~~suwnicowy | |
|
|
slyszalem ze maja byc zwolnienia u nas w hucie prawda to? wszystko przez ten kryzys w ameryce i odbija sie na nas
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sekunda, patrze w kalendarz i na ten rok widze tylko sepse w podstawowce, upadek baku z zubrem i awarie w elektrowni atomowej w czarnobylu - nic wiecej na ten rok nie ma, prosze sie zglosic w styczniu - ustalimy termin.
|
|
~~huta | |
|
|
CYTAT slyszalem ze maja byc zwolnienia u nas w hucie prawda to? wszystko przez ten kryzys w ameryce i odbija sie na nas Nie ma teraz Huty jako całości więc zwolnienia na jednym wydziele są a na drugim ich nie ma. Ja pracuje na jednym z wydziałow Huty ale jego nazwy tutaj nie podam i tam nikogo nie zwalniają, co lepsze zatrudniają ciągle kogoś, srednio tak po 5 nowych osob w tygodniu zostaje zatrudnionych |
|
|
~~Douk | |
|
|
pravvdziwy na ch** sie odzywasz jak nie wiesz o co chodzi? A do zainteresowanych... cos sie dzieje w HSW... bo poprzyjmowali tyle osob na te kilka miesiecy(1 umowa)... a teraz im nie przedluzaja umow... Kto wie co z tymi zamowieniami co mialy byc...
|
|
|
~~huta | |
|
|
CYTAT pravvdziwy na ch** sie odzywasz jak nie wiesz o co chodzi? A do zainteresowanych... cos sie dzieje w HSW... bo poprzyjmowali tyle osob na te kilka miesiecy(1 umowa)... a teraz im nie przedluzaja umow... Kto wie co z tymi zamowieniami co mialy byc... U mnie na wydziele każdemu komu sie kończy umowa na okres probny na 3 miesiące przedłużaja na pol roku. W ostatnich 2 tygodniach bylo kilku gości ktorym sie umowa konczyła i każdemu przedłuzyli |
|
|
~~Niedoszły | |
|
|
Ja pamiętam tylko jakieś 2 lata temu gdy miałem 20 lat, po skończeniu tech mech. złożyłem papiery do huty, kiedy przyszedłem miałem rozmowę z jakimś kierownikiem wydziału i powiedział, że nie przyjmie mnie do pracy bo jestem za młody i sobie nie poradzę żeby śrubkę wkrecić!!!! Pamiętaj wyszedłem odrazu po tyci słowach, byłem tak zdenerwowany, a dziś jestem zadowolony ze swojej pracy, i cieszę się, że jednak się los tak potoczył
|
|
|
~~hutas | |
|
|
CYTAT Ja pracuje na jednym z wydziałow Huty (...) i tam nikogo nie zwalniają, co lepsze zatrudniają ciągle kogoś, srednio tak po 5 nowych osob w tygodniu zostaje zatrudnionych To chyba duży wydział jeżeli miesięcznie przyjmują 20-25 osób? A HSW S.A., w HSJ(Złomrex), w ZZM, w ZZN bedzie przerwa swiąteczna od 19 grudnia do 5 stycznia, bo mało sie sprzedaje, a dużo wyprodukowano (magazyny zapchane). W USA jest kryzys, a to ponad 60% sprzedaży. Jak klienci nie zaczną kupować, to HSW S.A. nie będzie kupować części od dostawców (HJS, ZZM, ZZN) i wszędzie zaczną się zwolnienia. Teraz na "dzieńdobry" w HSW S.A. zwalnia się kilkadziesiąt osób z dużą absencją chorobową. |
|
|
|
|
|
Jest tez jedna nieprawdopodobna opcja - nie przedluzaja umow bo pracownik nie spelnil oczekian (przychodzi pijany, kradnie, albo nic nie umie i nie ma checi do nauki) - wiem ze to nieprawdopdobne i niepojete dla niektorych - ale tak, praca moze byc lepsza lub gorsza.
|
|
|
|
|
Przenoszę do działu praca.
|
|
~~Huciak | |
|
|
CYTAT Przenoszę do działu praca. podobno ma być postój w hsw |
|
|
~~andrew | |
|
|
CYTAT CYTAT Przenoszę do działu praca. podobno ma być postój w hsw cos mowili u mnie ze od 22 grudnia do 2 stycznia ale ile w tym prawdy? |
|
|
~~jana | |
|
|
od stycznia pracownicy ktorzy podpisza umowa maja pracowac od poniedzialku do czwartku i tak przez 3 miesiace narazie do marca, ci ktorzy umow niepodpisza beda pracowac w hucie 4 dni w tygodniu na zcas nieokreslony
|
|
|