NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 2 3 4 5 6 7 8 »
Donald dostał po dzióbku? w Sandomierzu?,
ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 01:21  
Nie. Wtedy jest się członkiem stowarzyszenia umiech

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 01:21  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 01:22  
nie wtedy jest się dziennikarzem, wczesniej może ci sie tak wydawać, jesteś pismakiemumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 01:23  
A ja Ci mowie ze nie... Nikt nikogo nie zmusi do członkostwa w SDP a bez tego nie odbierze mu tytułu dziennikarza.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 01:24  
a po dziennikarstwie to kto? bzdury piszeszumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 01:26  
Po dziennikarstwie w sensie studiach o tym kierunku? to jest mgr dziennikarstwa. Po prostu. Dziennikarz.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 01:30  
no to można być dziennikarzem bez redakcjiumiech dlatego to stowarzyszenie, zresztą wiem jak były tworzone w stalowej i kto mtam jest i kto w którym bo mnie to ciekawiło i są to rzeczy zaskakująceumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 01:33  
No njabardziej zapewne zaskakuje ze jest tam Dionizy Garbacz nie? wielkie odkrycie.

Poza tym chcialam Ci powiedzieć, że dziennikarz to zawod wolny i czlowieka dziennikarzem nie czyni legitymacja. Dziennikarzem się jest. Z tytulem mgr dziennikarstwa nie wejdziesz do sejmu, do muzeum czy na koncert, nie dostaniesz akredytacji a na legitymacje dziennikarska z redakcji czy DSP (JEDNO BZI) TAK. Tylko po to są legitymacje, a nie po to zebys ie nazywac dziennikarzem lub nie. Dziennikarz to osoba wykonujaca ten wolny zawod tzn np piszaca w gazecie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 01:35  
Dionizy szefuje jednemu ale to nie jest najbardziej zaskakujące, chociaż to stowarzyszenie jest udziałowcem w sztafecie dominującymumiech a akredytacja w sejmie to skomplikowane bardziej, ale idę spać to mój opstatni post

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 01:37  
Jak SDP może nie byc udziałowcem Sztafety skoro przez dłuuuugie lata za prezesury Garbacza było w pewnym sensie wydawca sztafety?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 15:59  
A co do obiektywizmu Sztafety. Mój dziadziu, który notabene był kiedyś dziennikarzem przez kilka ładnych lat w Krakowie ma słabość do gazet. Szczególnie do Sztafety odkąd mieszka w Stalowej. Dzisiaj byłam u niego do południa i z ciekawości przeglądnełam sobie gazetkę OD 92 roku (bo w gruncie rzeczy do ciekawych wniosków można dojść czytając stare gazety np. takie, że w zasadzie od co najmniej 20 lat w Stalowej Woli pisze ciągle o tym samym )... Wyobraź sobie, że odkąd Szlęzak wygrał pierwsze wybory prezydenckie. W KAŻDYM ale to KAŻDYM numerze były przynajmniej 3 artykuły o nim i to najczęściej wywiad, pytanie do albo komentarz jego odnośnie jakiejś sytuacji... Żadna z tych form nie stanowi formy obiektywnej. A już na pewno nie jest obiektywne to, że w każdym numerze tyle miejsca się mu poświęca.

A jak były już teksty informacyjne, to Szlęzak i tak był eksponowany w nim i jego stanowisko czyli bardzo marny obiektywizm.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 19:18  
hehe no to już mnie podłamałaś w tych latach szlęzak nie był prezydentemumiech coś jakby jakiś przygłup pisze ci te teksty nadwątlając moje poczucie humoru, zajmij się może lepiej PO i nagonką PiS bo z faktami masz nie po drodzeumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 19:40  
Był w latach 2000. W zasadzie to jest. To, że napisałam, że przeglądałam lata 90. nie oznacza tego, że napisałam, że w latach 90. był prezydentem. Przeglądałam numery od lat 90. I nie zmienia to faktu, że był wszechobecny w każdym numerze (wyjasnione później: w każdej gazecie w latach 2000 jako już prezydent miasta, po latach 90.).

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 19:54  
jest drugą kadencję, kadencja trwa cztery lata, kompromitujesz się

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 19:56  
a poza tym trudno żeby nie był skoro gazeta jest stalowowolska a region traktuje kadłubowo, jasne, że był i jest w każdej gazecie, ale nie wpływa na treść artykułów i to dziennikarzom mówi, bo sam to odczuwał na swojej skórze gorset takich siembidów, którzy sami nie potrafią zdania złozyć po polsku a jeszcze trudniej im to zapisać

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 20:08  
Tu nie chodzi o to czy on wpływa na gazete czy nie tylko chodzi o to w jaki sposob w tej gazecie sie pojawia. I nie rozumiem po co mi mowisz tak oczywiste rzeczy jak dlugosc trwania kadencji i czemu się kompromituje. Przeciez jest druga kadencję w latach 2000 prezydentem!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 20:14  
czytaj swoje teksty przed wysłaniem, bo to z nich nie wynika, to jak się pojawia to inna sprawa, ale to, że nie wpływa to jest tu ważne, ja nie wiem czemu dziennikarz nie ocenia go krytycznie, może się boi, ja gościa nie widzę w kolorach różowych i tyle, ale niezaprzeczalnie jest to mądry facet w porównaniu z jego adwersarzami wychodzi na mędrca

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 20:18  
Daroo skoro się dziennikarz go boi to najwyraźniej ma powody a skoro ma powody to znaczy, że jednak prezydent jakies wpływy w gazecie ma. To oczywista oczywistość umiech

Poza tym mylisz się mowiac, że najważniejsze jet to czy ma wpływy czy nie. Tego czytelnik nie widzi. Widzi natomiast ze dziennikarz robi z prezydenta super bohatera i to jest własnie problem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 20:20  
to problem dziennikarza i gazety nie jego, a poza tym może się bać kompromitacji jak wielokrotnie radni pisu

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 20:22  
Przecież jak coś to nie dziennikarz się skompromituje tylko prezydent wiec czzego niby ma się bac?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 20:24  
dziennikarze często się kompromitują brakiem wiedzy np zadając pytania bez przygotowania merytorycznego

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 20:26  
Wiesz co? Dobry dziennikarz prowadzący wywiad to taki, który ALBO ma pełna wiedzę na dany temat albo jej nie ma w ogóle - wtedy reprezentuje czytelnika, który ma prawo nic nie wiedzieć i dowiedzieć się wszystkiego z wywiadu.

Poza tym jak się boi kompromitacji to niech w ogole nie zadaje pytań i znajdzie sobie inny temat, a nie ciagle tylko prezydent i prezydent.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 20:29  
musi zadać jakieś pytanie a czasem tego nie potrafi

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 20:31  
Zatem powtarzam - niech nie zdaje w ogole i poszuka innego tematu, obiektu... Prezydent to nie jedyny temat i nie jedyna osoba z ktora mozna zrobic wywiad czy zadac jej pytanie badz poprosic o komentarz. JEst wiele innych kompetentnych osób.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 20:32  
tylko im trzeba też zadać pytanie a tu jak pójdzie na konferencję to zawsze coś napisze bo Surowaniec lub inni zapytają zawsze

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Cze 2010r. 20:34  
Mhmmm wiesz co... Ale wywiadów, komentarzy to na konferencji prasowej sie nie robi.

Prywatna wiadomość 

«« « ... 2 3 4 5 6 7 8 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »