|
|
|
"Dlaczego do Smoleńska wyjechał kartofel, kurdupel, alkoholik, a wrócił mąż stanu? Bo Rosjanie podmienili ciało" - takiego oto SMSa przesyłali sobie członkowie Platformy Obywatelskiej 10 kwietnia 2010 r. Pan Janusz Palikot przyznał się do wysłania tego SMSa bez żadnej "krempacji" w trakcie wywiadu w "Polsce The Times". Wot dowcipny naród to PO.
Jeśli takie indywidua potrafią się cieszyć SMS-wo ze śmierci prawie 100 ludzi, to nie dziwne, że pewnie potrafią ten tańczyć z radości, co w całości potwierdza słowa Pawła Poncyliusza. Nasza "klasa" tfu... polityczna. Dziś media "tefałenowe" podały z nieukrywaną radością, że Rosjanie chcą nam zbudować elektrownie atomową w .... Rosji! Media te największy problem widzą w tym, czy się Unia zgodzi na taki geszeft. Czegoś tu nie rozumiem. Po to chcemy postawić własną elektrownie atomową, żeby uniezależnić się od Rosjan a tu proponuje nam się elektrownie uzależniającą nas od Rosjan. Aż mnie łupie w głowie jak czytam takie głupoty wypisywane przez podobno polskich żurnalistów (w tym wypadku słowo dziennikarz nie przechodzi mi przez palce). Właśnie, łupie mnie, bo chyba nikt nie zauważył, że GAZPROM łaskawie stwierdził kilka dni temu, że chyba zainwestuje w Polsce w Gaz Z Łupków ! Informacja ta zbiegła się z dwoma ciekawymi wydarzeniami : a/ wyjazdem Sikorskiego do USA w celu podyskutowania o łupkach z firmami amerykańskimi (O CZYM ????) b/ rewelacjami jakiegoś specjalisty z kapelusza, który wskazywał, że tego gazu w łupkach to jest kilkudziesięciokrotnie mniej niż myślą Amerykanie i jest on trudny do uzyskania. Coś czuję, że ktoś nas tu robi w łupka znaczy w g-łupka. A woda płynie na młynie i nie tylko... Media tuskowe pękają z dumy : co tam wielki mur chiński - nasze "morze sandomierskie" widać wyraźniej z kosmosu niż mur. Już nie wiem, czy to ja wariuję, czy świat zwariował? 15 osób nie żyje (wersja optymistyczna), zalane pół Polski a Ci się cieszą, że ich z kosmosu widać! Kiedyś taką chorobę określano mianem DEBILIZMU, dziś to upośledzenie w stopniu głębokim. Zresztą upośledzenie to widoczne jest w wielu miejscach tego kraju. Wczoraj, dzięki Aniołkowi przeczytałem głupoty wygadywane przez Panią Kidawę-Błońską. Cały wywiad to po prostu było marzenie szklarza. Tyle kitu jeszcze nikt nie usiłował mi wstawiać. Info sprzed kilku dni : PO , usłużne media i Pani Cugier-Kotka przygotowują jakiś krzywy numer. Wczoraj odpaliło. Chcieli utrącić Kurskiego. Tyle, że Kurski nie jest członkiem sztabu wyborczego Kaczyńskiego. Więc co, próba zastraszenia? A może kolejny cios pupą w nieoheblowany płot ? "Sytuacja jest dynamiczna" - jak mówi nasz (podobno) Premier widząc pół kraju pod wodą a drugie pół oczekujące na tą wodę. Kaczmarski miał rację : BUDUJCIE ARKĘ PRZED POTOPEM ! ONI: Lżą, wyzywają, wyśmiewają tych, którzy już nie mogą się bronić. Ich dzieci, ich żony, ich rodziny. W imię czego ? "Opricznina (ros. Опричнина) – określenie okresu w historii Rosji (1565-1572) i jednocześnie polityki zastosowanej w tym czasie przez cara Iwana IV Groźnego. Głównym celem opriczniny było zdławienie wszelkiej opozycji wewnętrznej i umocnienie władzy carskiej. Polegała ona na wydzieleniu znacznej części państwa moskiewskiego spod władzy bojarów (pozostała im reszta zwana ziemszczyną) i poddaniu jej bezpośredniej władzy cara i terrorowi jego gwardzistów zwanych opricznikami." (Wikipedia - a co mam być gorszy od Komorowskiego ?) PO - Partia Opryczników I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
Dołączył: 17 Lip 2007r. Skąd: z czeskich filmów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ciekaw jestem kolego kafarek czy dobrze płacą od każdej wierszówki takich bredni?
Lżą, wyzywają, wyśmiewają tych, którzy już nie mogą się bronić A tak na marginesie, jeśli takiego SMSa przesyłali sobie... 10 kwietnia 2010 to trzeba przyznać, że posiadają wyjątkową umiejętność antycypowania kolejnych zdarzeń Jutro To Dziś Tyle Że Jutro |
|
|
|
|
Kafarek ogladaj lepiej Rydzyka codziennie nie TVN bo rozum stracisz, a masz juz jak widze go niewiele.
|
|
|
|
|
Ktos kto nie popiera PO nie musi popierać PiSu.
A takie pytanie do tych co tak bronię platformy odpowiedźcie mi za co ją tak kochacie? Za drożyznę i nic nie robienie? Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
CYTAT Ciekaw jestem kolego kafarek czy dobrze płacą od każdej wierszówki takich bredni? - nie do mnie pytanie, ja żem tylko copista, ale jakbym miał takie lekkie pióro to pewnie bym jeździł niezłą furą? taki sam ze mnie oszołom jak z wyborcyPIS on kopiuje wszystko z wyborczej ja z niepoprawnych równowaga w przyrodzie to podstawa I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
CYTAT Ktos kto nie popiera PO nie musi popierać PiSu. A takie pytanie do tych co tak bronię platformy odpowiedźcie mi za co ją tak kochacie? Za drożyznę i nic nie robienie? PIS JUZ BYŁ I TYLE |
|
|
|
|
PO też już była i jest i co z tego wynika? Wszystkie partie już były po 1989 roku, z wyjątkiem partii małych. Może problem tkwi nie w partiach, tylko w systemie, jaki mamy po 1989 roku?
PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Jak by ograniczyć wynagrodzenia wszystkim polityką do minimum, to może byśmy mieli czytelniejszy obraz ludzi, którym zalezy na dobru naszego kraju.
|
|
|
|
|
CYTAT PO też już była i jest i co z tego wynika? Wszystkie partie już były po 1989 roku, z wyjątkiem partii małych. Może problem tkwi nie w partiach, tylko w systemie, jaki mamy po 1989 roku? A jaki system byłby najlepszy wg ciebie?? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
W obecnej Polsce najlepszy byłby system oparty na władzy przywódczej. Nie demokracja parlamentarna, tylko prezydencka lub kanclerska, tak aby duża władza spoczywała w jednych rękach i później można było kogoś z tej władzy rozliczyć. System, w którym bardzo szybko można wydawać dekrety (ustawy). Coś takiego, co próbuje robić nasz Szlęzak, tylko w skali kraju (chodzi o model a nie o osobę). Szybka, silna władza, konkretne działania i szybkie efekty. Demokracja parlamentarna jest zła, bo nie ma odpowiedzialności, ustawodawstwo ciągnie się latami, sądy są zapchane, sytuacja w państwie z roku na rok pogarsza się, toniemy w długach.
Polska potrzebuje gospodarza, nad którym kontrolę powinien sprawować niezależny i szybko działający trybunał. PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Wałęsa chciał w ten sposób rządzić. Tusk przebąkiwał o systemie kanclerskim. Jak na razie nie ma chyba takiej siły politycznej, która by to przeforsowała...
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT - nie do mnie pytanie, ja żem tylko copista, ale jakbym miał takie lekkie pióro to pewnie bym jeździł niezłą furą? taki sam ze mnie oszołom jak z wyborcyPIS on kopiuje wszystko z wyborczej ja z niepoprawnych równowaga w przyrodzie to podstawa A kim jest ten Pan z filmu, bo ja go nie znam. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Dyktatura jest poza kontrolą. Robi co chce. Precyzyjnie można by to nazwać dyktaturą w zarządzaniu organami państwa, podlegającą kontroli niezależnego trybunału. Coś na wzór wojska, służb mundurowych, kościoła.
PS. Korwin, na którego zamierzasz głosować też opowiada się za monarchią, która jest także jakimś rodzajem dyktatury. Ja nie idę aż tak daleko, dlatego pozostawiam kontrolę władzy trybunałowi. Chodzi o sprawne zarządzanie państwem. Szybkie decyzje, szybkie działania wykonawcze. PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Napisałem o dyktaturze, zanim dodałeś ostatnie zdanie. Ono zmienia całą wypowiedź więc i ja zmieniłem swoją.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT A kim jest ten Pan z filmu, bo ja go nie znam. prof.Krasnodębski (za Wiki) W latach 1976–1991 wykładał socjologię teoretyczną i filozofię społeczną na Uniwesytecie Warszawskim. Od 1995 profesor Uniwersytetu w Bremie, a od 2001 także Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Współpracował z miesięcznikiem "Znak", "Rzeczpospolitą", "Faktem" oraz "Dziennikiem" (w tym dodatkiem "Europa"). typowy moher... CYTAT Wałęsa chciał w ten sposób rządzić. [...] Tw Bolek nic nie chciał poza wyczyszczeniem swoich teczek, rządzeniem zajmowali się inni to była tylko pacynka... . I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|