|
|
|
CYTAT Mógłby ktoś podać informację jakie kwoty otrzymują powodzianie za poniesione straty? Chciałbym wiedzieć czy mogą liczyć na jakąś pomoc ze strony rządu, która pozwoli im pozbierać się z nieszczęścia i stanąć na nogi. Wolałbym usłyszeć albo przeczytać te informacje od kogoś kto zetknął się już z ludźmi co pomoc tę otrzymali. Informacja od acera jest dla mnie nieistotna, mało interesująca ponieważ opinie takich bezczelnych propagandzistów nie interesują mnie. Zakładam, że rozgłasza bajeczki. A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
acer wyzywanie od idiotów niezle Ci wychodzi ale jak juz przejdziesz mutacje i zaczniesz urzywać maszynki do golenia to dowiesz się jak wygląda życie. Dlatego radze Cie zmien nastawienie bo w życiu za wyzywanie od idiotów mozesz dostać pstryczka w nos i poczuć się jak przedszkolak, który nawalił w majty i nie ma go kto przebrać.
|
|
|
|
|
Młodzieżówka PO szaleje na wszelkich forach (FF)
avatar użytkownika Maryla Maryla, śr., 05/05/2010 - 15:56 Ostatnio nastąpił wysyp tego tałatajstwa na forum trójki . http://forum(...)spx?f=67 Szybko zniechęcili starych forumowiczów do wpisywania opinii na forum i całkowicie opanowali forum spamując bluzgami na Kaczyńskich na Sobale Pospieszalskiego , Wildsztajna i wszystkie audycję , gdzie prowadzący nie podzielają GWyborczej linii ideologicznej . Ino paru nas zostało normalnych . Bojówki PO od Schetyny, Komorowskiego i Tuska znów szaleją w internecie. Nie dajcie sie otruć po raz drugi ich nienawiścią i POgardą. Nie dajcie sie temu jadowi znów manipulować. http://forum(...)=3450400 tu też zapodam bo swój wątek acer skasuje znowu A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
Odpowiedzialne sa rządy po 89r. - PO, SLD, PSL, PIS partie i osoby najbardziej odpowiedzialne za POLITYKĘ po 89r. proponuję aby panowie posłowie sprzedali wszystkie biura polityczne (które są utrzymywane z podatków) zrzekli się dopłat do partyj politycznych i tą kase przeznaczyli na pomoc powodzianom. Ale niestety ONI odpowiedzialni za to nie zapłacą tylko znowu szaracy w podatkach.
Przypominam, że PO w tamtej kampanii obiecało zrzec się finansowania z subwencji - do dzisiaj biorą ile się da... To niech tą kasę przeznaczą na powodzian. Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
CYTAT drogie małżeństwo boksera i ktosika pocałujcie mnie w dupcie i to przez papierek, aby mnie nie pobrudzić. Prosze, mamy przykład potencjalnego wyborcy PO , rozsądnie nie powinnienem odpowiadać na takie pisanie ale ... Twoje poglądy są takie aby za wszelką cene i na kazdy mozliwy sposób oczernić PiS i zniechęcic inne osoby na głosowanie za PiSem, tylko nie podajesz nic konkretnego, nic co sam odczułeś tylko wklejasz , kopiujesz itd. Osobiście zagłosuje na JKM z tego powodu ze męczy mnie czytanie o tych samych osobach i stagnacji w życiu Kowalskiego. |
|
|
|
|
acer to tylko "profesjonalista", jego zadaniem nie jest jakaś dyskusja tylko "widoczność odpowiednich tematów na głównej", (lubię się z nim droczyć wklejając jakiś wątek w innym temacie, w tedy, jak wczoraj, kasuje swoje tematy i znowu je wkleja, żeby być wyżej, żeby być bardziej widocznym), więc rozmowa z nim to strata czasu , ale mogę się mylić?
Co do pomocy dla powodzian to na razie brak danych, rozmawiałem z jedną Panią z Sokolnik, zalało ją w 1997 i w tedy też były obiecanki, ale potem to już nie było tak różowo, smutne jest to że ubezpieczalnia też ją wykołowała, jak będzie teraz? zobaczymy, boję się że tusko mimo obietnic nie za bardzo znajdzie kasiore, a w tedy jak jeden przygłup w tv głosił podniosą vat - przecież muszą tą kasę znaleźć? A teraz ulubieni niepoprawni.pl i nawiązanie do wątku: Zapamiętajcie, kto co spieprzył. Te słowa premiera słyszałem w telewizji. Artykuł ten jest odpowiedzią na jego apel. Mój problem to pikuś w porównaniu z zalanymi domami, osuwiskami i utraconym dorobkiem całego życia. U mnie w tym roku tylko (trzykrotnie wprawdzie) wybiły w piwnicy sanitarne studzienki. Pewnie bym o tym nawet nie wspomniał , gdyby nie znaczenie symboliczne tego zjawiska jakim jest - zalew g.w.a. Jeszcze przy pierwszym zalaniu przytargałem pompę, kopałem jakieś rowy, latałem po sąsiadach, dzwoniłem, znajomi znajomych uruchamiali znajomości w wydziale kanalizacji i ... g.w.o to dało. Teraz siedząc poziom wyżej nad schnącymi fekaliami postanawiam sięgnąć do źródeł historycznych. Skąd się wzięło g.w.o. Monografia. Wynurzyło się oto nagle z cofającej kanalizacji, ta zaś przygnała ku mnie swe nurty od rzeki, zalewającej dolną część miasta. Czy nie powinienem być zatem szczęśliw, i siedzieć cicho, zacierając łapki, że to nie mnie dotknęło nieszczęście całkowitego zalania? Że mogę tak oto sobie po prostu siedzieć na suchym i oglądać TV ? Nie. Zanim g.w.o przyschnie będę o tym pisać. Zaczęło się to wszystko jeszcze w 2007 roku. Dokładnie w sierpniu . Rząd Jarosława Kaczyńskiego przygotował wówczas listę kluczowych inwestycji, które miały być finansowane ze środków unijnych. Było ich 420, a ich wartość opiewała na ponad 44 mld zł. Był tam między innymi projekt dla środkowej Wisły o wartości 200 mln euro, który miał chronić tereny pięciu województw. Był projekt obwałowywania Wisły od Koszyc do Płocka, umocnienie i naprawa wałów. Była zaplanowana naprawa zbiornika na Nysie Kłodzkiej. Środki na ten cel są w unii priorytetem i w większości na pewno zostałaby przyznane gdyby o nie wystąpiono. Niestety 1 lutego 2008 roku pani minister rozwoju regionalnego Elżbieta Bieńkowska (już rządziło PO) wykreśliła z listy inwestycji strategicznych projekty o wartości prawie 33 mld zł. W województwie opolskim i podkarpackim nie ostał się ani jeden projekt. Podkarpacie - rozumiem - moherowy matecznik, ale opolszczyzna? W dniu 4 czerwca 2010 roku, w 21 rocznicę wypadków na placu Tian'anmen zalało Jasło. Tymczasem dwa lata i cztery miesiące wcześniej, Stanisław Pankiewicz wójt gminy Jasło mówił reporterowi Rzeczpospolitej – Rząd chyba woli płacić potężne pieniądze na zwalczanie skutków powodzi i dalej narażać mieszkańców na niebezpieczeństwo, niż zapobiegać takim kryzysom . http://www.rp.pl/artykulTo były prorocze słowa. Kiedy w lutym 2008 dotarła do mnie informacja o tym, że wszystkie inwestycje ekologiczne w moim regionie z listy indykatywnej zostały wstrzymane towarzył temu komentarz, że jest to zemsta platformy na ludziach, za to jak głosowali na podkarpaciu. Ten artykuł piszę, bo już mało kto o tym pamięta. Ludzie u nas mówią że - i jedni i drudzy są siebie warci. Że myślą tylko o żłobie. Że i jedni i drudzy rządzili i nic nie zrobili. A nie pamiętają jednego, że platforma przecież zrobiła - usunęła wszystkie nasze projekty z tej listy. Uniemożliwiła nam obronę przed wodą. Ci z PiS, którzy byli w te sprawy zaangażowani - najmocniej krzyczeli - Jerzy Putra i Grażyna Gęsicka, http://www.szczypinska.pl/?p=714- już się w tej sprawie nie odezwą. Dlatego ja, z brzęczącymi w pamięci słowami mego premiera, póki jeszcze całkiem nie zalało mnie g.w.o, wołam z głębiny, przypominając jego wielkopomne słowa - "Zapamiętajcie kto, co spieprzył". Ja zapamiętam. A gdybym zapomniał, przypomninać mi będzie te słowa kloaczny zapach dochodzący z mojej piwnicy. Gdyby ktoś chciał sobie odświeżyć pamięć - zapraszam serdecznie. Zapamiętajcie, kto co spieprzył I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
[...]Wychodzi na to, że wszystko, co nie jest zgodne z działaniami Rządu, to agresja. Cała opozycja parlamentarna, to czysta agresja, a PIS w szczególności.
Obecnie rządzący chcą, aby całe społeczeństwo było przekonanie, że są nieomylni. Wszelkie próby krytyki, to jawna agresja. Rolą opozycji ma być popieranie Rządu. We wszystkim, no i morda w kubeł, czy też na kłódkę.[...] całość: Absurd jako cnota I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|