|
|
|
Tragedia piszecie,że ten kandydat taki,tamten zły a jeszcze inny niedobry.Każdy widzi co się dzieje,ale nikt nic nie robi żeby to zmienić tylko wypisuje swoje żale na forum.Przyjdzie dzień wyborów i polecicie do urn głosować.Może można coś zmienić,na przykład zbojkotować wybory,albo iść i skreślić wszystkich żeby głos był nie ważny.Te same gęby są w rządzie od czasów PRL-u tylko zmienili nazwy swych partii nawet po kilka.Wypisywanie na forum to tylko czcza gadanina nie dająca żadnych efektów.Ja osobiście pójdę na wybory ale skreślę wszystkich bo nie ma tam kandydata,który byłby dobrym gospodarzem,którego potrzeba Polsce jak rybie wody,a nie kandyduje dla kasy.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
CYTAT Tragedia piszecie,że ten kandydat taki,tamten zły a jeszcze inny niedobry.Każdy widzi co się dzieje,ale nikt nic nie robi żeby to zmienić tylko wypisuje swoje żale na forum.Przyjdzie dzień wyborów i polecicie do urn głosować.Może można coś zmienić,na przykład zbojkotować wybory,albo iść i skreślić wszystkich żeby głos był nie ważny.Te same gęby są w rządzie od czasów PRL-u tylko zmienili nazwy swych partii nawet po kilka.Wypisywanie na forum to tylko czcza gadanina nie dająca żadnych efektów.Ja osobiście pójdę na wybory ale skreślę wszystkich bo nie ma tam kandydata,który byłby dobrym gospodarzem,którego potrzeba Polsce jak rybie wody,a nie kandyduje dla kasy. Z takim zamiarem to tylko szkoda Twojego czasu, nikt się tym nie bedzie przejmował i nic to nie zmieni. Więc jak chcesz juz coś zrobić to przeglądnij kandydatów i glosuj !!! |
|
|
|
|
myslisz ze ktos zauwazy ten bunt ? :] to juz lepiej nie isc i frekwencje obnizyc :] sa kandydaci ktorzy po pieniadze tam sie nie pchaja :] dla olechowskiego np pensja prezydencka to grosze, a korwinowi na tej flocie nie zalezy, emeryture nawet nieglupia jak na polskie warunki moglby pobierac, ale tego nie robi bo w cos wierzy :]
|
|
|
|
|
Dla mnie też żaden z kandydatów nie jest dobry, ale ktoś tym preziem zostanie czy tam pójdę czy nie pójdę, więc ja idę wybrać jak najmniejsze zło.
|
|
|
|
|
Adam! Gadasz z sensem! Jest za bojkotem wyborów. Tak jak pisałem w innym wątku NIE MA ani jednego odpowiedniego człowieka na gospodarza naszego kraju! Powinniśmy olać naszych cudownych polityków, którym wciąż nie wychodzi... niech dopuszczą wreszcie jaką świeża krew, kogoś nowego. Wtedy będzie lepiej! Nawet nie przeszkadza mi to, że organizacja kolejnych wyborów to będzie kolejne wydawanie kasy z budżetu, do którego się dokładam. Jeśli może być dobrze to warto stracić na tych wyborach i je zbojkotować.
Echeleon we władzach nie ma miejsca na przypadkowość ani coś takiego jak mniejsze zło. PRezydent ma byc odpowiednia i dobra osoba na tym stanowisku a nie mniejszym lub wiekszym złem! Jedyny w miare sensowny kandydat to Korwin Mikke, który ma konkretne plany i poglądy i co ważne nie jest chorągiewką na wietrze, ALE niestety nie wierzę aby udało mu się zrobić to o czym mówi. Poza tym część jego poglądów jest nie do przyjęcia. Mi osobiście najbardziej pododba się wprowadzenie kary śmierci i zlikwidowanie NFZ oraz ZUS, a tych którzy podnoszą wiek emerytalny wyłania na lata do kicia. Jest jeszcze pare innych waznych kwestii, z którymi się zgadzam, ale nie do przyjecia np jest wylaczenie kobiet z prawa do glosowania. |
|
|
|
|
CYTAT Mi osobiście najbardziej pododba się wprowadzenie kary śmierci i zlikwidowanie NFZ oraz ZUS, a tych którzy podnoszą wiek emerytalny wyłania na lata do kicia. Jest jeszcze pare innych waznych kwestii, z którymi się zgadzam, ale nie do przyjecia np jest wylaczenie kobiet z prawa do glosowania. A był byś skłonny ją wykonywać? Były przypadki ze po pozniejszym dochodzeniu okazwyało się ze człowiek był nie winny ale już nie mozna było cofnąć czasu, więc to akurat nie jest w strone rozwoju i normalności. Lepiej takie przypadki wykorzystać przy pracy fizycznej gdzie skazany musiał by wylać sporo potu aby zarobić na swoje utrzymanie. Nie siłownie i bez owocne siedzenie w celi na utrzymaniu panstwa tylko cięzka robota która przyczyniła by się do resocjalizacji. W pozostałym popieram Twoje zdanie. |
|
|
|
|
KTośik może masz racje... Ale myślę, że gdyby jeden z drugim miał świadomość, że czeka na niego stryczek to by cztery razy przemyslał sprawe zanimby kogoś zabił dla zabawy. Myślę, że kara śmierci powinna być wykonywana wyłącznie na mordercach i wyłącznie wtedy kiedy wina jest udowodniona bez żadnych wątpliwości - przy dzisiejszych mozliwosciach nie powinno byc z tym problemu. Reszta do więzienia i rboty społeczne, ale jak ma dożywocie to bez możliwości wyjścia na wolność, bo to jest chore. AHA i zgadzam się z Mikke, że prezydent nie powinien mieć możliwości ułaskawiania. Nie rozumiem dlaczego miałby to robić. Chyba dla własnego interesu tudzież spokoju. Tylko mafie na tym korzystają. Politycy zreszta przy okazji też. Jak ktoś jest niewinny i to zostanie udowodnieone to i tak wyjdzie, ale jeśli sobie zasłuzył na odsiatkę to niech siedzi i haruje jak wół na rzecz Polski i nie narzeka! Niech sie cieszy ze zyje I żałuje, że przez swoją głupotę tak beznadziejnie, a nie dobrze Więźniowie muszę mieć poczucie, że są przedmiotami bez praw. Inaczej więzienie nikomu straszne nie będzie. Komu przeszkadza leżenie na wyrze, siłownia i oglądanie telewizora?
|
|
|
|
|
Co do kary smierci jestem stanowczo na nie, nigdy nie bedzie mozna mieć 100 % pewności, wymiar sprawiedliwości musiał by być w tym przypadku bardziej uczciwy a wiadommo ze pieniądz robi swoje.
Większość przestepców pewnie nie zastanawia się nad konsekwencjami swoich czynów i wcale nie będą narzekać w razie wpadki. 12 godzin cięzkiej pracy za podstawowe jedzenie moze wpłynąc na takie osoby.3 letni wyrok w obecnym standardzie a 3 letni wyrok w kamieniołomie robi róznice. |
|
|
|
|
werentus, nie jest za odebraniem prawa wyborczego kobietom :] to powiedzial chyba ten dziennikarzyna, korwin jest za zabraniem glosu wszystkim ktorzy na polityce sie nie znaja, nie wazne czy babom czy chlopom :]
ktosik jezeli ktos rabie kogos siekiera itp to masz watpliwosci ? albo po kiego ch...ja w wiezieniu trzymac, takiego ktoremu przed podaniem zarcia, trzeba skuc rece i nogi przed krata zeby nie zrobil nikomu krzywdy koles kilka zabojstw ma na koncie i dozywocie :] po co takiego karmic ? |
|
|
|
|
CYTAT ktosik jezeli ktos rabie kogos siekiera itp to masz watpliwosci ? albo po kiego ch...ja w wiezieniu trzymac, takiego ktoremu przed podaniem zarcia, trzeba skuc rece i nogi przed krata zeby nie zrobil nikomu krzywdy koles kilka zabojstw ma na koncie i dozywocie :] po co takiego karmic ? Tak jak wspominałem trzeba by było uczciwych prcesów, sędziów itd. Niech taka osoba spłaci swój dług tzn. jezeli kogoś zabił to niech robi na rodzine osoby zamorodwanej i miche dla siebie, moze po kilku latach zrozumie swoj błąd.Jezeli nie bedzie chciał pracować to nic nie zje, prawo dało by mu szanse, miał by wybór. Podam taki przykład nie na miejscu , psy raz uwazanych za niebezpieczne , agresywne trafiając do schronisk mają małe szanse na to aby znalazły nowy dom. Są ludzie którzy zajmują się takimi przypadkami i poswiecają im sporo czasu aby pies nadawał sie do życia w nowym domu. Po jakimś czasie okazuje się ze pies nie jest agresywny tylko był zle prowadzony i w rzeczywistości jest mądrym i kochającym zwierzeciem, a na stracie najprościej było by go uspić. wiem ze to przykład nie na miejscu bo co maja na to powiedziec dzieci które straciły matke , która została zamordowana przez niepoczytalnego świra. |
|
|
|
|
pierwsze za co chce sie zabrac korwin to wlasnie sady, w zadnym razie nie mowie ze kazdy ktory cos zlego zrobil ma isc do odstrzalu ;] ale jest masa taki dla ktorych naprawde szkoda miejsca i trzeba ich trzymac
|
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
tragedia tragedią, ale mlodzi 18-30 lat pomyslcie, wybierzecie jakiegos starego pryka ktory jak , przyjdzie co do czego (a chodzi o wasza przyszlosc i emerytury)juz dawno bedzie kwiatki wąchal od spodu, majac ta polske daleko w dupie
moze by tak mlody np napieralski , nie zebym cos sugerowal ,ale za jakies 10-15-20 lat , mozna go zlinczowac !!!! mozna by go tak na probe w mlodym ciele zdrowy(mlody duch) - mloda(zdrowa) Polska !!! precz z komuchami !!!! |
|
|
|
|
Wczoraj sąd utrzymał wyrok dożywocia dla chyba dwóch gnoi którzy zamordowali człowieka bo chcieli zobaczyć jak to jest. Miał być to prezent urodzinowy dla jednego z nich. Są winni przyznali się. Powinno się wykonać karę śmierci, a tak to gówniarze będą mieli na nasz koszt utrzymanie do końca swoich dni. Ładny prezent wszyscy im daliśmy.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Andrzejek
moj pomysl na najciezsze przestepstwa usypal bym wyspe gdzies po srodku atlantyku i tam zsylal wszystkich raz na jakis czas robil tzw zrzut z zarciem, niech sie morduja miedzy soba, prawie jak kara smierci tyle ze najsilniejszy przetrwa zczasem zeby nie umrzec z glodu zaczeli by uprawiac pole, jkies bydlo itp.. to sie nazywa resocjalizacja |
|
|
|
|
Jeśli nie musislibyśmy płacić na ich utrzymanie to to jest dobry pomysł
|
|
|
|
|
No jak nie...
CYTAT raz na jakis czas robil tzw zrzut z zarciem A wyspę za co byś usypał. Dalej musielibyśmy płacić za gnoi..... Tylko kara śmierci... "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Werentus
nie taka kase jakies 90% mniej no bo to ludzie konwencje itd ale tak aby przezyc, ba zmusic do robienia czegos, utrzumania sie 25 lat ,czy dozywocie ktos ma 18 lat zgwalci zabije itd dostaje dozywocie zyje 88 lat 70 lat placimy policz 50 dniowka 1 277 500 PLN wiesz ilu powodzian by taka kwota ucieszyla ?? to 1 osoba a ile takich jest w polsce a w europie a na swiecie ? |
|
|
|
|
A tą wyspę to im w prezencie dasz. Chyba z własnej kasy. Bo mnie nie stać. Tak jak teraz mnie nie stać na utrzymywanie bandytów i tzw. resocjalizację...
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Andrzejek
kazda inwestycja kosztuje ,licza sie zawsze zyski kto powiedzial ze to my polacy mamy se sami ta wyspe usypac sadze 1PLN bys dal |
|
|
|
|
Ja już mam dość inwestowania moim kosztem.
Kara śmierci to zakup fotele elektrycznego albo budowa szubienicy. Do tego mogę się dołożyć. Ale o czym tu mowa, nikt się nie odważy wbrew UE wprowadzić kary śmierci w Polsce... "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Andrzejek
szczerze to i ja za tym jestem ale cela smierci tez kosztuje ale wprowadzając kare smierci to tak, jakbysmy cofali sie w rozwoju, ewolicji, gdzies do XIV - XVI wieku jak palili czaronice na stosie, scinali glowy na szafocie to teraz my skazancow ? nieeeeee, badzmy chociarz troche cywilizowani |
|
|
|
|
Ktoś pisał o kamieniołomach myślę że to najlepsze rozwiązanie niech robią na swoje utrzymanie i chleb to będzie dla nich najgorsza kara a kara śmierci to dla nich przysługa chwila moment i żegnaj a tak będzie zapier...lał całe życie to sumienie mu nie da żyć i sam z sobą skończy.
|
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Andrzejek moj pomysl na najciezsze przestepstwa usypal bym wyspe gdzies po srodku atlantyku i tam zsylal wszystkich raz na jakis czas robil tzw zrzut z zarciem, niech sie morduja miedzy soba, prawie jak kara smierci tyle ze najsilniejszy przetrwa zczasem zeby nie umrzec z glodu zaczeli by uprawiac pole, jkies bydlo itp.. to sie nazywa resocjalizacja w podobny sposób powstały USA Errare humanum est. |
|
|
|
|
Chyba Australia. To była brytyjska kolonia karna...
|
|
|
|
Sądze ze jakiś niewinny napewno by został stracony, historia pokazuje ze były takie przypadki.
Kamieniołomy to było by uczciwe , skazany musi wyrobić norme, zarobić na pokrycie kosztów, opłacenia wiezienia, strazników i jego miski oraz płacić za swoje czyny osobą poszkodowanym, więc sporo potu musiał by z siebie wylać, nie chce robić siedzi w ciemnicy bez jedzenia , umiera - to był by jego wybór, gdy wyjdzie to raczej będzie żył tak aby tam nie wrócić. |
|