Dołączył: 1 Kwie 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Witam
Szukam firmy która okleja folią przyciemniającą szyby samochodowe. Proszę Was o namiary, Stalowa Wola lub w okolicy Stalowej Woli. Na co trzeba zwracać uwagę ? Wyczytałem że jest jakiś współczynnik przepuszczania światła którego nie wolno przekraczać. Folia też musi mieć homologację a hologram czy oznaczenie ma zostać przyklejone na szybę w widocznym miejscu. Tyle wyczytałem na internecie. Z góry dzięki za namiary ![]() PIKLOP |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
PIKLOP |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Na ul.Podleśnej w tych domkach jednorodzinnych kilka lat był malutki zakład w którym gośc oklejał szyby (fachowo i solidnie) ale czy dalej jest to pewna nie jestem....nie wiem co za nr domu ale w tej uliczce co Starostwo tylko po przeciwnej stronie,bodajże to pierwszy dom (14Achyba) od garaży i powinien byc tam szyld.....możesz podejśc i popytac
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
![]() |
|
Dzięki za info.
W ramach podziękowań proszę, dla Ciebie @->- (tulipanek) ![]() PIKLOP |
|
|
![]() |
|
hahaha dzięki....w zamian za tulipanka postarałam się dla Ciebie o coś jeszcze -zaglądnij tutaj :
http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=210337&c=227&f=43 http://www.autocraft.go3.pl/oferta.html http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic487597.html http://astra-g.pl/viewtopic.php?f=73&t=2147&start=15 http://www.klub.citroen.triger.com.pl/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=41661 " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
Dołączył: 18 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
ten zaklad to byl ale na Bema nie podlesnej teraz jest tam sklep Fiata ale czy przyciemniaja szyby to nie wiem
|
|
|
![]() |
|
nie ma lepszego od mariusza chrzastowskiego :] sandomierz, chwalki 2 m&m tuning serwis, 15320555 i nie dam lba czy aktualna komorka 603426523, rowny ziom a co najwazniejsze szyby w furmankach i przemysle przyciemnia grubo ponad 10 lat
:] |
|
|
![]() |
|
Wiesz co zubrstw nie sądzę,żebyś miał na myśli ten sam budynek.....ty chyba myślisz o tym sklepiku na rogu bloku obok Automobilklubu ???, bo tam gdzie ja napisałam to raczej garaż przy domku za płotkiem.... ale może ktoś na podwórku otworzył sobie sklepik....wolno mu
![]() a tu piklop jeszcze coś grubszego do poczytania z trzech ostatnich lat http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=50504 " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
![]() |
|
Polecam ul.Podleśną, robiłem tam 3 lata temu szyby w kombi tył ok 600zł, do dziś sie trzyma bez zarzutu, dają certyfikat na folię. Kontakt firma Auto- Craft 8441713, 8427922
Ludzie czasami myślą, jak zabić czas, a to czas ich zabija |
|
|
![]() |
|
CYTAT nie ma lepszego od mariusza chrzastowskiego :] sandomierz, chwalki 2 m&m tuning serwis, 15320555 i nie dam lba czy aktualna komorka 603426523, rowny ziom a co najwazniejsze szyby w furmankach i przemysle przyciemnia grubo ponad 10 lat :] Potwierdzam w 100%. Przyciamniałem już szyby w 4 ostatnich swoich samochodach i Mariusz zrobił to najlepiej w ostatnim jaki miałem. |
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Wiesz co zubrstw nie sądzę,żebyś miał na myśli ten sam budynek.....ty chyba myślisz o tym sklepiku na rogu bloku obok Automobilklubu ???, bo tam gdzie ja napisałam to raczej garaż przy domku za płotkiem.... ale może ktoś na podwórku otworzył sobie sklepik....wolno mu ![]() a tu piklop jeszcze coś grubszego do poczytania z trzech ostatnich lat http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=50504 Masz na myśli zakład nie przy Podleśnej lecz przy Komunalnej ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Anulka byłem tam. Zakład został przeniesiony, jadąc ul. Solidarności trzeba skręcić w ul. koło Stahlschmidtu a później pierwsza w lewo.
Dokładny adres to ul. Mireckiego 17, tel. 15 813 79 22 W poniedziałek się tam wybiorę, ciekawe ile mi zaproponują za oklejenie 4 szyb + szyba na klapie. W waszym przypadku jakie to były kwoty i za ile szyb ? PIKLOP |
|
|
![]() |
|
co wam powiem to wam powiem a najlepiej kupic folie z certyfikatem na allegro i samemu okleic
![]() ![]() ![]() moderowano// w moim przypadku zaplacilem 70zl za folie z wysylka i dotego dostalem certyfikat (taka kartke a4) i 4 naklejki z atestem na kazda z szyb i nie ma problemu w razie kontroli sprawdza urzadzeniem przepuszczalnosc i nr atestu i tyle 0 problemow 70zl koszt za 4 szyby oczywiscie |
|
|
![]() |
|
nigdy tego nie zrobisz tak dobrze samemu. ja w Sandomierzu płaciłem za 4 boczne i tylną coś około 500 zł
|
|
|
![]() |
|
CYTAT co wam powiem to wam powiem a najlepiej kupic folie z certyfikatem na allegro i samemu okleic ![]() ![]() ![]() moderowano// w moim przypadku zaplacilem 70zl za folie z wysylka i dotego dostalem certyfikat (taka kartke a4) i 4 naklejki z atestem na kazda z szyb i nie ma problemu w razie kontroli sprawdza urzadzeniem przepuszczalnosc i nr atestu i tyle 0 problemow 70zl koszt za 4 szyby oczywiscie Jeśli naklejasz folię na szyby z tyłu to certyfikat nie jest do niczego potrzebny. Przepis mówi że szyby przednie boczne i czołowa mają mieć 75% przepuszczalności światła a te z tyłu możesz sobie nawet zaspawać ![]() ![]() Naklejenie jakiejkolwiek folii, nawet tej antywłamaniowej na szybę powoduje, że nie przejdzie ona badania tym sprytnym urządzonkiem. ( BTW. Jeśli ktoś sobie chce sprawdzić przepuszczalność szyb to Automobilklub dysponuje takim urządzeniem ![]() Co do samodzielnego montażu, to też nie jest tak hop siup ![]() Jeśli tylna szyba jest wypukła to potrzebna jest dobra i niestety droga folia termokurczliwa np. 3M. Osobiście nie brałbym się za własnoręczne oklejanie np. w tym aucie : ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
wszystko zalezy od auta to fakt ale wystarczy troche plynu ludwik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT wszystko zalezy od auta to fakt ale wystarczy troche plynu ludwik ![]() ![]() ![]() ![]() Zapomniałeś o suszarce do włosów ![]() Taką folia z allegro sam okleiłem kilka aut ![]() ![]() Pozdro dla dłubaczy ![]() |
|
|
![]() |
|
dokladnie na prostej szybie idzie szybko i sprawnie ale na innych to trudno okreslic
![]() |
|
|
![]() |
|
NIsko ulica sportowa warsztat z szybkami do aut gosc robi praktycznie od reki (czyt, na drugi dzien)mój opel signum tylne boczne i klapa 400 zł ;)
|
|
|
![]() |
|
AutoCraft wycenił za oklejenie 4 szyb + klapa 550zł.
Dowiedziałem się jeszcze warsztacie który mieści się w LOK-u, prowadzą sprzedaż szyb i zajmują się też oklejaniem. W poniedziałek sprawdzę u nich jeszcze ceny. Po waszych wypowiedziach zastanawiam się nad własnoręcznym oklejeniu bocznych szyb. Faktycznie można trochę zaoszczędzić. Sposób na klejenie jest taki ![]() 1) dokładne odtłuszczenie, ludwik lub coś na bazie alkoholu 2) przygotowaną szybę przetrzeć wilgotną szmatką lub nawilżyć spryskiwaczem 3) pobranie miary szyby - wycięcie z naddatkiem ok. 2 cm z każdej strony 4) przyłożenie foli i wyciskanie wody wraz z pęcherzykami powietrza - do tego co będzie najlepsze ![]() 5) czym odcinamy folię ![]() Suszarka jest po to aby wysuszyć pozostałą wodę ![]() PIKLOP |
|
|
![]() |
|
wilgotna szmantka nie starczy, szyba musi byc mokra a wode musisz pomalu odprowadzac, jak klej zlapie na suchej szybie to kaplica :] ja to robilem skrobaczka do szyb ta czescia z gumka, powodzenia i cierpliwosci, ja z kazda minuta czulem ze siwialem^^
|
|