NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Portal polityczny tylko PiS,
~~Loko
ff
Wysłany: 17 Lis 2008r. 21:38  
wynoś się ztąd POPIsOWSKA GNIDO! Już zrujnowaliście Polskę za AWS-u!!

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lis 2008r. 21:38  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2008r. 21:42  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2008r. 21:49  
Prawdziwek płyta Ci się zacięła – teraz będziesz to wklejał w każdym wątku? :zzz:

A może spróbuj coś tak własnymi słowami jezyk

Jutro To Dziś Tyle Że Jutro
Prywatna wiadomość 

~~hate eternal
ff
Wysłany: 18 Lis 2008r. 18:24  
prawicy dziękujemy za zrujnowanie Polski.

~~Edzio
ff
Wysłany: 18 Lis 2008r. 19:44  
Brawo. Tylko na kogo glosować, skoro lewica to tak naprawdę nie-lewica? UPR? Bo na pewno nie oddam głosu na PO, PIS, SLD-SdRP, LPR-SAMOOBRONA ani na PSL.

ff
Wysłany: 18 Lis 2008r. 19:56  
Edzio, zostaje jeszcze "ĘĄ"smiech2

Errare humanum est.
Prywatna wiadomość 

~~Edzio
ff
Wysłany: 19 Lis 2008r. 00:06  
I Kononowicz jezyk

~~KGB
ff
Wysłany: 19 Lis 2008r. 06:55  
dziękujemy lewicy za zapóźnienia cywilizacyjne

ff
Wysłany: 19 Lis 2008r. 07:20  
Masz rację. Dzisiejsze protesty komunistów ze związków zawodowych na kolei pokazują co zrobiły im z głowami lata PRL.

CYTAT
dziękujemy lewicy za zapóźnienia cywilizacyjne

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Lis 2008r. 07:38  
To może powrócić do monarchii dziedzicznej – nie trzeba będzie wybierać jezyk

Niech Żyje Król Kaczyński Lech I i Jego Dzieci !

Prywatna wiadomość 

~~gość
ff
Wysłany: 19 Lis 2008r. 07:44  
Jeszcze pozostaje Partia kobiet, może zdąży z rejestracją i weźmie udział w całym kraju. Dla mnie to jedyna alternatywa.

A jak ktoś pisze że głosowałby na Lewicę to mnie krew zalewa. Dziwię się że ludzie tak łatwo zapominają 45 lat komuny, czas zacofania. Świat gonił do przodu a my dalej w kartoflach.
Teraz staramy się nadrobić stracone lata.
Ale nasi politycy uważają że nie trzeba pracować tylko pokazywać że inni są gorsi, że tylko oni są dobrzy a reszta to złodzieje, nieroby i symulanci, a potem przekładają to na społeczeństwo. Wymyślając kolejne przepisy "ułatwiające" życie................

~~olob
ff
Wysłany: 19 Lis 2008r. 10:16  
CYTAT
Jeszcze pozostaje Partia kobiet, może zdąży z rejestracją i weźmie udział w całym kraju. Dla mnie to jedyna alternatywa.

A jak ktoś pisze że głosowałby na Lewicę to mnie krew zalewa. Dziwię się że ludzie tak łatwo zapominają 45 lat komuny, czas zacofania. Świat gonił do przodu a my dalej w kartoflach.
Teraz staramy się nadrobić stracone lata.
Ale nasi politycy uważają że nie trzeba pracować tylko pokazywać że inni są gorsi, że tylko oni są dobrzy a reszta to złodzieje, nieroby i symulanci, a potem przekładają to na społeczeństwo. Wymyślając kolejne przepisy \"ułatwiające\" życie................
Gdyby nie było 45 lat "komuny" jak ją określasz to "prawi i sprawiedliwi" nie mieliby co sprzedawać a Ty prawdopodobnie dziś posiadałbyś wykształcenie i pozycję społeczną które predysponowałaby Cię do tego aby wiedzieć którą kupę gnoju na pańskimpolu prozrzucać lub inne wielce skmplikowane prace.Mieszkałbyś w czworakach i przymierał głodem.:wśceikły:

~~belfer
ff
Wysłany: 19 Lis 2008r. 10:37  
CYTAT
Gdyby nie było 45 lat \"komuny\" jak ją określasz to (...) prawdopodobnie dziś posiadałbyś wykształcenie i pozycję społeczną które predysponowałaby Cię do tego aby wiedzieć którą kupę gnoju na pańskimpolu prozrzucać lub inne wielce skmplikowane prace.Mieszkałbyś w czworakach i przymierał głodem.:wśceikły:

Chcesz nam powiedzieć, że przeciętny obywatel krajów, które nie ćwiczyły komunizmu np. Niemiec czy Francuz mieszka w czworakach, przymiera głodem i zajmuje się rozrzucaniem kup gnoju na pańskim polu?

~~hate eternal
ff
Wysłany: 19 Lis 2008r. 11:32  
{cytat]
Chcesz nam powiedzieć, że przeciętny obywatel krajów, które nie ćwiczyły komunizmu np. Niemiec czy Francuz mieszka w czworakach, przymiera głodem i zajmuje się rozrzucaniem kup gnoju na pańskim polu?[/cytat]

Żyje tam lepiej, dzięki socjalizmowi właśnie. Ale niektóre domy są tam gorsze niż czworaki.
Poza tym żyjesz przeszłością. Wiesz dobrze, że nie było dla nas innej opcji jak znaleźć się w bloku wschodnim. Zafundowali nam to zachodni alianci, a nie my sami. Ale nauki żadnej nie wyciągnęliśmy z tego. Mamy nowego wielkiego brata (USA) i nowych pierwszych betonowych sekretarzy o poziomie kierownika PGR (księżą) i masę potulnych politruków (dziennikarzyny mainstreamowych mediów i "władcy" wsi i miasteczek). Taka jest Polska rzeczywistość. Mi osobiście nie chce jej się zmieniać, bo to wyprawa z motyką na księżyc. NAsz kraj jest skazany genetycznie na porażkę, więc nie ma po co się szarpać.

~~belfer
ff
Wysłany: 19 Lis 2008r. 12:43  
CYTAT

Żyje tam lepiej, dzięki socjalizmowi właśnie.

Aha.
Aha.
Na zachodzie był socjalizm.
Ciekawe.
A gdzie był kapitalizm?
I w takim razie co było w Polsce.
Wypaczenia?

ff
Wysłany: 19 Lis 2008r. 15:53  
Belfer poczytaj, czemu na zachodzie było lepiej po wojnie:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Plan_Marshalla

Ja nie wiem, jak nazwać to, co mamy po 1989 roku w Polsce, ale prawda jest taka, że sprzedali i sprzedają wszystko to,co Gierek i nie tylko, wybudował za kredyty, a sami nic nie potrafią wybudować. Z wyjątkiem tego, co UE każe, dając kasę. W sumie to nasza kasa, bo my wpłacamy do budżetu UE, ale kontrolowana. W innym wypadku nie poszłaby na drogi czy infrastrukturę tylko na konta szwajcarskie złodziei przy korycie. I nie jest to belfer kalka z Radia Maryja ani Naszego Dziennika, tylko prawda.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Lis 2008r. 18:26  
Współczesny "dobrobyt" ludzi chorych, starych i inaczej pokrzywdzonych przez los....

"Obyś był rencistą – powiedział starszy pan do młodszego pana
Brzmi trochę jak przekleństwo? I powinno. Zwłaszcza w kraju, w którym najniższa renta socjalna dla osób całkowicie niezdolnych do pracy wynosi 418 zł miesięcznie i podlega opodatkowaniu, a najniższa emerytura – niecałe 600 zł.
Jaką wyobraźnią i wrażliwością obdarzeni są ludzie władzy, skazujący bliźnich na życie w takich warunkach? Jak można za takie pieniądze przetrwać miesiąc? Okazuje się, że cudu tego dokonują miliony naszych bliskich, sąsiadów, znajomych.

Pani Alina, lat 59, bezdzietna wdowa, od 5 lat na rencie. Ma chory kręgosłup i serce. Po niewielkiej, jak się zdawało, kontuzji przyplątała się rzadka choroba kości – zespół Sudecka. Kości tracą wapń, podobnie jak przy osteoporozie, ale intensywniej. Lekarz powiedział, że jeśli nie wyleczy się nogi, to trzeba amputować. Udało się, ale od tamtego czasu pani Alina bardzo rzadko albo w ogóle nie wychodzi z mieszkania.

Na przetrwanie pani Alina ma dokładnie 690 zł renty. Co miesiąc odbywa się ten sam rytuał. Notes w szkolną kratkę, długopis i spis wydatków. 170 zł kosztują lekarstwa, 200 zł wynosi czynsz za jednopokojowe mieszkanie z piecem, ok. 70 zł "wypali się" zawsze prądu, plus 85 zł telefon – tutaj nie ma co oszczędzać, bo to jedyny sposób na kontakt z rodziną i znajomymi. Od godz. 18 rozmowy telefoniczne są darmowe, podobnie jak w weekendy.

Co robi samotny człowiek całymi dniami? Ogląda telewizję. I czeka, aż pojawi się ktoś, kto pójdzie po zakupy, wykupi recepty, umyje okna, pomoże w porządkach.

– Oglądam telewizję, bo chcę być na bieżąco, nikt mnie nie zagnie w sprawach polityki, kultury. Oglądam wszystkie programy publicystyczne, bo filmy to same powtórki. Nie chcę zaśniedzieć, odgrodzić się od świata, skapcanieć... Całe zawodowe życie byłam wśród ludzi. Prowadziłam restaurację, pracowałam w księgowości. Czasem bywało, że chciałam pobyć sama, uciec od gwaru, od wrzawy. Nieustannie byłam potrzebna, niezbędna. Męczyło mnie to, teraz mam dużo ciszy, spokoju i tęsknię za dawnymi zwariowanymi dniami.

Ewa, lat 48, niedowład nóg po wypadku samochodowym w 1979 r. Renta w wysokości 788 zł.

Ewa mieszka z rodzicami w mieszkaniu spółdzielczym. Rodzice martwią się, że gdy ich zabraknie, córka nie utrzyma mieszkania. Czynsz, razem z opłatami na administrację i fundusz remontowy, wynosi 390 zł. Mieszkanie ma 40 m2 – dwa niewielkie pokoje, łazienka dostosowana do potrzeb osoby niepełnosprawnej, w kuchni meble w stylu późny Gierek. Ostatnio malowali mieszkanie 15 lat temu. Na beżowo, bo beżu długo nie czepia się brud.

Rodzice Ewy są emerytami z budżetówki, co oznacza, że mają niskie uposażenie. Razem to 1770 zł.

– Nie liczymy renty córki do rodzinnego budżetu, bo 590 zł kosztują lekarstwa dla niej. W praktyce na rachunki i jedzenie zostają nasze emerytury. W tym roku żywność zdrożała od 10 do 40 proc. Najgorsze jest to, że stale podnoszą ceny chleba, a chleb jest podstawą jadłospisu osób niezamożnych – mówi pani Wiesia, mama Ewy, emerytowana pracownica urzędu gminy.

– Powiem pani, że chyba najtrudniej znieść myśl, że człowiek radził sobie jakoś w życiu, a teraz bieda ciągnie w dół jak wir topielca i nic, człowieku, nie poradzisz… – żali się pan Stefan, ojciec Ewy, były pracownik elektrociepłowni. – Z roku na rok ograniczamy się i zaciskamy pasa, ale człowiek dochodzi do takiego punktu, że nie ma już pola manewru…

Pomoc socjalna? Niech pani nie żartuje… Nam się nic nie należy, mamy za duży dochód na głowę. Zresztą, mamy pełną świadomość, że są biedniejsi. Po sąsiedzku mieszka kobieta z trójką drobiazgu i mężem pijakiem. Raz w tygodniu coś im podrzucam, najczęściej grzyby albo jakieś domowe przetwory…

Halinka, 65 lat, 1120 zł emerytury. Tydzień temu amputowano jej pierś. Nowotwór złośliwy. Jak złośliwy, dowie się, gdy przyjdą wyniki. Halinka mieszka w zabytkowej kamienicy. Z jednego pokoju o powierzchni 39 m2 udało się wygospodarować w latach 60. ubiegłego wieku – gdy odbywał się ostatni remont domu – malutką łazienkę i kuchnię. Czynsz wynosi 123 zł. Jedynym źródłem ciepła był piec kaflowy, który już w 1986 r. odmówił posłuszeństwa. Nie można też zamontować w nim grzałek elektrycznych, bo stara instalacja domu nie wytrzyma obciążenia. Ogrzewa więc to blisko 40-metrowe lokum piecem gazowym. W zimie temperatura wynosi 13oC. Na wiosnę, nim mury wchłoną ciepło, góra 16oC. – Za to w upały jest przyjemnie chłodno – żartuje Halinka. Najgorzej jest jednak z łazienką. Odpływ pod wanną nie działa. Po kąpieli wybiera się wodę z wanny miskami, bo inaczej całe mieszkanie pływa. Halinka myje się teraz u przyjaciół.

Na ścianach gęsto od reprodukcji klasyków polskich – Matejko, Malczewski. Plakatowy Kossak. Duży portret Jana Pawła II, niżej sztuczne czerwone róże z kroplami rosy. Czarnooka Matka Boża Cygańska nad łóżkiem.

Żeby szybciej dostać się do lekarza, musi chodzić na prywatne wizyty (100 zł jedna). Tam dowiaduje się tego, co mogłaby usłyszeć jeszcze w szpitalu – żeby szwy nie bolały, trzeba okładać maścią z nagietka, żeby nie zbierała się limfa, trzeba ćwiczyć obolałe przedramię… Twarda kobieta z Halinki, tak powiedziała pielęgniarce, gdy ta jednym ruchem zdarła jej opatrunek ze świeżej pooperacyjnej rany. – Rutyna zabija w ludziach ludzi… wzdycha.

– Problem z Halinką polega na tym, że ona należy do tego rodzaju osób, które noszą głowy wysoko i za nic nie przyznają się do swego ubóstwa. Pracowała jako przedszkolanka, wyszła za mąż bardzo wcześnie, ale źle trafiła. Wybrała więc samotność – wspomina przyjaciółka. – Nie spotkałam osoby, która tak godnie znosi swój los. I nawet z takim rodzajem wdzięku. A przecież musi być jej strasznie ciężko. Z tej jednej emerytury musi przeżyć, a teraz także kupić lekarstwa, które, nawet refundowane, są drogie. Zrobiliśmy zbiórkę wśród przyjaciół. Halinka popłakała się, ale przyjęła wsparcie. Pierwszy raz w życiu…

Zasady przetrwania

– Najważniejszym przykazaniem rencisty czy emeryta jest zdanie: "Musi się opłacać" – śmieje się pani Alina. – Opłaca się, gdy jest tanio. Opłaca się jeździć często do supermarketu. Ja wiem, co się mówi o ich promocjach, w czym moczą mięso i wędliny, żeby wyglądały jak świeże… Nie wierzę w to. W Auchan był kiedyś skandal z powodu nieświeżych wędlin. Pilnują się teraz jak nikt... Kupujesz na przykład kurę i masz z niej cztery obiady dla singielki (śmiech). Do tego ziemniaki, surówki tylko latem i jesienią. Zimą – sztuczne sosy…

– Sąsiedzi mówią, że konserwę w trzy miesiące po terminie ważności da się zjeść. Kupiliśmy kiedyś 50 pasztetów drobiowych, bo były po 89 groszy. Nie przejesz tego, człowieku, szybko… Im starsze były te konserwy, tym bardziej słone, ale z ketchupem człowiek żołądek oszukał – mówi pan Stefan, otwierając lodówkę. – Serek biały i kilka topionych, mortadeli starczy na jutro na śniadanie. Pomidory są jeszcze ciągle za drogie, ale mamy dżem...

– Kupuje się wyłącznie na promocji albo z wyprzedaży. Po pewnym czasie wiesz, gdzie i co jest tanie – wyjaśnia pan Stefan. – Żona z trudem chodzi, więc ja jestem za "biegacza". Wyruszam rano, druga runda wieczorem, bo wtedy przeceniają część towaru. Zahaczam też o zieleniak, gdzie przed godz. 18 owoce można dostać za pół darmo. Przy śmietnikach czekają pijaczki. Taki straganiarz nie musi się nawet fatygować, oni mu z rąk wyrywają i w miasto. Sprzedają potem kilo cytryn za piwo... Mówię takiemu: Dziecku byś zaniósł, łobuzie… Te dzieciaki bledziutkie przecież, bez witamin chowane. Ale pijak myśli tylko, co do gardła wlać, tak już ma i koniec.

Marzenia

Ewa: – Miesiąc na wsi. W zieleni, w spokoju. Godzinami mogę patrzeć na las, na ptaki... Dawno nie czułam wiatru na twarzy. Lubię słuchać zwyczajnych ludzi. Tylko oni potrafią jeszcze opowiadać historie. Tak sobie myślę – mały domek z widokiem na zieleń i długie gorące dni, a wieczorami pogaduchy przy herbacie… I tak się nasycić tym latem na całe życie…

Pan Stefan: – Hm… Miejsce, do którego Ewa mogłaby pójść, gdy nas już nie będzie. Żebym mógł w spokoju zamknąć oczy… Ośrodek z rehabilitacją, otwarty… A dla siebie? Nie wiem…

Znam takie jedno miejsce, gdzie pięknie ryby biorą. Gdyby podnieśli emeryturę, może starczyłoby mi na bilet PKS...

Pani Alina: – Dużo książek. Jak mam dobrą książkę pod ręką, nie jestem już sama… A jeść mogę na okrągło te kurczaki.

http://wiadomosci.onet.pl/1498558,2677,1,kioskart.html

To jest ten "dobrobyt" dla większości naszych dziadków, rodziców już nieaktywnych zawodowo i ludzi młodszych doświadczonych przez los.

Prywatna wiadomość 

~~olob
ff
Wysłany: 20 Lis 2008r. 11:52  
CYTAT
Belfer poczytaj, czemu na zachodzie było lepiej po wojnie:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Plan_Marshalla

Ja nie wiem, jak nazwać to, co mamy po 1989 roku w Polsce, ale prawda jest taka, że sprzedali i sprzedają wszystko to,co Gierek i nie tylko, wybudował za kredyty, a sami nic nie potrafią wybudować. Z wyjątkiem tego, co UE każe, dając kasę. W sumie to nasza kasa, bo my wpłacamy do budżetu UE, ale kontrolowana. W innym wypadku nie poszłaby na drogi czy infrastrukturę tylko na konta szwajcarskie złodziei przy korycie. I nie jest to belfer kalka z Radia Maryja ani Naszego Dziennika, tylko prawda.
Brawo "prawdziwy oryginaln".Całkowicie się z Tobą zgadzam popaprańcy przez 19 lat demokracji nie potrafili zbudować choćby jednej elektrowni za co wkrótce wszyscy zaczniemy płacić bajońskie sumy w ramach rachunków za energię elektryczną a ponadto czekają nas wyłączenia.Popaprańcy potrafią tylko sprzedawać a nie budować!!:wśceikły:

ff
Wysłany: 21 Lis 2008r. 12:36  
http://www.onet.tv/28962,4451,1,4195679,1,1,0,0,wideo.html
ps
Jak to powiedział Eryk – bo pić to trzeba umić jezyk

Prywatna wiadomość 

~~Live
ff
Wysłany: 21 Lis 2008r. 21:14  
Niech żyje prawo. Niech żyje sprawiedliwość. Niech żyje Prawo i Sprawiedliwość.

~~Rull
ff
Wysłany: 11 Gru 2008r. 00:56  
W poniedziałek odbyła się bardzo ważna konferencja dot. naszego regionu w sprawie infrastruktury drogowej, kolejowej i lotniczej. Jedynie ten portal PiS owski nie odnotował tego wydarzenia, dlaczego? Ponieważ konferencja przygotowana była przez prezydenta Szlęzaka, posłankę PO Renatę Butryn oraz współpracującego bez podziałów marszałka województwa Cholewińskiego.

Drodzy mieszkańcy, jak widzicie tu najważniejszy tzw. MEGA ARTYKUŁ to artykuł: wywiad z Lucjuszem Nadbereżnym, jaki był po ostatniej sztafecie. To kolejny przykład jedno stronniczej wiadomości na tym portalu przychylnej PiS i Kotulskiemu.

Portal ten jest prowadzony przez zwolenników Kotulskiego - Stalowa Wola Naprzód, no, ale jaki Kotulski tacy jego ludzie.

Ponieważ cenzuruje się tu informacje dotyczące działań na terenie naszego regionu Platformy Obywatelskiej, skopiuję tu informację o ww. konferencji:

W Stalowej Woli rozmawiano na temat komunikacji na północy Podkarpacia.

Co warto rozwijać w naszym regionie - transport kolejowy, drogowy czy lotniczy? Rozmawiano o tym w poniedziałek w Stalowej Woli na konferencji zorganizowanej przez poseł Renatę Butryn, marszałka Zygmunta Cholewińskiego i prezydenta Stalowej Woli Andrzeja Szlęzaka.

Była okazja, aby usłyszeć co kto ma do powiedzenia na temat transportu. Rewelacyjnych informacji nie było, drogowców i kolejarzy łączyło jedno - nie ma pieniędzy, a gdyby były można by więcej budować.

PRZEWOZY REGIONALNE

Kolejarze zasugerowali, że skoro Podkarpacie świetnie sobie radzi z pozyskiwaniem unijnych pieniędzy, więc samorząd mógłby zadbać o kolej. - Kolej to nie jest zadanie własne województwa - odparował marszałek Cholewiński.

Nowością była informacja, że 9 grudnia dojdzie w Warszawie do podpisania umowy konwentu marszałków z rządem, która oznaczać będzie "usamorządowienie przewozów regionalnych”. Samorząd stanie się właścicielem regionalnej komunikacji kolejowej. - Ale jak piętnaście zakładów poradzi sobie ze zgraniem połączeń? - miał wątpliwości Jerzy Churowicz, dyrektor zakładu przewozów regionalnych w lubelskim oddziale.

Marszałek Cholewiński przedstawił plany rozwoju międzynarodowego lotniska w Jasionce. 90 procent kosztów tego przedsięwzięcia ma pokryć Unia. Na temat lotnictwa głos zabrał prezydent Andrzej Szlęzak. Jego zdaniem wraz z rozwojem lotniska w Jasionce, znaczenia nabierać będzie lotnisko w Turbi koło Stalowej Woli. Miasto mogłoby je kupić za 6 mln zł od Aeroklubu Polskiego, ale… - Musiałoby sobie poradzić z jego utrzymaniem, co na razie byłoby problemem - ocenił prezydent. Aby trawiaste turebskie lotnisko była atrakcyjne do transportu towarów, musiałoby mieć betonowy pas. A to kosztuje.

PRZYSZŁOŚĆ TO LOTNICTWO

Kolejarze zgodnie powtarzali, że brakuje im pieniędzy na odnowienie torowisk i kupno sprzętu, własne zyski nie wystarczą im na unowocześnienie. I usłyszeli od prezydenta coś, co ich poruszyło: - Życzę kolejom jak najlepiej, ale możliwości finansowe państwa są mizerne. Przyszłością jest komunikacja lotnicza, bo w ciągu kilku godzin można samolotem dostarczyć w świat jakąś część czy przewieźć towary - powiedział prezydent.

- Ale z lotniska tę część trzeba potem jakoś przewieźć - odpowiedział jeden z kolejarzy. Okazało się przy tym, że jeżeli już poradzimy sobie z budową torów, autostrad i dróg szybkiego ruchu, problemem będzie budowa dróg łączących te arterie z miastami i zakładami.

Tymczasem okazuje się, że obwodnica Stalowej Woli i Niska jest inwestycją rezerwową. - Nie zgadzam się, aby ten temat czekał na realizacje kilka lat - oburzył się radny Jan Sibiga. Usłyszał od drogowców, że władze samorządowe i mieszkańcy sami sobie robili złudzenia, że obwodnica powstanie szybko, a teraz przeżywają stres.

TROCHĘ OPTYMIZMU

Aby konferencja zakończyła się choć trochę optymistycznie, dyrektor rzeszowskiego oddziału Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad Władysław Kowal powiedział, że autostrada A4 powstanie do 2012 roku kosztem 6 mld zł, a ze 121 mld zł, jakie są przeznaczone na budowę dróg w Polsce, Podkarpacie otrzyma 10 mld, w tym na budowę drogi szybkiego ruchu S-19 od Niska do Barwinka.

ff
Wysłany: 11 Gru 2008r. 07:25  
Nie ma mediów niezależnych, wolnych od związków z jakąś opcją polityczną. Liberałowie mają: TVN, Polsat, Wyborczą, Onet. Socjaliści i komuniści mają: TVP, Rzeczpospolitą, Nasz Dziennik, Radio Maryja i to najważniejsze - StaloweMiastoumiech

Prywatna wiadomość 

~~do rull
ff
Wysłany: 11 Gru 2008r. 08:54  
akuratnie ta konferencja udowodniła, że PO nic nie zrobi dla naszego wojewodztwa a tym bardziej dla Stalowej Woli, wiec może dla dobra Pani poseł i całej lokalnej Platformy oraz rulla, lepiej nie pisać o tej konferencji.

Wydaje się więc, że chyab stalowemiasto robi PO przysługę ze nie wspomina o takich rzeczach więc tak naprawdę jest portalem politycznym PO

ale ponieaz rull domaga się opisania skucesow konferencji oraz PO to już wymieniam:

1. obwodnica Stalowej Woli - skierowana przez Rzad PO oraz GDKiA podleglą PO na listę rezerwową - jeżeli będą pieniadze to i tak realizacja przesunie się o kilka lat. pierwszy cud konferencji i PO

2. S19 i S74 : pierwsza poprzez zmiany personalne w GDDKiA ( to znaczy miotla POwyborcza) opozni się na naszym odcinku - o ile powstanie - o kilka lat. S74 zostaje juz tylko na papierze nikt nie ma watpliwosci ze PO uznalo te droge za niepotrzebna. drugi cud konferencji i po

3. Kolej: w najblizszych latach nie znajdzie rząd PO na modernizacje lini Lublin - Przeworsk na ktorej znajduje się wezeł Stalowa Wola. mimo, że podkłady i tory są w dramatycznym stanie a pociagi jezdzą tu najwolniej w tej częsci POlski. trzeci cud konferencji i po.

4. Lotnisko w Turbii... tak... szkoda komentować, to chyba największy cud tej konfernecji i PO.

5. Konferencja udowodniła 2 rzeczy:
1. w Stalowej Woli i dla Stalowej Woli nie przewidziano żadnych ale to zadnych inwestycji drogowych czy kolejowych za rzadow PO, projkty pewne do reazliacji za rzadow PiS zostały przesuniete w czasie badz odroczone, listy rezerwowe itp.

2. jednoczesnie konferencja pokazała, że Rzeszów będzie miał tyle obwodnic, tyle dróg szybkiego ruchu, autostrad , wezłów itp itd, że trudno to zapamietać.

3. I jeszcze jeden cud konfernecji i PO: Grębów będzie miał szybciej obwodnicę od Stalowej Woli.

Czy naprawde rull uwazasz, że te fakty wyplywajace z konferencji sa pozytywne dla Pani Poseł i PO. Czy może uwazasz ze wszysyscy maja pisac jak w echu dnia ( dla przykladu skopiowales ten artykul ). Czyli pisac, zeby pisac ze cos sie mowilo ze cos ktos powiedział ze cos bedzie a moze nie bedzie... lanie wody i zamydlanie ludziom oczu. Niestety ale PO nie jest zbyt łaskawe dla podkarpacia a szczegolnie dla Stalowej Woli ... cudów nie ma ....

~~Rull
ff
Wysłany: 11 Gru 2008r. 08:56  
TVPiS = stalowemiasto.pl

Co napisze L.Nadbereżny to stalowemiasto.pl zrobi z tego MEGA ARTYKUŁ

TVPiS

Hanna Lis o odwołaniu: Gosiewski przysyłał do nas pisma

"Gazeta Wyborcza": - Przemysław Gosiewski przysyła do nas pisma, w których krytykuje "Wiadomości". Np. za to, że nie poinformowaliśmy o ważnym z punktu widzenia PiS wydarzeniu. Przecież my informujemy o tym, co jest ważne z punktu widzenia widza, a nie jakiejś partii - mówi Hanna Lis po odsunięciu od "Wiadomości" TVP1.
Była już prezenterka programu zaznacza, że jej zawieszenie "zbiegło się z silniejszą pozycją Sławomira Siwka w zarządzie". Odrzuca ona jednocześnie zarzut o braku zaufania do niej ze strony Krzysztofa Raka, szefa programu. - To bzdura - oburza się w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej".

Dodaje jednocześnie, że prezes Andrzej Urbański jest w tej sprawie czysty.

W jej opinii - pod obecność Tomasza Lisa i jej samej w TVP - telewizja publiczna stała się "za bardzo" niezależna.

Więcej w "Gazecie Wyborczej".

Radny Nadbereżny teraz ukrywasz się pod innymi nickami, dlaczego ? bo zabroniono Ci robić z siebie idioty.

ff
Wysłany: 11 Gru 2008r. 14:06  
CYTAT
Nie ma mediów niezależnych, wolnych od związków z jakąś opcją polityczną. Liberałowie mają: TVN, Polsat, Wyborczą, Onet. Socjaliści i komuniści mają: TVP, Rzeczpospolitą, Nasz Dziennik, Radio Maryja i to najważniejsze - StaloweMiastoumiech

Jeszcze trzeba dopisać Trybunę, Przegląd, Nie, Fakty i Mity do tej drugiej grupy.

Ja już o tym dawno pisałem, to byłem atakowany. Strona atakowana wskazywała tę pierwszą grupę, jako właściwą, godną zaufania, jedynie słuszną, jednocześnie krytykując te drugą grupę.
Atakujący mnie nie mogą zrozumieć, że ja jestem pośrodku, jak sędzia, gdzie z jednej strony mamy prokuratora, który oskarża, a z drugiej adwokata, który broni. I podpieram się Trybuną, Naszym Dziennikiem, Rzepą, ale równie często TVNem, Wyborczą czy Onetem.
Przez chory podział Polski na PO i PiS, zanikło coś takiego, jak zdrowy rozsądek. Utarło się mylne przekonanie, że skoro krytykujesz PO to musisz być PiS i vice versa. Nieprawda. Tak wam te media wyprały mózgi, skutecznie trzeba przyznać, że tak myślicie.
Takim najbardziej obiektywnym medium jest RMF FM i powiązana z nim interia. Oni atakują każdego po trochu.
Dlatego rull, jeśli pokazujesz sondaże z Wyborczej czy TVN, to one są tak samo wiarygodne jak te z Naszego Dziennika, tylko w drugą stronę.

Ludzie, zacznijcie myśleć samodzielnie. Bo tym, którzy tak Polskę podzielili zależy na tym, aby tak było i aby tak wysterować społeczeństwo i napuścić jednych na drugich. Takimi łatwiej sterować. Dotyczy to zarówno jednej jak i drugiej strony.

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »