|
|
|
a ta złota myśl to pewnie Reszczyńskiego ale to wypływa z czego innego niż sądzisz a Kuriera dalej nie widziałem ale jutro zobaczę bo pójdę do społem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Co wypływa? I skąd?
|
|
|
|
|
myśl o czytaniu a czytają zapeniam cię nawzajem siebie chociaż się do tego nie przyznają, nie czytają swoich tekstów po napisaniu żeby się nie wk...
|
|
|
|
|
To chyba kaurat normalne ze czytaja swoje teksty nawzajem. W ten sposob tez mozna dojsc do tego co mozna u siebie poprawic i czego nie robic zeby nie bylo tak beznadziejne jak u kolegi czy kolezanki.
|
|
|
|
|
hehe to zapytaj któregoś czy się do tego przyzna oni nie czytają w tym sensie, szukają tematów, albo nie chcą powielać, zależy od medium
|
|
|
|
|
To też jest normalne i oczywiste. Nei wiem co dziwnego w tym widzisz.
|
|
|
|
|
ech a to że się do tego nigdy nie przyznają?
|
|
|
|
|
a skad wiesz ze sie nie przyznaja? Zrszta to ich sprawa. Ty sie nie przyznajesz ze Ty to Ty, oni nie musza sie przyznawac ze czytaja siebie nawzajem. Jakie to ma znaczenie?
|
|
|
|
|
ano ma bo człowieka z boku to śmieszy ja się przyznaję, że ja to ja, ale to nie ma nic wspólnego z tym, że mam być wg was radnym z po, zresztą całkiem zabawnym
|
|
|
|
|
No nas też śmieszy Twoja postawa. Nie moge sie doczekac nastepnej emisji z waszych obrad narad czy jak tam to zwiecie. Jak Cie zobacze to sobie to przypomne hehe. Komedia.
|
|
|
|
|
hehe nie jesteś dziennikarzem, chyba się nim zostaje jak stow da legitymację a rada też mnie śmieszy chociaż jest to pusty śmiech bo to z moich podatków ten cyrk, głównie zresztą pisowski
|
|
|
|
|
Mowiac nas mam na mysle mnie i osobu ktore wiedza kim jestes... A leitymacje wydaje redakcja a nie stowarzyszenie
|
|
|
|
|
moja żona?
|
|
|
|
|
nie redakcja ale stowarzyszenie dziennikarzy polskich lub rzeczpospolitej bo są dwa
|
|
|
|
|
To chyba legitymacje czlonkowskie... Normalnie legitymacje dziennikarskie wydaje redakcja. Podpisuje je naczelny bo to on je wydaje
|
|
|
|
|
chyba nie, oni po to są w tych stowarzyszeniach dla tych legitymacji to taki samorząd zawodowy
|
|
|
|
|
Człowieku! Chyba mam znajomych dziennikarzy, nie tylko w Stalowej i wiem skad maja legitymacje. Kazda redakcja ma swoje legitki! W SDP jestes albo nie jestes. Jak chcesz to jestes i masz legitymacje stowarzyszenia nie to nie, a dziennikarzem jestes.
|
|
|
|
|
to tamta świadczy o tym tylko że jesteś zatrudniona w redakcji, a dziennikarska jest z SDP lub tego drugiego
|
|
|
|
|
A redakcji to kto pracuje? Kosmetyczka, fryzjerka? A moze budowniczy, ekolog czy astronom?
|
|
|
|
|
a różni mogą np facet co odbija na ksero, księgowa, informatyk, plastyk, korektor itp
|
|
|
|
|
Tylko ze oni legitymacji nie maja. Maja je dziennikarze stad jest to legitymacja dziennikarska badz prasowa jak kto woli.
|
|
|
|
|
mogą mieć i zapis że jest księgową
|
|
|
|
|
idę spać bo nie jestem jeszcze bezrobotnym narazie, ale mogę być jak pis będzie rządził tak jak rządził
|
|
|
|
|
Jejj ... A żeby legitymacje SDP mieć to nie wiem czy wiesz ale trzeba dwa lata bodajze pracowac w zawodzie... I placi sie co miesiac skladki w zwiazku z CZŁONKOSTWEM w stowarzyszeniu.
|
|
|
|
|
no i wtedy po jakby okresie czeladniczym jest się dziennikarzem
|
|