~~Ewa | |
|
|
Dostawcy energii domagają się zgody na 40-procentową podwyżkę cen Wnioski wpłynęły właśnie do Urzędu Regulacji Energetyki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~oberwator | |
|
|
I nie ma się co dziwić skoro ceny węgla w naszym państwie rosną w zastraszającym tempie.A to jest dopiero wierzchołek góry lodowej, bo nie tylko węgiel się tu liczy ale również paliwo płynne na którym stoi nasza gospodarka.Każdy z nas chciałby lepiej zarabiać i mieć lepsze perspektywy na życie a bez podwyżek czegoś się nie da.Ktoś musi stracić żeby zyskać mógł ktoś. Jednak to co zapowiadają nam w mediach to zgroza która dotknie wszystkich i tych co owe podwyżki zapowiadają i ci którzy będą musieli się do nich dostosować.Nie miejmy jednak złudzeń, nadeszły takie czasy, że już nic nie będzie tanieć.Nie należymy do państw które mogą dyktować warunki energetyczne innym, jesteśmy zdani na siebie i swoje możliwości , więc uczmy się oszczędzać.
|
|
|
~~Mona | |
|
|
Jest przecież elektrownia gazowa w Nowej Sarzynie.Chyba nie o węgiel tutaj chodzi!
|
|
|
|
|
|
Kolejny cud ogarnął Polskę. Właśnie się dowiedziałem, że benzyna superbezołowiowa, czyli coś jak odpowiednik naszej 98 kosztuje na stacji w Essen 1,19 € i nie jest to żadna promocja. Ile u nas kosztuje? A jakie są relacje zarobki tu i tam?
|
|
~~Edzio | |
|
|
CYTAT Właśnie się dowiedziałem... No to chłopie się obudziłeś... Gdzieś ty był?! |
|
|
|
|
|
Wcześniej była droższa troszkę, a teraz jest tańsza.
|
|
~~go... | |
|
|
paliwo w Częstochowie jest tańsze o 50 gr na litrze niż u nas, ktoś nas doi czy co????
|
|
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
w rzeszowie na "oszołomie" tankowałem w zeszłym tygodniu za 3.59
Errare humanum est. |
|
|
|
|
Jakby rzadzil teraz PiS, to pewnie by zagluszyli im telefony komorkowe i bylaby cisza! Teraz chcieliscie, to macie!
|
|
~~Zapierdalacz | |
|
|
Ja też chce gigantycznej podwyżki,zeby móc żyć i utrzymac rodzine,a nie martwić sie czy przeżyje za otrzymaną jałmużnę,skurwysyny,darmozjady,pasibrzuchy-politycy z dziurą w potylicy....
|
|
|
~~obserwator | |
|
|
I znowu zeszło na ceny paliw w Polsce kategorii II.Nie o to chodzi.Tu za płotem podejmowane są decyzje jak zwykłemu Polakowi zatruć życie i podnieść ceny prądu, gazu, c.o do granic wytrzymałości.Jak przywalą 40% to większość z nas wyciągnie kopyta.Dojdzie do tego ,że za nasze zarobki nie wyrobimy na media w tym popieprzonym kraju.
|
|
|
~~henry | |
|
|
niech dalej ociagaja sie z budowa elektrowni atomowej w naszym kraju to na pewno bedziemy miec niskie ceny pradu
|
|
|