|
|
|
„Bądźmy razem!” - zaapelował Jarosław Kaczyński, w trakcie spotkania na pl. Teatralnym w Warszawie. Prosił zgromadzonych o solidarność z powodzianami. „Nasze dzisiejsze spotkanie było planowane jako polityczny wiec, było planowane jako spotkanie innego rodzaju. Ale mamy dziś taki stan w naszym kraju, że nie czas po temu. Dlatego oddaliśmy to nasze spotkanie, ten plac, na koncert charytatywny. Chcemy żeby dzisiaj tu wszyscy uczestnicy tego spotkania, i ci, którzy tutaj już są, i ci, którzy być może tu przybędą, wzięli udział w tej akcji. Wyrazili tak dzisiaj potrzebną solidarność” - powiedział kandydat na prezydenta.
Apelował o pomoc od obywateli, organizacji społecznych, samorządów, państwa. „Państwo musi mieć przewidywać, musi planować, musi budować, to co nie jest do zrealizowania w ramach działań indywidualnych” - powiedział. Jarosław Kaczyński podziękował ponadto strażakom, zarówno zawodowym jak i ochotnikom, żołnierzom, policjantom, a także wolontariuszom, którzy zaangażowali się w ratowanie miast i wsi przed wielką powodzią, która dotyka Polskę. „Musimy uczynić wszystko, by każda szkoda, którą poniósł polski obywatel, którą poniósł każdy poszkodowany przez tę powódź, została naprawiona. Chcę zadeklarować, że z naszej strony władza, rząd uzyska w tej sprawie pełne poparcie” - oświadczył Kaczyński. Po przemówieniu Jarosława Kaczyńskiego na pl. Teatralnym rozpoczął się koncert charytatywny na rzecz ofiar powodzi. W spotkaniu i koncercie uczestniczy kilka tysięcy osób. cd. Przemówienie Jarosława Kaczyńskiego na pl. teatralnym Panowie ślepo POpierający jedyną słuszną Partię, wasz sztab wyborczy no nieudacznicy, czujcie się oszukani, Jaro was przegania w każdym punkcie (nie mówię oczywiście o "sondażach" wy za nie płacicie to słupki jeszcze wyglądają jakoś), każdym, kropka ps. Tusk - skarpety - sandałki = porażka I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
zwaliła mnie z nóg ksywa Bronka
Bronisław "Error" Komorowski lepsza być może jedynie: Bronisław "ошибка" Komorowski A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
Wyborco na Ciebie zawsze mogę liczyć
kurczę idealnym rozwiązaniem dla mojego dylematu, byłby Jaro na prezydenta i JKM na premiera, na prezydenta Mąż Stanu który potrafi dobrze gadać przez parę minut, bez wygłupów i bez kartki i Premier, mądry potrafiący logicznie poukładać to nasze Państwo - rozumie, że w tedy urzędnicy poczuliby się zagrożeni, co najmniej połowa poszła by na bruk, ale to nie tak działa, było by łatwiej o inną pracę i nie tak upadlającą jak dziś, bo życie urzędnika też nie jest proste..., opitalać się przez parę godzin dziennie za marne grosze w pracy która nie przynosi satysfakcji??? to jest straszne - urzędnicy nie bójcie się myśleć samodzielnie. ps. pitole se tak o urzędnikach bo moja siostra tyra w ZUS'ie (tak jakby do niej) i twardo głosuje na Peło i zawsze są wesołe spory rodzinne I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
CYTAT Wyborco na Ciebie zawsze mogę liczyć kurczę idealnym rozwiązaniem dla mojego dylematu, byłby Jaro na prezydenta i JKM na premiera, na prezydenta Mąż Stanu który potrafi dobrze gadać przez parę minut, bez wygłupów i bez kartki i Premier, mądry potrafiący logicznie poukładać to nasze Państwo - rozumie, że w tedy urzędnicy poczuliby się zagrożeni, co najmniej połowa poszła by na bruk, ale to nie tak działa, było by łatwiej o inną pracę i nie tak upadlającą jak dziś, bo życie urzędnika też nie jest proste..., opitalać się przez parę godzin dziennie za marne grosze w pracy która nie przynosi satysfakcji??? to jest straszne - urzędnicy nie bójcie się myśleć samodzielnie. ps. pitole se tak o urzędnikach bo moja siostra tyra w ZUS\'ie (tak jakby do niej) i twardo głosuje na Peło i zawsze są wesołe spory rodzinne No jasne Siostra jest durna, bo pracuje w ZUSie a ty zapierd..sz na oczyszczalni lub kubły ze smieciami wozisz i jestes "MUNDRY". Typowy debil. Typowy wyborca PiSło. Wierzysz tylko "rasowym" mediom. TVN kłamie a Rydzyk czy Urban to szczera prawda |
|
|
|
|
jeśli jesteś facet to nazwał bym cię idiotą, jeśli kobieta to pomyślałbym kretynka, z tobą akurat dyskusją jest przygnębiająca...
tvn naprawdę manipuluje, pozostałych panów nie słucham (czytam), chociaż urbana cenię za inteligencję, co nie zmienia faktu że jest sprzedawczyk, a rydzyk jest dla mnie takim samym zjawiskiem jak Jola Rutowicz czyli niby "dziwna", ale jeździ ferrari...??? ps. praca ze śmieciami, czy na oczyszczalni nie czyni podczłowieka, chciałbym tam pracować, ja muszę się bardziej natyrać. I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
CYTAT Komorowski pozytywnie o PiS Wykonujący obowiązki prezydenta Bronisław Komorowski oświadczył, że cieszy się też z deklarowanego poparcia PiS dla przeprowadzenia takich zmian w prawie, by przeciwdziałać powodzi (chodzi m.in. o ograniczenie udzielania zgód budowlanych na terenach niedawno objętych powodzią). - Jak rozumiem jest to pokłosie decyzji o powołaniu Rady Bezpieczeństwa Narodowego, która po raz pierwszy obejmuje nie tylko przedstawicieli władzy, ale również i opozycji. Upatruję w realizacji mojego przedsięwzięcia i pomysłu na uruchomienie Rady Bezpieczeństwa Narodowego już teraz przed wyborami dodatkowej szansy na przeprowadzenie wcale niekoniecznie zawsze prostych i lubianych regulacji ustawowych - powiedział w sobotę. Marszałek pozytywnie też ocenił akcje PiS zbierania pieniędzy na pomoc powodzianom. źr. tvn(tfu)24 I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
CYTAT Komorowski pozytywnie o PiS CYTAT Marszałek pozytywnie też ocenił akcje PiS zbierania pieniędzy na pomoc powodzianom. Zobacz kafarku, tu jest sztuka. Być do kogoś w opozycji ale również popierać gdy chodzi o wspólne dobro. Jaro tego nie potrafi i nawet na tym wiecu atakował ten i inne rządy: CYTAT Można tu uczynić bardzo wiele, bo było tutaj bardzo wiele zaniedbań. Były zaniedbania z dwudziestolecia, były zaniedbania ostatnich lat. Plany, które tutaj podjęto przed dwoma czy trzema laty, nie były kontynuowane. Trzeba do nich wrócić. Rozumiem że jak Jaro będzie u władzy to na polską ziemię zstąpi jakaś łaska i nie bedzie ani trąb powietrznych, powodzi, susz, najróżniejszych katastrof itd. gdyż przeważnie po każdym takim wydażeniu jest powtarzany tekst: CYTAT obowiązkiem władzy państwowej jest myśleć o przyszłości, myśleć o tym, by takie wydarzenia się nie powtarzały. Więc i ja powtarzam, takie wydarzenia były, są i będą. I niech Warszawa, Włocławek i inne wyżej położone miasta w Polsce dziękują i pomagają ludziom z województw małopolskiego, świętokrzyskiego, podkarpackiego. Bo gdyby tam tak obficie woda się nie rozlała to Warszawa i Włocławek były by pogrążone. Edit: jeden z komentarzy z Twojego źródła. "Bardzo mi się podoba przemiana Jarosława Kaczyńskiego - porzucenie idei IV RP, uznanie dekomunizacji za historię z lat 90., ciepłe słowa o Rosji i PZPR. Tylko dlaczego teraz ma na niego głosować wyborca PiS? Kaczyński przyznał, że popełnił wiele błędów jako premier, m.in. tworząc w 2006 r. koalicję z Samoobroną i LPR. To bardzo ciekawa i jedyna w historii kampanii wyborczych polityczna oferta dla Polaków. Brzmi ona: Mój program polityczny wziął w łeb. Okazało się, że jako polityk wielokrotnie się myliłem. Dlatego bardzo proszę, wybierzcie mnie teraz na prezydenta RP!" |
|
|
|
|
nie zrobiłem tego wpisu bo wierzę, że będzie malina, raczej dlatego, że na tym forum jest dużo PeOwych watażków, a równowaga musi być, oraz chciałem podkreślić że Jaro góruje w kampanii nad Bronkiem, jego wystąpienia są perfekcyjne, w odpowiednim czasie odpowiednia zagrywka (kiedy trzeba milczeć to siedzi cicho, jak trzeba zagadać to stonowane przemówienie bez kartek i fraszek), u Bronka wszystko się wali, jedynie co może zrobić to szybko przepychać swoje ustawy bo potem już nie będzie miał okazji. Piszesz że Jarek nie potrafi poprzeć PO w czasie powodzi, ale właśnie to robi, a nawet ich wyprzedza, to przemówienie powinno paść z ust Prezydenta, mówię o tym podziękowaniu dla Straży Policji i.t.d. to Bronek powinien tak codziennie gadać z telewizorni, a nie szwędać się po wałach w gumiakach, a potem brylować ze słowami: Miałem dziś przyjemność wizytowania terenów powodziowych... Co będzie jak Jarek zostanie Prezydentem? nie wiem, raczej będzie za słaby, żeby powalczyć z resztą PO, bo jeśli by jakimś cudem stał się silniejszy od Tuskolandu to bałbym się, że oni gotowi by byli poprosić sąsiadów o "bratnią pomoc". I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|