NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
JK mężem stanu dużego kalibru, wg Rosjan, a my co? wojna i wojna :)
ff
Wysłany: 15 Cze 2010r. 23:48  
A to Ruskie namieszały... i to przed wyborami ??? :cwaniak:
wyborcza się zapluje?
(p.Dariuszu idź pan spać)

źr. Igor Jurgens - doradca prezydenta Rosji nazwał JK mężem stanu dużego kalibru.

W Rosji już wiedzą że drugiej tury nie będzie, takie jest moje zdanie po wysłuchaniu Igora Jurgensena, który jako
doradca prezydenta Rosji Dmitrija Miedwiediewa nazwał, na konferencji w Brukseli na temat stosunków UE-Rosja, Jarosława Kaczyńskiego mężem stanu dużego kalibru. Nie spodziewałem się takich słów ze strony władz Rosji tuż przed I turą wyborów.

Dla mnie oznacza to jedno - w Rosji już wiedzą kto wygra wybory i to z dużym prawdopodobieństwem w I turze i zaczynają dyplomatyczne umizgi w stronę Jarosława Kaczyńskiego. Kto jak kto ale Rosja ma dużo "swoich" ludzi w Polsce i gdyby miała być druga tura wypowiedź padłaby przy innej okazji po 20 czerwca.

Całość próbował jeszcze zamydlić obecny na tej samej konferencji Aleksander "Chory na goleń" Kwaśniewski, który mówił, że o stosunkach między krajami decyduje rząd a Donald "Słońce Peru" Tusk jest bardzo przyjaźnie nastawiony do Rosji.

i bardziej wyważona wypowiedź Jurgensa z Wprost:

Zdaniem Igora Jurgensa, doradcy prezydenta Rosji, nawet jeśli prezydentem RP zostanie "nieprorosyjski" Jarosław Kaczyński, to jako mąż stanu dużego kalibru będzie zwracał uwagę na rosyjski punkt widzenia, zwłaszcza jeśli chodzi o współpracę gospodarczą. - Oczywiście z Bronisławem Komorowskim jako prezydentem będzie więcej zrozumienia i rozwój stosunków będzie szybszy - dodał Jurgens, który jest doradcą Dmitrija Miedwiediewa i kieruje Instytutem Rozwoju Współczesnego, przygotowującym projekty modernizacji Rosji.

I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących.
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »