|
|
|
I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
CYTAT to dla ciebie odpowiedz, Polacy patrzą na ogół a nie na jednostki, jakby tak mieli patrzeć do dalej w myśli mieli by Leppera i Giertycha w rządzie PiSu przy boku Jarosława Kaczyńskiego. Ostatnio podali że ponad 80% osób odmawiało podania odpowiedzi w sondażach. Czyżby powtórka z 2005? Wówczas sondaże także wskazywały na wygraną PO - jak się okazało wiele osób wstydziło się publicznie ogłaszać, że są sympatykami PIS Gdyż za sprawą mediów głosować na PIS to wstyd. Ludzie pokazali, że jednak myślą co innego niż sondaże. Moim zdaniem sondaże w Bardzo dużym stopniu pomagają pewnym grupom. Wiele osób nie ma zdania, nie ma poglądów i sugeruje się wyłącznie sondażami albo manipulacją telewizji. Niestety znam wielu znajomych, którzy są tego przykładem. Ludzie nie myślą już samodzielnie, działają jak stado małp i to jest przykre. Większość nie wie jaki program ma dana partia, co mówi pan Tusk czy inni - A najgorsze jest to, że ludzie już nie rozliczają polityków z obietnic. Czekam aż pan Tusk obieca nam loty na księżyc za darmo. Do dzisiaj jedyne działanie sztabu Tuska to niezrealizowane obietnice - puste słowa "Chcemy" "będziemy chcieli" itd.. Za PO: - Podatki wzrosły - Biurokracja wzrosła - bezrobocie wzrosło - ZUS ma się jeszcze gorzej. - reformy finansów nie przeprowadzono W zasadzie to oprócz zlikwidowania przymusowej służby wojskowej to ekipa PO nie zrobiła NIC Przypomnę z kim mamy do czynienia - jeden z czołowych polityków PO w wywiadzie radiowym na pytanbie jak chcą zrealizować plan odpowiedział "Zrobi się szacher macher" - To są politycy PO. Do widzenia. Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
Wiecie co, zabawni jesteście. Aż zaczynam na serio wierzyć, że niektórzy z was są przekonani, że tylko "nasi" są ci dobrzy a tamci bez wyjątku źli. Dla jednych PiS dla drugich PO. I żeby było śmieszniej, dla zwolenników jednej partii ona jest w swej całości , jej członkowie nie popełniają żadnych gaf-jednym słowem są nieomylni ( tak wynika z tego co piszecie bo nie widziałam, żeby ktoś napisał coś w stylu "no tak, tutaj się nie popisali"), jeśli coś nie wyjdzie co się oczywiście nie ma prawa zdarzyć to jest to wina tych drugich bo przeszkadzali lub zaczęli coś psuć jak byli u władzy. Jak się coś przeciwnikom udaje to jest to zasługa "waszych" bo za "waszych" rządów coś przygotowano. To zabawne zjawisko można obserwować od lat, nieważne jakie ugrupowanie u władzy. Wszystko co dobre to w waszej partii, w tej drugiej rozkradają Polskę. To jest o tyle dziwne, że w partii jaka by nie była są tylko ludzie. A wiele z tych osób zmieniała często swoje barwy. To co najpierw byli omylni potem nieomylni czy na odwrót? Dla mnie oczywistym jest fakt, że bez względu na ugrupowanie politycy dzielą się na uczciwych, nieuczciwych, mądrych, głupich ewentualnie coś pośrodku. Wybierać trzeba konkretnych ludzi, a popierać konkretne idee bez zobowiązania, że się będzie popierało w ciemno każdą ewentualną przyszłą głupotę. Czasami wręcz podziwiam z jaką pomysłowością próbujecie usprawiedliwiać każdą głupotę czy mało ciekawy pomysł/wypowiedź waszych przedstawicieli. Bo każdemu politykowi się kiksy zdarzają. Nie wiem czy to bezgraniczne oddanie w imię lepszej sprawy czy zwykłe zakłamanie.
|
|
|
|
|
CYTAT W cieniu wielkiej tragedii, jaką była śmierć wielkiego prezydenta (notabene jedynego prezydenta nie agenta) Lecha Kaczyńskiego, większości obserwatorów sceny politycznej i mediów(czy przez przypadek ???) umknęła informacja o zeznaniach złożonych przez byłego funkcjonariusza Służby Bezpieczeństwa Janusza Stachowiaka, dotyczących współpracy Lecha Wałęsy – TW „Bolek” z polskojęzycznym aparatem terroru czyli policją polityczną jaką była służba bezpieczeństwa. Były major SB Jausz Stachowiak zeznawał w procesie o naruszenie dóbr osobistych z powództwa Lecha Wałęsy przeciwko b. działaczowi Wolnych Związków Zawodowych Krzysztofowi Wyszkowskiemu. Funkcjonariusz zeznał, że rejestrował Lecha Wałęsę jako tajnego współpracownika (TW) o pseudonimie „Bolek” a Wałęsa przysięgał nawet “na krzyżyk”, że będzie sumiennie pracował dla resortu. J. Stachowiak przyznał, że Wałęsa został „stosunkowo łatwo” pozyskany do współpracy i że nie był ani zastraszany, ani też szantażowany. Tłumaczył, że współpracownicy pozyskani groźbą byli mniej efektywni. Esbek szczegółowo wyjaśniał motywy finansowe współpracy TW “Bolka” – „ Do 1974 r. prowadziłem teczkę pracy i personalną Lecha Wałęsy jako TW “Bolek”. Jego współpraca z SB od chwili pozyskania między 15 a 17 grudnia 1970 r. była intensywna przez 3-4 miesiące. Spotkania z nim oficerów prowadzących odbywały się kilka razy w tygodniu, a w jednym przypadku 2-3 razy dziennie. Do czerwca 1971 r. Wałęsa dostał za współpracę 20 tys. zł, przy średniej pensji stoczniowca 1600 zł” – powiedział J.Stachowiak. Każdy kto czytał książkę Sławomira Cenckiewicza i Piotra Gontarczyka nie ma wątpliwości ,że L.Wałęsa był współpracownikiem SB. Informacje przekazane przez majora SB J.Stachowiaka tylko stawiają kropkę na i . Nie należy stawiać L.Wałęsie zarzutu z tego powodu, że zdradził swoich kolegów. Tylko trochę szkoda, że tak łatwo zgodził się na te zdradę. Ale tę zdradę, to donoszenie można zrozumieć. Natomiast nie można zrozumieć z jakiego powodu L.Wałęsa nie chce się do tego faktu przyznać ? Dlaczego do dziś nie potrafi „stanąć w prawdzie” przed opinią publiczną i oświadczyć- „byłem słaby, zdradziłem, zostałem złamany. Ale zerwałem tę współpracę, przestałem być judaszem” . „Przepraszam, że zostałem prezydentem aby wyczyścić swoje teczki, zniszczyć dowody na moją współpracę z SB”. Może wtedy można by go wciąż uważać za autorytet. Tak wtedy mógłby zachować twarz. A tak to mnożą się pytania czy aby na pewno współpraca z SB została zerwana w czerwcu 1971 r. ? Może współpraca z SB została zerwana, a nawiązana z wojskowym kontrywywiadem ? Kim tak naprawdę był kapciowy M.Wachowski ? Dlaczego jeden z funkcjonariusz SB, po zerwaniu współpracy przez L.Wałęsę zaczął pracowac znim w stoczni ? Zakłamane elity budujące skorumpowaną III RP, stworzyły system odmowy wiedzy.Od 1989 r. akta, archiwa SB, były szczelnie zamknięte. Prawda znajdująca się w tych archiwach a dotycząca polskiej klasy politycznej ,szczególnie części polityków dawnej opozycji mogła porazić „zwykłych” Polaków. Tym samym prawda o L.Wałęsie mogła zostać ujawniona dopiero gdy tworzyły się zręby IV RP, gdy powstał IPN. System odmowy wiedzy o totalitarnej PRL, stworzony przez A.Michnika, Ola Kwaśniewskiego i company spod znaku Unii Wolności(czy ktoś pamięta tę partię najmądrzejszych z mądrych ? ) i PZPR,o przepraszam z SLD, przestał funkcjonować gdy zaczął działać Instytut Pamięci Narodowej. Dopiero wtedy prawda o komunistycznym PRL, o jej zbrodniach, o systemie który funkcjonował dzięki sieci tajnych współpracowników(cóż za subtelna nazwa dla zwykłych zdrajców) zaczęła docierać do opinii publicznej. Prawda ma to do siebie, że jest niewygodna. Prawda boli. Szczególnie boli gdy obala mity. Komunistów z SLD boli prawda o Katyniu, ponieważ podważa mit założycielski PRL-u, mit o wyzwoleniu Polski przez Armię Czerwoną, mit o PPR i Armii Ludowej agenturalnych organizacjach powołanych na rozkaz J.Stalina, a służących do zniewolenia Polaków. Elity III RP, boli prawda o „Bolku”- L.Wałęsie, ponieważ ta prawda podważa mit o „okrągłym stole”. Mit o 1989 r. Prawda o „Bolku”pokazuje, że komuniści z PZPR, nie oddali władzy. Oni tą władzą łaskawie się podzielili z częścią opozycji. Pod jednym warunkiem. Będzie „gruba kreska”. Tych wszystkich z PZPR, SB, którzy zniewalali Polskę, którzy byli polskojęzycznymi namiestnikami J.Stalina i jego następców nie będziemy rozliczać. Prawda o początkach III RP, boli. Musi boleć. Elity mogą się czuć zagrożone. Im więcej tej prawdy ,tym bardziej jest ona groźna. Może Polacy za dużo zrozumieją. Należy wiec zlikwidować źródło prawdy historycznej. Tym źródłem jest IPN. Dlatego też należy elity III RP postanowiły zlikwidować IPN. Zmiana ustawy o IPN, dokonana przez pomyłkę obywatelską jest de facto likwidacją prawdy. Pomylka Obywatelska pokazała swoje prawdziwe oblicze- oObrońcy PZPR i postkomunistycznych elit III RP. Prawdę należy zabić. Wybierzmy tylko przyszłość. Zabijmy patriotyzm. Zapomnijmy o patriotach. Zapomnijmy o Lechu Kaczyńskim. Zlikwidowaliście IPN. Udało wam się doskonale. Teraz. Ale prawda zwycięży. Prawdy nie da się zabić. Zakłamać. Przez 20 lat elity III RP okłamywały Polaków ,że L.Wałęsa nie jest „Bolkiem”. Po 20 latach okazało się, że jednak L.Wałęsa jednak jest „Bolkiem” . „Bolek” na czele honorowego komitetu popierającego Bronisława Komorowskiego. Maski zostały zdjęte. I bardzo dobrze. Czas na prawdę o PO !!!!! Partię warszawskiego salonu, partię elit III RP!! Każdy wyborca, będzie miał świadomość za jaką Polska, będzie głosował !! żr. Bolek bez wątpienia Bolkiem - System odmowy wiedzy elit III RP oj I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
bo hrabia jest też myśliwym... i ...taki fajny, krótki: CYTAT Głównym kryterium oceny kandydatów stała się w tej kampanii charyzma. Charyzma to owe “coś”, co odróżnia męża stanu od Sławomira Nowaka, to feromon, który brzydkim, grubym i brodatym politykom pozwala uwodzić tłumy. Charyzmę, jak wiadomo, liczy się w komorach. Większość kandydatów to stworzenia jedno- i dwukomorowe. Ale nie wszyscy. Jest jeden, nazwijmy go Charyzmaczyński, którego szczególną moc zachwala w każdym wywiadzie jego szefowa sztabu. Bez wątpienia słusznie prawi, albowiem egzemplarz ten działał dotychczas jak magnes. Tyle że odwrócony i zamiast przyciągać, wiele opiłków elektoratu odpychał. Czy uda się tę usterkę w krótkim czasie usunąć? – to najciekawsze bodaj pytanie tegorocznej batalii. Jest też faworyt, kandydat Charyzmatowski, składający się wyłącznie z charyzmy i wąsów. To model nowoczesny, dostosowany do wyśrubowanych przez Hermana Van Rompuya standardów europejskich. Jego charyzma nie oślepiała dotychczas swą mocą, tembr głosu nie zniewalał tłumów. Ale to pozory. Wspomniany Belg też przypomina oponentom bankowego urzędniczynę o charyzmie mokrej ścierki, a jednak został kimś na kształt prezydenta Europy. Nasz Charyzmatowski został kimś na kształt prezydenta Polski. Szczerze mówiąc, pojawiające się zarzuty, że nie wykazał w czasie żałoby wystarczającej empatii, że nie przeżywał jej choćby tak jak premier, uważam za drugorzędne. Za to za absolutnie przerażającą uważam jego wypowiedź na temat walających się po smoleńskim lesie szczątków. Apelował on o “zachowanie umiaru w tworzeniu atmosfery, że oto gdzieś znaleziono kawałek ubrania”. “To nie jest wielki problem” – oznajmił z wysokości swego urzędu. Naprawdę byłby pan gotów powtórzyć to na przykład żonie Arama Rybickiego? Że w końcu to tylko mankiet? Albo żonie Grzegorza Dolniaka? Nie rozumie pan, że nie chodzi tu nawet o sentymenty, ale o majestat państwa? Wie pan, panie marszałku, gdyby tam rozbił się air force one, to Amerykanie przeczesaliby im całą gubernię, policzyliby wszystkie wiewiórki i niedźwiedzie. Rozumiem, że nie ma pan do tego głowy. Że jedzie pan do Moskwy, że pali znicze z Wajdą. Niech pan jedzie, niech pan się jedna, naprawdę. Tylko niech się pan już nie odzywa. Przynajmniej w ten sposób. źr. Kłopotliwe słowo na “ch” I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
W związku z decyzją Tymczasowego Prezydenta RP Bronisława Komorowskiego o powołaniu, w dniu 17 maja 2010 roku, na podstawie Wilkipedii, Rady Bezpieczeństwa Narodowego, z udziałem byłych prezydentów RP tj. gen. Jaruzelskiego, Lecha Wałęsy i Aleksandra Kwaśniewskiego i Tymczasowego Prezydenta Bronisława Komorowskiego - zaleca się, by we wszystkich urzędach państwowych oraz spółkach Skarbu Państwa wywieszone zostały portrety Tymczasowego Prezydenta RP. Zaleca się, by rozwieszenie portretów Tymczasowego Prezydenta Bronisława Komorowskiego w urzędach i zakładach pracy odbyło się w sposób uroczysty, w atmosferze pojednania i wzajemnego zaufania do prowadzonego śledztwa w sprawie katastrofy samolotu TU-154M oraz do Tymczasowego Prezydenta RP. Uroczystości wywieszenia portretów Tymczasowego Prezydenta RP powinny stać się okazją do zjednoczenia wszystkich postępowych sił Narodu wokół Tymczasowego Prezydenta Bronisława Komorowskiego – wybitnego patrioty, który objął urząd tymczasowego Prezydenta już po 1,5 godziny od katastrofy samolotu pod Smoleńskiem, zdając w ten sposób egzamin przed premierem Tuskiem i partią. Przemówienia z tej okazji, zgodnie z wolą Tymczasowego Prezydenta RP powinny być – w przeciwieństwie do kiełbas - krótkie. Zaleca się zatem, wydanie pracownikom bonów na kiełbasy wyborcze, dla upamiętnienia tej doniosłej chwili. Równocześnie przestrzega się, by uroczystości wywieszenia portretów Tymczasowego Prezydenta RP Bronisława Komorowskiego, nie zostały wykorzystane dla celów politycznych przeciwnika Tymczasowego Prezydenta, który żeruje na nastroju nieuzasadnionej żałoby, po śmierci dotychczasowego Prezydenta, który – w przeciwieństwie do Bronisława Komorowskiego, nie posiadał genu miłości, współpracy i porozumienia źr. Bronisław Komorowski – Tymczasowy Prezydent RP I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
Zapomnieliście dodać ostatni "hit" z fotką esesmanów.. A, że w ogóle się fakty nie zgadzają to kij z tym, ważne, że ciemny lud to kupi. Ja szczerze mówiąc osobiście nie przepadam ani za jedną ani za drugą opcją ale takimi "popisami" tylko odstraszacie normalnych wahających się wyborców ( m.in. mnie). Ale może to właśnie ma być taka niedźwiedzia przysługa?
|
|
|
|
|
jak znajdę i uznam, że śmieszne to umieszczę ludzie ciemny i "niezdecydowany".
co do zdjęcia powyżej to brakuje tylko stwierdzenia, że "szczątki to nie problem" i fakty będą się zgadzać. I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
W takim razie pogratulować wysublimowanego poczucia humoru światły ludzie. Każde hobby jest dobre, marne przeróbki i zabawa grafiką rodem z painta też może być. Są gorsze rzeczy w sumie.
|
|
|
|
|
PANIE KAFAREK !!!
1. KTO JEST RASISTĄ, JA CZY TY??? 2. CO ZROBIŁ KOMOROWSKI, ŻE POŚWIĘCIŁEŚ MEGA GODZIN, BY GO ZBESZTAĆ 3. CO ZROBIŁ TWÓJ FAWORYT JAROSŁAW, BY KOGOS TAK ZBESZTAĆ??? 4. KOMOROWSKI JEST P.O. O ILE ROZUMIESZ KTO TO REZYZDENT POLSKI 5. CZY MASZ CO NAJMNI9EJ 30 LAT, BY PAMIETAĆ JAK BYŁO 6-7 LAT TEMU A JEST TERAZ 6. NIE PCHAJ SIE W POLITYKĘ KOLEGO, BO NAWET WASZ FIRRER JAREK PISZE I MÓWI...." NIE ROBIMY ORAZLIWEJ KOMPANI ...ITD..." 7. KOMOROWSKI ALA KACZYŃSKI, CHŁOPIE WIDZ SIE SAMO ZA SIEBIE...Z KIM BYS WYPIŁ PIUWO???? |
|
|
|
|
CYTAT PANIE KAFAREK !!! 1. KTO JEST RASISTĄ, JA CZY TY??? 2. CO ZROBIŁ KOMOROWSKI, ŻE POŚWIĘCIŁEŚ MEGA GODZIN, BY GO ZBESZTAĆ 3. CO ZROBIŁ TWÓJ FAWORYT JAROSŁAW, BY KOGOS TAK ZBESZTAĆ??? 4. KOMOROWSKI JEST P.O. O ILE ROZUMIESZ KTO TO REZYZDENT POLSKI 5. CZY MASZ CO NAJMNI9EJ 30 LAT, BY PAMIETAĆ JAK BYŁO 6-7 LAT TEMU A JEST TERAZ 6. NIE PCHAJ SIE W POLITYKĘ KOLEGO, BO NAWET WASZ FIRRER JAREK PISZE I MÓWI....\" NIE ROBIMY ORAZLIWEJ KOMPANI ...ITD...\" 7. KOMOROWSKI ALA KACZYŃSKI, CHŁOPIE WIDZ SIE SAMO ZA SIEBIE...Z KIM BYS WYPIŁ PIUWO???? fiu-fiu toś mnie z beształ ad.1 ciężko wyczuć, do innych ras nic nie mam, więc może Ty? ad.2 w moim przekonaniu może być umoczony w sprawy z WSI więc i GRU, chcesz takiego prezydenta? gratuluję i druga sprawa jestem przekorny (od urodzenia) jak widzę z jednej strony nachalną propagandę flekującą bez pardonu to ustawiam się z drugiej tak dla równowagi. ad.3 mój faworyt J a n u s z niewiele zrobił bo nie miał okazji, teoretycznie elektorat J a n u s z a jest zagarnięty przez chorą propagandę PO - partii która udaje partię liberalną, a której program można zamknąć w dwóch zdaniach - bójcie się Jarka i dwa, dbamy tylko o swoich, resztę mamy w d.. ad. 4 chyba masz na myśli, że nie czuję szacunku do urzędu Prezydenta? jaki Bronek jest każdy widzi ad. 5 raczej jestem starszy niż Ty, pamiętam też jak wyglądał "przewrót 89", wierzyłem tym agentom, a potem wyszło jak wyszło i dlatego nie zagłosuję nigdy na następców UD, dla mnie to szmaciarze, cwani i inteligentni, ale tylko szmaciarze. ad. 6 kolegami nie jesteśmy, politykę lubię, mój kierunek to "zawsze przeciw lewakom", a mój guru J a n u s z nic nie mówi jak mam mu jednać wyborców ad. 7 ale o co chodzi? I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
i paranoiczne spojrzenie na Bronka, już nie takiego jowialnego, ale raczej Bronka z Ciemnej Strony Mocy:
CYTAT Witam Media oficjalne żyją wyborami prezydenckimi i kampanią wyborczą. Trzon newsowych informacji stanowią doniesienia z wielu gaf popełnianych przez Pełniącego Obowiązki Bronisława Marszałka Komorowskiego i jego przybocznej świty. Do tych doniesień, często w formie humorystycznej, dołącza liczne grono blogerów i komentatorów niezależnych. Tworzony jest obraz Pełniącego jako "Pana Gafa", bez charyzmy, z kiepskim dowcipem oraz otoczonego "geriatrycznymi wyleniałymi buldogami" w stylu Bartoszewskiego czy Wajdy... Wielu też mówi o falstarcie sztabu wyborczego kandydata PO. Ja sam nie mogłem się powstrzymać przed salwami śmiechu widząc tych Panów oraz Pełniącego z szalikiem "biało-czerwonym" w dłoniach... Ale po raz kolejny - po przeczytaniu listy pytań do Pełniącego zadanych przez A. Ściosa - przejrzałem jego posty i artykuły na temat Marszałka oraz własne na temat SOBIES-SOWA-BOND. I mina mi trochę zrzedła a śmiech uwiązł w gardle... Nie dajmy się zwieźć temu kreowanemu obrazowi Pełniącego Obowiązki Bronisława Marszałka Komorowskiego! Pod tą fasadą kryje się jeden z najniebezpieczniejszych ludzi dla Polski, Polaków i ogólnie naszej Ojczyzny! To człowiek cyniczny, bezduszny, wytresowany przez polskie i sowieckie służby specjalne, nieczuły oraz pozbawiony empatii człowiek zdolny do wszystkiego! A ponadto antypolski i mający ogromną władzę w kręgach III RP. Tylko kilka słów, faktów, spostrzeżeń i pytań: [...] reszta na Uwaga na Pełniącego Obowiązki Bronisława Marszałka Komorowskiego! I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
kafarek - grafika na twoim poziomie:
|
|
|
|
|
- Czy to Wasz przodek, ten Komorowski z Powstania Styczniowego ?
- A no tak.. - I myśmy to Powstanie przegrali ? - Nooo, prawda... - A ten drugi Komorowski z Powstania Warszawskiego , to też od Was ? - No, oczywiście ! - I to Powstanie też przegraliśmy? - No jakoś tak wyszło... - Wiecie co Komorowski, Wy się lepiej do wyborów z tym Waszym rodzinnym pechem nie pchajcie, bo znowu Ojczyzna w dupę dostanie !! Oczywiście żart żartem, skoro jak powiedział Bartoszewski, a dziś powtórzył kandydat Komorowski , na żarty nie wolno się obrażać, tylko trzeba je zrozumieć. Pytanie jest za to jedno, ale całkiem zasadne - pechowy Premier ( bo 13-ty z rzędu; już były 2 powodzie, katastrofa, brakuje tornada i trzęsienia ziemi...) to mamy jeszcze mieć pechowego Prezydenta ?! A za jakie grzechy ? szuan/niepoprawni I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
|
Dołączył: 26 Kwie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
|
|
|
Prawie Prezydent Jedynym programem telewizyjnym oglądanym przez moją żonę jest prognoza pogody. Na kilka minut przed pojawieniem się pogodynki zawsze nadają reklamy. W kilku dostrzegłem jak ktoś reklamuje swój produkt wskazując inny, podobny, mówiąc, że jest on „prawie” tak dobry jak jego towar. I to „prawie” mówi o słabości podróbki. Po tragicznej śmierci prezydenta Lecha Kaczyńskiego pod Smoleńskiem jego obowiązki zaczął wykonywać marszałek Sejmu RP. Pojawiły się głosy, że ma on takie same uprawnienia jak nieżyjący prezydent i nie tylko może, a nawet powinien podejmować wszelkie ważne dla państwa decyzje. System ustrojowy Rzeczypospolitej Polskiej w obrębie władzy wykonawczej wskazuje dwa ośrodki, prezydenta i radę ministrów. Wbrew pozorom nie ma podziału prezydent – premier. Prezydent jako najwyższy przedstawiciel Rzeczypospolitej i zwierzchnik sił zbrojnych dysponuje silnym mandatem – pochodzi z wyborów powszechnych. To on desygnuje wskazaną przez większość parlamentarną osobę na urząd premiera i powołuje ministrów. W relacjach z rządem prezydent ma mocniejszą pozycję. Obejmując urząd prezydent składa uroczystą przysięgę i zgodnie z konstytucją posiada prawa, z których może korzystać i przyjmuje obowiązki, które musi wykonywać. Po 10 kwietnia br. trzeba było wykonać procedurę tymczasowego przejęcia obowiązków Prezydenta Rzeczypospolitej. W art. 131 konstytucji można przeczytać: „Gdy Prezydent Rzeczypospolitej nie jest w stanie zawiadomić Marszałka Sejmu o niemożności sprawowania urzędu, wówczas o stwierdzeniu przeszkody w sprawowaniu urzędu przez Prezydenta Rzeczypospolitej rozstrzyga Trybunał Konstytucyjny na wniosek Marszałka Sejmu. W razie uznania przejściowej niemożności sprawowania urzędu przez Prezydenta Rzeczypospolitej Trybunał Konstytucyjny powierza Marszałkowi Sejmu tymczasowe wykonywanie obowiązków Prezydenta Rzeczypospolitej.” Powyższym przepisem nie przejął się zbytnio Bronisław Komorowski skoro żadnego wniosku do Trybunału Konstytucyjnego nie składał i oczywiście nie czekał na powierzenie mu obowiązków prezydenta RP przez ten Trybunał. Czy było to zgodne z prawem? Konstytucja RP mówi, że mamy do czynienia z tymczasowym przejęciem obowiązków prezydenta RP. Obowiązków - nie praw i czas przejęcia jest określony: w razie „opróżnienia urzędu prezydenta”, marszałek Sejmu musi zarządzić wybory nie później niż w ciągu 14 dni po opróżnieniu urzędu. Datę wyborów musi wyznaczyć w ciągu 60 dni od dnia zarządzenia wyborów. Uwzględniając powyższe sądzę, że zastępujący prezydenta nie powinien korzystać z jego uprawnień, powinien jedynie wykonywać obowiązki. Gdyby ustawodawca uważał inaczej, to nie byłoby konieczności przeprowadzania przyspieszonych wyborów, a zastępstwo trwałoby do końca kadencji zmarłego prezydenta. Komorowski nie przejmuje się tym podejmując decyzje np. w sprawie IPN, powołując szefów kancelarii prezydenta i BBN, wyznaczając szefa sztabu generalnego WP, tworząc własną Radę Bezpieczeństwa Narodowego. Nikt mu nie powiedział, że jest „prawie” prezydentem, a właśnie to prawie czyni wielką różnicę w tym, co może robić ktoś czasowo zastępujący głowę państwa. W mediach trafiamy ciągle na różne wpadki Marszałka. Nieświadomie zapowiadał stosowanie eugeniki przy in vitro stwierdzając, że refundacja zabiegów będzie dostępna tylko dla małżeństw gwarantujących dobre zdrowie dzieci. Zapewniał, że Norwegia należy do Unii Europejskiej. Przy innej okazji twierdził, że dowódcą wileńskiego okręgu AK był pułkownik Aleksander Komorowski, a nie Aleksander Krzyżanowski "Wilk". Zaproszony na defiladę do Moskwy popisał się dowcipem mówiąc, że oto po upływie 400 lat polscy żołnierze znowu maszerują w stolicy Rosji. Jak wiadomo w lipcu 1610 r. hetman Stefan Żółkiewski w bitwie pod Kłuszynem odniósł swoje największe zwycięstwo pokonując na czele kilkutysięcznego oddziału ponad 40 tysięczną armię rosyjską, po czym na dwa lata zajął Moskwę. Na pamiątkę usunięcia Polaków z Kremla w Federacji Rosyjskiej ustanowiono święto państwowe. W tym kontekście dowcip Komorowskiego był niezbyt fortunny. Wyobraźmy sobie, że coś takiego powiedziałby któryś z braci Kaczyńskich. A tymczasem właśnie Komorowski w ostatnim wywiadzie zarzuca „rusofobię” Jarosławowi Kaczyńskiemu. Zbliża się dzień wyborów prezydenta RP. Kandydatem z dużymi szansami na wybór jest Bronisław Komorowski. Tymczasem słyszę opinie, że nie warto nim przejmować się. Toż to taki dobroduszny i niegroźny „miś”. Dziennikarze w sejmie nadali mu miano „sołtys” i opowiadają, jakie kłopoty z tym niezgułą ma jego sztab wyborczy. Wielu mówi, że Komorowski przegra. Trafiłem na przytomny głos internauty: 1.Galahad napisał: 13 maja 2010 at 08:39 Przestrzegam przed postrzeganiem Bronisława Komorowskiego jako fajtłapy i Jasia Fasoli. Jest to jeden z bardziej niebezpiecznych ludzi w polskiej polityce. Człowiek który już kłamał zeznając przed prokuraturą (normalnie do 3 lat), iż nie zna p. Sumlińskiego, dziennikarza, który wielokrotnie przeprowadzał z nim wywiady na bardzo drażliwy p. Marszałka temat fundacji “Pro civili”. Człowiek, który biega na pasku chłopców z WSI, który uczestniczył w niesławnej nagonce na ministra Szeremietiewa. Zimny, cyniczny, bezwzględny to charakterystyka obecnego kandydata PO na prezydenta. ... Nie zapominajmy o tym dokonując wyboru! Prawie Prezydent/Szeremietiew I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
Miłośnik długich kiełbas i krótkich mów, pełniący chwilowo obąwiazki prezydenta IIIRP, a aspirujący do strzeżenia żyrandoli w Pałacu Prezydenckim objawił się nam jako super znawca spraw hydrologicznych i metereologicznych.
Burmistrz Czechowic-Dziedzic we wtorek oficjalnie zwrócił się do wojewody śląskiego z prośbą o ogłoszenie stanu klęski żywiołowej. Jego ewentualne wprowadzenie uniemożliwi przeprowadzenie wyborów prezydenckich 20 czerwca. Ostateczną decyzję w takiej sytuacji podejmuje rząd. Artykuł 228 ustęp 7 Konstytucji mówi, że "w czasie stanu nadzwyczajnego oraz w ciągu 90 dni po jego zakończeniu [...] nie mogą być przeprowadzane wybory Prezydenta Rzeczypospolitej". Kadencja prezydenta w takim wypadku ulega odpowiedniemu przedłużeniu. Stan klęski żywiołowej, zaliczany przez konstytucję do kategorii stanów nadzwyczajnych, może zostać wprowadzony przez Radę Ministrów na maksymalnie 30 dni i przedłużony za zgodą Sejmu. W związku z tym i z ogromnym pośpiechem do posadzenia swojej d... na fotelu prezydenckim zabrał głos jedynie słuszny kandydat na ów fotel, satyr i wierszokleta -erotoman, miłośnik postkomunistycznych WSI i dzikiego zwierza - Komorowski Bronisław ksywa Władysław. - " Woda ma to do siebie, że się zbiera i stanowi zagrożenie, a potem spływa do głównej rzeki i do Bałtyku, więc nie słyszałem od dłuższego czasu o zjawiskach powodziowych, które by trwały dłużej niż tydzień, czy dwa " - Komorowski pochwalił się jeszcze znajomością hydrologii. - "Jeżeli będzie trzeba wprowadzić stan wyjątkowy, to na jakimś terenie, nie na terenie całego kraju i na pewno nie na długi okres" - uspokajał Komorowski na konferencji prasowej w Częstochowie. EUREKA! Gdyby nie Bronio-Władek nie wiedzielibyśmy, że woda się zbiera i potem spływa i to do Bałtyku a nie do Atlantyku od razu. Komorowski na Konstytucji się nie zna ani jej nie zna, za to temat wody ma w jednym paluszku. W związku z tym winien zostać Naczelnym Hydrologiem IIIRP, wody by miał pod dostatkiem dzięki wrzeszczącym staruszkom. I niech nie zawraca sobie ani nam .... prezydenturą, bo lepszy z Bartusia dancer niż z niego marszałek Sejmu a co dopiero prezydent Polski. Naczelny hydrolog IIIRP I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
Kafarek, ty jestes naprawde posrany
Ciekawe co bys debilu pisał, gdyby tam sie nie pokazał Komorowski i Tusk. PiSkał bys teraz że sie nie interesują i mają wszystkich w dupie. Szujo jedna... |
|
|
|
|
Ja tylko powiem tak zwolennikom wszelkiej maści Demokracji..
Powinniście tutaj z żalu zaśmiecać forum, że Facio dostał fotel prezydenta bez żadnego poparcia z waszej strony tzn bez demokratycznych wyborów. Nawet nie został marszałkiem sejmu z decyzji narodu. Więc czego wam ta sytuacja czy raczej koleś odpowiada ?? Cholera jacy z was demokracji Tfu wstydźcie się panowie. Moim chłodnym okiem Komorowski za bardzo się panoszy podejmując zbyt wiele ważnych decyzji bez poparcia wcześniejszego ze strony suwerena jakim jest naród - co prawda głupi ale szanujmy zasady. Ja bym popierał tego typu działania, gdyby to był człowiek który chce zaprowadzić porządek a niestety Komorowski obsadza swoimi ludźmi przyczółki i trzeba przyznać że już niewiele miejsc zostało do zdobycia. Tylko pogratulować a ludziom współczuć chorego ustroju. Dla mnie PO oprócz pieniędzy ma jeden najważniejszy cel = WŁADZĘ a jak się ma władzę to ma się wszystko. Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
matole (obywatel_ka) to nie ja piszę, ja tylko kopiuję taki temat więc będę się wyśmiewał z Bronka i jego szemranych kumpli wszystkim co znajdę, dwa jak se wybrałeś sołtysa za idola to przekonaj mnie że to coś będzie dobrym prezydentem, na razie zachowuje się tak, że nawet twój Tusko załamuję ręce - co występ to kicha.
chcesz coś miłego o Bronku? ma ładne okulary. i odpie... się ode mnie. I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
CYTAT matole (obywatel_ka) to nie ja piszę, ja tylko kopiuję taki temat więc będę się wyśmiewał z Bronka i jego szemranych kumpli wszystkim co znajdę, dwa jak se wybrałeś sołtysa za idola to przekonaj mnie że to coś będzie dobrym prezydentem, na razie zachowuje się tak, że nawet twój Tusko załamuję ręce - co występ to kicha. chcesz coś miłego o Bronku? ma ładne okulary. i odpie... się ode mnie. Nie mniej masz posrane, to fakt. Weź się za jakąś pożyteczną robotę. Co nie otworzę jakiegokolwiek tematu jest kafarek.... Albo masz 15 lat i nie masz nic do roboty poza grzebaniem w nosie i kopiowaniem debilnych wypocin z "niepoprawnych" i innych świrów albo robisz to w ramach swojego zawodu czyli zawodowego politykiera-klakiera z partii wodza. Tak czy srak jesteś chwastem społecznym i pasożytem. Bo dzieci powinny się uczyć a dorośli pracować dla rodziny i kraju. a ty się opierdzielasz na durnowatych forach |
|
|
|
|
Komitet Wojny Domowej I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|