NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
są już relikwie,
ff
Wysłany: 30 Kwie 2010r. 01:54  
Oni chyba chca z Kaczynskiego swietego zrobic.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 30 Kwie 2010r. 01:54  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Kwie 2010r. 12:31  
czyli powolnymi krokami schodzimy do czasow sredniowiecza mentalnego.... wtedy tez byla moda na otaczanie czccia rozmaitych relikwi ktorym nadawano czasem magiczne wlasciwosci....

za jakis czas pewnie jeszcze poczytamy o cudownych uzdrownieniach z tegoz powodu.

non serviam
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Kwie 2010r. 12:34  
kawalek samolotu, nie kawalek kaczynskiego,samolot symbolizuje 96 ofiar,wyznawcy PO jestesci zalosni,wszedzie doszukujecie sie mozliwosci jechania po sp.LK

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Kwie 2010r. 13:08  
abstrakcyjny ty jestes zalosny doszukujac sie wszedzie fanatykow PO i przyjmujac jakies stereotypowe formy myslenia.
pewnie cie rozczaruje ale nie jestem sympatykiem PO

non serviam
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Kwie 2010r. 14:40  
Muszę mój przegłub wynieść na ołtarzyk. Tak wyje***chałem że mogłem być w kawałeczkach a tylko tą jedną część wykrzywiłem umiech

Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Kwie 2010r. 14:59  
CYTAT
Teraz będziemy modlić się do relikwi kawałka samolotu umieszczone w sukni obrazu Matki Bożej na Jasnej Górze.

Kościelnym już się zupełnie po...ebało.
Przy Najświętszej Panience Obojętnie Jakiej wiesza się nie relikwie tylko WOTA - jako dar w podzięce za coś o co się modlono. To są przedmioty związane z intencją modlitwy i spełnieniem jej.
Widać usilnie się modlono , żeby żelazny ptak spadł i jego fragmenty złożono u stóp Autorce Niepokalanego Poczęcia.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Kwie 2010r. 19:46  
CYTAT
WOTA - jako dar w podzięce za coś o co się modlono.

Dziękować Matce Boskiej za 10.04.2010 to już gruba przesada...

Relikwie - przedmioty związane z czymś świętym. Najczęściej są to szczątki ciała świętych lub rzeczy z nimi związanych,

Kościół katolicki starał się ograniczyć handel relikwiami ustanawiając na soborze laterańskim, że ważne są tylko relikwie zatwierdzone przez papieża. Było to spowodowane tym, iż w średniowieczu niekiedy dochodziło do "nadużyć". Sprzedawano pieluchy i siano ze stajenki betlejemskiej, części ramy okna, z którego archanioł Gabriel zwiastował Pannie Marii, że pocznie Syna Bożego, a nawet krople potu Chrystusa. W pewnym franciszkańskim klasztorze, za opłatą nawet pokazywano palec Ducha Świętego. Dalsze uregulowanie spraw związanych z relikwiami nastąpiło na soborze trydenckim.

Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »