzą bowiem z założenia że trening czyni mistrza.Taki tok rozumowania poparli nawet nauczyciele parlamentarzyści z PO na czele z nauczycielką ze stalowej woli.
Wychodząc z założenia, że to właśnie nauczyciele poparli w wyborach PO to i nagroda im się należy.Mam wątpliwość czy na taką nagrodę liczyli??? zapytajcie nauczycielki ze st woli z sejmu, napewno was drodzy nauczyciele przekona.
A JA MAM STRASZNEGO MORALNIAKA, ŻE ZAGŁOSOWAŁAM NA NAUCZYCIELKĘ
ŻEBY ŻYŁO SIĘ MI I MOIM KOLEŻANKOM LEPIEJ.
CYGAN PRZECHODZI PRZEZ WIEŚ TYLKO M RAZ.
Z wyrazami szacunku dla naszego zawodu.

Szanowna Pani NAuczycielko, jak widzę , ze ktoś pisze "Stalowa Wola" z małych liter to jestem za tym by nauczyciele pracowali 40 godzin tygodniowo (jak każdy normalny człowiek) i nauczyli wreszcie poprawnego wypowiadania się na piśmie wszystkich nieuków.

~~NoToFrugo
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 09:20  
a ja też dorzuce kamyczek;uwazam tak jezeli ktos zdecydowal sie na prace jako nauczyciel i inne zawody i wiedzac w tamtym czasie ze bedzie przyslugiwac mu wczesniejsza emerytura to nie mozna traktowac ludzi jak smieci i teraz zabierac im taki przywilej. Jest to jak dla mnie szczyt obłudy a gdzie sie podziała miłosc tuska z expoze?
? (warto sobie przeczytac i bez wnikliwej analizy widac ze robi dokładnie wszystko na odwrót niz to co ludziom wciskał)

~~aaa
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 09:35  
i bardzo dobrze, ze zabieraja przywieleje tym w wiekszosci miernotom, ktorzy chca za wszelka cene zaimponowac i pokazac swoja pseudomadrosc kilkunastoletnim uczniom.

~~***
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 09:58  
Nie należy mierzyć wszystkich jedną miarką.W każdej profesji znajdzie się kilku nieudaczników,którzy psują opinię innym.Nauczyciel też człowiek,w końcu czegoś Cię nauczył.

~~MIREK
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 13:02  
CYTAT
Nie należy mierzyć wszystkich jedną miarką.W każdej profesji znajdzie się kilku nieudaczników,którzy psują opinię innym.Nauczyciel też człowiek,w końcu czegoś Cię nauczył.

nic nie nauczyl, chyba tylko nienawisci do nauczycieli. A wiekszosc nauczycieli to nie ludzie

~~xxx
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 13:26  
nic nie nauczyl, chyba tylko nienawisci do nauczycieli. A wiekszosc nauczycieli to nie ludzie[/cytat]

Weż pod uwage to ,ze jak byłes jołopem i nieukiem w szkole to zaden nauczyciel dla ciebie nie bedzie dobry.

ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 13:31  
Wszędzie szukają oszczędności na ludziach pracy, ale o reformie w administracji nic nie słyszę. Ile tam pieniędzy by oszczędził. Pracujcie ciężej i więcej za te same pieniądze, bo "wadza" nie ma za co nowych balonów kupować.

Prywatna wiadomość 

~~xxx
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 13:34  
Do MIREK nie pisz odpowiedzi na mój post bo to dla ciebie bedzie zartudne za duzo masz w sobie nienawiści nie mecz sie pisaniem idz na spacer jest ładna pogoda.

~~MIREK
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 14:18  
CYTAT
Do MIREK nie pisz odpowiedzi na mój post bo to dla ciebie bedzie zartudne za duzo masz w sobie nienawiści nie mecz sie pisaniem idz na spacer jest ładna pogoda.

spadaj bucu. oceny mialem bardzo dobre, studia skonczylem z wyroznieniem. A nie wmawiaj mi ze cos osiagnalem dzieki tej bandzie nierobow zwanych nauczycielami. Uczysz sie dla siebie a niestety "ci" ludzie zniechecaja do wszystkiego zwlaszcza do nauki-do siebie tez. A i dobrze ze im zabiora te wczesniejsze emerytury .Niech pracuja po tyle co inni a wtedy niech placza. I tak za duzo zarabiaja. A ty6 pewnie tez belfer jestes xxx idlatego tak ....

~~xxx
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 15:05  
]
spadaj bucu. oceny mialem bardzo dobre, studia skonczylem z wyroznieniem. ....[/cytat]

Mówiłem zebyś nie odpisywał na ten post, a studia owszem moze skończyłes, ale zaocznie przez internet i za pieniazki rodziców ,a to wielka róznica.

~~MIREK
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 16:09  
Mówiłem zebyś nie odpisywał na ten post, a studia owszem moze skończyłes, ale zaocznie przez internet i za pieniazki rodziców ,a to wielka róznica.[/cytat]
Pisalem zejestes bucem wiecx poco odpisujesz? zmieniasz temat postu. A studia mialem dzienne, ale skad ty mozesz wiedziec co to znaczy, z tej odp to mniemam ze nawet matury nie masz. Oszczedzaj wiec sily an fizyczna prace "kretynie" bez przyszloscismiech2

~~Ebe
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 17:20  
Tak nauczyciele mają bardzo cięzko (Ironia) z mojej całej edukacji widze że bycie nauczycielem to sielanka, jak sie nie podoba im cos albo mają zły humor to wstawią pałę i samopoczucie sie polepsza. tyle wolnego etat 18 godzin /tydzień !!!!!! i ciągle im mało, tyle wolnego, Praca nie jest stresująca. Znałem nawet takich co sie w pracy opierdz****li nic nie robili ,nie uczyli a kasa była.Mogą mieć wymówkę ze w szkole błużej muszą siedzieć i za nadgodziny im nie płacą i te wywiadówki też nieodpłatne..... za to mają komersy dni edukacji dni nauczyciela=> czekoladki sałatki itp itd i im źle. Nie pisze o nauczycielach akademickich bo to inna historia.

~~17 lat
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 17:28  
no nic rozliczymy butrynowa przy nastepnych wyborach a sam wybiore sie na jej przedwyborcze spotkanie i wygarne jej kilka rzeczy ciekawe jak sie bedzie tłumaczyc mam juz dosyc długo liste kontrowersyjnych pytan a jeszcze sie troche uzbieragood

~~belfer
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 18:57  
Jako nauczyciel muszę stwierdzić, że wiedza społeczeństwa na temat pracy nauczycieli jest niewielka...
Nauczyciele pracują 40 godzin i więcej tygodniowo. Praca jest bardzo stresująca - odpowiada się nie tylko za wyniki w nauce, ale życie i zdrowie uczniów.
Rozumiem tę niewiedzę, nie można znać się na wszystkim...ale ja nie odważyłbym się krytykować innych nie znając specyfiki ich pracy.
Pozdrawiam!
A pani poseł Butryn bardzo zawiodła swoje środowisko zawodowe...

~~Enrico Palazzo
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 19:19  
Typowa lekcja w szkole:
0 min. Dzwonek
3 min. Przychodzi nauczyciel
6 min. Skończył sprawdzać obecność. Często robiąc to w złośliwy sposób np przeskakując nazwiska od środka do końca lub czytając tylko numery.
10 min. Nauczyciel pyta, kto nie ma zadania, kto jest nieprzygotowany.
13 min. Wybrana osoba przedstawia zadanie domowe.
15 min. Odpytywanie pierwszej osoby.
20 min. Odpytanie kolejnej osoby.
25 min. Przejście do właściwego tematu. Głównie polega to na otworzeniu książki na odpowiedniej stronie i przerobieniu przez uczniów kilku pytań, zadań lub problemów.
40 min. Zadanie ćwiczeń do domu i tematów do przygotowania samem, albo na korepetycjach u prowadzącego zajęcia.
45 min. Zapowiedź kartkówki lub ustnego odpytywania z materiałów przerobionych w domu.

~~xxx
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 19:47  
CYTAT
z tej odp to mniemam ze nawet matury nie masz. Oszczedzaj wiec sily an fizyczna prace \"kretynie\" bez przyszloscismiech2

Weż się chłopie zdecyduj bo raz piszesz ze jestem belfrem drugi raz ,ze nie mam matury.Sam widzisz jak cię te niby dzienne studia nauczyły.Intuicji zero, ale tak moją te tanie studenciki co nauczycieli nie lubią.

1 2 3 4 5 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »