|
|
|
W których kościołach, o której godzinie są krótkie niedzielne msze - takie bez kazania?
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 26 Marz 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Msze bez kazań są tylko na tygodniu. Nie ma kazania tylko w I niedzielę miesiąca, ale za to pod koniec mszy jest np. wystawienie Najświętszego Sakramentu/litania itp. - czasowo trwa tyle samo co kazanie, więc wcześniej do domku nie wrócisz
Polecam ich, bo ich znam i uważam, że są świetni: www.piksarstudio.pl |
|
|
|
|
Dzięki. Z tym, że nie chodzi o mnie, tylko o mamę. Bardzo chce iść na mszę, ale nie da rady nawet wysiedzieć całej godziny, więc "normalna" msza odpada - zwłaszcza w Opatrzności...
Słyszałam od znajomych, że w okolicznych wioskach są popołudniowe msze bez kazania, takie pół godzinne, stąd myślałam że i w Stalowej coś się znajdzie |
|
|
|
|
Niestety nie ma. A mamie zaproponuj msze świętą w telewizji lub radiu. Bóg chyba nie będzie miał jej to za złe ;)
|
|
|
|
To nie to samo ;)
Kurcze, a na tych mszach dla dzieci też jest kazanie i tyle to trwa? Na co dzień mieszkam w Krakowie i tu jest do wyboru do koloru, msza z 2-godzinnym kazaniem, bez kazania, po francusku, po angielsku, z procesja, bez procesji, z ekstra modłami, bez modłów - a w Stw taka jednostajność ;P |
|
|
|
|
No niestety, taki urok małego miasta.
|