|
|
|
Czy ktoś się orientuje od kogo biorą Internet nasi główni dostawcy, a więc Diana, Stella, Interblock, Covernet, MTM Info, SIS? Skąd pobierają sygnał, zanim go wpuszczą w swoją własną sieć? Chyba są do wyboru światłowody Tepsy, Telekomunikacji Kolejowej, Polskich Sieci Energetycznych i może jeszcze jakieś inne.
PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Głownie jest to GTS Energis, Telekomunikacja Kolejowa
|
|
|
|
|
Sam Energis chyba korzysta z łączy Telekomunikacji Kolejowej u nas, dzierżawiąc od nich światłowody. Czyli fizycznie większość naszych operatorów łączy się ze światem po kablach PKP.
A sieci GSM? Czy one mają własną sieć szkieletową, czy również dzierżawią łącza od największych operatorów? PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Jak jest z Telefonia Komorkowa to nie wiem ale internet to tak jak mowisz swiatlowodem pkp do stalowej potem gts energis, potem na mostostalu , a tam radio o odpowiednio wykupionej czestotliwosci i do klienta
|
|
|
|
|
Diana i Stella też tak mają?
|
|
|
|
CYTAT Sam Energis chyba korzysta z łączy Telekomunikacji Kolejowej u nas, dzierżawiąc od nich światłowody. Czyli fizycznie większość naszych operatorów łączy się ze światem po kablach PKP. Sprawa wyglada troche inaczej. W Telekomunikacji Kolejowej tak samo jak w PKP dalej jest komuna, zacofanie itp. TK odziedziczyla swiatlowody, a ze w tej firmie na waznych stanowiskach pracuja ludzie ktorzy tylko biora pensje i reszte maja w du.. (tak jak w wielu polskich firmach np. HSW) wiec nie potrafia do kocna wykorzystac potencjalu jaki posiadaja. Ogolnie to TK dzierzawi kable - a wiadomo ze z samych kabli sieci sie nie stworzy - potrzeba porzadnych urzadzen koncowych m.in routerow itp. Po za tym porzadna siec to nie tylko kable i urzadzenia koncowe ale tez logistyka itp. A w tej komunistycznej firmie tego nie ma i nie bylo i chyba nie bedzie. Najlepsza firma na naszym rynku jest GTS/Energis (Energisu nie ma bo doszlo do fuzji miedzy GTS i Energisem). Te firmy czesciowo korzystaja z kabli TK i tyle. Ale lacza w swiat itp. maja wlasne - lacza o takiej przepustowosci ze TK nie bedzie mialo nigdy. Wiekszosc operatorow ze Stalowej korzysta wlasnie z lacz GTS/Energisu. Bo to jest w Polsce chyba najlepszy wybor. Najwyzsza jakosc uslug, najwyzszy poziom obslugi, najmniejsza awaryjnosc, super szybki serwis ! TPsa i wszystkie inne pod kazdym wzgledem chowaja sie przy GTS/Energis. |
|
|
|
|
Jesteście oblatani w tematach informatycznych to jeszcze mi powiedzcie w jaki sposób zakodować słowo w sygnaturce tego forum, by kliknięcie w tekst automatycznie przekierowywało na inną stronę? Chodzi mi dokładnie o zdanie - Oto dowód.....
Chcę zrobić tak, by każdy kto kliknie w to zdanie od razu przeskakiwał pod podany link, ale jako otwarcie 2 okna, bez zamykania strony macierzystej. Czy da się na tym portalu taką operację wykonać? PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
CYTAT Jesteście oblatani w tematach informatycznych to jeszcze mi powiedzcie w jaki sposób zakodować słowo w sygnaturce tego forum, by kliknięcie w tekst automatycznie przekierowywało na inną stronę? Chodzi mi dokładnie o zdanie - Oto dowód..... Chcę zrobić tak, by każdy kto kliknie w to zdanie od razu przeskakiwał pod podany link, ale jako otwarcie 2 okna, bez zamykania strony macierzystej. Czy da się na tym portalu taką operację wykonać? niestety nie zrobisz bo Pan invx zablkowal html w sygnaturce |
|
|
|
|
Najlepsza jest Diana
|
|
|
|
|
zgadzam sie z przedmowcą
|
|
|
|
|
CYTAT Najlepsza jest Diana CYTAT zgadzam sie z przedmowcą Czyli z samym sobą. Dobrze, że nie zmieniasz zdania tak szybko |
|
|
|
|
ale jest jeszcze całkiem dobry z neostrady
|
|
|
|
|
oskarek to nowy Wiktor, który stara się nabić licznik postów?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Nie, odznaczają się innymi typami inteligencji .
|
|