NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Dlaczego nie będę głosował na Komorowskiego? ,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 9 Cze 2010r. 23:12  
\"Gazu z łupków w Polsce wydobywać się nie będzie bo to dewastacja środowiska naturalnego\". Taką kuriozalną tezę wygłosił na londyńskiej uczelni London School of Economic kandydat Platformy Obywatelskiej na Prezydenta RP, marszałek Sejmu Bronisław Komorowski. Według niego, eksploatacja tego gazu odbywa się prymitywną metodą odkrywkową jak przy wydobyciu płytko położonych złóż węgla brunatnego, co powoduje niszczenie krajowej przyrody, a bezpieczeństwo dostaw gazu gwarantuje nam Gazprom. Polscy eksperci po wysłuchaniu po wysłuchaniu informacji o \"łupkowym\" wystąpieniu Komorowskiego wpadli w osłupienie. Jeden z nich powiedział \" Tego nawet nie da się skomentować, taka to brednia\". Gaz łupkowy znajduje się w skałach poniżej 2,5 tys. m pod powierzchnią. Potężnych urządzeń wiertniczych nie da się zastąpić koparkami i ładowarkami. W dodatku gaz wydobywany tą metodą natychmiast by się ulotnił. Pan Komorowski robi ukłon w kierunku Rosji chcąc nas jeszcze bardziej uzależnić od Gazpromu.
Jest to tylko jeden z powodów dlaczego nie będę głosował na Komorowskiego, a takich powodów jest o wiele więcej, których nie będę przytaczał, bo ten który przytoczyłem wydaje mnie się, że jest jednym z ważniejszych.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Cze 2010r. 23:12  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 9 Cze 2010r. 23:18  
Wybory coraz bliżej, więc kolejny funkcjonariusz Pis w natarciugoodgood

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 06:18  
„Andrzejek” ja nie jestem w natarciu tylko po prostu przytaczam fakty, a te idzie łatwo sprawdzić. Jak można głosować na człowieka, którego wiadomości są na poziomie nie wiem: pierwszej, drugiej klasy szkoły podstawowej (chodzi o wydobywanie gazu łupkowego). Ale nie to jest najważniejsze. Najważniejsze jest to, że ten człowiek chce nas uzależnić od dostaw gazu od sąsiada ze wschodu. Jak można głosować na kogoś, kto jest utożsamiany z Wojskowymi Służbami Wojskowymi. "Żołnierze WSI nie będą głosować czwórkami, ale Komorowski ma mój głos i środowiska WSI, bo kategorycznie był przeciwny likwidacji WSI" – powiedział w wywiadzie dla Polski. The Times Marek Dukaczewski, były szef WSI szkolony przez GRU w Moskwie. A nie jest to poparcie bezinteresowne – ludzie związani z tą formacją wracają, a to już nie jest śmieszne, to jest straszne. Komorowski z kolei ma, za co dziękować WSI, które między innymi pomogły mu odzyskać pieniądze ulokowane w parabanku (coś w rodzaju piramidy argentyńskiej), a nie miał możliwości odzyskania ich drogą prawną. WSI pomogło również Komorowskiemu w „uziemieniu” R. Szeremietiewa (jego bliski współpracownik w MON) wysuwając przeciwko niemu bezpodstawne zarzuty, a to wystarczyło, żeby Szeremietiew został odwołany w aferze skandalu. Zarzuty wystawione przez WSI oczywiście nie znalazły potwierdzenia i został on uniewinniony przez sąd prawomocnym wyrokiem. Teraz z kolei nadszedł czas na odwdzięczenie się Wojs. Sł. Informacyjnym. Kto nie żył w tych czasach gdzie przy władzy było SB i WSI ten może nie wiedzieć, co to znaczy, a ludzie ci - dzięki między innymi P. Komorowskiemu wracają, a to w przyszłości nie wróży nic dobrego ani dla Polski, ani dla nas.
Chcę również odpowiedzieć NoToFrugo. Skąd ta pewność, że to był człowiek związany z PIS-em. Skoro było stać P. Palikota na opłacenie młodych ludzi, aby wpłacali pieniądze na jego kampanię wyborczą (wcześniej on sam dawał im te pieniądze) to również dobrze mógł opłacić takich jak ci, co mieli w niego rzucać kamieniami na wczorajszym wiecu, aby później było, na kogo zrzucić. Nie piszę już, co można sądzić o człowieku, który organizuje wiec w tym samym miejscu, co J. Kaczyński. Ale są już pierwsze echa tego postępowania. Okazuje się, że tym posunięciem bardziej zaszkodził Komorowskiemu niż mu pomógł, a może o to mu chodziło?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 06:38  
więc należy głosować tylko na kaczyńskiego? przecież jego klon ostatnio rządził przez lat kilka i jakoś nie zauważyłem niczego dobrego z jego strony a jarosław będzie napewno jeszcze gorszy, bardzo krótko trwała jego żałoba, teraz na śmierci brata i powodzi kręci swoją kamoanię i taka gnida ma wg ciebie być prezydentem?
aKanzu jeśli nie jestś (jak twierdzisz) pieskiem pisu to po co zakładasz kolejny durny temat których jest tu kilkanaście?

ja osobiście mam w dupie jednego i drugiego bo pozostali i tak nie mają szans , wybory i tak nic nie zmienią, zmienią się tylko świnie przy korycie ale świniami pozostaną!

Prywatna wiadomość 

MFW
MFW
MFW
ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 06:43  
CYTAT
\\\"Gazu z łupków w Polsce wydobywać się nie będzie bo to dewastacja środowiska naturalnego\\\". Taką kuriozalną tezę wygłosił na londyńskiej uczelni London School of Economic kandydat Platformy Obywatelskiej na Prezydenta RP, marszałek Sejmu Bronisław Komorowski. Według niego, eksploatacja tego gazu odbywa się prymitywną metodą odkrywkową jak przy wydobyciu płytko położonych złóż węgla brunatnego, co powoduje niszczenie krajowej przyrody, a bezpieczeństwo dostaw gazu gwarantuje nam Gazprom. Polscy eksperci po wysłuchaniu po wysłuchaniu informacji o \\\"łupkowym\\\" wystąpieniu Komorowskiego wpadli w osłupienie. Jeden z nich powiedział \\\" Tego nawet nie da się skomentować, taka to brednia\\\". Gaz łupkowy znajduje się w skałach poniżej 2,5 tys. m pod powierzchnią. Potężnych urządzeń wiertniczych nie da się zastąpić koparkami i ładowarkami. W dodatku gaz wydobywany tą metodą natychmiast by się ulotnił. Pan Komorowski robi ukłon w kierunku Rosji chcąc nas jeszcze bardziej uzależnić od Gazpromu.
Jest to tylko jeden z powodów dlaczego nie będę głosował na Komorowskiego, a takich powodów jest o wiele więcej, których nie będę przytaczał, bo ten który przytoczyłem wydaje mnie się, że jest jednym z ważniejszych.

Szczerze mówiąc, g..... mnie interesuje na kogo Waść zagłosujesz?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 06:58  
O, następny się wykluł i od razu brzydko próbuje pisać.

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 08:22  
CYTAT
więc należy głosować tylko na kaczyńskiego? przecież jego klon ostatnio rządził przez lat kilka i jakoś nie zauważyłem niczego dobrego z jego strony a jarosław będzie napewno jeszcze gorszy, bardzo krótko trwała jego żałoba, teraz na śmierci brata i powodzi kręci swoją kamoanię i taka gnida ma wg ciebie być prezydentem?
aKanzu jeśli nie jestś (jak twierdzisz) pieskiem pisu to po co zakładasz kolejny durny temat których jest tu kilkanaście?

ja osobiście mam w dupie jednego i drugiego bo pozostali i tak nie mają szans , wybory i tak nic nie zmienią, zmienią się tylko świnie przy korycie ale świniami pozostaną!

Po pierwsze:, jeżeli możesz przyjąć moją radę to staraj się nie obrażać ludzi obojętnie jakie ugrupowanie reprezentują.
Po drugie, ja w przeciwieństwie do Ciebie nie mam wszystkiego w d…. (to Twoje słownictwo). Może zobaczysz to w innym świetle jak pewnego dnia otworzysz kurek od kuchenki gazowej, a tam gazu niet, bo Gazprom przykręcił kurek i albo „zapłacisz” taką cenę jaką Gazprom sobie życzy (bo nie będziesz miał innej alternatywy), albo przejdziesz na suchy prowiant, chyba że postawisz sobie piec kaflowy (jak będziesz miał gdzie i za co bo z pewnością podniosą podatki, żeby można było w przyszłości kupić troszeczkę gazu od Gazpromu) i będziesz opalał go węglem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 08:43  
Najlepszy był by Janusz Korwin-Mikke ale nie ma szans w
dzisiejszej "wspólnej" Europie.
Mówcie co chcecie nie ma w Polsce wyrazistego
lidera, a co za tym idzie nie bardzo jest na kogo
głosować. Dlatego ja zagłosuje na tego który
obiecuje najmniej a jak już to konkrety,czyli JK-M. Lepiej
mieć źle niż później jeszcze gorzej.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 09:07  
CYTAT

Obrazek

agresywny człowiek który był na wiecu Jarosława Kaczyńskiego, rzucił w posła Janusza Palikota kamieniem.

Czy to tak ma wyglądać Polska za prezydentury Jarosława Kaczyńskiego ?

http://wybor(...)html?i=0

A co ma piernik do wiatraka ? Nie bronie Kaczynskiego ale popadasz w obsesje tak jak Wyborca PiS. Czy ten co rzucił kamieniem ma wpływ na losy przyszłej Polski ? Ciekawszy był by temat osoby poszkodowanej w tej sytuacji np: o sprowadzaniu alkocholu .

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 09:14  
wyporco Pis a co Kenzu źle napisał? Jestes tak zaslepiony czy tylko udajesz?

Pytam się rudy gdzie te cuda?
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 09:39  
CYTAT

Gość pisze o gafie Komorowskiego a tu głos ze pozostał tylko Kaczynski, to jest wlasnie problem ze media wykierowały tylko 2óch kandydatów i ludzie chyba nie dostrzegają innych.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 10:04  
A ja powiem tak. Nie będę głosował na Komorowskiego, BO: jest człowiekiem niezdecydowanym, nie umie podejmować decyzji, wygląda jak stary komunista. Przydał by mu się tuning jednym słowem.

ALE nie zagłosuje też na Kaczyńskiego. Dlaczego? Wg mnie żaden przeciwnik naszego prezydenta Szlęzaka nie powinien zagłosować na Kaczyńskiego. Po pierwsze - stary kawaler, nie ma żony ani dzieci, czyli nie wie nic o życiu większości Polaków. Nie ma pojęcia jak to jest dochodzić do kompromisów, jak to jest utrzymać rodzinę, wychować dzieci... Nie ma pojęcia o podstawowej komórce społecznej więc jak może reprezentować Polaków i rządzić Polką, krajem rodzin? Poza tym co z Pierwszą Damą? Ha! To dopiero wstyd. Poza tym ... Nie posiada lub nie posiadał własnego konta w banku i prawa jazdy. To już drobnostki, ale to też o czymś wg mnie świadczy. W każdym bądź razie uważam, że zarówno Kaczyński jak i Komorowski nie powinni zostać głową Polski. Obaj są nieodpowiedni. Właściwie to pójdę dalej... Żaden z kandydatów nie powinien, bo żaden z nich się nie nadaje na ten urząd.

Właściwie to gdyby nie niektóre poglądy Korwina - Mikke to na niego bym zagłosował, ale w związku z tym, że uważa iż kobiety nie powinny mieć prawa głosu (m.in) nie zagłosuję. Ale w wielu kwestiach zgadzam się z Mikke łącznie z przywróceniem kary śmierci i likwidacją ZUS oraz NFZ.

Ja wybieram jedyne rozsądne dla mnie wyjście z tej sytuacji - nie idę na wybory... Jak nie ma na kogo zagłosować to się nie idzie żeby zaznaczyć kogoś na chybił trafił, bo później właśnie wygrywają ludzie nieodpowiedni.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 11:22  
CYTAT
CYTAT

Obrazek

agresywny człowiek który był na wiecu Jarosława Kaczyńskiego, rzucił w posła Janusza Palikota kamieniem.

Skąd ta pewność, że to był człowiek związany z PIS-em. Skoro było stać P. Palikota na opłacenie młodych ludzi, aby wpłacali pieniądze na jego kampanię wyborczą (wcześniej on sam dał im te pieniądze) to również dobrze mógł opłacić takich jak ci, co mieli w niego rzucać kamieniami na wczorajszym wiecu, aby później było, na kogo zrzucić. Nie piszę już, co można sądzić o człowieku, który organizuje wiec w tym samym miejscu, co J. Kaczyński. Ale są już pierwsze echa tego postępowania. Okazuje się, że tym posunięciem bardziej zaszkodził Komorowskiemu niż mu pomógł, a może o to mu chodziło?

A co ma piernik do wiatraka ? Nie bronie Kaczynskiego ale popadasz w obsesje tak jak Wyborca PiS. Czy ten co rzucił kamieniem ma wpływ na losy przyszłej Polski ? Ciekawszy był by temat osoby poszkodowanej w tej sytuacji np: o sprowadzaniu alkocholu .

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 11:26  
CYTAT

Nie głosuję na Kaczyńskiego,

bo nie chcę aby ludzie o.Rydzyka

i taki pan z fanów Kaczyńskiego

obrazał polaków

Obrazek

Skąd ta pewność, że to był człowiek związany z PIS-em. Skoro było stać P. Palikota na opłacenie młodych ludzi, aby wpłacali pieniądze na jego kampanię wyborczą (wcześniej on sam dał im te pieniądze) to również dobrze mógł opłacić takich jak ci, co mieli w niego rzucać kamieniami na wczorajszym wiecu, aby później było, na kogo zrzucić. Nie piszę już, co można sądzić o człowieku, który organizuje wiec w tym samym miejscu, co J. Kaczyński. Ale są już pierwsze echa tego postępowania. Okazuje się, że tym posunięciem bardziej zaszkodził Komorowskiemu niż mu pomógł, a może o to mu chodziło?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 11:26  
CYTAT
CYTAT

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 11:29  
CYTAT

Nie głosuję na Kaczyńskiego,

bo nie chcę aby ludzie o.Rydzyka

i taki pan z fanów Kaczyńskiego

obrazał polaków

Obrazek

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 11:40  
Musiałeś to wklejać 4 razy??

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 12:33  
CYTAT
Najlepszy był by Janusz Korwin-Mikke ale nie ma szans w
dzisiejszej \"wspólnej\" Europie.
Mówcie co chcecie nie ma w Polsce wyrazistego
lidera, a co za tym idzie nie bardzo jest na kogo
głosować. Dlatego ja zagłosuje na tego który
obiecuje najmniej a jak już to konkrety,czyli JK-M. Lepiej
mieć źle niż później jeszcze gorzej.

zgadzam się w 10 % ! tylko Janusz Korwin-Mikke ! , moim zdaniem głupotą jest głosować na Komorowskiego tylko po to aby nie wygrał Kaczyńskimlotek

Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 13:25  
...,gdyż PO robi z siebie idiotów.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 13:53  
CYTAT
...,gdyż PO robi z siebie idiotów.

jeśli już to myślę że z swoich wyborców... potluczony

Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście.
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »