|
|
|
Platforma obiecywała cuda – i oto mamy jeden.
Wczoraj w całym kraju odbył się regionalne zjazdy PO. Członkowie partii wybierali sobie lokalne władze. Stanowiska szefów wojewódzkich struktur utrzymali m.in. Janusz Palikot, Sławomir Nowak oraz Grzegorz Schetyna. Nie powiodło się za to np. Sławomirowi Nitrasowi, który stracił władzę nad szczecińską Platformą. Ze stanowiskiem musiał się także pożegnać dotychczasowy szef podlaskich struktur PO poseł Robert Tyszkiewicz. Jednakże na Podlasiu partyjne wybory zakończyły się w zaskakujący sposób. Oto bowiem przeliczenie kart trwało dwie godziny. Dwa razy Tyszkiewicz przegrywał z posłem Damianem Raczkowskim szesnastoma głosami. I nagle, za trzecim razem okazało się, że Tyszkiewicz przegrał z posłem Damianem Raczkowskim tylko jednym głosem. Raczkowski wygrał 158 do 157. I tu pojawił się pewien problem: w urnie znaleziono 315 kart, a na zjeździe było tylko 307 delegatów. Prawdopodobnie ktoś po prostu bezczelnie dorzucił kart z zaznaczonym nazwiskiem dotychczasowego szefa podlaskiego PO (co nie znaczy, iż musiał to być zwolennik Tyszkiewicza – przecież ta prymitywna akcja natychmiast skompromitowała tego polityka). Jeżeli jednak wybory odbywają się w taki sposób, to oczywistym jest, że należy je powtórzyć. A wcześniej przeprowadzić wewnątrzpartyjne śledztwo. Tego zresztą chcieli niektórzy delegaci. Ale najwyraźniej na Podlasiu (w końcu to region kraju znany z religijności) uznano wynik głosowania za znak od Opatrzności – i zakończono wybory ogłaszając zwycięstwo Raczkowskiego. źr. TuskWatch trenują przed decydującymi wyborami ? ps. jakoś cicho o tym wesołym głosowaniu było. I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
PO zamiast pomagac ludziom to sobie urządzają spotkania,teraz wiem dlaczego tusk =komor,są razem ,chlebowski też sie podnosi z upadku!!!!!!!!!oto na kogo głosowalismy augustus!!!
|
|