|
|
|
Wczoraj mieszkańcy Warszawy mogli poczuć się przez chwilę jakby byli na przedmieściach Paryża; podczas szamotaniny z policją w okolicach budowanego Stadionu Narodowego śmiertelnie postrzelony został nigeryjski sprzedawca, a jego kompani wszczęli zamieszki.
Policjanci z pionu kryminalnego prowadzili na bazarze przy dworcu PKS Stadion akcję przeciwko nielegalnemu handlowi. Funkcjonariusze podeszli do grupy murzyńskich handlarzy. Mariusz Sokołowski z Komendy Głównej Policji mówi, że w jeden z kupców zaczął uciekać. Gdy został powalony na ziemię przez policjanta, kilkudziesięciu innych handlarzy zaatakowało funkcjonariuszy. Wtedy doszło do szamotaniny, w trakcie której padł śmiertelny strzał. Okoliczności jego oddania są dopiero wyjaśniane. Zastrzelony to 36-letni Nigeryjczyk, wcześniej notowany za przestępstwa gospodarcze. Podczas zamieszek wywołanych przez afrykańskich kupców rannych zostało 6 policjantów, uszkodzone zostały również trzy radiowozy. Zatrzymano 32 Afrykanów. Na wieść o śmierci handlarza, a zwłaszcza na wieść o jego kolorze skóry, z falą krytyki i usprawiedliwiania nielegalnego handlu ruszyły media, wspierane przez znajomych zabitego. Oficjalnie wypadek ten potępiło również MSZ Nigerii, słynącego z przestępczości, najludniejszego kraju Afryki. W oświadczeniu czytamy m.in. o arbitralności polskiej policji względem czarnych. Poleciło ono również polskim władzom zbadać doniesienia o… „prześladowanych Nigeryjczykach mieszkających w Polsce”(!). Nie mogło obyć się także bez najczęściej używanego w takich przypadkach oskarżenia o „rasizm”. Dziwic moze jeszcze tylko fakt , ze media ktore kupcow z KDT jeszcze kilka miesiecy temu nazywali bandytami po tym jak komornik wraz z ochroniarzami wszczeli miedzy nimi rozrube, sprawcow niedawnej murzynskiej afery nazywaja poszkodowanymi. ''Wolne Media'' |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RASIZM jest przestępstwem ! Więc zostawmy to czarnym
Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
wiecie dlaczego murzyni maja biale dlonie ?
w kazdym jest troche dobra ;] |
|
|
|
|
i nie lubią stać na bramce jak grają w nogę , boją się siatki...
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
a wiecie co ma murzyn białego??
Errare humanum est. |
|
|
|
|
sluchac ;-)
|
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT sluchac ;-) brawo Errare humanum est. |
|
|
|
|
CYTAT a wiecie co ma murzyn białego?? Pana!!! |
|
|
|
|
A teraz panowie odtwarzając stan faktyczny wzięliście pod uwagę ze jesteście niczym więcej tylko murzynami europy
|
|
|
|
|
Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
W taki sposób jak to robi IH8U dowartościowują się ludzie słabi którzy sami byli w jakiś sposób skrzywdzeni, poniżeni.
Murzyn na kontrakcie w Polsce pracował na budowie. Nieszczęśliwie, któregoś dnia piłą odciął sobie palec wskazujący. Pobiegł do lekarza, lekarz mówi, że jego własnego palca nie da się już przyszyć, ale jeżeli chce to w szpitalu są palce od białych ludzi i taki można mu przyszyć. Murzyn, że nie był wybredny zgodził się. Lekarz przyszył mu biały palec, po kilku godzinach. Murzyn wyszedł ze szpitala, wsiadł do tramwaju. Jadąc ogląda palec, nie mogąc wyjść ze zdumienia, że już jest sprawny. Obok siedzi podchmielony gość i przygląda się z ciekawością. Nagle mówi: - Widze, że pan kominiarz od dziewczyny wraca.... Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
Dowartosciowuje sie piszac o sprawach,ktore maja miejsce i ktorych nie da sie ukryc?? czlowieku zastanow sie nad tym co piszesz.To, ze multikulturalizm sie nie sprawdza nie jest czyms nowy, wrecz przeciwnie,szkoda ze nigdy nie potrafisz sie ustosunkowac w zaden logiczny sposob do tego co przeczytales!!! do tego pajaca Dsoora obroncy ucisnionych wedlug przyjetych kanonow politycznej poprawnosci uzywajac slow murzyni Europy odnosisz sie do ludzi w rasistowski sposob powielajac stereotypowe myslenie o murzynach!!! barani łbie!
|
|
|
|
|
Multikulturyzm nie sprawdza się tylko dla ludzi myślących twoimi kategoriami. Dopuki tacy ludzie mieszają, doputy będzie z tym problem. Jeżeli zależy nam na lepszym świecie takie zachowania muszą być wyplewione.
Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
CYTAT Multikulturyzm a raczej multirasizm (czy jak to nazwać?) nie sprawdza się tylko dla ludzi myślących twoimi kategoriami. Dopuki tacy ludzie mieszają, doputy będzie z tym problem. Jeżeli zależy nam na lepszym świecie takie zachowania muszą być wyplewione. Jacy ludzie?? wedlug Ciebie ludzie swiadomi, ludzie dumni ze swojego europejskiego pochodzenia to ludzie z ktorymi nalezy walczyc??? czym nas zastapisz??? murzynska nacpana holota?? meczetem na kazdym rogu ulicy czy socialem dla mniejszosci tak wysokim, ze normalnemu pracujacemu czlowiekowi rece opadaja?? troche argumentow z twojej strony bylo by wskazane. Kazdy obronca mniejszosci i politycznej poprawnosci w krajach jak wy to nazywacie rozwinietych otworzyl oczy.Was jeszcze czeka oswiecenie kiedy ktos z waszych bliskich zostanie zgwalcony przez czarnucha!!! och przepraszam wtedy napiszesz ze sytuacja go do tego zmusila. tak naprawde brakuje Ci europy ktora znudzila sie juz ''Rozwinietym'' europejczykom?? powodzenia! |
|
|
|
|
Wiesz co wygońmy tych kaszubów z kraju bo są odłamowi, góralów bo maja straszne charaktery, ślązaków też bym sprzątnął bo tak śmiesznie mówią, kaleczą nasz piękny język ojczysty. Przydał by się tez zakaz inwestycji zagranicznych bo co nam obce tu szukają? Wkurza mnie ta Ruska ropa i gaz, przecie można palić sianem. Banany też w Polandzie zasadzimy a co? Czarny taka małpa niech w afryce siedzi bo straszny jest, na pewno nas wyrucha przecie taki umięśniony i w ogóle już się bójmy. A jak z afryki armia na słoniach przyjedzie to my na koń i szbla dłoń- ni chua nima szans Zajmij się rozwijaniem kultury i uczciwą robotą by budować wspaniałą Polskę bo akurat takie zagrożenie jakie ciągle wałkujesz jest rozmiarami zupełnie nie adekwatne do naszych rzeczywistych problemów.
ps. napisz ile masz lat Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
Cinocenty - poproszę o przykłady tych wspaniałych murzynów z afryki którzy np. zaprojektowali most , tamę a najlepiej którzy dostali Nobla ale proszę nie pokojowego bo rozdają go takim jak Obama czy Wałęsa . Nobla za coś co zostało stworzone , wymyślone z korzyścią dla ludzkości... Czekam na przykłady.I bez wielkich słów o równości i że są tacy sami bo nie są ! Co robią z białymi w RPA to poczytaj sobie na necie .
|
|
|
|
CYTAT Wiesz co wygońmy tych kaszubów z kraju bo są odłamowi, góralów bo maja straszne charaktery, ślązaków też bym sprzątnął bo tak śmiesznie mówią, kaleczą nasz piękny język ojczysty. Przydał by się tez zakaz inwestycji zagranicznych bo co nam obce tu szukają? Wkurza mnie ta Ruska ropa i gaz, przecie można palić sianem. Banany też w Polandzie zasadzimy a co? Czarny taka małpa niech w afryce siedzi bo straszny jest, na pewno nas wyrucha przecie taki umięśniony i w ogóle już się bójmy. A jak z afryki armia na słoniach przyjedzie to my na koń i szbla dłoń- ni chua nima szans Zajmij się rozwijaniem kultury i uczciwą robotą by budować wspaniałą Polskę bo akurat takie zagrożenie jakie ciągle wałkujesz jest rozmiarami zupełnie nie adekwatne do naszych rzeczywistych problemów. ps. napisz ile masz lat Jak nie widzisz różnicy między KASZUBEM, GÓRALEM ,ŚLĄZAKIEM A MURZYNEM to zastanawiam się jakie leki przyjmujesz bo mi to wygląda na duży problem.... Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
CYTAT Co robią z białymi w RPA podobne rzeczy jakie wyczyniała "cywilizowana" biała część ludzkości niejednokrotnie. I wcale mnie to nie dziwi. Wy pewnie tez byście im to zgotowali gdyby tu byli więc jesteście równi.Jakoś specjalnie za żadna równością nie jestem bo takiej nigdy nie było i nie będzie. Śmieszą mnie tylko takie fobie i bzik na punkcie akcentowania różnic celem podbicia swego ego. Nie bez powodu rasizm jest karany i ja to popieram. Dodam jeszcze że miałem do czynienia z wieloma czarnymi, [z racji tego że mieszkałem pewien okres czasu w bardzo multikulturowym kraju]. Znam wiec problem także z własnego doświadczenia czym pewnie żaden z was nie nie jest w stanie się pochwalić. Zbudowałeś jakiś most czy może tamę? Wyślij mi swoją fotkę a pokaże Ci gdzie leży problem :p Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
cinocenty powaga nie lapie o co przyczepiles sie do ih8u w tym temacie :] jakby to byli kiblole to bys napisal dobrze ze go zastrzelili bo sie rzucal :] tu zdarzylo sie ze czarny koles zaatakowal policjanta, wczesniej mial problemy z prawem, dostal kulke i pisze sie o nietolerancji i rasizmie wtf ? :] mial pozwolic wyrwac sobie pukawke ? ja do nikogo nic nie mam, prawo jakie jest takie jest ale niech bedzie takie samo dla kazdego, jak strzelaja sie chinczycy np w wolce kosowskiej nikt o tym nic nie mowi, tak samo jak nikt nie slyszal by w tamtejszych okolicach zmarl chinczyk z pozwoleniem na prace, sami traktuja sie jak mieso, a my mamy patrzec na to wszystko i sie usmiechac :]
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Co robią z białymi w RPA podobne rzeczy jakie wyczyniała \"cywilizowana\" biała część ludzkości niejednokrotnie. I wcale mnie to nie dziwi. Wy pewnie tez byście im to zgotowali gdyby tu byli więc jesteście równi.Jakoś specjalnie za żadna równością nie jestem bo takiej nigdy nie było i nie będzie. Śmieszą mnie tylko takie fobie i bzik na punkcie akcentowania różnic celem podbicia swego ego. Nie bez powodu rasizm jest karany i ja to popieram. Dodam jeszcze że miałem do czynienia z wieloma czarnymi, [z racji tego że mieszkałem pewien okres czasu w bardzo multikulturowym kraju]. Znam wiec problem także z własnego doświadczenia czym pewnie żaden z was nie nie jest w stanie się pochwalić. Zbudowałeś jakiś most czy może tamę? Wyślij mi swoją fotkę a pokaże Ci gdzie leży problem :p Cinocenty - to oczywiście ich usprawiedliwia że TERAZ mają prawo robić to samo...i Ty ich rozumiesz. Fajny masz tok rozumowania ,Jak tak fajnie się mieszkało z czarnymi to może wracaj do tego wspaniałego bardzo multikulturowego kraju bo na pewno tam zarabiałeś więcej niż w Polsce . Mylisz się bardzo , niestety miałem też średnią przyjemność mieszkania w najbardziej wymieszanym kraju na świecie i naprawdę długo nic nie miałem do murzynów. Ale po paru latach zaczynasz widzieć u nich RASIZM do białych! W Polsce siedzą cicho bo jest ich jeszcze zbyt mała grupa ALE JAK TYLKO BĘDZIE ICH WIĘCEJ TO ZOBACZYSZ JAK ONI SĄ TOLERANCYJNI. Nie przypominam sobie aby gdzieś napisał że ja coś wybudowałem ale prosiłem Cię o przykłady przebłysku geniuszu wśród murzynów.... coś kiepsko Ci poszło , brak argumentów? Masz problem z własną akceptacją więc atakujesz czyjeś ego ? Co to za argument..... Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
CYTAT po paru latach zaczynasz widzieć u nich RASIZM do białych! oczywiś♣cie tak samo jak to da się zauważyc u Ciebie. Są ludzie i parapety stołki i taborety. do kogo ty będziesz należał zależy od Ciebie. Czujesz głupszy i gorszy od rasy żółtej? Odpowiedz sobie na to pytanie. Polacy są gorsi bo ich kraj jest zacofany względem zachodu?czarni często są zajebiście uzdolnieni muzycznie albo fizycznie. czy istnieje jakiś powód by się ich bać? -ja sądzę że nie. Nie musisz ich kochać ale nie szykanuj tylko skup się na rozwijaniu własnych cnót. Bo Wyśmiewanie się ze słabszych (skoro tak o nich sadzisz) jest domeną głupców. Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
Ja ich nie szykanuje , nie chcę tylko aby mieszkali w Polsce i tyle . Rodzą się potem popielaci Polacy , są zagubieni , widzą że są inni od reszty , szukają swoich korzeni i im wychodzi że są z afryki . Potem zmieniają imiona z Andrzej na Omar i jest ok. Potem jest zmiana religii , i wrogość do całego ,,nie ich '' społeczeństwa. Tylko zasiłki im odpowiadają. I nie są słabsi tylko L E N I W I ! Przecież pochodzimy z Afryki więc dlaczego najmniej tam się rozwinęła cywilizacja?
|
|
|
|
Bo jest cały czas ciepło, jedzenie rośnie na drzewie i nie trzeba robić by przeżyć.
" 1. Afryka Północna na pólnoc od Sahary, 2. Reszta Afryki, 3. Etiopia i Sudan, ad. 1 Jeśli chodzi o Afryke Północną to przez praktycznie cały okres zarówno starożytności jak i średniowiecza nie była ona wcale zacofana. Cywilizayjcnie stała często wyżej niż Europa czy Azja. W okresie nowożytnym zaś częsciowo została podbita przez prymitywnych Turków, częściowo przez pustynnych Berberów. W tym czasie cofnęła się troche cywilizacyjnie za sprawą prostych najeźdzców. Potem podbili ja Europejczycy i traktowali jedynie jako rynki zbytu, wręcz hamując rozwój cywilizacyjny. Teraz kiedy kraje płn. Afrykańskie są nieodległe, znowu zaczynaja się bogacić. A taki Egipt np nie jest już chyba dużo bardziej zacofany niż Polska wink.gif... ad. 2 Afryka Centralna i Pd. natomiast były odcięte od ognisk rozwoju cywilizacyjnego przez pustynie i zamieszkujące ją prymitywbe plemiona. W związku z czym postęp cywilizacyjny był tam nieprównywalnie wolniejszy. Kiedy kraje te uzyskały wreszcie kontakt z rozwiniętą cywilizacją zachodu cywilizacja ta przyczyniła się w nich do starszliwych spustoszeń spowodowanych przez politykę europejczyków w kwestii niewolnictwa. Poza tym w tych rejonach Afryki nie było warunków materialnych do powstawania trwalszych cywilizacji, które mogły by przynosić systematyczny postęp. W XIX w zaczał sie gwałtowny rozwój kolonializmu i patrz ad. 1... ad. 3 Wreszcie Etiopia i Sudan (Nubia) sa specyficznym rejonem. Z jednej strony starożytna cywilizacja. Z drugiej była to "cywilizacja" jednynie dla ułamka ludności, najścislejszych elit. Reszta społeczeństwa zaś wobec niedostatków rozwoju materialnego (i braku warunków ku temu rozwojowi) wegetowała na poziomie prymitywnych plemion z poczatków dziejów ludzkości... " http://www.histo(...)pic=9648 Przypominam że ze swoimi poglądami odcinacie się od swoich chrześcijańskich wartości. Bobi słyszałeś o polakach żyjących z socjalnego np. w Irlandii? Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
ciekawe kiedy nas podbiją prymitywni Afrykanie tak jak ich Turcy
, Egipt to nie czarna afryka tylko zdecydowanie Arabska ( to są dopiero dzikusy )Afryka Centralna i Pd. natomiast były odcięte od ognisk rozwoju cywilizacyjnego? Jakie ogniska rozwoju jak oni byli pierwsi ? To oni powinni się najbardziej rozwinąć. Nie było warunków .... Piszesz o niewolnictwie dokonanym przez Europejczyków.... a ja o rozwoju sprzed 2,3 lub 4 tysięcy lat ( popatrz na chiny w tym okresie ) więc europejczycy tu nie mają już nic do gadania bo nie chodzi mi o ostatnie 500-600 lat. Nie byłem w Irlandii i jeśli tam tacy są to ja tego nie pochwalam. Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
przeczytaj sobie to forum co linka podałem a rozwiążą Ci się wszystkie wątpliwości.
Masz tu mega narzędzie http://www.gapminder.org przeanalizuj. Dowiesz się kto stanowi realne zagrożenie dla starego kontynentu/cywilizacji europejskiej. Myślę że skala porównywalna będzie do najazdu mongołów. Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|