NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2
Komaryka, Komaryka
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 24 Cze 2010r. 22:48  
CYTAT
Ale warto straszyć bo ciemny lud to kupi.

CYTAT
Andrzejek, nie wiem skąd w tobie tyle pogardy dla ludzi. Nie rozumiem jak można tak pisać, może ty z innej gliny ulepiony jesteś, ale bez przesady, każdy rozum swój ma, nieprawdaż? Wy traktujecie ludzi jak bydło, manipulujecie nimi i oczekujecie określonych zachowań. Myślisz, że w imię miłości do PO wszyscy oddadzą ostatnie swoje gacie?

Bokser co ty pieprzysz, przecież "ciemny lud kupi wszystko" to cytat z Kurskiego. Taka Olivvia to tylko potwierdza. Pisząc i zakładając temat dotyczący podatku katastralnego. Tak było w 2005 roku i tak jest teraz. W PiS'ie nic się nie zmienia. Podejrzewam, że nasza Olivvka to nie jakaś przypadkowa osoba tylko ktoś związany z PiS, a temat nie został założony od tak sobie...

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 24 Cze 2010r. 22:48  

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 25 Cze 2010r. 22:32  
Polacy to nie jest "ciemny lud", kolego.

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2010r. 22:41  
pochlebiasz sobiegood

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2010r. 23:04  
CYTAT
Polacy to nie jest \"ciemny lud\", kolego.

Mi tego nie mów ja tylko cytuje klasyka. A mam wrażenie, że Kurski nie jest jedynym z takimi poglądami w PiSie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Cze 2010r. 08:30  
CYTAT
Kiedy spojrzymy na programy PO które są na stronach internetowych to możemy czytać o masowej prywatyzacji wszyskiego min.służby zdrowia. Kandydat PO komorowski jest głównymm przedstawicielem prywatyzacji.Obecny minister skarbu postanowił sprywatyzować wszystko co tylko można nie patrzac na realia rynku.Nie powinno sie sprzedawać takich przedsiębiorstw które przynoszą zyski.Obecny rząd cały czas rządzi i doprowadza kraj do ruiny.

No nie proszę Cie, jakie firma państwowa przynosi jeszcze zyski? Halo, pobudka, w nie dopiero każdy podatnik ładuje kasę, wiecej w biurach siedzą niż na produkcji.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Cze 2010r. 10:31  
Jestem zwolennikiem prywatyzacji, Bronek strzelił sobie sam w Stopę - przyznał, że jest socjalistą i nie różni się od kaczorka.

Oczywiście metodyka działań i prywatyzacja w wykonaniu PO jest skandaliczna, dlatego tej ekipy nie wybierałbym do prywatyzowania. Bo wszelkie zyski powinni iść między innymi na pokrycie składek emerytalnych.

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Cze 2010r. 10:32  
W tym roku zadłużenie naszego państwa przypadające na obywatela zwiększy się o 2,1 tys. zł. Na koniec roku każdy z nas będzie obciążony kwotą ponad 19 tys. zł - donosi "Rzeczpospolita".
Zdaniem ekonomistów, w 2011 roku sytuacja się nie poprawi. Wręcz przeciwnie - zadłużenie jeszcze wzrośnie.

Według Macieja Zielińskiego z Centrum im. Adama Smitha, jeśli rząd nie zacznie oszczędzać, to w ciągu 10-15 lat Polska może osiągnąć taki poziom zadłużenia, jaki Zaczynamy pracować na siebie, nie fiskusa

Dziś przypada Dzień Wolności Podatkowej. Symbolicznie właśnie 23 czerwca... czytaj więcej »
dzisiaj ma Hiszpania, a nawet Grecja.Zaczynamy pracować na siebie, nie fiskusa

Dziś przypada Dzień Wolności Podatkowej. Symbolicznie właśnie 23 czerwca... czytaj więcej »

Bliżej Grecji

Zgodnie z wyliczeniami Eurostatu w Polsce zadłużenie na jednego mieszkańca sięgało na koniec 2009 roku 4,3 tys. euro (ok. 17 tys. zł), a w Grecji 24,3 tys. euro.

Średnie wynagrodzenie w Grecji jest jednak trzykrotnie wyższe niż w Polsce. PKB na mieszkańca natomiast prawie dorównuje średniej UE, a u nas jest o 39 proc. niższe.

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Cze 2010r. 11:54  
CYTAT

Oczywiście metodyka działań i prywatyzacja w wykonaniu PO jest skandaliczna, dlatego tej ekipy nie wybierałbym do prywatyzowania. Bo wszelkie zyski powinni iść między innymi na pokrycie składek emerytalnych.

Rozumiem, że zagłosujesz na Jarosława właśnie dlatego, że wszelkie zyski z prywatyzacji pójdą na pokrycie składek emerytalnych????

Dobrze cie zrozumiałem??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Cze 2010r. 12:02  
CYTAT
W tym roku zadłużenie naszego państwa przypadające na obywatela zwiększy się o 2,1 tys. zł. Na koniec roku każdy z nas będzie obciążony kwotą ponad 19 tys. zł - donosi \"Rzeczpospolita\".
Zdaniem ekonomistów, w 2011 roku sytuacja się nie poprawi. Wręcz przeciwnie - zadłużenie jeszcze wzrośnie.

Według Macieja Zielińskiego z Centrum im. Adama Smitha, jeśli rząd nie zacznie oszczędzać, to w ciągu 10-15 lat Polska może osiągnąć taki poziom zadłużenia, jaki Zaczynamy pracować na siebie, nie fiskusa

dzisiaj ma Hiszpania, a nawet Grecja.Zaczynamy pracować na siebie, nie fiskusa

Bliżej Grecji

Zgodnie z wyliczeniami Eurostatu w Polsce zadłużenie na jednego mieszkańca sięgało na koniec 2009 roku 4,3 tys. euro (ok. 17 tys. zł), a w Grecji 24,3 tys. euro.

Średnie wynagrodzenie w Grecji jest jednak trzykrotnie wyższe niż w Polsce. PKB na mieszkańca natomiast prawie dorównuje średniej UE, a u nas jest o 39 proc. niższe.

Co ty tak tą "Rz" cytujesz?? Widzę, że ty i dziennikarze z "Rz" zapomnieliście jaki był pomysł PiSu i Kaczyńskich na kryzys. Pomysł naszych największych ekonomistów to dalsze zadłużanie się i dodrukowanie pieniędzy. Takie były wypowiedzi tych fachowców przed kamerami. Mieli pretensje do Tuska, że nie sprzedaje jeszcze większej ilości obligacji. To co już o tym wszyscy zapomnieli??? Pomyśl jak wzrosło by zadłużenie gdyby wtedy przy władzy był PiS.

Pokaż mi te dokonania gospodarcze PiS za czasów ich rządów 2005 do 2007, jakie reformy przeprowadzili?? Wygrali wybory parlamentarne i Prezydenckie. Nie wiedzieli co z tym zrobić. Wykorzystali wzrost gospodarczy tylko do własnych celów dla Polski nie zrobili nic.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Cze 2010r. 12:54  
CYTAT

CYTAT

Rozumiem, że zagłosujesz na Jarosława właśnie dlatego, że wszelkie zyski z prywatyzacji pójdą na pokrycie składek emerytalnych????

Dobrze cie zrozumiałem??

Nie Andrzejku umiech nie zagłosuję wcale. Obaj są dla mnie szkodnikami.
Co do PO to po prostu pokazuję ich kłamstewka i obłudę. Miało być lepiej miało być więcej wolności i więcej świeżości a zapachniało łagrami i smrodem kłamstw i obłudy.

Nie wybieram nikogo bo nie warto ich popierać - oni mają nas w d... a my mamy im oddawać jakiś głos.

a oto ten smród:
http://tnij.org/komorowski2011

Właśnie na tvnie leci kongres w Gnieźnie - wybór kardynała
na mszy zjawili się obok Komorowskiego Wałęsa, Kwaśniewski, Oleksy i Pawlak. Wczoraj Komorowski rozdawał ulotki z obrzydliwym Kaczorem a dzisiaj się modli w kościele.. Ciekawe co tam robi Kwasniewski i Oleksy.. Cała ta rzeczywistość jest bezsensu.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Cze 2010r. 13:18  
Mój głos będzie przeciw PiS, niestety mój kandydat nie wszedł do II tury. Uważam, że najgorsze co może spotkać Polskę to wybór Jarosława na Prezydenta.

A Palikot jest politykiem, jakim prawem Tusk miał by zabraniać mu swobodnych wypowiedzi. Nie bardzo też rozumiem dlaczego miał by zostać wywalony z PO.

Wypowiedzi PiSowskiech polityków Ci nie przeszkadzają?? Łamanie prawa przez Kurskiego też Ci nie przeszkadza??

"Kręcenie lodów" przez Kaczyńskich "Telegraf" i FOZZ też pewnie Ci nie przeszkadza.
Marta Kaczyńska w Pałacu Prezydenckim też pewnie nie stanowi problemu.

Za to wypowiedzi Palikota to skandal....

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Cze 2010r. 13:26  
CYTAT
Mój głos będzie przeciw PiS, niestety mój kandydat nie wszedł do II tury. Uważam, że najgorsze co może spotkać Polskę to wybór Jarosława na Prezydenta.

A Palikot jest politykiem, jakim prawem Tusk miał by zabraniać mu swobodnych wypowiedzi. Nie bardzo też rozumiem dlaczego miał by zostać wywalony z PO.

Wypowiedzi PiSowskiech polityków Ci nie przeszkadzają?? Łamanie prawa przez Kurskiego też Ci nie przeszkadza??

Przeszkadza i przeszkadzało.. ale pana Kurskiego w przeciwieństwie do Palikota czy Niesiołowskiego nie widziałem od półkroku albo i dłużej a pana Palikota i jego chamstwo widzę codziennie więc pod tym względem PO nie ma sobie równych (Bronek też łamał prawo) - ale nie o to przecież chodzi.. Chodzi o owoce a owoców nie widać ani po jednej ani po drugiej stronie, ja widzę zgniliznę obłudę i fałsz. Dlatego NIE WARTO chodzić na głosowanie.

Po za tym Kurski znany jest tylko z dziadka z wermachtu a Palikot z Niesiołowskim nieustannie używają języka ulicy.

Ja bardziej nie znoszę Bronka ale z tego powodu nie pójdę glosować na Jarka bo to nie ma zupełnie sensu. Ci panowie nie różnią się NICZYM.
To jest specjalne dzielenie Polaków, aby czasem nie wybrali kogoś spoza układu.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Cze 2010r. 13:45  
CYTAT
Po za tym Kurski znany jest tylko z dziadka z wermachtu a Palikot z Niesiołowskim nieustannie używają języka ulicy.

Zapomniałeś jeszcze o Aferze Billboardowej, insynuacje pod adresem "Agory", przegrana w sądzie i niewykonanie wyroku sądu. To właśnie polityk prawy i sprawiedliwy, który ma gębę pełną haseł pod publiczkę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Cze 2010r. 13:52  
Dziś PiS opowiada o ryzyku monopolu jeden partii, to ja rozumiem, że PiS nie będzie brał udziału w wyborach parlamentarnych jak Jarosław wygra wybory prezydenckie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Cze 2010r. 14:02  
CYTAT
Dziś PiS opowiada o ryzyku monopolu jeden partii, to ja rozumiem, że PiS nie będzie brał udziału w wyborach parlamentarnych jak Jarosław wygra wybory prezydenckie.

Ale ja Cię rozumiem.
I teraz zobacz w czym te partie są dobre. W robieniu kłótni i bałaganu oraz w dzieleniu Polaków. Ja nie lubię obu kandydatów i nie oddam głosu na nich bo to by oznaczało, że muszę wziąć na siebie odpowiedzialność za to co się będzie działo. Wybór mniejszego zła.. hmm różnic jest naprawdę mało i są to różnice typu - kto kogo obraził mocniej albo kto komu dowalił mocniej.

Obaj kandydaci ośmieszają się podlizując się LEWICY

a propo:

Prywatna wiadomość 

« 1 2

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »