|
|
|
CYTAT widzisz mowisz \"czarna holota to kradzieze ... \" etc. to wiedz o tym ze tak sie mowi o polakach w Norwegii czy Islandii badz gdziekolwiek a wiesz dlaczego ? bo Polacy najwiecej kradna, pija, gwalca i tak dalej. Nie trzeba jezdzic do Paryza , wystarczy przejsc sie po polskich miastach zeby zobaczyczyc biala dzicz ,nie szanujaca niczego. W USA juz teraz badz za kilka lat bedzie wiecej ludnosci kolorowej niz biale ale wiesz co ? tam jest szacunek do 2 czlowieka czego w polsce nigdy nie bylo i nie bedzie, miedzy innymi plemie polskie nie ma zadnej przyszlosci Wyrazano się w negatywny sposób o Polakach na zachodniej częsci bo przedewszystkim odbierali miejsca pracy mniej zaradnym obywatelą danego kraju, zgadza się ze Polacy więcej piją, piją bo mogą czy gwałcą ? Niewiem nie słyszałem i nie widziałem.Słyszałem niejednokrotnie że Polacy to bardzo dobrzy fachowcy, zaradi itd. Z tą oceną poszanowania 2 giego człowieka w USA to chyba zaczerpąłeś to z jakiegoś kolorowego czasopisma. Tak jak ktoś wspomniał szanują Cię jako klijenta kiedy im płacisz. Ogólnie w naszym kraju nie jest zle ,patrząc na inne kraje naszego świata ale mogło być lepiej lecz o to powinien zadbać nasz rząd, dziwi mnie Twoje negatywne podejście pod Polske i Polaków, Polacy to nacja która nienawidzi każdego obcego ??? skąd taka ocena ? Na czym bazowałeś pisząc w ten sposób ? Ogólnie co do tematu no mocno przesadzają Ci którzy wtykają w to słowo rasizm. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m87 - Nie mieszkam w Londynie hmm... to nie zmienia faktu że nie możesz pisać poprawną polszczyzną , bieda cię zmusiła do wyjazdu za granicą , na temat historii nie ma sensu z tobą dyskutować skoro przeczytałeś więcej książek niż ja i moja rodzina do 10-tego pokolenia... Zwiedziłem wystarczającą ilość krajów aby być PEWNYM że niechęć do innego koloru skóry jest taka sama na całym świecie.
CYTAT nie boje sie bo moj kraj stosuje odpowiednie procedury emigracyjne i jest tu bardzo ciezko sie osiedlic. Zagladam na fora polskojezyczne bo moj pracodawca interesuje sie wahaniami cen nieruchomosci w Europie Wschodniej i co jakis czas musze sporzadzic sprawozdanie + rodzice ktorym musze pomagac , bo pracowali kilkadziesiat lat i bez pomocy nie byliby zyc na ludzkim poziomie ha ha ha , nie boisz się bo jesteś bezpieczny , ,, twój'' kraj ma odpowiednie procedury aby nie wpuszczać emigrantów , nawet tych czarnych. Dziwne że twojego szefa interesuje rynek nieruchomości w Stalowej Woli ....Raczej kiepski to rynek do analizy cen w Europie Wschodniej. Szanuję to że pomagasz swoim rodzicom ( daje mi to jakiś pogląd ile możesz mieć lat skoro oni jeszcze żyją )co nie zmienia faktu , że nie byli zbyt zaradni skoro nie potrafili zadbać o swój byt na starość i twoją przyszłość, a ty musiałeś wyjechać do pracy za granicę. CYTAT kto by chcial mieszkac w polsce? jeszcze po wprowadzeniu nowego systemu emerytalnego i po otwarciu rynku pracy w Niemczech i Austrii nastapi wielki exodus ludnosci. Zostaniesz moze z polowa ludzi, w tym 3/4 to emeryci ktorzy nie zdazyli sie nauczyc jezyka obcego i musieli zostac. Jestes strasznym ignorantem i sprawdz sobie co bialy czlowiek zawdziecza Arabom, Chinczykom, Hindusom , Indianom etc. Polska nigdy nie byla toleracyjna ani urokliwa , to sie nie zmieni nigdy bo Polacy to nacja ktora nienawidzi kazdego obcego Jak możesz pisać coś takiego powołując się na znajomość historii , polska do rozbiorów była NAJBARDZIEJ tolerancyjnym krajem w Europie , mógł tu się osiedlić KAŻDY bez względu na wyznanie ale to chyba powinieneś wiedzieć. Dając za przykład USA jako kraju gdzie szanuje się drugiego człowieka dałeś przykład najgłupszy z możliwych i mam pewność że nigdy nie miałeś okazji być w tym kraju. Ktoś kto nie szanuje swojego kraju nie jest szanowany w żadnym kraju. Kończę rozmowę z tobą w tym temacie bo twoje argumenty SĄ TAK ŚMIESZNE, ŻE SZKODA MI CZASU NA ICH CZYTANIE. Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT widzisz mowisz \\\"czarna holota to kradzieze ... \\\" etc. to wiedz o tym ze tak sie mowi o polakach w Norwegii czy Islandii badz gdziekolwiek a wiesz dlaczego ? bo Polacy najwiecej kradna, pija, gwalca i tak dalej. Nie trzeba jezdzic do Paryza , wystarczy przejsc sie po polskich miastach zeby zobaczyczyc biala dzicz ,nie szanujaca niczego. W USA juz teraz badz za kilka lat bedzie wiecej ludnosci kolorowej niz biale ale wiesz co ? tam jest szacunek do 2 czlowieka czego w polsce nigdy nie bylo i nie bedzie, miedzy innymi plemie polskie nie ma zadnej przyszlosci Wyrazano się w negatywny sposób o Polakach na zachodniej częsci bo przedewszystkim odbierali miejsca pracy mniej zaradnym obywatelą danego kraju, zgadza się ze Polacy więcej piją, piją bo mogą czy gwałcą ? Niewiem nie słyszałem i nie widziałem.Słyszałem niejednokrotnie że Polacy to bardzo dobrzy fachowcy, zaradi itd. Z tą oceną poszanowania 2 giego człowieka w USA to chyba zaczerpąłeś to z jakiegoś kolorowego czasopisma. Tak jak ktoś wspomniał szanują Cię jako klijenta kiedy im płacisz. Ogólnie w naszym kraju nie jest zle ,patrząc na inne kraje naszego świata ale mogło być lepiej lecz o to powinien zadbać nasz rząd, dziwi mnie Twoje negatywne podejście pod Polske i Polaków, Polacy to nacja która nienawidzi każdego obcego ??? skąd taka ocena ? Na czym bazowałeś pisząc w ten sposób ? Ogólnie co do tematu no mocno przesadzają Ci którzy wtykają w to słowo rasizm. Polacy pracuja zazwyczaj w branzach , w ktorych nie chca pracowac rdzenni mieszkancy. Gwalt to moze przypomni Ci sie studencina z 4 roku z Torunia ktory zgwalcil kobiete w UK i zostal skazany na podwojne dozywocie. Nie wiem gdzie byliscie w USA ze macie negatywna opinie , pewnie w dzielnicach polskich Chicago i NYC , wiedzcie ze ten kraj nie ogranicza sie tylko do 2 stanow . Jakie Polacy maja opinie o Niemcach, Chinczykach, Hiszpanach , Rosjaninach ? nie trzeba przytaczac. Dodatkowo spacerujac po chodnikach , w parkach nie spotkasz nikogo usmiechnietego, pojdziesz wieczorem to Cie okradna i pobija. Jak sie komus w Polsce podoba to ok ale swiat jest zbyt piekny a zycie za krotkie zeby siedziec w miejscu tak przecietnym |
|
|
|
|
CYTAT Polacy pracuja zazwyczaj w branzach , w ktorych nie chca pracowac rdzenni mieszkancy. Gwalt to moze przypomni Ci sie studencina z 4 roku z Torunia ktory zgwalcil kobiete w UK i zostal skazany na podwojne dozywocie. Nie wiem gdzie byliscie w USA ze macie negatywna opinie , pewnie w dzielnicach polskich Chicago i NYC , wiedzcie ze ten kraj nie ogranicza sie tylko do 2 stanow . Jakie Polacy maja opinie o Niemcach, Chinczykach, Hiszpanach , Rosjaninach ? nie trzeba przytaczac. Dodatkowo spacerujac po chodnikach , w parkach nie spotkasz nikogo usmiechnietego, pojdziesz wieczorem to Cie okradna i pobija. Jak sie komus w Polsce podoba to ok ale swiat jest zbyt piekny a zycie za krotkie zeby siedziec w miejscu tak przecietnym Tym zazwyczaj chodziło mi o budowlanke, transport i mechanike czy to są zawody słabszego kalibra ? chyba raczej nie.W USA byłem w 4 stanach i kazdy kto miał do czynienia z adwokatami, lekarzami, klijentami w budowlance itp. to wie o czym mowa. Jakie Polacy mają opinie o tych narodach.Rosjanie po przejechaniu granicy, mowa tu o zwykłych obywatelach są bardzo życzliwi. Co do spacerów, więcej widać optymistycznych twarzy niż tych "gburowatych" Nigdy nie zostałem pobity okradziony na Polskiej ulicy, mam tu na mysli większe miasta jak i Stalową Wole.Każde miejsce jest przeciętne jezeli brak w nim pomysłów, każdy kraj ma swoje plusy i minusy.Osobiscie Polska mi się bardzo podoba, pisze tu o walorach krajobrazowych, lasy do których mozna wejść itd. Zgodze się z Tobą ze życie jest za krótkie zeby siedzie w jednym miejscu. Myśle ze zbyt pesymistycznie się wypowiadasz o naszym kraju, warto się rozejrzeć i dostrzec troche piękna jakie Nas otacza ( nie pisze tu o polityce |
|
|
|
|
|
|