|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 25 Maja 2009r. Skąd: Żelazowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Krab. Obok moździerz Rak.
|
|
|
|
|
Czy Chińczycy skusili się na HSA i ZZN?
|
|
|
|
|
.... i popatrzcie.... Pan Marszałek wraz z ekipą nie musiał płacić za wjazd na teren HSW SA specjalnej jednostce ochrony karabela.... ... będą stratni...
|
|
|
|
|
A skąd pewność, że nie zapłacili:-)))
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
155 mm samobieżna haubica KRAB
Przeznaczonajest do niszczenia: - systemów rakietowych, - baterii artylerii i rakiet przeciwlotniczych, - stanowisk dowodzenia, węzłów łączności i umocnień terenowych, Długość lufy 52 kalibry. |
|
|
|
|
A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
Wiecie co się stało w Mielcu ?
tam sprywatyzowano PZL Mielec dziś dzięki temu produkuje się śmigłowce Black Hawk. W Hucie Stalowa Wola dalej są produkowane maszyny budowlane, które są chyba z początku lat 90 - tych, czas w HSW zatrzymał się. Huty nie stać na nowe rozwiązania techniczne i dlatego sprzęt nie jest obecnie w centrum zainteresowania. Taki śmigłowiec produkowany jest w Mielcu: Data odsłonięcia pierwszego wyprodukowanego w Polsce śmigłowca Black Hawk nie była przypadkowa. We wtorek mijają dokładnie trzy lata, kiedy Amerykanie za 250 mln zł kupili Polskie Zakłady Lotnicze w Mielcu. Od tamtej pory Sikorsky zainwestował w fabrykę już blisko 75 milionów dolarów, o 30 mln więcej niż zakład plan do 2011 r., i zwiększył zatrudnienie o 500 osób. Dziś w PZL pracuje około 1900 osób. Amerykanie jeszcze zainwestują 65 mln dolarów. Politycy wspominali też niezbyt dobrą atmosferę wokół prywatyzacji PZL, gdy sprzedaż firmy badała prokuratora. Ponad rok temu śledztwo umorzono. W prywatyzacji niczego złego nie dopatrzyła się również Najwyższa Izba Kontroli. - Dzisiaj jesteśmy pewni jutra. Jutro będziemy pewni pojutrza - tak opisuje nastroje w firmie jedna z pracownic. - Mamy produkt, który możemy sprzedawać na całym świecie. Nie martwimy się o przyszłość. Jeszcze kilka lat temu nie było wiadomo, czy będziemy istnieć, czy będą pieniądze na wypłaty dla pracowników - mówi "Gazecie" Janusz Zakręcki, prezes PZL Mielec. To już przeszłość. W uroczystym odsłonięciu pierwszego wyprodukowanego w Mielcu śmigłowca Black Hawk brało udział ponad 300 osób z Polski i USA. Z Podkarpacia byli parlamentarzyści PiS, PO, PSL, pojawił się również marszałek podkarpacki Zygmunt Cholewiński. Black hawk posiada kabinę, która rok temu także została wyprodukowana w Mielcu. Wtedy nikt się nie spodziewał, że to właśnie w PZL dokończą budowę wielozadaniowej maszyny. Firma ma zamówienie na 200 takich kabin, w ubiegłym roku wyprodukowała 12. Wszystkie trafiły do USA. Śmigłowcowi przyglądali się także polscy wojskowi, m.in. gen. Marek Olbrycht, zastępca dowódcy wojsk specjalnych, oraz gen. Paweł Lamla, szef szkolenia wojsk lądowych. Jeszcze w tym miesiącu black hawk trafi na Florydę, gdzie przejdzie półroczne testy. Do końca 2010 r. z mieleckiej fabryki odlecą kolejne dwa śmigłowce, a od 2012 r. PZL będzie ich produkował rocznie około 20. - Amerykańscy inżynierowie byli bardzo drobiazgowi w czasie produkcji. W samym montażu brało udział około 30 osób, a do pracy przy maszynie łącznie było zaangażowanych kilkaset osób. Ten dzień jest historyczny nie tylko dla Mielca, ale także dla całego polskiego przemysłu lotniczego - mówił prezes Zakręcki. - Jesteśmy w stanie zapewnić najlepszy sprzęt synom i córkom naszych narodów, którzy chronią i bronią nas zarówno w ojczyźnie, jak i w odległych miejscach prowadzonych walk. Śmigłowce będą nieść nadzieję na lepszy świat dla przyszłych pokoleń - przemawiał z dumą wiceprezes Kokorda. Drugi wiceprezes koncernu Sikorsky odpowiedzialny za "projekt Black Hawk", Michael Ambrose, zapewniał, że kryzys gospodarczy im nie straszny. - Jesteśmy silni. Kryzys nie ma wpływu na nasze plany - mówił "Gazecie" Ambrose. Dla pracowników to dobra wiadomość, bo PZL co roku będą zwiększać zatrudnienie o kilka procent. - Mamy otwarty rynek dla tysięcy śmigłowców, a PZL Mielec są kluczowym elementem tego projektu - zapewniał Ambrose. Ile na helikopterach Black-Hawk zarobi mielecka fabryka? To owiane jest tajemnicą handlową. Z naszych informacji wynika, że jedna maszyna kosztuje kilka milionów dolarów. Sikorsky reklamuje helikopter m.in. tym, że jest trzonem amerykańskiej armii, ma za sobą 6 mln godzin w locie, milion godzin w walkach w ostatnich latach. Na pokład zabiera 11 żołnierzy ze sprzetem, ale może zabrać nawet 20 osób. - Dzisiaj trzeba się cieszyć. Ileż można narzekać? - tryskał optymizmem Janusz Chodorowski, prezydent Mielca. Firma jest wizytówką miasta. |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
Do administraorów tej strony jutro zostanie złożone doniesienie do prokuratury o agitację wyborczą forumowicza o niku WIKTOR w swoim opisie sugerował na kogo będzie głosował co jest zabronione w ciszy wyborczej
mam zrobione prinscreeny kolega już wysłałem do PKW meila ! obecnie zmienił opis, ale nic nie znika z netu. godzina i data zapisały się. |
|
|
|
|
CYTAT Do administraorów tej strony jutro zostanie złożone doniesienie do prokuratury o agitację wyborczą forumowicza o niku WIKTOR w swoim opisie sugeruje na kogo będzie głosował co jest zabronione w ciszy wyborczej mam zrobione prinscreeny kolega już wysłałem do PKW meila ! może lepiej go zawieś tym srebrnym volvo "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
CYTAT może lepiej go zawieś tym srebrnym volvo " border="0" style="max-width:690px" alt="Obrazek" /> "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
Przeciez pracownicy pamietają jak wypiął na nich tyłek a teraz jeszcze ma czelność tu się pokazywać
http://www.szere(...)poleglem "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
CYTAT Do administraorów tej strony jutro zostanie złożone doniesienie do prokuratury o agitację wyborczą forumowicza o niku WIKTOR w swoim opisie sugerował na kogo będzie głosował co jest zabronione w ciszy wyborczej mam zrobione prinscreeny kolega już wysłałem do PKW meila ! obecnie zmienił opis, ale nic nie znika z netu. godzina i data zapisały się. Nie masz innych problemów? Casting to casting |
|
|
|
|
Ty wiktor to jednak artysta jesteś
Ile Ci płacą za bycie takim palantem??? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Bokser to Ty??? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Z zachowania jestem taki sam, mam jasną karnację skóry, jestem blondynem i kobiety mnie bardzo lubią co sprawia mi nieco kłoptów ale cóż tam. Normalka. Co chcesz więcej wiedzieć Andrzejku.
A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
Zapytałem tylko czy ten z filmu to ty, ale jak masz potrzebę to opowiadaj dalej:-)
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Nie o to pytałem, ale skoro masz z tym problem.....
|
|
|
|
CYTAT Do administraorów tej strony jutro zostanie złożone doniesienie do prokuratury o agitację wyborczą forumowicza o niku WIKTOR w swoim opisie sugerował na kogo będzie głosował co jest zabronione w ciszy wyborczej mam zrobione prinscreeny kolega już wysłałem do PKW meila ! obecnie zmienił opis, ale nic nie znika z netu. godzina i data zapisały się. Zarejestrowałeś się kilka dni temu a juz podpier....sz. Myślałem ze w jednym poscie chcesz coś wskurać a tu widze na całej lini. Pewnie jesteś acerem czyli kopiowanie i wklejanie a tu doszło podpier.....ie.( jezeli nim nie jesteś to sorki acer ze porównałem Cię do takiej mendy) Jak byś urodził sie duuzo wczesniej to pewnie czuł byś się jak ryba w wodzie. Życze aby ktoś wybij Ci z glowy taką wrodzoną ceche. |
|
|
|
|
CYTAT Ile Ci płacą za bycie takim palantem??? Baryła palanta to poszukaj u siebie w rodzinie "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|