|
|
|
POlszewiki na czele z Komaryką i Cudokiem uśmiechnięci z likwidacji i sprzedaży kraju! Następny krok to wprowadzenie podatku katasralnego czyli katastroficznego dla polaków! Zniszczyć i wytępić naród i objąć całkowitą władzę! To są ich cele!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zanim zaczniesz zrzędzic dowiedz sie czym jest podatek katastralny. Podatek ten obowiazuje w calej Europie m.in na Bialorusi i nie jest taki zly jak to rozni mysliciele mowia
|
|
|
|
|
Ale chcecie dojść prawdy zaglądnijcie na stronie prywatyzacja-likwidacja Polski mogą oczy wyjść wam z orbit a uszy całkiem opaść.Zainteresujcie się polaczki jak za plecami was sprzedają!
|
|
|
|
|
W całej Europie obowiązują inne pensje!To jest istotą zagadnienia!
|
|
|
|
|
kompromitujesz sie dziewczyno , zajrzyj sobie do lektury prawa podatkowego a pozniej napisz co sadzisz o podatku katastralnym
|
|
|
|
|
On ma racje kompromitujesz się Olivko bo kastralny powinien być już dawno w Polsce, to dobre rozwiązanie. Odpowiadasz dalej mimo że ktoś ci zwraca uwagę że się w materii w ogóle nie orientujesz.
Prywatyzacja jako naprawa systemu własnościowego zniszczonego ustrojstwem socjal-komunistycznym. Nie wiem czemu chcesz żeby firmy czy cokolwiek nadal było państwowe skoro jak widać wszystko co państwowe to ruina, dno i sztucznie utrzymywane z naszych podatków. Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
Podatek katastralny w Europie - stawki:
Wielka Brytania - obowiązuje podatek kastralny, a jego stawka zależna jest od regionu. ( ok 1% ) Grecja - od 0,025 do 0,035 % tzw. obiektywnej wartości nieruchomości. Łotwa - 1,5% od ogólnej wyceny nieruchomości. Irlandia - 1,5% wartości nieruchomości. Finlandia - 0,9% wartości majątku. Hiszpania - 3% wartości kastralnej nieruchomości. Nie wszędzie obowiązuje tylko standardowy podatek kastralny: Włochy - lokalny podatek od nieruchomości, którego stawka ustalana jest przez gminy. Dodatkowo obowiązuje podatek rejestracyjny oraz podatek od sprzedaży nieruchomości. Niemcy - podatek gruntowy i od nieruchomości, których wysokość ustalana jest przez poszczególne regiony. Czechy - podatek od nieruchomości lub gruntów ustalany wg typu, umiejscowienia i przeznaczenia nieruchomości. Słowacja - podatek od budowli w zależności od jej typu waha się od 1 do 50 koron słowackich. Dodatkowo obowiązuje podatek mieszkaniowy w wysokości 1 korona za m2. Estonia - 0,5% od wartości gruntu. Litwa - 1% od wartości bilansowej nieruchomości z uwzględnieniem stref gospodarczych. Może zostać zmniejszony przez władze samorządowe. Stawki kombinowane Czyli wyjątki, kraje, w których podatek dotyczy tylko wybranych podatników lub jest obliczany w specjalny sposób na podstawie określonych prawem czynników. Francja - podatek od nieruchomości (3% od jej wartości) nakładany jest tylko na osoby prawne. Szwecja - domy i mieszkania należące do osób fizycznych są opodatkowany stawką 0,5 - 1%. Wartość nieruchomości szacowana jest co 6 lat i wynosi ok.75% wartości rynkowej. Węgry - stawka podatku budowlanego wynosi ok. 3,8 euro za m2 rocznie lub max. 3% wartości rynkowej budynku (ustalanej przez władze samorządowe). Obowiązuje też podatek od gruntu niezabudowanego (ok. 0,84 euro za m2 rocznie). Austria - kombinacja stawki wartości jednostkowej nieruchomości (od 0,5 do 2 promila) i mnożnika określanego corocznie przez gminę. W większości przypadków płatność następuje kwartalnie. Belgia - podstawą naliczania podatku jest tzw. przychód kastralny - przychód średni, roczny od nieruchomości zabudowanych i niezabudowanych, a także środków produkcji mających z natury rzeczy lub przeznaczenia charakter nieruchomości. Stawka podatku zależy od miejsca usytuowania nieruchomości i wynosi średnio 50% wartości podatku kastralnego. Dodatkowych informacji można szukać na stronach internetowych ambasad poszczególnych krajów. Źródło Gazeta Prawna |
|
|
|
|
CYTAT Ale chcecie dojść prawdy zaglądnijcie na stronie prywatyzacja-likwidacja Polski mogą oczy wyjść wam z orbit a uszy całkiem opaść.Zainteresujcie się polaczki jak za plecami was sprzedają! Mieli nas już wykupić HURTEM po wejściu do UE. Jakoś nie bardzo chcą. Nikt w te idiotyzmy rydzykowe nie wierzy. Zdejmij olivko beret, bo ci się resztki mózgu pocą. |
|
|
|
|
CYTAT W całej Europie obowiązują inne pensje!To jest istotą zagadnienia! Oczywiście, my jak zwykle twoim zdaniem najbardziej biedni, sierotko Marysiu. Podatek wejdzie niezależnie, która partia bedzie przy władzy i kto bedzie prezydentem. Twojemu pupilkowi zawdzięczmy natomiast wysokie ceny energii elektrycznej, w związku z pakietem klimatycznym podpisanym na wyrost. Ale co tam, stać nas, zdaniem śp. Lech. |
|
|
|
|
czy Wy wszyscy tutaj opowiadacie się za kolejnymi podatkami???
czy ja dziś mam gorączkę? paranoja..., każdy nowy podatek to kolejny krok w rozwój biurokracji już samo myślenie o tym mnie wkurza, podatek katastralny? pewnie, podatek deszczowy? czemu nie, podatek od powietrza no jasne sukcess... tylko zmniejszając podatki mamy jakieś szanse, zmniejszać, zmniejszać i upraszczać na ch... mi nowe podatki? argument że w europie mają też jest nietrafiony, oni idą w socjał to my też I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
powstrzymam się od obrażania tylko ze względu na szacunek za Twoje wcześniejsze posty.
jedno przesłanie: doucz się zanim napiszesz cokolwiek. Nas nie obchodzi twoje zdanie skoro pierwszy raz słyszysz o kastralnym! Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
jeśli jest mowa o tym podatku Podatek katastralny: strach się bać to nie muszę się dokształcać, wałkowałem już kiedyś... i wiem, że będę dużo "w plecy", jeśli to nie chodzi o ten podatek, to wskaż kierunek, jak zwykle chętnie się dokształcę i przeproszę za ton wpisu.
Raczej kieruję się pewną myślą, którą usłyszałem w jednym sklepie "Panie jak ta firma mówi promocja, to chowaj pan portfel" nie rozumie Waszego entuzjazmu? wierzycie że to ma na celu tylko uporządkowanie rynku nieruchomości? nagle zaczęliście wierzyć politykom? - ja nie. I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
CYTAT POlszewiki na czele z Komaryką i Cudokiem uśmiechnięci z likwidacji i sprzedaży kraju! Następny krok to wprowadzenie podatku katasralnego czyli katastroficznego dla polaków! Zniszczyć i wytępić naród i objąć całkowitą władzę! To są ich cele! Strasz strasz. Już straszyliście tym podatkiem w 2005 roku. Wtedy mówił o tym Kluska, dla mnie on jak i cały PiS się skompromitował. TY też olivia jesteś widzę zwolenniczką by rzucić hasło a ciemny lud to kupi. Twój prezes jest bardziej Lewicowy od SLD i to ci nie przeszkadza?? Dla mnie to totalna porażka. Kaczyński to faktycznie wilk w owczej (baraniej) skórze. Całkowita przemiana. Została nam teraz jedna partia prawicowa i dwie lewicowe, a do tej pory wszystkim się wydawało, że jest jedna lewicowa i dwie prawicowe. Kurcze po 10 kwietna zaszły takie zmiany, że ja już nie nadążam "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT jeśli jest mowa o tym podatku Podatek katastralny: strach się bać to nie muszę się dokształcać, wałkowałem już kiedyś... i wiem, że będę dużo \"w plecy\", jeśli to nie chodzi o ten podatek, to wskaż kierunek, jak zwykle chętnie się dokształcę i przeproszę za ton wpisu. Raczej kieruję się pewną myślą, którą usłyszałem w jednym sklepie \"Panie jak ta firma mówi promocja, to chowaj pan portfel\" nie rozumie Waszego entuzjazmu? wierzycie że to ma na celu tylko uporządkowanie rynku nieruchomości? nagle zaczęliście wierzyć politykom? - ja nie. To trzeba było koleżko głosować na Korwina. PO, PIS czy SLD wprowadzą ten podatek. Możesz się nie zgadzać, twoje prawo. Tylko nie strasz tak jak Olivka, nie kompromituj się... "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
Dołączył: 17 Lip 2007r. Skąd: z czeskich filmów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT POlszewiki na czele z Komaryką i Cudokiem uśmiechnięci z likwidacji i sprzedaży kraju! Następny krok to wprowadzenie podatku katasralnego czyli katastroficznego dla polaków! Zniszczyć i wytępić naród i objąć całkowitą władzę! To są ich cele! Przerażające Prawdziwa apokalipsa świętego Jana Chłop z chłopem spać będzie, baba z babo, wilki latać, bociany pływać, słońce wzejdzie na zachodzie, zajdzie na wschodzie Jutro To Dziś Tyle Że Jutro |
|
|
|
|
Kiedy spojrzymy na programy PO które są na stronach internetowych to możemy czytać o masowej prywatyzacji wszyskiego min.służby zdrowia. Kandydat PO komorowski jest głównymm przedstawicielem prywatyzacji.Obecny minister skarbu postanowił sprywatyzować wszystko co tylko można nie patrzac na realia rynku.Nie powinno sie sprzedawać takich przedsiębiorstw które przynoszą zyski.Obecny rząd cały czas rządzi i doprowadza kraj do ruiny.
|
|
|
|
|
Komorowski natomiast pojechał do Afganistanu przekupywać stacjonujacych tam żołnierzy żeby go poparli w drugiej turze a on im obiecał tak jak Cudok Tusk wiele cudów to sie nazywa tupet i beszczelność!
|
|
|
|
|
Opadły MASKI w tych wyborach. Obaj kandydaci przyznali się do socjalnej polityki. I PO i PIS twierdziło, że są partiami prawicowymi ba PO nawet że jest partią liberalną (chyba o wolność do miłości inaczej tylko im chodziło) Mam nadzieję, że ludzie przejrzą na oczy, że są okłamywani i ograbiani przez polityków.
Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
Gdy poprzedni gabinet z inicjatywy PiS tworzył nową służbę specjalną o nazwie CBA, wówczas klub parlamentarny PO skrytykował ostro ten pomysł, a jego przedstawiciele konsekwentnie narzekali w mediach na swawolę agentów w Polsce. Teraz PO, kiedy ma już w rękach władzę, chce uczynić z CBA klasyczną bezpiekę, której zadaniem będzie inwigilowanie wszystkich obywateli kraju.
Nowy projekt ustawy wprowadza poważne zmiany, rażąco godzące w wolności obywatelskie. Funkcjonariusze CBA będą bez kontroli zbierać dane o wszelkich chorobach, przekonaniach politycznych i religijnych i preferancjach seksualnych obywateli RP. Bez jakiejkolwiek kontroli – oznacza to, że służba nie będzie do swoich działań potrzebowała zgody sądu. Zgodnie z nową ustawą, rola Centralnego Biura Antykorupcyjnego nie będzie się ograniczać do tropienia korupcji, lecz do ścigania przestępstw wszelkiego pokroju. Z ustawy de facto znika definicja zjawiska “korupcja”. Tym samym na celowniku tajnych służb może znaleźć się każda osoba podejrzana o cokolwiek – a zapewne przede wszystkim chodzi o osoby prowadzące niewygodną działalność polityczną, sprzeczną z założeniami establishmentu. Zmiana tych kompetencji, a raczej ich niewiarygodne rozszerzenie jest wysoce absurdalne w odniesieniu do pierwotnych założeń związanych z celami funkcjonowania służby CBA. Należy sądzić, że partia Tuska i Komorowskiego z pełnym cynizmem chce stworzyć w Polsce coś na kształt amerykańskiej CIA – potężnej agendy bezpieki, wobec której każdy obywatel będzie tak naprawdę bezbronny – będzie ona mogła śledzić nas wszystkich i podejmować różnorakie działania, aby utrudniać maksymalnie życie wrogom politycznym obecnej oligarchii demoliberalnej. Odważne pomysły partii Donalda Tuska zaniepokoiły nawet poprawne politycznie środki przekazu – gazety, media, portale internetowe, etc. Co nie dziwi – chyba każdy, kto do reszty nie zgłupiał, powinien odczuwać strach. Jest to klasyczny zamach na wolność i prywatność obywateli Rzeczypospolitej oraz być może, kolejny krok do nowego totalitaryzmu. Szczególnie zaś niepokoić się mogą wszyscy ludzie głoszący lub choćby deklarujący niepoprawne politycznie poglądy. Jak widać, budowanie państwa kontrolującego każdy ruch jednostki jest dla rządzącej kasty priorytetem. Ta informacja powinna wszystkich zdrowo myślących Polaków odstręczyć od woli zagłosowania w powszechnych wyborach prezydenckich – na kandydata Platformy Obywatelskiej. |
|
|
|
|
Załóżmy, że wysokość podatku katastralnego wyniesie 1% wartości nieruchomości (taka stopa tego podatku w Polsce chyba jest bardzo realna). Wystarczy teraz obliczyć ile rocznie zapłaci za swoje mieszkanko emeryt, który ledwo wiąże koniec z końcem co miesiąc. Czy będzie go stać na coroczne spłacanie takiej sumy? Nie zapłaci, to won pod most.
Oczywiście bogaci się nie martwią w ogóle jakimś tam dodatkowym podatkiem - ich na wszystko stać. Stać ich nawet na leczenie w szpitalach prywatnych - zresztą oni pewnie wcale nie chorują. Przecież mają swoją partię bogatych a mianowicie PO. Ile zapłacę tego podatku rocznie za mieszkanie warte około 350 tys. złotych? Ile zapłacę tego podatku rocznie mając dom i działkę warte "trochę" więcej? Potrafi ktoś obliczać procenty na tym forum, czy nie, bo wydaje mi się, że niektórzy osobnicy popierający ślepo każdy ruch platformy zachowują się tak jak małpy, które skaczą pod sufit ze szczęścia po każdorazowym przyłożeniu im do tyłka rozżarzonego żelaza. A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
Bokser dlaczego straszysz ludzi 0.1% to nie 1%.
http://finan(...)alny.htm Propozycja Ministerstwa Finansów Stawki podatkowe Stawki podatkowe charakteryzować się będą zróżnicowaniem w zależności od rodzaju (przeznaczenia) nieruchomości. Ustalaniem wysokości stawek zajmowałyby się rady gminy, w granicach wyznaczonych przez ustawę. Ministerstwo Finansów wstępnie zakłada, że stawki podatku katastralnego powinny wahać się od 0,1 proc. (budynki mieszkalne) do nie więcej niż 2 proc. (budynki związane z prowadzeniem działalności gospodarczej) wartości nieruchomości rocznie. Dla porównania - na zachodzie Europy właściciele nieruchomości płacą podatek katastralny w wysokości od 0,5 proc. do 1,8 proc. wartości nieruchomości. Z tego wynika że za mieszkanie w bloku w St.Woli średniej wartości 150 000 zł zapłacimy 150 zł podatku_katastralnego na rok. W przyszłym roku /plany/dojdą nam jeszcze 1.Opłata ekologiczna od samochodów > 10 lat. 2.Opłata za jazdę po drogach ekspresowych. |
|
|
|
|
Bokser pokaż mi biednego emeryta, który ma mieszkanie warte 350 tyś. Jak zwykle to twoja propaganda. Zero myślenia. Byle palnąć coś co wystraszy wszystkich w koło tak jak ten 1% zamiast 0,1% podatku katastralnego. Nie wiesz na czym on polega, nie zapoznałeś się z złożeniami ale piszesz może ludzie się wystraszą i zagłosują na Jarosława. Tak jak w 2005 roku wtedy się sprawdziło to może i teraz dacie radę.... Jak by PIS wygrał za rok wybory parlamentarne. To gwarantuje ci, że wprowadzi taki podatek na bank.
Nie jestem za wprowadzaniem nowych podatków. Jak już piszesz o katastralnym i o tym jakie on niesie za sobą zło to się zapoznaj z jego zasadami "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Dobra, dobra Andrzejek, dajmy sobie spokój z tym, że nie wiem o co chodzi
Kto gwarantuje, że będzie 0,1 %? Platforma? Nie rozśmieszaj mnie. Jesteś albo głupi, albo bezczelnie kłamiesz. O głupotę nie posądzam cię na pewno. P.S. Nie pisałem o biednym emerycie który ma mieszkanie za 350 tys. Pytanie brzmiało: Ile zapłacę. A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
A skąd mowa o podatku 1%, a może 10%. od 350 tyś 1% to 3 500 a 10% to 35 000. Tak że wybieraj jaki podatek chcesz....
Podatek katastralny wraca jak bumerang zawsze wtedy gdy są wybory. PiS nim straszy. Nie wiemy kiedy będzie wprowadzony, jakie będą stawki. Ale warto straszyć bo ciemny lud to kupi. Dziś jest podatek od nieruchomości, a katastralny powstanie dopiero wtedy gdy wszystkie dla wszystkich nieruchomości zostaną założone księgi wieczyste i wszystkie nieruchomości zostaną zinwentaryzowane. To nie takie proste, to na pewno potrwa jeszcze kilka lat. Ale PiS straszy bo nie ma nic innego do zaoferowania... "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Ale warto straszyć bo ciemny lud to kupi. Andrzejek, nie wiem skąd w tobie tyle pogardy dla ludzi. Nie rozumiem jak można tak pisać, może ty z innej gliny ulepiony jesteś, ale bez przesady, każdy rozum swój ma, nieprawdaż? Wy traktujecie ludzi jak bydło, manipulujecie nimi i oczekujecie określonych zachowań. Myślisz, że w imię miłości do PO wszyscy oddadzą ostatnie swoje gacie? A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|